Дали той мина от тъмната страна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дали той мина от тъмната страна?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1803 пъти
Здравейте, аз съм момиче и искам да ви споделя нещо за един мой приятел. С това момче се познаваме от деца. Винаги сме се разбирали перфектно и сме се забавлявали много. Понякога дори го чувствах като част от семейството си... Пораснахме аз заминах да уча в друг град. Не се бяхме виждали от няколко години.
Когато подновихме контактите си той се беше променил много... аз също... през изминалите години когато бях самостоятелна случки и събития от моя живот засилиха силно вярата ми в Бог. Живота ми се промени към по добро, когато започнах да вярвам истински в Него. С моя стар приятел се случи точно обратното... дали напук на мен или от лични преживявания той все по често започна да изразява
публично мнението си за религията и то в доста злокобни краски. Знаех, че е атеист, но едно е да не обръщаш внимание на религията и да не вярваш, съвсем друго е да я иронизираш, плюеш и да богохулстваш едва ли не. Също така наскоро ми сподели, че е обратен и през целия си живот е знаел, но го е криел... приех го нормално.. това по никакъв начин не промени отношението ми към него. Аз уважавам много това момче, защото е умно и има проницателна мисъл, но напоследък забелязвам, че неговата критичност започва да се превръща в злоба. Това показват и Фейсбук статусите му.. мрачни, злокобни, дори бих казала със някакъв сатанински оттенък. А не беше такъв преди... Веднъж опитах да му говоря малко на тази тема, че хубавите мисли предизвикват хубави събития, че трябва да гледа по положително на живота. Опитах се да му обясня деликатно кои събития от моя живот и какво ми е върнало вярата във Висшият разум... но след този разговор усетих, че нещата стават по-зле... просто бях загрижена за него... но имаше обратен ефект... Никога не сме се карали и не сме били в лоши отношения с него.. но напоследък последните 2 години той се отдръпна и промени. След едно леко злокобно съобщение от него за рождения ми ден, вече започнах да си мисля, че озлоблението му е адресирано не само към Бог и света, но и към мен... не ми се иска да е истина... защото каквото и да прави това момче, аз винаги ще го обичам като човек, защото познавам душата му... Израснахме заедно, познавам го повече от 15 години и някой път си мисля, че трябва да направя нещо за него.. да му помогна в духовен смисъл, но после удрям на камък. И нещата стават по зле. Каква ирония на съдбата само!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: e9f93226e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И кaкво дa ти дaвa прaвото дa се изживявaш кaто по- добрaтa, кaто нaстойницaтa, която ще го поведе към "висшият рaзум" и блa блa глупости от родa.
Ти и мен успя дa подрaзниш в нaстойчивосттa си колко си ПО! Може би просто не си дaвaш сметкa зa товa или поне, че е толковa очеизвaдно, но не се дръж кaто "учителкa".
Приеми го кaкъвто е без дa се опитвaш дa нaсочвaш животa и мислите му или не се зaнимaвaй с него.
Товa нямa нищо общо с Бог, висш рaзум и тем подобни, стaвa думa зa елементaрно увaжение към другият.
Зaщо пък той трябвa дa приемa теб кaквaто си? Що пък той дa не си помисли, че ти е промит мозъкът в някоя сектa примерно?
И aз ходя от време нa време нa църквa, пaля свщички, блaгодaря зa нещо си и си зaминaвaм. Нa никого обaче не внушaвaм, че трябвa дa прaви. същото и aко, знaчи е минaт от тъмнaтa стрaнa. Плaщещaтa си ТИ!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8c4d360ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пиша от позицията на мъж.
Той те е харесвал, а може и да се е влюбил в теб. След като си заминала всеки го приема по различен начин, едни страдат други се озлобяват и правят всичко на пук. Споделил е, че е обратен. Пише глупости за интересите ти и теб.
Като християнка (надявам се, че си такава) не се опитвай да го променяш. Прощавай му, моли се за него и го обичай такъв какъвто е.
Още един съвет, правете разлика между реалност и социални мрежи, хората живеят двойствен живот там. Правят какво ли не за да се харесат на обществото, включително и богохулство(за съжаление). Хората са двулични. Лице в лице нещата са съвсем различни.
Ако пък много се е озлобил към теб зарежи го, забрави го.
Надявам се, че съм ти помогнал.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2206911a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Я, остави човека на мира! Всеки има право да изживее живота си както иска! А твоите приказки за Бог и т. н. само ще го изнервят и съвсем ще го отблъснат. Не се изживявай като средновековен мисионер, който е длъжен да спаси душите на всички и да ги обърне в "правата" вяра, защото единственото, което ще постигнеш е да те намрази и да спре да общува с теб.
Така, че или му бъди истинска приятелка и го приеми такъв какъв то е или просто не го търси. Ти защо мислиш, че е станал такъв? Ами първо разбрал е, че е гей и сигурно хич не му е било лесно да го приеме, второ сигурно е отнесъл куп подигравки, ако не и заплахи, от околните и цялото това поведение е защитна реакция. Последното, което му трябва е негова приятелка да му мели на главата как трябва да се промени, да повярва и т. н. Вярата не е нещо, което можеш да наложиш на сила. Човек или вярва или не. Той ако иска да се обърне към религията ще го направи и без твоите напътствия. А, ако не иска, ако ще и папата и патриархът заедно да му говорят, няма да успеят да го убедят. За това, ако искаш все още да те има за приятелка, а не за оная досадната, ОСТАВИ ГО ДА ЖИВЕЕ КАКТО СИ ИСКА!!! И без това сигурно си има куп други проблеми и без твоите поучения.
Знам, че си мислиш, че го правиш за негово добро, но не е така. В момента той има нужда от разбиране и подкрепа, а не от поучения.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c41e91c56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че за религиозен човек имаш много широкоскроено мислене, което е чудесно. Много е хубаво, че приемаш сексуалността му и атеизма му и че вярваш в него. Аз не съм християнка, всъщност от години съм сатанист, но никога не би ми хрумнало да се гавря с която и да е религия. До момента в който една вяра не наранява никого и не проповядва краен религиозен фундаментализъм не е моя работа да съдя който да и било. На мен не би ми било приятно някой да се гаври с моя Бог, нито пък за теб е забавно, но го погледни от тази страна. В повечето случаи атеистите точно това правят-осмиват религията и се гаврят с нея, но в случая той не постъпва добре, защото ти уважаваш неговото мнение, но той твоето не. Опитай се да му го кажеш и просто го помоли да не го прави пред теб, защото не ти е приятно. Не го карай да се променя или нещо такова-нека прави каквото си иска в друга компания или във фейсбук, но просто да се държи подходящо пред теб. Както на него му е неприятно ти да му налагаш мнението си, така и ти изпитваш същото така че просто не се дразнете на тази тема. Не виждам нищо смешно в това да се гавриш с нечии чувства, още по-малко с чувствата на човек който ти е такъв искрен и подкрепящ приятел каквато си му ти.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: dbe75ad543
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Здравей, аз съм християнин като теб и те приемам за истинска своя сестра в Христа и ще се опитам да ти помогна. Преди всичко ще те посъветвам да не слушаш мнението на атеисти, сатанисти и подобни, защото те нямат нищо общо с нашата вяра. Вашите пътища с приятеля ти са се разделили, ти вървиш по-пътя на истината, светлината и живота а той на лъжата, мрака и смъртта. За нас християните Бог трябва да е най-важен и ако има хора и влияния които ни пречат и са против Бога трябва да не ги допускаме в живота си. "Не знаете ли, че приятелството със света е вражда против Бога? И тъй, който иска да бъде приятел на света, става враг на Бога. " също и "Не се впрягайте заедно с неверните; защото какво общуване има между правда и беззаконие? Какво общо има между светлина и тъмнина?
Какво съгласие може да има между Христа и Велиара? Или какво общо има верният с неверния?
Каква прилика между Божия храм и идолите? Защото вие сте храм на живия Бог, както е казал Бог: "ще се поселя в тях и ще ходя между тях; ще им бъда Бог, а те ще бъдат Мой народ".
"Затова излезте из средата им и се отделете, казва Господ, и до нечисто се не допирайте, и Аз ще ви приема";
"и ще ви бъда Отец, а вие ще бъдете Мои синове и дъщери", казва Господ Вседържител. "
Не му се възхищавай за неговата интелигентност или за други негови качества, защото те не ще му помогнат с нищо ако той върви по пътя който води до смърт. Ако искаш да му помогнеш, моли се на Бога да му отвори очите и да го привлече към Себе си и да го спаси. Ако имаш други въпроси или с нещо друго мога да ти помогна питай ме и ще гледам да го сторя.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e68f5afe20
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И защо реши, че е на "тъмната страна"? Защото е първи братовчед на Дарт Вейдър, а може би защото е обратен или просто защото не харесва религиозните глупости? А дали са глупости, мисля че това, което номер 5 така услужливо е написал е напълно достатъчно и доста показателно за това, което имам предвид.
Както и да е, ти си имала преживявания, които са те накарали да вярваш в Бог, а пък аз съм имал такива, които са ме накарали да вярвам в себе си.
Колкото до приятеля ти... Това, че е обратен и не одобрява религията, не го прави задължително Сатаната. Виж това за "злокобните" статуси и съобщения обаче ме кара да се замисля. Не знам дали все още четеш това, след като не се изказах много благоприятно за Бог, а религиозните хора не харесват това, но...
Не знам какво точно имаш предвид под мрачни, злокобни, жестоки и със сатанински отенък, но аз си ги представям като неща натъпкани с агресия, негативни, от които се усеща привкус на омраза и т. н. (Какво? ! Раздавам го малко по поетично. :D) Предполагам, че приятелят ти е имал някакви проблеми след като си заминала (в крайна сметка всички имат такива, такъв е живота) и той не е успял да се справил с тях (или поне не напълно). Може да са били свързани със сексуалността му, може да са били свързани и с нещо друго, а може би дори и двете на куп. В крайна сметка, всичко това едва ли му се отразило добре психически и вероятно го е накарало да изпадне в депресия. Може да е бил вярващ (поне мъничко) и в такива моменти да се молил на Бог, но въпросният явно не се е отзовал. Това е една от възможните причини за неодобрението му или презрението му към религията. В крайна сметка, неспособен да реши проблемите си (подобно на повечето хора), вероятно е започнал да мрази "несправедливия и жесток свят"; "гадните, зли" хора, които правят всичко по силите си да го "лишат от щастие" и да "скапят" живата му. Както и.... Всъщност, предполагам схващаш картинката. Вероятно слуша и някаква гадна, депресираща музика, която само задълбочава проблема. (Музиката може да насажда емоции и т. н., не случайно има и терапия с музика. ) Ако често споделя разни мрачни мисли и казва неща, които звучат психопатски, може би го прави като защитен механизам. Възможно е да смята, че ако се държи така и кара хората да го мислят за изрод, като ги отблъсква или ги плаши, повече никой и нищо няма да го нарани.
Това разбира се са само предположения на базата на казаното от теб, аз не го познавам и никога не съм го виждал, за да имам ясна представа за него. Може и да съм прав, може и да греша. Възможно е да е в по-добро състояние от това в предположенията ми, както е възможно и да е много по-зле.
Това за положителното мислене, което си му казал е добре. Ако съм прав, положителното мислене би му било от полза. За съжаление, вероятно той ще е свикнал да изпада в депресии (често срещан проблем при много хора) и това доста ще го дърпа назад. Темите за Бог обаче, силно те съветвам да ги избягваш пред него. С тях само ще го подразниш и ядосаш. Имай предвид, че не може да го накараш да започне да мисли положително насила и т. н. Всъщност, истината е, че ако той самият не поиска да си помогне, ти не можеш да направиш нищо по въпроса. Рано или късно идва момент в които човек трябва да се изправи срещу себе си и да разбере кой е в действителност, но това е едно от онези преживявания през които всеки преминава сам.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e9f93226e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   "Не знаете ли,
че приятелството със света е вражда против Бога? И тъй, който иска да бъде приятел на света, става враг на Бога. "

Н 5, ти сериозно ли? Тоест този твой Бог искa дa се делим, дa не се сприятелявaме, дa отречем човешкото и дa се посветим нa обожaние към някaкъв шизофреник?!
Aко тaкa "реклaмирaш" Бог, то дори и тези, които поне посещaвaме църквa от време нa време ще се откaжем и от толковa.
Тaкъв Бог си го дръж, но по- скоро си мисля, че си сектaнт с промит мозък. Aко пък "чувaш" глaсове в глaвaтa си и ти говорят тaкивa нещa, веднaгa бягaй нa психиaтър. Aко си пиеш хaпчетaтa редовно, нямa дa имaш проблеми.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 349a2c4a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   аз съм от номер 5

номер 8

Думите които съм написал в кавички не са от "гласове в главата" а от Светите Писания, по специално това което ти си цитирал е от Послание на Апостол Яков, глава 4, стих 4. Ако имаш проблем с тях, значи имаш проблем с Автора на Светите Писания и тогава проблема ти е много по-голям от дребния ти спор с мен. Благодаря ти искрено за думите с които си ме нарекъл, ти ми правиш голямо добро, Бог да те благослови. Ще се опитам да ти помогна да разбереш смисъла на думите които те вълнуват. Да, Бог очаква от нас които вярваме в Него да не дружим с Неговите врагове и да стоим настрана от тях. Също така от пътищата на този свят тоест злите дела наричани още делата на плътта, защото те водят до грях и смърт. С това не искам да кажа, че човек може да е безгрешен, но трябва да има в себе си покаяние а кръвта Христова измива всеки грях. Бог разделя. Още в началото Той раздели светлината от тъмнината. Той разделя доброто от злото, небето от земята, праведните от грешните и т. н. Ако под рекламиране имаш предвид правенето на компромиси с автентичността на Светите Писания и Божието Учение и Христовото Евангелие за да се хареса на хората, то аз определено нямам нищо общо с това. Аз казвам нещата такива каквито са и каквито Бог ги казва чрез Словото Си. Дали това ти харесва или не е без значение, защото всичко е истина, свидетелството Христово е духът на пророчеството и както казва Господа Иисуса Христа: "Небето и земята ще преминат, но думите Ми няма да преминат". Прости ми, че ще разтърся и някои твои представи, но същността на християнството не е в това да ходиш в храма и да палиш свещички. Същността е в това да вярваш и да се уповаваш на Бога Вседържателя, да се стремиш да живееш както Той е заповядал, да "ядеш" Словото Божие и да пиеш кръвта Христова тоест да вярваш в Христовото Възкресение от мъртвите. И да напълно сериозен съм.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d055fe47f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   авторката

Много се радвам, че има толкова много коментари по тази тема... това ми показва, че все пак са останали хора, които се интересуват от духовната страна на живота. Всекидневно ние се сблъскваме с култа към материалното и всички отрови на обществото като: егоизъм, лицемерие, страхове, съмнения, алчност, завист, отчуждение и какво ли още не.. Знам, колко дразнещо може да бъде за някой измъчен от живота човек, да слуша поучения и проповеди.
Всеки има свободна воля и сам избира в какво да не вярва или да вярва... Всеки опит да внушиш нещо, на някой, било то и с добри намерения, не води до нищо хубаво.. Никога не съм искала да налагам възгледите си за живота на някой друг, просто чувствах този човек близък и имах нужда да споделя с него една различна гледна точка. Чувствах, че съм длъжна да го направя, защото ако не го направя, значи не съм му приятел. И тук не става въпрос за онази канонизирана религия и Вяра... За мен не е важно, колко пъти ще отида на църква, дали ще спазя коледните пости или други подобни проявления на външната страна на религията. Говоря за вътрешното усещане, че не си сам, че някой те наблюдава, че някой се грижи за теб и те напътства. За мен най истинския начин, да се свържеш с Бог е чрез любовта. Да обичаш всичко около теб. Да обичаш светът, в който живееш, всяка малка частица от него, защото природата е съвършенна. Да обичаш хората и да вярваш в тях.. да търсиш хубавото в тях...
И най вече да обичаш себе си... Тук не става въпрос за егоистичната потребност, да имаш и да си угаждаш в материален план. Любовта към себе си, за мен значи да осъзнаваш своите грешки и да си прощаваш за тях. Да осъзнаваш емоционалните си потребности и да се бориш по достоен начин за вътрешния си мир и щастие... Да осъзнаваш своята слабост и ранимост, но да не спираш да вярваш в собствените си сили.. Да знаеш, че за теб има място под слънцето и че не си дошъл на тази Земя случайно. Да си благодарен за това което имаш... или за това което нямаш... Мисля си, че ако хората вярваха повече един на друг, нямаше да търсят доказателства за съществуването на Бог.
Битие 1:26-27 гласи, , И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. "

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e9f93226e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Н 9, никaкви мои "предстaви" не рaзстърсвaш. Ходя нa църквa сaмо зaщото ми хaресвa обстaновкaтa, спокойствието и положителнaтa енергия от ХОРAТA.
Инaче aз съч живото докaзaтелство, че НЕ си прaв! A имa и още много кaто мен. Рaзвилa съм зaложените ми способности до стемен в която кaтегоричмо дa ЗНAМ, че ние всички сме "Богове". Когaто се молите в същност, обръщението е към собственото Ви висше AЗ и космосът. Нямa нищо общо с Бог тaкa, кaкто ти си го предстaвяш.

П. п. нaистинa звучиш кaто обсебен сектaнт, не го кaзвaм с лошо чувство, но товa внушaвaш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e9f93226e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И още нещо н 9, че зaбрaвих дa включa, зa мен нямa знaчение кого е "зaплюл" зa врaг Бог :)
Всички сме рaвни, всички сме Богове, не ме вълнувa кой кaквa религия изповядвa, увaжaвaм прaвото нa личен избор нa всеки.
Нямa дa пренебрегнa някого сaмо зaрaди религиозни убеждения, стигa дa увaжaвa и моите убеждения и дa не ми нaтрaпвa своите.
Имaм приятели християни ( кaтолици и прaвослaвни) будисти, мюсюлмaни, aтеисти и докaзaни кaзо мен ЗНAЕЩИ истинaтa :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3ce26d772c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Абе да не е минал на другия бряг, че тогава лошо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e9f93226e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Aвторке (10) много си лицемернa. Зaщо тогaвa му внушaвaш нa момчето твоите рaзбирaния, a зaщо го СЪДИШ? !
Сaмо товa трябвa те нaсочи дa си знaеш, че изобщо не си "чистa" отвътре, `a бaш откaчaлкa някaквa, дето хем обяснявa зa любовтa и приемaнето, хем се опитвa нa всякa ценa дa нaложи себе си и aко не, то aут "aуу, не ме слушa, знaчи е минaл от тъмнaтa стрaнa".
Дa остaвяш хорaтa нa мирa!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker