Какво ви прави щастливи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво ви прави щастливи?
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 6091 пъти
Щастливи ли сте? Какво ви прави щастливи? Разчитате ли на материалното, за да сте щастливи? Благодарни ли сте? Няколко прости въпроса за размисъл. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9b515e25bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Мен тъгата ме прави щастлив, колкото истранно да звучи

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7b3537ead0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Събуждането без аларма ме прави особено щастлива, когато го има. Есенните разходки. Играещи си животни. Музиката, която докосва душата ми. Разговорите с приятели, обменът на идеи, вдъхновението. Успокоението от завършените ангажименти.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7e9b5be5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Любовта, която е в сърцето ми, независимо дали имам мъж или не. Обичам да обичам :-)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 96a9eee4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Щастлив ме правят добрите приятели около мен, щастлив ме прави и факта, че имам добър човек до себе си. Имам си покрив над главата, и добра храна в чинията. Абе не е зле.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 91ff61d619
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Щастлива ме прави онзи миг между две вдишвания, в който осъзная, че съм точно там, където ми е мястото. За съжаление рядко се случва.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0f338289f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Откакто започнах да казвам на абсолютно всеки какво ме дразни в него или в конкретната ситуация и спря да ми пука какво искат част от околните ми, съм МНОГО ЩАСТЛИВ. Също си промених отношението към жените, защото прозрях жалката истина за тях (но няма да мина на другия бряг) - 80% от познатите ми жени са интересчийки, останалите 20% са жени на място, и когато сме имали взаимоотношения още в началото са ми давали да разбера, че нещата ще или няма да се случат.

Започнах да живея за себе си, а не за другите. Материалното ВЪОБЩЕ не ме прави щастлив, даже мразя парите, но са необходимо зло, за да можем да живеем в този "развит свят".

Жалко, че тези неща не ги прозрях, когато бях по-малък, но какво да направя... Тъп съм и съм бавен и не мога да го променя, но се опитвам.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a31aebd038
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Без материалното няма как да си щастлив в материалния свят, в който живеем всички ние.
Разбира се, че на първо място е здравето, което според мен би трябвало да се подразбира дори. (под здраве визирам не само физически, а и емоционални проблеми)
Следователно на мен ме правят щастлива парите, но тези, които сама си вадя. Защото те ми дават свобода на действие (разбира се в рамките на законите), което пък от своя страна ми носи положителни емоции и изживания, които ме зареждат с позитивизъм и оптимизъм за бъщето.
Според мен всеки, които казва, че парите не са важни и не носят щастие или ги няма хич; или пък ги има наготово, или в голям излишък и поради това не оценя същественото им значение.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f8abdcfa30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Щастието е относително както всичко! Някои хора на пример намират в самотата лично щастие.. понякога защото стимулира креативността и им дава нови идеи.. представя различна представа за реалността като ги кара да се затварят в себе си и паралелно с това да мислят в глобален мащаб "извън рамките"..
Аз намирам щастие в от си мое умозаключения направени в такива моменти като това че нищо няма значение..
Натъжава ме че няма да живея вечно и няма да ми стигне живота за да изпълня мечтите си..
Без материалното как бихме могли? Разбира се че разчитаме на него.. който се възпротиви на това значи лъже! Човекът е материалист и консуматор.. кой каквото ще да казва.. това е факт!
Дали съм благодарен? Има много неща за които ме е яд на мен самия.. През цялото време съдбата се гаври с мен.. Все едно съм вързан за стол на шведска маса и не мога да се присегна.. но пък когато не мога да се насладя на даровете.. (когато ми е трудно) започвам да мисля за нещата които не са на "масата" за да разсея мислите си и които всъщност се оказват от много по голямо значение.. и може би съдбата нарочно го прави за да ме поучава. За това съм благодарен но не мога да дам точна преценка преди да свърши "представлението" така де.. преди да се спомина.. но в всеки случай знам че живота по клони към тъмната страна.. ние го осмисляме чрез действията си.. иначе би бил пуст и мрачен..

А иначе какво би казал автора от своя гледна точка? Ако може да сподели.. любопитен съм :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 20e87926b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моето щастие например се черпи итбтова когато хората които обичам са щастливи :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6fed5d708e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Замислих се преди известно време, когато моя близка възрастна жена, останала сама вдовица ми сподели, че много би се радвала, ако може нейния племенник който работи в Испания да я посети за 5 дена. Питам я защо не си дойде, а тя казва заради цените на самолетните билети и още нещо, което не схванах. Той е механик по професия и човек, който разбира от реставрации и ремонти, доколкото разбрах. Та ето, тя ще бъде щастлива ако този нейн племенник си дойде при нея, затова аз искам да я подкрепя. Дай Боже нейния племенник да я посети, а защо не и да си остане у дома, за да не страда жената.
Ето това е щастие.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f4cea6013b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Клиширано, но... Да се събуждам до него ме караше да се чувствам най-щастлива. Винаги, когато отворех очи, той вече беше буден и ми се усмихваше.... Хубави времена бяха.
Иначе по принцип щастлива ме правят дълбоките разговори, похвалите към това, което правя, случайните запознанства, хубавите книги.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 89cae53aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   "Няколко прости въпроса за размисъл". Харесва ми така както е поднесена темата, но тя ми напомня на една друга тема в друг сайт, която звучи горе-долу по същия начин.
Също коментар № 12 ми се струва, че е на авторката, което няма нищо лошо.
Иначе за себе си бих казал, че абсолютно щастие никога няма, но от време на време човек може да изпита Божествено щастие, но то е краткотрайно. Бих казал, че почти винаги изпитвам изключително голямо задоволство от дълбоки разговори с интересни, интелигентни хора, както № 12 казва. Аз чета изключително много и когато разбера смисъла на нещо, което много малко хора проумяват аз съм в блаженствен възторг /ако това може да се нарече някакво щастие/.
№ 12 назваш "хубави времена бяха". А сега как е? Май годините дават отражение как и по какъв начин изпитваме "щастие". За мен е най-важно да имам добро здраве в сегашната ми фаза от живота, а онова "щастие", което ме изпълва със задоволство аз сам си го създавам. Желая на всички подобно щастие.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c1599ef4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Щастието е състояние на духа... Поддържайте духа си в пълнота. Човек може да е щастлив и с малко материални придобивки, а може да е нещастен с големи такива, защото те ще го радват само в началото и после ще му омръзнат и ще спре да ги забелязва.
Най-ценните неща са тези които не се купуват с пари-здраве, обич, добра дума, приятели, красива и хармонична природа на която да се полюбуваме.... ей такива неща. Който успее да се види и оцени тези неща, да им се радва и поддържа духа си в пълнота заради тях е щастлив човек.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 9eb3593c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От автора:
Към №13: Не съм №12. Чудно ми е защо реши така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker