Кучето ми е много капризно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кучето ми е много капризно
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2668 пъти
Здравейте! Имам куче на 2 години и 1 месец-кръстоска между болонка и шпиц. Много е капризна, не яде абсолютно нищо-ака яде от нещо веднъж, втори път не го иска. Когато беше на 3 месечна възраст, прекара цялостна гъбична инфекция-последва много дълго и скъпо лечение. Лекарят ни, препоръча да иля храним с висококачествена храна, която има риба или такава която е за кучета с кожни проблеми, за да не се появяват тези проблеми отново. След това се случи че имаше проблем с крачето, и се оказа, че е луксация на колянната става-лечението е оперативно, но със специални храни, операциятя може да бъде избегната. Купувам какви ли не скъпи храни, 15-18лева за кг, тя не иска да ги яде-яде веднъж и след това не повтаря. От това че яде само мека храна, предимно консерви, гранули яде многа рядко, се появи зъбен камък и започна да имя лош дъх, започнах да и купувам дентални лакомства-и това не яде. Предимно се храни с консерви-висок клас с 80% месо, лечебни, ядеше ги, макар и трудно, понякога съм я оставяла гладна, вече спря и това да яде. Кажете ми как да постъпя, става въпрос за здравето и.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: e6bad7c37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Една секира и в кофата. Такива кръстоски от две слаби породи не са издържливи. По-добре улично.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 88042f1004
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   остави я гладна и ще прояде. спокойно, няма животно, което да умре от глад при наличието на храна. не отстъпвай, ако ще и 2 дни да не яде, просто не е огладняла достатъчно.
освен това извеждаш ли кучето редовно на разходка, осигуряваш ли му движение? ако не тича достатъчно и не се изморява, няма да има и достатъчно апетит.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6b61f3d8ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Лоша работа. Не знам как живееш с куче. Не, то не е куче, а разглезена британска принцеса. До скоро си мислех, че моята котка е капризна. Благодаря ти, че ми помогна да разбера, че не е така. :) Успех с кучето.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 45ff75cd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   За много години! Виж сега, миличка, при целия ми опит в отглеждането на кучета ( повярвай ми, голям е- аз съм на 45 години и винаги съм имала минимум две кучета), направо не знам какво да те посъветвам. Положението сте го изтървали още на тримесечна възраст. Аз не виждам връзка между храненето и гъбичната инфекция, още по-малко пък мога да си представя как луксацията- едно чисто механично увреждане, би могло да се повлияе от лекарства, а камоли от храна!!! Има породи, дакелът, например са си предразположени към това състояние (само, че на тазобедрената става), предполагам и всички други с несъразмерни крачета спрямо тялото. На моята Чери също ѝ се случи 5-6 пъти, откакто е у нас, но бързо я намествам само с масаж. Тя прилича на джак ръсел териер и я прибрахме от улицата преди четири години. Мисълта ми е, че тялото ѝ е доста масивно за късите крачета и както си бяга почва да пищи и да вдига единия крак, без да го е набола или наранила. Дъщеря ѝ пък, Рокси, която е на шест месеца няма такива проблеми, тя прилича на едър пинчер, с дълги крака е, пъргава като маймунка, грозничка като татко си( също уличник, но аз си го харесах за зет), ама е толкова сладка, чаровна, забавна и обичлива, че аз пак се отнесох. Та исках да ти кажа, кучето е хищник и основната му храна е месо и кости. Зъбите ще се скапят, ако не се използват, както е във вашия случай, бъбреците се повреждат, ако се дават само гранули, а ако папа само гурме, като вашата принцеса ( не иронизирам) как очакваш да започне да яде по-обикновена и непретенциозна храна? ! Моите момичета се хранят предимно с пилешки гръбчета- купувам ги от магазин за животинска храна и им ги сварявам (има и варена храна, но аз предпочитам да взема сурова, ако нещо не е в ред веднага си личи). От време на време давам и свински гръкляни, естествено варени и нарязани. Гранули им давам повече за занимавка или ако нямам в момента друго. Също така им правя попара с бульона от месото, кости от скумрия(от сладководните риби ме е страх, защото костите са по-твърди, но съм рискувала, слава богу, без инциденти), всякакви кокали от нашата трапеза, без примерно такива като свински крака, с голямо съдържание на желатин. Много често им мажа филии с пастет. Храня ги сутрин и вечер. Много хора хранят по веднъж на ден, но на мен сърце не ми дава. Дали не прекалявате с наградите и лакомствата от вашата маса и за това да не е гладна?
Абсолютно съм забранила, на когото и да е, да подхвърля на кучетата разни хапки, късчета и боклуци извън мястото и времето за хранене и това ми се отплаща- гостите ми и ние сме спокойни, хайванчетата си лежат по местата, вместо да просят и да досаждат. Полезно е също да приемат зеленчуци, но в този живот аз на такова куче не попаднах. Никакво сладко, не преработват захарата.
И последно, защото вече се олях, тази скъпа храна, препоръчана като лечебна и задължителна от вашия лекар, от него ли си я купувахте, ако не, 100 процента съм сигурна, че ви е насочил към една единствена определена марка, а защо ли, ти сама си отговорѝ. Strinka71

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 95723d8860
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Авторката:до номер 4, не ми я е препоръчал доктор, аз сама прецених да я храня с лечебни консерви за да се облекчат проблемите и да не се появяват отново. Тя е капризна, още от както съм я купила, за съжаление проблема с подаване на човешка храна не мога да го реша, защото майка ми постоянно и подава нещо...

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 45ff75cd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи, правилно предположих, че ѝ подхвърляте разни неща. Ами тя не е гладна, миличка. А майка ти не прави услуга на животното, напротив. Другото, което мога да те посъветвам, е че има много сайтове за кучета, разгледай ги- ще са ти полезни. Аз, например, това лято сума нещо изчетох, да се справя с бебетата както трябва, хубаво, че майката излезе оправна, че всичко мина добре. Някой по-горе беше казал, най-лесно се гледа помиярче и е прав. Пробвай все пак да изградиш някакъв режим на хранене, трудно ще е, но опитай, успех ти желая!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker