Какви са вашите мечти, цели, смисъл? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какви са вашите мечти, цели, смисъл?
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1499 пъти
Здравейте! Въпросът за смисъла на всичко ме интересува от доста време. Напоследък изключително интересно ми стана да чуя мнението на обикновените хора по тази тема - за техният смисъл в живота, за мечтите и целите им. Затова бих се радвал модераторите да пуснат тази тема. И нека да бъде достъпна за повече хора, защото си мисля, че днес трябва да акцентираме повече върху мечтите си, отколкото върху страховете. Всеки човек има проблеми, но именно мечтите са онова, което ни движи напред, според мен.
Въпросът за смисъла е доста тежък и отговорът трудно може да бъде постоянен. Но аз се опитах да елиминирам субективните фактори(националност, религия, политически възгледи и т. н. ) и оставих само обективният елемент - раждаме се внезапно и без никой да ни е питал, живеем доста кратко и умираме, пак така внезапно. Та моят смисъл, може би, е да изживея живота днес си по-добре от вчера и да се опитам да помогна, ако имам тази възможност, и на околните да живеят по-добре.
И оттам идват мечтите и целите ми. Знам колко е неприятно някой друг да се разпорежда с времето и с труда ти. Точно затова искам аз да се разпореждам с моето време и с моя труд т. е. бих искал да се захвана с някакъв бизнес. Още не съм открил какво наистина бих вършил със страст и ентусиазъм, а това е наистина много важно, за да се постигне успех. Искам да постигна успех, за да триумфирам над всички онези, които са ме обиждали, пренебрегвали, осмивали, отхвърляли и т. н. през годините. Да спечеля и да им кажа: "Направих го! Аз победих! Аз съм победител! " Да, искам да спечеля, да бъда най-добрият.
Искам и да имам собствена къща - с двор, където да сложа барбекю и две малки вратички за минифутбол. :д Определено извън големия град... Далеч от лудницата, нервите, стреса и т. н. С фитнес зала и басейнче, където да си разпускам. :)
Искам да имам пари, но искам да имам и възможност да се насладя на живота чрез тези пари. Искам да обиколя света, да видя различни места, да усетя различни вкусове, миризми и т. н. И да се наслаждавам на момента.
С тези пари бих искал да помогна на други хора. Да създам някакво дружество или фондация за нуждаещи се хора. Знам какво е да искаш, а да нямаш, и да се сравняваш с онези, които имат. Бих се борил, доколкото имам възможност, за това българите да получават справедливо заплащане, защото българите са равни на всички онези народи, които получават достойно заплащане. Аз съм българин, защото съм роден и израснал на тази земя, макар и да приемам всички хора. За мен всички народи са равни и никой не стои по-високо от другия. Искам по-някакъв начин да вдъхновявам хората да се борят. Самият аз от години се боря с депресивни състояния и знам какво означава това.
Искам да имам приятелка до себе си, с която да създам истински взаимоотношения. Истинска връзка, а не мимолетна. Имам малко романтична представа - хванати за ръце, ще посрещнем изгрева, разхождайки се по някой френски плаж. Да пием френско вино, а от хотелската ни стая да се вижда Айфеловата кула в целият си блясък. Да обикаляме цяла нощ из центъра на Берлин. Да се печем по плажовете на Бора Бора. Да обиколим Средиземноморието на борда на яхта. Да се борим в снега и да си правим снежни човеци някъде из Швеция... Бих искал да отидем до Патагония. До пирамидите в Египет. До Великата китайска стена. Да отидем на палатка в Нова Зеландия. Да ходим заедно на футболни мачове. :) Да се будим със секс. Искам това момиче да не е просто сексуален партньор, а човек, който да ме допълва по някакъв начин. Сексът без любов не значи нищо за мен. Не съм много близък с околните, има една дистанцираност в мен, защото хората идват и си отиват. Това непостоянство и липсата на предвидимост/контрол ме плашат. Искам да имам момиче, с което да споделя целият си живот. Да съм готов да поема риска да бъда наранен, защото ще си знаем, че си е струвало. Че болката от загубата е била по-малка от щастието да споделя всеки един възможен момент. Искам да срещна само едно подобно момиче и няма да имам нужда от никого другиго. :)
Та това са моите мечти(и респективно цели). Много ми е интересно да разбера какви са мечтите на околните. Кое е онова, което ви движи напред? :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: c9d2a734ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Все едно чета себе си преди години. Значи, няма смисъл да ззнаеш какъв е смисъла. Ако Бог искаше да знаем, повярвай ми, щеше да направи така че да знаем. Има неща, които е по-добре да не ги знаем.

Аз преди врме така бях в тежка депресия и постоянно си задавах такива въпроси и все по-дълбоко потъвах в тях. Смисъла си е такъв какъвто е - и да го откриеш нищо няма да се промени.

аз лично пих антидепресанти икакво ли не, нищо не помогна. Натъкнах се на психотерапевтка, която се занимава с хипнотерапия. Трябва да ти кажа, че само след 3 сеанса, всичко се промени. Тя самата ме научи да си правя сам хипнотерапия. А за смисъла каза, цитирам: "на клоните не им отредено да знаят за дървото".

Та над нас има нещо много по-велико и на нас не ни е отредено да го знаем. Може би някой ден ще му дойде времето да раберем, но до тогава умишлено няма да ни позволят да разберем, тъй като това попречи на самия смисъл да се изпълни.

Просто си гледай живота, радвай му се, пътувай, намери си хоби и т. н. Имай предвид, че еднообразието много допринася за депресията. Също и се откажи от всякакви очаквания, просто приемай с радост всичко, което живота ти предоставя, дори и да е лошо, то е за твое добро, защото те кара да си учиш уроците. Понякога уроците са тежки, но в крайна сметка те развиват, дори и за момента да не го вярваш.

Когато имаш прекалено много очакванания, това те вкарава в рамки, затваря ти съзнанието. И ти си мислиш, че го правиш за свое добро, но всъщност това трови душата ти. Вкарва те в някакви твои филми и ти причинява само тревоги и страхове. Трудно е сега да ме разбереш, но ако дори само за момент се оттърсиш от всичко, ще се почувстваш невероятно освободен и блажен и за миг ще ти просветне за какво говоря.

На кратко - потърси си схипнотерапевт. Според статистиката на 90% от хората само няколко еанса помагат за окончателно излизане от депресията. Ще видиш как самия живот ще се отвори пред теб.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0ccf23c6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За мен в живота има само една висша цел и това е да достигнем щастието. Именно и това е моята мечта - да бъда щастлива. Но не съм.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e373a7b10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей!

Програмист съм с не малък опит и доста търсен при това.

ПРЕДИ:

До преди по-малко от година мечтите ми бяха следните. Да замина за Англия или САЩ (там има един хубав град близо до Маями, казва се Бока Ратон).

Да работя там за 120 000 $ (идеално отговарям за позицията там) и да стана милионер до 30 или 40 г., като както казваш да се отдам на забава - било то курви в Бока Ратон или сериозна връзка. Да ходя по плажове, насам и натам по света.

С парите които направя да завърша MBA в London Business School или Harvard и с опита който съм натрупал да си отворя фирма в България или САЩ.

Съответно да се върна тук и да си ръководя бизнеса, да ходя насам-натам и да се радвам на живота.

СЕГА:

Просто не съм човек, който явно би жертвал всичко за пари. Пък и съм човек помогнал на много хора и този живот на егоизъм, консумация и лицемерие не ме кефи (въпреки, че много лесно мога да го постигна - буквално с едно обаждане ще ми уредят работата която искам в Англия).

Предвид ситуацията която се развива в Света - искам да си живея живота спокойно поне за кратко, докато Европа се ислямизира и бавно наближава Третата Световна Война.

И когато дойде моментът да трябва да избирам страна и заедно с останалите българи и европейци да се включа в борбата с Исляма, да имам смелостта да го направя, вместо да се крия като ПЛЪХ в някой голям апартамент в САЩ или Англия, потънал в пари и курви, докато остатъкът от Света страда.

И кой знае, ако Бог позволи, след световната война която ни очаква след 10-20 или 50 години - да имам честа да видя отново слънчев ден и да си продължа по първия план.

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 8bd2326183
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз искам г/д същото. Мъж, които да ми е най - добър приятел, да обиколим света, да се забавляваме заедно, да можем да си говорим за всичко и на всякакви теми. А не да сме просто двама души затънали в битовизми, свързващи ги само битовизми.
И също искам да постигна финансова свобода - да разполагам с времето си както аз реша, но не толкова за да натрия носа на други хора или там да се доказвам на еди кои си за еди какво си, а просто защото искам свобода. Свободата ми е най - големия приотитет за мен. Тя е главната ми цел!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 274a821aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Красиви мечти. И моите са подобни. Единствената причина да искам да имам пари е, че ще ми дадат свобода да обиколя света. Има толкова много места, които искам да посетя, толкова приключения, които искам да изживея, че имам цял дневник само за това. Искам до себе си момче, което ще ме разбира и ще е на моята вълна и ще е достатъчно луда глава, че да издържи на всичко.
Искам някой ден, в далечното бъдеще, когато съм готова, да осиновя детенце без семейство и да му дам шанс в живота. Дори на един човек да успея да променя живота, за мен ще е достатъчно.
Има още много. Не знам дали ще ми стигне един живот за толкова много мечти.
Интересно ми е, на колко години си? Аз съм момиче на 18.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c9d2a734ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   2, парадокса е, че точно когато търсим щастието, автоматично се лишаваме от него.

щастието означава да осъзнаеш, че не трябва да търсиш нищо и да ходиш никъде. То е разбирането, че това тук е съвършено и няма нужда да търсиш каквото и да било повече. То не е постижение, а разбиране, че няма нищо за постигане, че няма нужда да търсиш нищо повече, а че вече винаги си го имал.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 8a7ffc16bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автор: Благодаря за коментарите! Напоследък си мислех, че връзката между мечтата и целта е ясният план. Ако наистина искаме нещо, трябва да го планираме стъпка по стъпка. И да сме готови да инвестираме всичко, all-in, както се казва. До 5 - На 20 съм.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 8f5a58dff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Моята мечта е да се занимавам със създаването на филми, велики филми, да влиая на хората чрез тях, всички да ме знаят и да знаят, че съм най-добър в това, което правя, вмомента работя за да се запиша да уча такава специалност. Целта на живота ми, просто казано е да направя така, че светът да е по-добро място, защото ме е имало. Това е великата цел, която ме подържа жив. Това, което ми дава смисъл е личностното ми развитие, да виждам, че всеки ден съм по-добър от човека, който съм бил вчера. Всеки ден по-умен, по-силен и по-добър. И все пак ми се струва, че някак си не съм щастлив тук и сега, а вярвам в излюзията "Ще бъда щастлив, някога" Мисля си, че ще бъда щастлив, когато имам финансова свобода, когато стана супер силен физически и когато стана свръх умен, когато получа оценяването от хората, когато се оженя, когато ценя жена си и започна да възпитавам сина си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker