Свидетел на побой - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Свидетел на побой
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1075 пъти
Здравейте. Харесва ми сайта и не веднъж съм споделял различни случки от ежедневието. Наскоро станах свидетел на побой на пътя. Винаги съм бил против насилието и ме е отвращавало. Но в случая пострадалият човек беше виновен за цялата ситуация и дори той пръв налетя. Общо взето казано по народно му - "Получи си заслуженото". Чаках автобус на спирка, намираща се в близост на кръстовище на натоварен булевард с малка уличка. Чух че някой настоятелно свири. Видях, че от малката уличка излиза кола, карана от младо момче, а зад него мъж на около 40 и няколко години с интелигентен външен вид с жена, напъващ да се включи на булеварда. Момчето по всички правила изчакваше колите, подал мигач и така. Беше натоварено, нямаше как моментално да се включи в движението, пък и може да не е бил с голям опит и е нормално да се случи забавяне, макар че не ми направи впечатление, че не може да се изнесе. Този зад него започна да свири като обезумял. Набута се от лявата му страна засече го, нещо му крещеше. Но както и да е, младежът се изнесе, другият го застигна от ляво и пак му крещи, отворил прозорецът на пасажерското място, където седи жената. Момчето му отговори с жест нещо от рода "Какъв ти е проблема? ". Мъжът го засече и спряха малко след спирката. Слезе супер изнервен и му изрита колата няколко пъти. Младият излезе от колата си и видно не търсеше конфликт. Нещо започнаха да се разправят. В един момент момчето буквално озверя. Не знам някакъв спортист ли беше, но мъжът се намери на земята. Спряха коли, намесиха се служители от близък магазин. Момчето се качи на колата и си замина. Аз тъкмо се качих в автобуса и като минахме покрай мястото на инцидента видях, че мъжът седи на земята и бършеше лицето си, по което имаше кръв. Винаги са ме отвращавали такива сцени, но сякаш този човек си заслужи всичко това. Първоначално свири без каквато и да е основателна причина, засича, продължава да крещи, след това спира, рита колата, после може и по някакъв начин да е обидил на лична основа и в крайна сметка беше набит. Не подкрепям физическите саморазправи, но младежът определено беше в правото си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 04dc197487
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След като на няколко пъти ни обясни, че не обичаш насилието, вече можем да преминем към същността.
Харесало ти е как са натупали някакъв човек, няма лошо. Защо обаче се опитваш да се оправдаваш пред себе си. Иска ти се да можеше да постъпиш като него или просто ти харесаха бойните му умения. Не те съдя, боят е наложителен за някои хора, просто не залъгвай себе си.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: aa8d330b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Не подкрепям физическите саморазправи, но младежът определено беше в правото си. "
Т. е подкрепяш физическата саморазправа. Виж, на моменти има много хора, които си просят един пердах, но проблемът идва от това, че ако разрешим насилието, ще започнат едно побои, убийства и вендети.
Ако момчето се е почувствало застрашено и онзи го е нападнал, то по-всички познати ми закони, е бил в правото си да се защити. Ако просто е решил, че трябва да го пребие, за да млъкне, то тогава не е бил прав, поне според законите ни. Лошото е, че такива случай, изпращат лошо съобщение - можем да разрешим всички проблеми с насилие. И ако това стане прецедент, още утре ще има някой убит, защото се спречкал с друг, за парко място.
Ако се стигне до дело, яви се в съда и си изпълни гражданския дълг.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c4af12c459
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз не подкрепям насилието, но някои хора трябва да си знаят мястото. И категорично не съм съгласен с горния, че трябва да се мълчи, само защото не ни е нападнал директно, а само словестно. Ами този човек очевидно е доста елементарен и разбира само от бой. Ако му се мълчи постоянно, ще стане още по-самонадеян и не се знае дали утре няма да пречука някой невинен. По-добре да го натупат и да му вземат страха, отколкото той самия да отрепе някого. Аз лично съм убеден, че при следващия подобен случай господина ще е доста по-миролюбив. А ако го натупат още няколко пъти, и на мравката път ще прави.

Да, боя не решава нищо, но при някои индивиди, при които комуникацията не работи това е начина. Защото иначе излиза, че толерираме поведението му, което е бомба със закъснител. Особено в нашата държава, където правораздаването е под всяка критика, така трябва да се действа срещу такива.

Аз смятам, че момчето е било достатъчно търпеливо и му е дало достатъчно време да се опомни и да се успокои, но той очевдино доста упорито си го е търсил и си го е намерил накрая. Даже малко му е било, трябваше да му счупи някоя кост, че да го помни повече време.

Щом е имало жена в колата, явно е решил, че така ще впечатли кифлата, ама сметките му са излезли без кръчмар. Да би мирно седяло, не би чудо видяло.

С две думи и аз като автора изпитвам наслада от побой над такива екземпляри и го заявявам съвсем открито без никакви угризения. Даже стана ми много приятно от темата, защото ми е писнало от селяни (като манталитет) и трябва веднъж завинаги да разберат къде им е мястото. Иначе съвсем ще ни се качат на главата и ще станем бетер дивия запад. Ако знаех кое е това момче, щях да го почерпя едно голямо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: aa8d330b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   4 - Ок, добре, развикал се - коя кост да му счупим? Дай да е гръбнака, че да не може да кара.... Или да го питаме в главата, че да фъфли и да има рискове цял живот.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: aa8d330b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Виж сегa, социализма/комунизма отъчи хората, че има естествена йерархия вживота. Едни са над други. На моменти хората се борят за надмощие - нормално е. Статия с колата е бил слаб и без приятели и е загубил. Просто и ясно. Имал е късмет, че се е отървал само с един два удържа, а не е бил маркиран жестоки и не са му взели нещата.
Лек ден!

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c4af12c459
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, ами да, по-скоро съм ЗА да се осакати този плужек, че да се спаси някой невинен за в бъдеще. А и да служи за назидание на другите плужеци. По-добре една жертва, отколкото цяло общество да страда.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker