България! Тази ужасна страна... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

България! Тази ужасна страна...
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 4881 пъти
Интелигентният човек не може да няма нищо против чалгата. Това е като докторът да се опитва да оперира високата температура на болен човек. Чалгата не прави една нация да изглежда проста. Простата нация по естествен път ражда чалга. Чалгата е резултат, а не причина. Вижте къде и как живеете, вижте как и за какво си говорите, вижте какво и колко получавате. Виждали ли сте свинщината на мръсните улици, лошото обслужване превърнато в класика, вселенското отебаване, виждали ли сте как децата се спъват по неравните тротоари на детството си, а бащите им ги псуват и им пожелават да окъоравеят като майка си, на която “ше и ебат майката!” и това отеква, защото е тихо.

Целия текст е НАПЪЛНО ВЕРЕН за съжаление. Колкото и да не искаме това да става в България, ние го прикриваме за да не се срамуваме от него. И точно това е проблема! Щом го прикриваме и не напомняме на българите да не го правят, те го правят, всичко това го прикриваме за да не се срамуваме от него. И точно това е проблема! Щом го прикриваме и не напомняме на българите да не го правят, те го правят, всичко това го правят... По - често трябва да напомняме на българите, че всичко може да се подобри, да стане по - добро! Но това зависи единствено от тях.

*С извинение за всичко лошо, написано за България, на просто трява да се позамислим! Защото ВСИЧКО може да се оправи, стига да искаме!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: e8536d8b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   E, не бива да забравяме че сме "тъмни балкански субекти" :)
Проблем с чалгата нямаше. Или поне докато не излезе от текстовете на песните.
Лошото е че отдавна излезе.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: f62580f1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът може би не се състои само в чалгата, проблемът е в самите хора. Тази нация малко по малко започва да обеднява духовно. Аз съм на 21 години и никога не съм харесвала чалгата, но всичките ми приятели я слушат. Това не ги прави лоши хора, нито духовно бедни. Проблемът е в ценностите, те започват да избледняват и да се заместват от ниЗките човешки страсти и емоции. Днес на мода са поговорки от сорта: "Всеки гледа не на него да му е добре, а на съседа да му е зле. " Ние нямаме култура, защото ако имахме никога нямаше да се влияем до такава степен от чалгата. Всички виждаме мръсните улици, изпочупените спирки, свинщината... и проблемът спред мен се състои във факта, че нямаме реални закони. Противно на обичайното мислене, че ние всъщност имаме закони и Конституция, но те не се спазват, аз мога от личен опит да кажа точно обратното-ТУК няма закони, защото не може да толерираш един закон и да го приемеш за истински, след като навсякъде има клаузи и "вратички", според които се пускат престъпници и то с въобще не леки нарушения, на свобода. Разумният млад човек, който е знаещ и можещ търси реализация извън тази страна, защото тук не може да я постигне. Не трябва да бъде така, но за съжаление е. Тази страна просто започва да гони тези, които имат малко акъл в главата си, за да останат в нея само идиоти, които лесно да бъдат управлявани и манипулирани. Колко фирми и институции се вдигнаха на стачки и какво? Всяко чудо за 3 дни! Отново се намери кой да им затвори устите. И само обикновения гражданин стои и си мълчи, гледайки по новините, че всичко иска увеличение на цените, знаейки че от цените на горивата ще се увеличат и цените дори на най-обикновени продукти, но НЕ-той нищо не може да направи и затова си мълчи на новини от сорта, че заплатите се замразяват до 2013 година. Ами мълчете си! На много хора това им е изгодно да бъдете покорни агънца. Тук няма единност, затова и нищо не може да се постигне. Всеки гледа 'мене си', а когато ножа опре до кокала започва да се оплаква, да псува държавата и... до там, после пак млъква!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: f4ff6a0b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Точно ти не си особено интелигентен, което личи от обърканите ти писания, и дълги безсмислени изречения.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 834096299e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Подкрепям номер 3. И в допълнение: Вижте му/ ? правописа и пунктуацията - няма въвеждане на подчинено изречение, няма пълен и кратък член... Пращи от интелект:) Освен това, не мисля, че има страна, човешка общност, без нейния вид чалга, т. е. популярна, простовата музика за забавление на масите. Ритъмът се променя, в зависимост от региона, а за текстовете... едни и същи са. Преди няколко години имаше един немскоезичен мегахит, озаглавен "Du hast den sch?nsten Arsch der Welt" или в превод: "Имаш най - красивия гъз на света". За мен и това, макар да се въртеше по модерните клубове, по същество е чалга. Има и още много подобни примери, всеки би могъл да се сети за англоезична песен с тъп или откровено просташки текст.

Що се отнася до тротоарите - въпрос на пари е. А и не всички бащи псуват децата си. Моят не би си го и помислил. Така че - не е от държавата, до човек е!

Аз в момента живея в Австрия. И тук има хора, които пресичат на червено, хвърлят си фаса или плюят на улицата, с очите си го виждам.

Не съм патриотар или вманиачен националист. Просто се дразня от едностранчиви изказвания, които наблягат повече на обобщаване, отколкото на рационално аргументиране.

Благодаря за вниманието, хубав ден на всички!

Борония, 21 год.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1e6166aa0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Защо толкова много хора, като автора, си мислят, че отричайки и оплювайки чалгата, веднага си запазват място на първите редове сред интелигенцията?

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 0a8fe7aec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък съм съгласна! Автора/ката е напълно прав/а! Аз също мразя чалгата!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: f1923f6771
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И аз я мразя, и не харесвам хората, които я слушат. Ще ме извинявате, но за мен това не са нормални хора.. А жените какво да ги коментирам... ходят като проститутки, а след това се обиждат, че им лепят етикети" Леки жени" или" курвентии" Ебати.. те толкова очевидно парадират с външния си вид, че сякаш той е всичко, и най-важното. Да се съблечеш гол, да въртиш мазни кючеци, и да пееш тъпалка мупалка.. това ли е примера, който се дава на съвременния човек? И нима това ви харесва? ! Е, не и на мен! За мен това е гнусно и противно.. И не казвам, че хората, които правят друг вид музика няма боклуци между тях/в случай, че решите, че оплювам само чалгарите/ напротив, боклуци се срещат навсякъде. Цялата показност, която ни демонстрират на сцената, се копира на училище, работа, в нощните клубове... . Явно проблема на България не е само едната чалга.. аз мисля, че хората са най-големия проблем тук. Нашия народ си търси постоянно лидери, защото е слаб и прост. И то не какви и да е лидери, а именно турци( май свършиха българчетата, че на турси ще разчитаме)
И между другото в България може да има интелигентни хора, но те не парадират с тва и не се бият в гърдите" ей аз съм най-интелигентния и най умния" може би грешката на тези хора е, че са прекалено слаби за да се заемат да оправят страната.. а докато има такива хора, има и такива, които са готови да се продадат за 10-20лв, ама без да мислят после какво ще се случи в държавата, която живеят.. Та така... . не си мисли, че единствено в чалгията е проблема.. И аз се ядосвам на много неща, които се случват тук, но все още не съм тръгнала да бягам извън граница. Все още имам някаква надеждичка, че всичко ще се оправи.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 9623aa4488
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   с искане и надежди нищо не се оправя... чалгата е производно на нашето състояние, не причина. за всяка тава си има слушатели и е нелепо да се напада стила на основание 'морални ценности'. кючеците и гюбеците са ни присъщи от много време и няма стихия на света която да ги премахне, не е и нужно. нужно е населението да се активира, а да не седи и да гледа и да разсъждава и да пише колко се надява 'някой ден всичко да се оправи'. спрете да си дефинирате проблемите и започнете да ги решавате - изчистете си пред блока, нищо, че общината е длъжна да го прави. паркирайте си колите в паркинги и гаражи, а не на улицата от мързел. плочките са ви криви по тротоарите? колко е трудно да се хванеш един ден с нивелир да се потрудиш и да ги оправиш? менталитета не е чалгаджииски или 'на другия да му е лошо', а 'искам всичко на готово'. всеки човек е част от нацията, част от обществото и независимо от данъците които плаща и умората си трябва да допринася за цялостното благоустройство.

М.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: c6663d0d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   България - тази ужасна страна? ! Нали се сещате, че ние самите сме част от тази страна и всъщност без нас тя нямаше да съществува? Ако България е ужасна, ужасни сме и ние. Затова вместо да" оплювате" всичко и всички, погледнете първо себе си. Достатъчно достойни ли сте като хора? С какво сте помогнали на страната си? Номер 9 е напълно прав. Ако искаме нещо по-добро за себе си, трябва да се потрудим преди това.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 53e5db4374
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Българите сме прости хора... и това няма да се промени!

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2d6e33c26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Долу ЧАЛГАТА!!!!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5bdca5caee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Човекът си го е каал и е много прав : " Простата нация по естествен път ражда чалга. Чалгата е резултат, а не причина! "
Следователно, няма какво да се обсъжда чалгата! Ясно е, че България е ужасна държава заради хората които я населяват днес, но за сметка на това е прекрасна страна! Простотията, е най - големият ни порок!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: d2b661ad2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Само че номер 11 и 14 ние не сме прости хора, нито сме проста нация. Поставени сме на ниво оцеляване и това е, което се ражда от там.

Лола

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d25ed5110f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Долу рок и метъл!!! Да живее чалгата. Въобще не сравнявайте държавата ни с музика. Всеки има право на вкус. Аз мразя метъл и рок от дъното на душата си, дори ми се повръща от такава измет, която си клати главата и се дере на някаква китара, но какво да се прави. Ена музика не представлява цялата страна!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9dd7f2a338
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Вижте, аз съм само на 13 години и не се хваля, но съм много умна за възрастта си поне по моя преценка. Съдете ме, ако поискате.

Ние българите не сме прости хора. В тази държава има и интелигентни и умни хора, има и малоумници и простаци. Не трябва да говорим винаги за една цяла нация, че е отвратителна, че е не знам каква си.. навсякъде има добри хора. Дори в най-пропадналата държава. Вярно е, че държавата ни е мръсна, изостанала (по някои теми), но има хора с желание да поправят това. ЗА съжаление те са малко, но аз съм един от тях и наистина желая промяна.
Ето защо чужденците ни се присмиват, а и някои от нас не обичаме България:

1. Не опазваме красивата си природа.
България е кътче от Рая. Имаме прекрасен климат, причудливи места.. славно минало, а ценим ли това, което имаме? НЕ. Изхвърляме си дъвките по тротоара, не рециклираме, абе нищо не правим за да подобрим състоянието на държавата си.. по паметниците на културата някакви разглезени тийнчета рисуват с извинение "пениси", "хиксове", "средни пръсти" и тям подобни. Нищо не ценим. Абсолютно нищо. Рушим и докато някои не натупа хубаво тази "измет"-хора дето не ценят родината си няма да има оправия, а и дори тогава.

2. Големи сме мързели..
Всичко чакаме наготово. Някои от нас. Пари, пътища.. все си мислим "има работници за тая работа", не чистим "има си чистачи за тая работа". Защо няма един човек, който да излезе и да измете градинката пред блока, да посади цвете, дърво, някакво растение.. по-скоро ще излезем да си изхвърлим боклука (извън кофата) и ще чакаме "чистачите" да ни го хвърлят вътре.

3. Повечето сме ругачи, злобари, завистници..
У българите явно е заложено да сме завистливи и злобни. Когато помагаме на някого го правим по-скоро за собствена реклама да покажем какви сме-това ни ни доставя удоволствие, не се радваме на това, че сме накарали някого да се почувства по-добре, а това е притеснителна тенденция...
Готови сме да се сбием за паркинг място. Да потрошим колата на съседа, защото е направил нещо си там..
Ето това са много гадни качества и според мен всички ние трябва да поработим по отстраняването им.

4. Крадливи сме.
Тук едва ли има нужда от коментиране, ние всички си знаем истината..
Има още много неща, но има да изреждам....

А относно ЧАЛГАТА аз съм неутралист.. има някой хубави и съдържателни песни, но има и боклуци така е... а и недостатъка, които адски ме дразни е, че се опитваме да копираме сърбите, ама не можем да се като тях и още повече се пънем.. абе, защо? Не можем ли ние да си измислим нещо собствено.. нещо много хубава и нас да ни копират.. това ще си остане загатка..
Таа, към автора напълно си прав!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7176806e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   България е кътче от Рая. Да, пък Румъния все едно е пустиня, така ли? В Румъния природата е същата като нашата, държа да ти кажа за твое сведение. Звучиш като поредния националист.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7176806e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   17, защо с извинение "пениси". Ти преди да влезеш в корема на майка си от там си излязла.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a4f26fb4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Съгласна съм с писатела. тези който не са излизали изван чужбина не забелязват или можеби се правят че не забелязват разликата в Българиа аз от 3 години живея в чужбина.. това лято бях дошла в Българиа на почифка и наистена българиа е много долна противна даржава няма нито кълтура нито обноски няма нищо нито заплатите им са добри абе апсолитно нишо не е добре в балгариа дори самия разговор междо хората секи втори се псува дори на шега! отивам в магазините всеки намусен питам нещо интересувам се за стоката те ми се надуват.. отиваш разглеждаш за някоя дреха да си избереш те ти седят на главата и т. н.. докато тука хората даже на криво не се гледат децата имат вазможност за всичко.. децата от малки имат сумати спестени пари в бан картите.. на мойте години на 14 те са самостоятелни дори от децката градина самостоятелни са имат отговорност абе казвам ви мечтан живот.. тва че малко или много аз съм българка и българка ще си остана никога няма да бъда като тях или да васпреема тяхната даржава за моя! просто ми е много гадно че българиа е толкова пропаднала но не всеки може да го види.. нямаме дори култура момичетата на 14 години вече и са си лягали с мъже.. и се дрогирват и праеят кфото искат.. просто нашата държава е БОКЛУК! дори обноските им не са нормални.. но се пак ми липсеа ама стига да имаш пари но това не секи може да си го позволи..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ac919f4d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   20, засрами се и виж първо себе си - пълна неграмотност! Буквата „я“ не я познаваш и не се оправдавай с клавиатурата - и моята е на друг език, но не съм забравила как се пише на български.

Простено ти е, явно си много млад човек, направо дете и слушаш какво ти натякват мама и тати, когато порастнеш, ще разбереш, че не си била права.

Иначе - всеки е свободен да живее там, където му е хубаво. Никой не те кара да се връщаш в БългариЯ, да общуваш с хората там, както и никой не те кара да пишеш на „български“. Моля, последното ни го спести, че се чете с мъка и думи като „кфото“ не знам!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 528ae8d6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Мама, кака, батко, татко,
пият водка сладко, сладко!
Чалга, вино и сланина-
това е моята родина.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 05f4bf3597
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   16, ами, рокът и метълът далеч не са само дране, особено рока, имат много обикновено и оперно пеене и всъщност са доста по- смислени от чалгата, но ето, че тя ти е изтрила мозъчните гънки и ти няма как да го проумееш. :)
На мен също ми се повръща от изметта, която върти гюбеци на мазни ритми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e112347458
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

25.   За по-младите нека да напомня една хронология :
1. загубата на Студената война
2. Ран-ът
3. Саманта кеч, си си Фокс, Сандра
4. Радка пратка е производна на цру експеримента в но. 3
5. от тук нататък няма нужда да се говори. България е под американско робство вече >25години. Следваме участта
на двете Кореи, двете части на Виетнам и тн. Само дето не сме разделени, а борбата е вътрешно политическа, както може да сме щастливи, че нямахме война като Сърбите например. Те се оказаха по-големи патриоти от нас, но им отрязаха главата от краката. Ние се продадохме, за да има мир.
Ай сега да ви е сладко.
Бяхме промити за да послужим за основа в най долните нива на американската пирамида(виж банкнота от американски долар). За тези които са на върха на пирамидата няма значение дали си роб тук и слушаш чалга или си роб в САЩ и туиркваш на хипхоп.

6. в момента сме в информационна война. Ако искате да не сте част от нея, и да не бъдете войници просто спрете да гледате новини. Ако всички българи спрат да следят новините, медиите ще си загубят властта. Нещо, което и цру и фсб ползват като оръжие.
Запомнете, те могат да ви отнемат човешките ценности само ако им позволите.! Защото ако не друго сега поне имаме избор.

Аз например не следя новини, не слушам чалга, заобиколен съм от приятелите ми, с които сме заедно вече 25 години. Къщата ни е чиста и е приятно вкъщи, както и тротоара пред нея е чист. Първо малко трябва да погледнем в собствената си кочинка. А да обвинявяме другите е детско невежество.

Бъдете силни!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2db2859e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Но. 20
За неграмотни дръвници като тебе, които не могат да сложат две думи на кръст и се изразяват като цигани, където и да отидат, всичко ще им е много трудно. Твоята работа е; "Гладна кокошка просо сънува". Предполагам ти живееш в някой цигански квартал в България, където си била лъгана, мамена, прелъстена, бита, чукана и изоставена. За това си толкова ядосана, защото живота ти е мизерен и виждаш, че от помийната яма в която се намираш сега, никога няма да можеш да се измъкнеш, защото ги нямаш умственните спосбности. За такива малоумници като тебе, винаги България ви е виновна. Преди да обвинявате който и да било, опитайте се да проумеете, че самите вие сте си виновни за собственните си неудачи и за смотаният си живот. Я се огледай наоколо и ще видиш колко много хора се оправят чудесно и са щастиви, без да ходят в чужбина!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e86416477f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Чалгата не ми пречи, както и хора които я слушат. Просто, защото не живея на такова място, не слушам такава музика и средата ми не е от чалгари. Простовати хора има на всякъде по света. Ако ти пречи тази среда, си намери такава, каквато теб ще те удовлетворява. Но това значи да имаш съответните качества -образование, което ще те заведе в културна среда, пари, които ще ти позволят да живееш на хубаво място и т. н

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8d1aec0ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Чалгата не е проблем, проблем е превръщането й в субкултура.
Песните са си песни, те не ни пречат, но самите слушатели се вживяват в текстовете и си ги пресъздават в живота, това е. Проблемите са ни от друго естество.
Основните са липсата на реална самооценка, светоусещане и реакация към околната среда. При положение, че ние сме си бедна страна, всички искат да приличаме на богатите държави от Запад.
Очакванията към определени прослойки от населението са големи.
От всеки мъж се очаква да се е изнесъл от жилището на родителите, когато е навършил 20 години, което е абсурдно защото сме запознати с икономическото състояние на страната. Всяка жена иска мъж с уреден живот. А, реално това е трудно за постигане и при 2000 лева заплата на месец. Тоест няма как да гледаш жена и дете, да плащаш наем и да осигуриш автомобил за теб и жена ти, примерно. Това са основните глупизми сред хората. Мисля, че женското съсловие е значително по-глупаво от мъжкото. И да, тук чалгата вече има влиянието, не защото е навредила сама, а защото така е разбрана.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2db2859e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   България е ужасна страна само за глупаците. За всички останали, тя е земен рай. Тъпанарите заминават за други държави и мислят че там ще забогатеят и животът им ще въри по мед и масло, но уви. Тук си бяха нещастници и сега там, са по-нещастни от всякога.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f84213e0a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Общувал съм по чат с хора от всякакви чужди държави и като цяло впечатлението ми е, че хората са приблизително еднакви навсякъде. Като изключим донякъде Филипините, с хора от почти никоя друга страна не успях да проведа смислен и приятелски разговор. Мисля, че по-скоро понеже си разочарован, си представяш, че в чужбина не са такива. Чалгата е кочина, но за мен не е толкова долна музика, колкото е рапът, където се състезават кой ще унизи другият повече, и който е пълен с гнусни излеяния, или пък метълът който настройва съзнанието на честотата на бесовете. Най-големите простотии в живота ги направих докато слушах тези типове музика. Те ме програмираха да бъда помияр. Слуша ли ги човек, няма не искам, няма недей-бива програмиран. Ами то като се вгледам, президентската надпревара Хилъри-Тръмп преди си беше чист рап-кой ще окаля, унизи и наклевети другият повече и по-майсторски пред зрителите. Чалгата е невинна музика пред тези, а те са масови музики на запад. Я гледай в чужбина какво става. Събра се тълпа американци да протестират пред белия дом, а гардовете на Реджебът изкочиха и започнаха да раздават кютеци наред. Помляха американците в собствената им държава. Ти за чалгата в България си се загрижил. Голямата кочина в България е предимно внос от запад. И това е голямата трагедия на България. Българите и особено софиянците много обичат да имитират американците. Явно искат да приличат на тях и смятат, че могат да бъдат едно и също. Но това е невъзможно. Всяка нация е уникална, а това дали ще се предпази от простотията и деградацията зависи от самата нация. Е имаше Атака, не я избраха хората. Значи тукашният народ е направил заявление, че няма бъдеще като такъв. Това си беше вид тест дали си струва да съществуваме като народ. Навсякъде по света хората са изправени пред този тест-кое за тях е по-важно. Докато хората са на принципа, че щом за момента са добре материално, значи всичко е наред, и нищо друго около тях не ги вълнува, такива народи нямат бъдеще. Подобно на прасето което като му сипват е доволно, а това че точат ножа за него не обръща внимание. А ние даже и не сме и добре. Имаме само едно внушение от медиите. Ние имахме своят глас да си върнем златодобива, да не сме зависими от чужденците, да не ни ограничават и диктуват, да не сме дойната крава, да се въведат морални устои в обществото, да се издигне християнството в страната, и не го използвахме. От тук нататък следва Shut up.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2db2859e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Номер 33 е много прав.
"Ако хората изберат сигурността вместо свободата, рано или късно губят и двете. "
Б. Франклин

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b3e9e08ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Чалга общество, а? Не опира само до чалгата. Опира до това, че хората наистина нямат ценности. Деградацията е много голяма, това е факт. Жалкото е, че деградацията расте, все повече. Хората работят за нищожни пари, отиват и доброволно се унижават, а после говорят за достойнство. Имало едно време приятели, сега всичките са предатели. Няма уважение, няма себеосъзнаване, няма почти нищо. Има едно прикриване на реалността, с друга такава, обаче изкривена. Глупавите хора са нагли и с високо самочувствие и когато някой се опита да оспори това, се чуват думите "Кой си ти да ме съдиш, я се виж, нямаш никого до себе си.. " и куп други глупости. Аз нямам приятели. Признавам си и няма от какво да ме е срам. Нямам, защото аз съм честен човек и държа и хората, с които съм приятелка, да са такива. Приятелството не е използване, в противен случай е напълно лъжливо. Мнозина уж твърдят, че гледат себе си, а при всеки удобен случай се чудят кого да прецакат, че да се издигнат и да литнат. Подиграват се на околните, за да вдигнат самочувствието си, за сметка на болката, която причиняват. Хората плюят държавата, плюят политиците, абе всичко плюят, когато попаднат в клопаката на реалността и пострадат (дали парично, някой ги е нападнал и т. н. ), естествено, когато чужденците си позволят да кажат нещо лошо за държавата ни, тогава стават такива големи защитници, че обръщат лопатата на другата страна. Аз не съм доволна от ситуацията в държавата. Не само, защото съм от бедно семейство и съм изтърпяла много голям товар на гърба си (от прекрасното общество), а защото, просто не виждам смисъл да ме топли, когато съм уредена отвсякъде. Хората, дето работа имат, пари, кола, не знам си какво друго още, се успокояват "Ах, каква трагедия е станала, Слава Богу, че не е на мен.. " Кого всъщност успокояват с това мислене? Всички живеем в тази държава. Никой тук не е застрахован от нападение или убийство, измама и други неща. Всеки говори другите, обаче себе си не поглежда. Много са тези хора, няма какво да се лъжем. "Младите ще оправят държавата! " Чакайте малко, кои млади? Богатите млади? Младите с високо самочувствие?? Алчните, лъжливите, безотговорните? Кои?? Ааа, или тези, дето видяха какво правят по-големите от тях и се впуснаха на по 15/18 години да убиват други хора, защото и за малкото си години виждат, че безнаказаността е голяма и ще се оттърват. От кога е започнала тази деградация, аз съм чула - 27 години. Аз сега съм на 21 и как се очаква да стоя тук и да оправям гнусотия, дето не съм я създала аз и е започнала още преди да се родя? Всеки сам носи отговорност за постъпките си, така е правилно. Всеки има глава на раменете. Който е отговорен за тази реалност сега, да поеме отговорност, защото другите не са длъжни. По тази логика аз ще навредя на много хора, без окото ми да мигне, и после ще им кажа да си се оправят сами. Не така! Ако мога ще се махна от тази глупост тук, дето цари наоколо. Който иска, нека си затваря очите за реалността, но нека не кара нормалните хора да се чувстват като ненормалници, дето трябва да бъдат затворени някъде. Все пак, това си е личен избор. Аз не съм съгласна с това, което става наоколо. Никой не задължавам да мисли като мен, всеки сам решава как да мисли, но ако ще се оправя държавата, веднъж и завинаги, решенията трябва да са общи. Аз лично, ако трябва да се съобразявам с мнозинството от деградиращи хора, няма да се навия и пет приказки да кажа. Никой не е длъжен да мисли като мен, пак повтарям! Има две приказки "Я сакам на мен да ми е зле, ама на Вуте да му е по-зле. " и "Прост народ - слаба държава. " Мисля, че казват много неща.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b3e9e08ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Номер 26 - Личи си, че коментарът на номер 20 е неграмотно написан. Аз съм момиче на 21. Виждам колко е лошо положението тук, не може да се отрече, който го прави, залъгва себе си. Аз съм израстнала в бедно семейство. Заради липсата на пари, дори не успях да завърша образованието си. Имах отличен успех (принос за училището), постижения в областта на рисуването (конкурси) и т. н. На 12/13 години започнах да осъзнавам какво се случва около мен, въпреки, че съм била дете. Кога човек се пита "Какво се случва? Къде съм? Защо живея? " Всеки си е задавал тези неща, но в по-късен етап от осъзнаването си. Имала съм всички нужни качества, за да помогна за развитието на държавата, в някаква област (изкуство, примерно). Притеснително момиче съм. Винаги съм била добронамерена, но единственото, което получавах беше боклук, изсипан на главата ми. Аз също съм израстнала в лоши условия тук. Яд ме е, че не ми се даде шанс да допринеса. Много неща опитах. Приятели нямам. Семейството ми ме мисли за боклук, а не е така. И не се хваля (не съм от тези хора), казвам истината. Не ми се даде стипендия за успех (заслужена стипендия), даваха ми се детски (до 16г. ), дете бях на разведени родители, нямах издръжка (общината би трябвало да я изплати, ако родителят не може). Участвах в конкурс по рисуване, като по-малка. Имало е парична награда от 200лв., но така и не я получих. За това нещо разбрах от други хора, че са крили от мен. И това са малко от нещата, които не мисля, че съм заслужила и още по-малкото, че съм била дете и съм ги изпитала на гърба си. Аз съм българка. Млада жена, която така и не получи шанс да се развие. Не ме подкрепиха, от много страни. Мисля, че за развитието на всеки човек е нужно той да бъде оценен, нали? Никой не може да се развие в грешната стреда, и тук мисля, че не бъркам. И как да не е виновна държавата, при положение, че съм дала всичко от себе си, а не е било оценено!? Държавата не позволява да се развия за себе си и да допринеса по някакъв начин. Тук не става дума само за изкуство. Обичам да помагам на хората, това умея и така се чувствам удовлетворена от себе си! Има хора, които сами си го правят. Аз не съм от тези. Опитвам да си помогна, за да мога да помогна на държавата по някакъв начин. Какво се очаква да направя? Да хваля държавата? Да обяснявам колко са добри хората ли?? Може и да съм първата, която е българка, без образование и не е било, защото ме е мързяло да ходя или съм била глупава. Така или инак, не съм намерила мястото си. Много пъти съм търсила грешката в себе си, но съм реалист човек и не съм я намирала, въпреки това. Какви хора? Аз съм била дете, което са разочаровали и наранили, а не съм първото, няма и да съм последното? Мисля, че това е жалко. Ти как мислиш?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1c4f09e575
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Номер 36 ти си страхотно момиче, сама очакваш от себе си да си полезна за държавата си и си права че тя не дава шанс, но това естествено е заради твърде голямата възможност на чужди сили да прокарват техните идеи чрез своите марионетки. Нашата грешка е че не се съюзяваме като хора искащи да помогнат на страната си, но това разбира се е колективна грешка. Но аз вярвам че ще направиш нужното и не се предавай, България има нужда от всеки осъзнат.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b3e9e08ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   37 - Благодаря за хубавите думи! Прави ми впечатление, че хората са станали гадни, по-голямата част. Знам, че е трудно. Аз не мога да си представя да се издържам, примерно, с 500лв. Като си помисля какво им е на семействата с деца, не е лесно. Съгласна съм с това, че сме много разделени. Не сме заедно срещу тези, които искат по някакъв начин държавата да загине, ние воюваме един срещу друг. Аз лично, съм много чувствителна и когато виждам какво се случва наоколо ме боли много. Като по-малка съм плакала доста, а съм била на 12... Трудно е да си осъзнат, защото неосъзнатите са повече и могат да те смачкат като хлебарка. Изисква се голяма смелост, защото си единак. Лошото е, че доброто трябваше да е по-голямата сила, а то е обратното.. Добротата ще оправи положението, съединението може да промени нещо. Колко човека обаче мислят по този начин? Ако успея да постигна нещо тук, бих останала, за да помагам и да правя добро. В противен случай, бих заминала, защото е доста трудно да очаквам одобрението на неосъзнати хора, ако попадна на осъзнати ще е добре. Отново, благодаря за хубавите думи!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2de51e2c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   На малоумниците, винаги държавата им е виновна за тъпият им живот. За всички останали, които не са захлупени под масата, няма проблеми.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker