Осъзнах колко безсмислен е животът ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Осъзнах колко безсмислен е животът ми.
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 2639 пъти
Днес направих равносметка на живота си. Стигнах до извода, че съм пълен боклук. На 23 години съм, предстои ми да навърша 24. И през това време не съм постигнал нищо, абсолютно нищичко.
В училище бях тройкаджия. Никога не съм бил сред умните или начетените деца. Напротив, бях много недисциплиниран, бягах от часове, бягах от вкъщи, пиех много алкохол и взимах наркотици. Това започна в 7 клас. Но не съм и "лошо момче", напротив - никога момичетата не са ме харесвали, защото съм срамежлив и затворен. Нито мога да се бия, нито ходя по дискотеки, не съм популярен.
И така излиза, че съм взел най-лошото от двата свята - по принцип тихите и мълчаливи деца са умни и стават успешни и образовани мъже когато порастнат, намират си хубава работа.
Шумните и агресивни момчета може да са алкохолици, наркомани, да се занимават с незаконна дейност, но и те успяват да изкарват пари по този начин и жените ги харесват. Така, че и техният начин на живот има ползи. Особено в България - държавата на мутрите. Не, че и в другите държави ги няма такива. Навсякъде е така.
Аз обаче съм супер зле. От една страна тих и срамежлив, от друга страна тъп и необразован. А не съм на 16 или 17, вече трябваше да имам образование и да съм започнал кариерата си. Ако сега тепърва започна да търся нещо с което да се занимавам, колко време ще мине докато го открия, после докато го науча и накрая докато започна кариера? Плаша се като се замисля. И се отчайвам. И не знам с какъв акъл съм бил досега. Имам чувството, че съм пропилял живота си още преди да го започна. Нямам представа къде ще съм утре, какво ще правя, с какво ще се занимавам. Чудя се има ли въобще някакъв смисъл от този мой живот? Утре ако умра никой дори няма да разбере. Ако не са двамата ми останали роднини, няма да има дори кой да ме погребе. Пропилях всичко с алкохол и наркотици, тогава когато трябваше да уча. И сега изоставам с години в развитието си.

Това беше изповедта на един боклук :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0aed808260
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Братле донякъде те разбирам. Моят случай е сходен с твоя с тази разлика, че аз не издържах на психическото напрежение от живота (или по-скоро на психическият тормоз на който ме подложи една преподавателка в трети курс). Сега съм си вкъщи на лекарства и не знам какво ще правя по-нататък в живота. Дано се справиш. Само да те предупредя, че следващите коментари ще бъдат от ято злобари които се чудят на къде да си излеят злобата.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1ae7d524fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сигурно изоставаш, но важното е, че си го осъзнал. Сега трябва да го поправиш. Не е късно. Още си много млад.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f622cbfba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   "трябваше да имам образование и да съм започнал кариерата си. Ако сега тепърва започна да търся нещо с което да се занимавам, колко време ще мине докато го открия, после докато го науча и накрая докато започна кариера? "

Да, обаче след 4 г., когато си на 28, ще си кажеш "ей да бях почнал на 24, сега щях да съм завършил, а ако почна сега, ще съм завършил чак на 32". Така че по-добре сега, отколкото никога. Не си мисли, че на 24 или 28 живота ти е свършил. Чвеок като е млад, си мисли, че едва ли не на 30 е взел-дал, само че не е така и на 30 ще разбереш, че едва тогава животът започва и далеч не е късно да положиш една хубава основа.

Ти може да си боклук, но имаш едно много голямо предимство - осъзнал си си грешката и то доста рано и имаш достатъчно време да се поправиш. Защото има и много боклуци, които цял живот не разбират, че са такива и никога не се поправят, а ти едва на 24 си го разбрал и имаш уникалния шанс да се поправиш, така че възползвай се от единственото си предимство и се вземи в ръце.

На 28 ще си кажеш "да, започнах зле, но се поучих на време и сега имам диплома и животът ми тръгва в някаква посока". Защото другият вариант е цял живот да се самосъжаляваш, друсаш и умреш сам като кукувица. Утре родителите ти ще умрат и няма да има дори кой да намери трупа ти, като умреш. Ще намерят комшиите, като се размиришеш като за световно. Предполагам, че не искаш това.

Дори не е казано да завършиш университет. Може на първо време някакъв курс примерно за готвач, водопроводчик, знам ли, каквото смяташ, че те влече поне малко. Пак си е някакво начало. Най-трудното е да започнеш. Започнеш ли веднъж, после лека по лека ще се мотивираш от това, че си започнал и че все пак правиш нещо.

Дори и нищо да не излезе, поне ще си пробвал и пак е много по-добре отколкото просто да легнеш и да се предадеш и цял живот да живееш самосъжалявайки се.

Жена ми например в момента е на 32 и чак сега учи, защото едно време имаше мечта да учи, но не стана заради липса на пари. Сега сме женени вече, мен ме повишиха и мога да си позволя да гледаме детето и тя да учи едновременно, без да работи. А между другото в нейния курс има няколко на по 30-40 и една жена на 50 и няколко. На нея също и било мечта.

Ти си толкова млад. Дори и на 30 да започнеш работа, пак имаш още 30 г. кариера. Четири години са нищо на фона на тези 30 години. Не прави грешката да бездействаш, защото когато бездействаш по-добре няма да стане положението, а напротив. Когато действаш, има шанс и нещата да се наредят, пък макар и по-късно. По-добре късно отколкото никога. Дори не енеобходим да откриваш какво те влече, просто апочни от някъде и в движение променяй каквото енеобходимо. Ако не действаш, дори и няма как да разбереш какво те влече, докато не пробваш.

Ако сега се вземеш в ръце, смятай, че до 30 и няколко години, можеш да имаш и семейство, и деца, и кариера, и всичко. А на 30 и няколко съвсем няма да си стар. Те повечето днешно време горе-долу тогава се женят и без това.

Така че спри да се тръшкаш, ами стани и действай. Ако действаш, по-зле от това няма да стане, но може да стане много по-добре.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 070ad9d1d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж сега, не си боклук. Всеки в тийнейджърските години е бил объркан. Ти си бил тийнейджър и си бил объркан. Имаш предостатъчно време пред себе си да си избереш професия и да завършиш или курс, или даже университет. Просто ще трябва да работиш и учиш, което е по-трудно, но е възможно. Обичай се и се уважавай. Приеми се такъв, какъвто си. Всеки се е лутал в живота и е правил грешки. Всеки от нас. Това е нормално. Прости си и продължавай напред. Определи какво ти харесва да работиш. Ако не можеш така, просто се хвани на работа и лека полекА сам ще разбереш какво те привлича. И запиши курс по това. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d37331fc0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не си боклук, приятелю.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6553db5e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   М29

Аз съм завършил висше образование(право) и още не мога да си намеря работа по специалността. Затова бях принуден да науча немски език, за да си намеря свястна работа.
Не се отчайвай а помисли с какво искаш да се занимаваш и действай. Изобщо не си "стар" на човек му трябва само воля. Помисли предварително това което ще учиш каква реализация има след като завършиш. Ако продължаваш да бездействаш представи си как ще се чувстваш след 5 години.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 06019f9641
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мисля, че си боклук, защото си се осъзнал, че нещо ти липсва. Има хора цял живот не се осъзнават, дори не си правят труда да се усъвършенстват, да работят над себе си и т. н. Не е време да се вайкаш, а да запретнеш ръкави. Да почнеш да си поставяш цели и да ги постигаш. Не е толкова трудно, колкото си мислиш, нито пък е късно. Аз на 32 г. записах висше, каквото винаги съм мечтала (при мен проблема да не мога да го осъществя по-рано беше здравословен). Имам колеги и на 45г. и какво от това?
Замисли се кое/кои са нещата, които ти доставят удоволствие, хобита, и тръгни от тази изходна точка.
Можеш да постигнеш много, само да го искаш.
Нищо не си пропилял, тъй че дерзай!
Пишеш и сравнително грамотно, за което те поздравявам!
Имаш потенциал, само го намери!

Flower

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ed729e9ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Намирам, че никак не си тъп, нито, , боклук". Пишеш много грамотно и разсъждаваш добре. Много си млад, за да се опасяваш, че си пропилял живота си. Какво да кажем ние, които сме в пъти повече години от тебе и на които дори не са ни останали живи роднини? Нито надежди или илюзии! Щом сме се родили, значи е имало смисъл, дори и в момента да не го разбираме. Щом сме осъзнали грешките, значи сме постигнали нещо. Пожелавам ти от сърце да намериш своето призвание и много сили, за да извървиш успешно своя път!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ad4dab407e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Спокойно момче, това че не си бил примерен ученик и си залитнал по пътя не води до края на света. Аз съм на твоите години, имам работа и се издържам сама, но също не съм доволна от живота си. Аз пък нямам време за чаша кафе с приятел. Пълен робот... Просто съдбата е отредила едни да живеят добре а други-не.
Моят съвет към теб: Не се цели високо. Започни отначало с малки крачки не бързай да покоряваш върхове от веднъж, за да не се разочароваш. Всичко ще се нареди само имай търпение и воля. Едва сега започва Началото ;)
Иии малко по-ведро... Късмет и успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6923eb7df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мило момче, не си съвсем пропаднал. Винаги можеш да започнеш от утре! Има много работни среди, където никой не му пука какво образование имаш - гледат ти възможностите и дали си кадърен.
Примерно, има много фирми и предприятия, в които се предалага и обучение и които предлагат и съответно развитие по-нагоре ако се докажеш, че си заслужават да те имат. Човек се учи много бързо.. и една работа като я научи човек, дори след месец-два му се струва, че я е вършил с години - и това не е трудно. Единственото нещо, което те спъва е въпрсът - Искаш ли? Можеш ли? ... Когато влезеш в една работна среда - няма да си сам - там имаш колеги, с които да общуваш и дори да завържеш отношения - приятелски. Не вдигай много летвата, помни кой си и не очаквай веднага бюро и компютър ;) Успех!

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1df4574472
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ами вземи да си наваксваш пропуските в образованието - интернет е пълен с уроци по всичко. И действай. От вайкане, самосъжаление, напушване и напиване няма файда, а само вреда в този и без това несигурен живот.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 076a041d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Никога не е късно да поумнееш

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 770dd74c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   След като ученето не ти се отдава, открадни занаят. Брат ми е като теб, но е популярен. Опитвам се да му обясня, че лесните пари не са за всеки и мисля, че вече ме разбра. Реши да става готвач след като завърши, в момента има глад за такива кадри, а с годините може да израстнеш и да взимаш европейска заплата в България с честен труд.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 866d6f09ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   По същество животът е безсмислен. Аз като имам висше, да не би да ми се е осмислил много животът? Докато учех ми беше интересно, но от доста години вече не уча и съм зациклил в рутината - работа, вкъщи, работа; и от време на време с някой да се видя. Къде е смисълът в това?

Според мене действай си по целите без да се терзаеш, но и без излишен мързел. Има хора дето записват висше и на 40 , така че ако за теб това е важно - действай. Не търси смисъл, щото такъв няма.

На един човек не му пука за 99. 9% от хората, няма защо да мислиш такива неща дето да ти принизяват нивото още. Ние сме достатъчно приземени, достатъчно малки прашинки от гледна точка на вечността на Вселената.

Понякога си мисля, че човеците сме някаква аномалия в природата - ние сме единственият вид, който осъзнава времето и смъртта и затова търсим смисъл. Другите видове живеят сякаш са безсмъртни, те са спонтанни и естествени, и следват изцяло биологичните си инстинкти. Само ние човеците сме странни, и имаме концепции за неща като 'време'.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2b3d1c2321
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Много грамотно и ерудирано пишеш. Звучи ми като резюме от филм за тематиката, която засягаш. Ами какво да ти кажа... никога нр е късно човек да влезе в пътя. Не си ли се замислял какво те прави щастлив? С какво обичаш да се занимаваш?

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0dfbcddcb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Драги приятелю! Аз съм твоят женски вариант, момиче на 23 г., и имам усещането, че това съм го писала все едно аз! Същите мисли, терзания, едно към едно! Ти не си боклук! Истината е, че на този свят няма боклуци! Боклук се нарича човек, който е с ниска нравственост, а не който не умее нищо... Защото и аз не умея нищо, наричах себе си дълго " боклук", докато разбрах, че това е безсмислено! Самият факт, че разсъждаваш по този начин, означава, че си добър човек... Не бива да потъваш в дебрите на отчаянието и самокритиката... НАУЧИ СЕ ДА ОБИЧАШ СЕБЕ СИ!!! Нормално е да си объркан, това ще избледнее с времето.... Не си боклук.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 221d093fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Здравей!

Най-напред да споделя, че рядко влизам в този сайт, а коментар не съм писала никога в живота си. Твоята история обаче ме подтикна да реагирам по някакъв начин.

Нещо ми подсказва, че не си толкова необразован, тъп и всичките други ужасяващи думи, с които не наричаш в изповедта си. Наистина, убедена съм. Не те познавам, няма как да кажа нещо обратно, но мога да кажа едно със сигурност - ти осъзнаваш това си чувство на неразвитие и застой, споделяш го и искаш да предприемеш нещо, а според мен е най-важното и първата стъпка към промяна в положителна страна. Най-малкото евала за това.

Аз съм момиче на 22г., и макар да не съм била точно такава, какъвто ти се описа, аз също се чувствам горе-долу като теб, а т. е., че от няколко години всеедно се намирам в дупка, не виждам никаква реализация за себе си, а понякога изпадам в такива моменти, че дори не виждам смисъл да продължавам напред. Както и да е, това не е моята история, но мисълта ми е, че не бива да се отчайваш до там, а да мислиш позитивно (КОЛКОТО И СЛОЖНО ДА Е! ), защото именно подобен начин на мислене ще ти допринесе муза, идеи, желание да започнеш нещо ново... нещо, което да те направи щастлив. Не мисля, че мога да давам съвети, не ме бива в това и може би звуча нелепо, но наистина се опитвам да събера в думи мислите, които минават през главата ми... Просто, както споменах, и аз се чувствам понякога така, но в миналото е било много по-зле. Случайно музата ме откри и тя ми помогна да започна разнообразен живот, да променя тъпото си депресарско ежедневие, и се почувствах доста по-добре. Силно се надявам да открие и теб, пожелавам ти го, дано е възможно най-скоро, защото съм сигурна, че го заслужаваш. Никога не е късно да започнеш да се развиваш, особено на 23г... Просто му дай малко време. :)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5cb6f6fe05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Много хубаво си обяснил за срамежливите и нахаканите. Това, че ги разбираш тези неща, ако не умен, то със сигурност не си тъп. Наистина това не е история на някой идиот или тъпо момиченце с два грама мозък. Вярвай в себе си и спри наркотиците.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5cb6f6fe05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер1: Би ли разказал нещо повече за тази преподавателка в трети курс. Как те е тормозила? Аз сега ще съм студент и ми е интересно.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c5d1c3302a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Най-важното е, че го осъзнаваш! Но от вайкане файда няма! На първо време се огледай за някаква работа, така ще имаш по малко свободно време да мислиш за тия неща, пък и ще създадеш контакти. После се огледай за някоя университет харесай си специалност и се пробвай. Може пък да пишеш задочно и да си работиш :)

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 58adadb357
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Познавам хора които на 55 години започват да учат пиано, японски и тн. Ти си на 24!!! Каквото било било, ако се хванеш сериозно с нещо - примерно курсове за IT след година ще имаш работа със много добра заплата след 5 със супер заплата и ще обикаляш света. Вземи се в ръце и сиподреди живота. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: be23a490a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Не можеш да върнеш времето назад, но можеш да промениш живота си. Да, може би си изгубил някакво време, но не е късно да наваксаш.
Не си мисли колко време ще ти е нужно, а просто направи план и започни да го изпълняваш.
Радвай се, че си се осъзнал сега, а не на 40-50 примерно.
Успех!
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 44ed86fec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Млад си момко! Стегни се и се вземи в ръце. Няма какво да се отчайваш. Работи много, смело мечтай и бъди реалист. Усиляита ти, труда и желанието смислено бъдеще могат да те измъкнат от тази дупка в която си, но ако само ти го поискаш силно и се бориш за това. Бъдещето е в ръцете ти. Така че смело напред без отчаяние! Не е важно колко пъти падаш, а колко пъти след това се изправяш и продълаваш напред. Късмет! :)

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 441fedadb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Здр. все още имаш шанс аз също като теб съм правил тези глупости без наркотици по мое време ги нямаше, но влязох в казармата и там се научих, че живота има смисъл и аз постигнах моите неща чак на 30г. Не се предаваи живота е най - ценото нещо ти също имаш мисия и трябва да я изпълниш ще ти подскажа може би трябва да помагаш на деца тръгнали по твоя път да се осъзнаят на време и да преосмислат живота си. Успех

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 5ded76cff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Е, не ти е късно, хората преди са излизали от казармата на 21 и са започвали. На 23, ако знаеш какво искаш, можеш да се образоваш или да го търсиш и да го постигнеш. Аз имам друг проблем, че не знам какво искам. Като гледам как мислиш, може да се каже, че сега не си определено в категорията боклук, но ако останеш така цял живот на това ниво е лошо вече. Не е късно... На запад много от хората се ориентират и доста, доста по-късно и са си ОК. Бъди здрав и успех.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 6418511a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Ех колко добре те разбирам... само дето аз съм по-зле..

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: acb778b187
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Здравей младеж. И на мен ми направи впечатление колко грамотно пишеш и изразяването на мислите ти показва, че си интелигентен. Като момче си се увлякал по лошите неща, но хубавото е, че осъзнаваш грешката си все още навреме.
Много ми хареса коментара на Номер 3. Много добри съвети ти дава, въпроса е да се вслушаш в тях и да предприемеш нещо. Сега ще ти кажа защо още не е късно да започнеш нещо за да си оправиш живота. Ако не предприемеш нищо сега след време може да съжаляваш много. Не го смятай за хвалба, но ще ти дам пример със себе си за да разбереш, че никога не е късно да успееш в живота.
Бях на 14 г. и знаех какво искам да правя в живота. Мечтаех да стана строителен техник за да строя жилищни блокове, къщи, хотели и т. н. По моето време не беше лесно да отида да уча в строителен техникум. Преди да влезна в казармата работих 1. 5 г. миньор в Перник и вечер ходех в 8-ми клас в гимназията. След казармата се установих във Варна. Започнах работа в строителната организация и вечер пак ходех в 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас. След завършване на гимназията записах задочно строителния техникум за да постигна целта си. Но завърших само първата година и... тогава на 29 г. напуснах България. Установих се в Сащ без никаква професия и без да зная английски. Няма да навлизам в подробности какво съм работил, но на 38 г. ми излезе късмета. Назначиха ме помощник на електротехника в една фабрика. Вече бях на 38 г. Тук видях шанса да излеза от тинята на живота и този шанс не го изпуснах нито за минута. Живеех в Калифорния в едно малко градче където беше фабриката. Записах колеж по електротехника в Лос Анжелес вечер след работа. От града в който жевеех до Лос Анжелес (колежа) беше 26 мили в едната посока и обратно 26 мили та общо 52 мили. Това разстояние го пътувах 3 или 4 дни през седмицата след работа. Две годишен колеж ми отне 4 години да го завърша защото вечер не можеш да вземаш повече от 3, максикум 4 часа обучение. Но го завърших на 42 години. Хубавото беше, че в колежа учех теорията, а във Фабриката усъвършенствах практиката. Точно когато всичко беше ОК фабриката излезе на стачка и всички си загубихме работата. Ами сега!!?? Почвам отново да си търся работа. Ще бъда по-кратък и ще кажа, че последната ми работа като елктротехник беше в училищната система на Лос Анжелес. Търсеха 6 електротехника. На изпитите, писмен и практически се явиха 360 души, по 120 души на ден. След тези два изпита правят списък от 23-ма човека класирали се най-добре от които ще назначат 6 души, а останалите ще си чакат реда когато се отворят още места по-късно. И какво мислиш, аз съм 22-рия в списъка т. е. предпоследния. И чудото стана. След четири месеца ми се обаждат да отида на интервю и... съм приет на работа. Заплащането беше много добре. Там се пенсионирах и сега живея в един много хубав град с идеален климат, който се намира на 60 мили на север от Сан Диего, но не на океана.
Този пример с мен ти го давам за да разбереш, че когато имаш ЖЕЛАНИЕ и ВОЛЯ да постигнеш ЦЕЛТА си никога не е късно. Но трябва да знаеш какво искаш. Аз не станах строителен техник, но избрах втора алтернатива-електротехник.
Сега живея спокоен пенсионерски живот. Имам си къща, пътувам често извън Сащ и нямам намерение да спирам пътуванията. Бил съм навсякъде в Западна Европа-4 пъти, Мексико, Канада, Пуерто Рико, Виржинските острови, а преди 2 години бях в Юго-Източна Азия в 4 държави. И тази година ще отида някъде, вероятно в Перу (мачо пикчо) или пак в Западна Европа.
Накрая искам да завърша с това, че всяко усилие се награждава. Осъзнай се какво искаш и преследвай целта си колкото и да е трудно. Желая ти успех от все сърце. Дерзай.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: a8291d8ebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Имаш болно самолюбие, това е основният ти проблем. Много добре си знаел каква реакция ще последва след поста ти, щом се окачествиш като "глупав" и "провал", и сега просто береш плодовете - гъделичкаш егото си. Но това не решава вътрешното ти противоречие, което и сам виждаш - почти на 24 си (като за разлика от другите, вече завършили и ако не успели, то - поне градящи), ти дори не си започвал - не само не си започвал, ами си и от онзи тип "мечтатели", които градят, правят, струват, но само в мислите и желанията си. И не аз трябва да видя, че страдаш от това си самолюбие, а ти сам, защото така е устроен Светът - кажеш ли на глупака, че е глупак - няма да те разбере, докато сам не установи, че е такъв, но тогава, установявайки, той вече няма да е глупак. Това е едно от големите противоречия на живота, понеже всеки иска да поучава другия на това, което самият той смята за правилно. Докато ти сам не видиш в какво се състоят проблемите ти, дали ще ти го пиша аз, Петър, Иван, Драган - все тая, както и аз съм преминал през този процес и ще го преминавам поне още няколко пъти, докато съм жив. Разликата между този, който разбира как работи Света и неразбиращият е, че първият е спокоен, защото знае, че не може да промени нищо и поляга на търпението, а другият - само се вайка какви са хората, защо са такива, не могат ли да действат по друг начин, защо не могат да видят това, което той иска да видят и прочие.
Наскоро една беше писала, че иска да се самоубива, понеже не успяла да постигне мечтата си - останала е на инвалидна пенсия и всички мечти в живота и пропаднали.
Ти си същата работа - защо пише тя? Иска внимание - да не би искала, директно щеше да се самоубие, без да се оплаква на никого. Обича себе си и иска да и обърнат внимание. Решила е, че самоубивайки се, ще направи най-доброто възможно за себе си, като премахне проблемите. Ок, обаче тя не може да види, че двигателят на цялата и дейност е прекомерното и самолюбие - и какво като и напиша? ! Не мисля, че би се променило нещо. Всяка една тема за самоубийци - едно и също. Ако тя не познава самата себе си и не вижда своите си вътрешни подтици, каква полза дали Драган, Алексей и Иван, са и казали защо трябва да живее и колко добър човек е...
Същото е и с теб - просто искаш одобрение от коментарите, да ти кажат, че: "можеш! ", "Ооо, не си никак глупав, умен си", "не си глупав, давай - учи, развивай се! " - ти искаш да чуваш това. Е, като го чуеш ще направиш ли нещо? Съмнявам се.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4d0fc9de86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Само да кажа, че моят приятел точно като теб е бил, а сега само дето не можа да завърши..5 изпита има да взема, специалност 'Компютърни науки'. Покрай мен се осъзна за някой неща, негови хора са ми казвали, че е друг човек в положителен смисъл, откакто е с мен.
Важно е, че си се осъзнал - успех.

Ж21

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2ba5c8db2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Това не е писано от необразован човек. Нямате си представа колко неграмотно пишат "образованите". Млад, здрав, осъзнал се - светът е голям и надежда дебне от всякъде. За нищо не е късно. Разбери какво искаш и го следвай!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 731c64119c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Става истински мисионерите стават такива след 35 годишна възраст. Това предполагам важи и за повечето богати хора. Според мен май си намираш оправдание да не ЗАПОЧНЕШ СЕГА. а милионер се става и за една година с правилната стратегия.
Прочети малко за живота на стивън кинг или на онзи дето е направил KFC( забравих му името)
И запомни едно, каквото и да се случва в живота ти да знаеш, че "няма да е вечно така"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker