Страх от смъртта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх от смъртта
преди: 7 години, 6 дни, прочетена 1781 пъти
Здравейте
Искам да споделя един мой проблем който се отразява на психиката ми
Страх ме е от смъртта.
Моля помогнете
И още моля без хейт коментари

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 дни
hash: 9401824bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей,
в това да се страхуваш от смъртта няма нищо необичайно. Познавам много хора, които имат даже един вид панически страх от смъртта. Няма от какво да се плашиш, ти си жива, всичко ще е наред, смъртта рано или късно идва, но до тогава има много време и ще се случат много хубави неща, не се страхувай, смъртта е много надалеч и няма причина да се плашиш. Ако продължаваш да изпитваш страх потърси някоя тема в интернет, мисля че има още такива, поговори и с някой, който ще те подкрепи.
Късмет! :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 дни
hash: c41a24759b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз искам да те посъветвам да си по силно вярващ, или ако случайно си атеист да се ориентираш към някаква религия (няма значение коя, не е за предпочитане исляма защото там понякога се стига до крайности) Препоръчвам ти християнството, аз съм православен мирянин, моли се, може да се консултираш със свещеник или ако се наложи и с психолог. Но според мен това какво да предприемеш зависи от много фактори. Имам и един въпрос- Дали присъствието и компанията на твои близки ти действа успокояващо или за теб няма значение. Също за възрастта ти, а за пола мога да предположа че си жена. Пожелавам ти щастлив живот на Земята, а най- добре не мисли за това което те чака след 100 години.

 
  ...
преди: 7 години, 5 дни
hash: 36fa371462
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Няма защо да се страхуваш. Всички ще минем през нея. Потърси си по приятни занимания. Може да уточниш какво по-специално те плаши?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 дни
hash: c5930af543
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто приеми, че това е нещо неизбежно. Както се казва- всяко начало си има своя край. Радвай се на живота докато можеш. Най-сигурното нещо на света е смъртта-ранно или късно ще те настигне. Знам, че. не звучи много оптимистично, но това е реалността. Всеки организъм било то растението, животно, гъба си има жизнен цикъл и той все някога свършваЗаради това се наслади на живота, радвай се на близките си докато са все още около теб и направи така че да не съжаляваш за нищо. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 5 дни
hash: df4d275220
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ние сме повече духовни, отколкото материални същества.
Така че никога не умираме истински.
Просто преминаваме от едно състояние в друго, запазвайки съзнанието си.
"Живеем" за да трупаме опит, а "умираме" за да го осмисляме и осъзнаваме.
Това ище древните са го знаели.

Не се страхувай - така само си губиш времето в неприятно битуване :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 дни
hash: 43ac3e3cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гледах в ютюб по тази тема но на немски и английски, ако не знаеш коя е Тереза Капуто известният медиум, виж в гугъл и чети от книгите й или я гледай по ТЛС телевизия. Вярвай ми, ще почнеш да приемаш нещата по друг начин. Аз имам страх от самите церемонии, погребения но в България те са белязани от много негативно и подтискащо чувство. Бях на погребение в чужбина, отидох с ужас но когато свърши се чувствах някак спокойна, самата церемония, хората беше различно. Дори ходя на гробищата и сядам на пейката, такова спокойствие, чисто, тихо, ниски плочи, цветя, в България това не е така просто защото нашият манталитет и култура са много различни. Някъде по темата четох, как някаква жена се връща в тялото си в състояние на клиничната смърт и обяснява как се е съпротивлява Ла след като е видяла отвъдното описва го, като спокойно място без болка и страдание, но тялото и тук на земята описва с болка, студ и това че не иска да се върне пак на земята. Много интересно. Просто чети.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 дни
hash: c3a1e1cc73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Скъпа няма смисъл да се страхуваш когато с това пилееш целият живот

 
  ...
преди: 7 години, 5 дни
hash: 15d6640fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Душата не умира. Прочети езотерична или религиозна литература. Някои вярват, че душата се преражда и има следващи животи.

 
  ...
преди: 7 години, 5 дни
hash: c3a1e1cc73
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте
Аз съм момичето което писа тази тема
Искам много да ви благодаря за идеите и съветите които ми дадохте

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 дни
hash: 17266c0765
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мисля, че животът е много по-страшен. И нещо по-практично: защо не се страхуваше от раждането си? Е? Защото не знаеше коя си и какво е, нали? Сега е същото, не знаеш коя си и какво е смъртта. Не искам да звучи ''хейт'', но смятам, че само човек без проблеми може да си измисля такъв страх.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 дни
hash: b86866bb69
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   В никакъв случай не се обръщай към религията, както те е посъветвал един по-горе.

Религиите са психологически залъгалки за немислещи същества, експлоатиращи хорските слабости, страхове, необразованост и склонност към предразсъдъци. Възползват точно от страха от смъртта, за да манипулират последователите си. Бог е илюзия. Измислен, с цел да запълни празнините на познанието, превърнат от умни хора в инструмент за контролиране на масите. Не бъди от масите.

Отвъдно, ад и рай са измишльотини, които успокояват вярващите, че видиш ли, имало нещо повече от материалното и ново начало след смъртта.

Никой на света не знае какво е да си мъртъв. Религиозните хора само се преструват, че знаят. Обаче може да се направят някои логически догадки за това състояние, които са много по-добри версии от тази на християните например, които твърдят, че белобрад старец следи списък от 10 неща, които ако не си изпълнил, ще те прати да гориш в огън, а иначе ще ходиш да се гушкаш със зомбито Иисус и ще прекараш цяла вечност възхвалявайки егоистичен, лицемерен, грандоман наречен Бог.

Правено е проучване в старчески домове. Атеистите били най-спокойни и не се страхували от смъртта, докато християните били най-уплашени. Страхували се, защото вярвали, че след смъртта ще попаднат в Чистилището и ще ги съдят за делата им на земята. Мюсюлманите камикадзета също не се страхуват от смъртта, защото вярват, че това е най-добрата смърт, която директно ги праща в Рая.

Ние сме нашите мисли, нашето съзнание, нашите чувства. Всички тези неща са резултат от биохимични процеси протичащи в мозъка. Ако мозъкът умре, тези процеси спират. Няма да можеш нищо да мислиш, нито да чувстваш. Ако мозъкът се нарани на определени места, може да се промени характера на човек.

Това е станало преди време с Phineas Gage, който от добряк се е превърнал в много раздразнителен човек, след като един метален прът му е минал през мозъка. Може да прочетеш в Wikipedia за него.

Помниш ли как беше преди да се родиш? Не? Е така ще е и след като умреш. Преди да се родиш не си се мъчил/а, не ти е било тежко, не си имал/а тревоги, желания, спомени. Няма смисъл да се тревожиш за това, защото изпадаш в забрава. Когато умреш не помниш кой си, какъв си, какво си, не чувстваш абсолютно нищо и не можеш да мислиш. Малко напомня на дълбоко заспиване, но без сънуване. При заспиване също не чувстваш, не чуваш, не виждаш - изобщо откъсваш се от света.

Всички хора се страхуват от смъртта. Това е генетично заложено, защото ако никой не се страхуваше, никой нямаше да се пази и щяха да умират рано, преди да са предали гените си на следващото поколение. Затова страхът от смъртта е закодиран дълбоко в ДНК. Ако вече имаш деца, ДНК е предадено на следващото поколение. Тогава страха от смъртта на децата ти е по-голям от страха от собствената ти смърт. Затова родителите биха се жертвали за децата си.

Много хора не могат да приемат, че вече няма да ги има след смъртта. Ти сега не си в Париж, нали? Представи си, че всички хора в Париж сега си живеят живота без дори да знаят за съществуването ти и без твоят живот по никакъв начин да влиея на техния там. Ето това ще е и като умреш. Представи си какъв е бил живота по времето на Цар Симеон I. Нито един човек жив днес не е бил жив тогава. Това ще се случи и след като умрем. Най-много 3 поколения след теб ще помнят името ти и характера, личността ти.

Така че след смъртта всичко е точно и няма от какво да се страхуваш. Може би по-скоро страхът ти идва от процеса на умиране, от остаряването и от болките, които старите хора изпитват. Може би те е страх, че хората, които обичаш ще умрат и ти ще страдаш за тях. Е, тук няма какво да се каже. Такива неща наистина предстоят, затова не се съсредоточавай върху тях, а върху това как да изживееш живота си по най-добрия начин.

Според мен по-страшно е никога да не се родиш. Да не изпиташ радости, щастие, да не правиш открития за света всеки ден, да не изпиташ обич. Престави си колко хора нямат тази възможност. По-велики поети от Шекспир, по-гениални учени от Айнщайн... Ние сме щастливците, които ще живеят и ще умрат, и във промеждутъка ще видят това парченце от Вселената, което наричаме дом.

 
  ...
преди: 7 години, 4 дни
hash: 0d0b17ad91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Хората, които се страхуват от смъртта обикновено имат някакви неща, които силно желаят да постигнат, но не действат достатъчно по тях. Аз също влизам в това число и се "справям" със страха от смъртта като гледам да не мисля за нея и да се разсейвам. Малко тъпичко, но колкото и да съм човек, който обича да навлиза в проблемите и да ги разрешава, смъртта е един от проблемите, които нямат адекватно решение (е, има разни крио-презервации дето те замразяват и уж те съживяват след стотици години).

Някои те съветват да започнеш да вярваш в някаква религия - аз съм минал по този път (да се опитам да стана религиозен), но ми се стори повърхностно цялото нещо. Започнах по-скоро да изследвам езотериката и мистицизма в религиите (които според мен са истинската религия, а церемониалната част е просто за хората, които не желаят да навлязат в дълбочина в реалността). Съществуват религиозни течения, които вярват в прераждането - например ранното Християнство също е приемало прераждането, но на Втория Вселенски събор в Константинопол през 553-та година са го премахнали, защото противоречало на догмата за рая и ада. В Юдаизма също има прераждане. Като цяло, ако човек се разтърси, има и доста репорти за деца, спомнящи си минали животи. Почти съм сигурен, че всички вече сме живели и умирали по много пъти, но повечето не си спомняме.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 дни
hash: f4fc957e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Обърни се към себе си! Почувствай се красива и желана! След това ще ти е лесно и приятно...

 
  ...
преди: 7 години, 4 дни
hash: f4fc957e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Смъртта да те застигне, или по принцип?

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: f3a5015898
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 12 е уцелил в десятката!! Радвам се, че има такива умни хора, които са прогледнали и осъзнали обективната истина, не мога да не изразя моите адмирации към подобен човек, рядкост е да видиш толкова умни хора!! За съжаление повечето хора обичат да си изключват мозъка. Така е по лесно ако щете, а и колко по хубаво е да си мислиш, че някой наречен Бог ще те спаси от самия себе си, нали?

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 175da262d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Гледай в ютуб Елеазар Хараш - Тайната на смъртта и ще си отговориш на много въпроси.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker