Сексуализирането на 21 век - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сексуализирането на 21 век
преди: 7 години, 4 дни, прочетена 2710 пъти
Какво се случи със света? Какво се случи с България? Нямам намерение да обсъждам политиката, безпаричието, кризата или несправедливостите, то е ясно, че са под всякаква критика...
Аз ще попитам само: Какво се случва хората и къде отиде разумът?
Защо, за Бога, навсякъде и постоянно ни се набива в съзнанието за секс? Свръхсексуализацията е често наблюдаван феномен в медиите и рекламите. Защо децата на по шест години вече го правят открито, а десет-дванадесет годишни стават майки? Защо порносайтовете се пълнят с клипове на млади момичета, интернет се пълни, социалните мрежи се пълнят с голи снимки на "деца" с гръдна обиколка, по-голяма от моята? Защо всички се държат толкова разкрепостено и безумно, защо нищо не остава скрито, къде отиде интимността? Как да сме нормални като непрекъснато всичко се сексуализира, всичко ни се бута пред очите и ни се навира под носовете, как да се обичаме едни други, като мъжете вече открито ги интересува само какво да изчукат, а на жените им харесва да бъдат курви? И най-трагичното е, че това се възприема за напълно нормално, модерно, вървежно, възприема се за стандарт за подражание. Обществото се е превърнало в една публична оргия. Толкова безинтересни са станали отношенията между двама души... Толкова оскъдно е станало самосъзнанието.
Виждам новите поколения след мен, чиито поли стигат едва до пъпа, и са с последен модел телефон. Да не забравяме че във профила във фейсбук или инстаграм стоят емблематични снимки по гащи или сутиен, в предизвикателно нагъзена поза и уста, отворена и жадно чакаща... Това са момиченца едва шести, седми клас. Има и по-малки, разбира се, не са изключения. Но не че момчетата им отстъпват, като се има предвид факта че всяка дума им е простотия. "Брато, глей ква пу*ка е тая; Ти тая е*еш ли я...? " и така нататък са едни от най култовите и вървежни фрази сред подрастващите юноши. Или пък представете си поредната петък вечер в която на някоя пикла ще и излезне "късмета" с някой батко...
Нямам думи.
На 17 години съм и редовно ме свалят само защото искат секс от мен. Как пък така един не се обърка да ме хареса, затова че съм Аз и да ме уважава, за това че съм Жена. Да не говорим за приятелките си, имам една, която се праска от 13 годишна с този и с оня, с колеги на баща си дори, съседи, съученици, батковци разни... Простовато момиче, не особено красиво, но вървежна явно. А после ми реве, че тоя не я искал, оня не я искал... Не разбирам, защо всички са толкова глупави. Глупостта в хората ме отвращава, а тези които ви изброявам са с коефициент на интелигентност по-нисък от на асфалт. Никакви морални ценности, никакво останало чувство за срам, никакво желание за интимност с човек, който наистина да обичаш... Аз ли не съм редовна или света съвсем полудя...
Благодаря за прочита и съжявам за жаргонните изрази. Ще се радвам да разбера дали все още са останали хора, които мислят като мен..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 дни
hash: 2df3624323
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Светът полудя.

И знаеш ли каква е причината: жените спряха да ценят тялото си и потъпкаха достойнството си под действие на многогодишната "феминистка" пропаганда. В едно общество винаги, подчертавам ВИНАГИ жените са пазители на морала, защото у тях е "ключът". Рокфелер и феминистките му редефинираха образа на жената и направиха всичко възможно от модел за подражание да я принизят, да я свръхсексуализират и обезценят.

И преди да ми скочите: жена съм. И вярвам в равноправието на половете, но не в този извратен смисъл, в който ни го представят. Равноправие е да поемаш отговорност за действията си. Равноправие е да уважаваш себе си и тялото си. Равноправие НЕ е да спиш с всеки трети срещнат, защото те привлича. Така се разрушават моралните устои на обществото - хора без самоконтрол не могат да бъдат здравословни единици в едно общество.

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: 7a6a5b361a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сега същите хора за които говориш ще те нападнат и ще кажат колко си "смотана", "задръстена" и т. н.
Не им обръщай внимание. Не всички момчета се интересуваме само от секса, но на повечето наистина само това им е в главата. Но и момичетата не остават по-назад.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: 0b272475dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Виж, не знам дали ще те разочаровам или изненадам, но винаги е било така. Примерно, когато аз бях на 13 2000на година също имах съученички, които правят секс с по - големи. Даже една смъркаше и амфети. А да не говорим за цигарите и алкохола.
Днеска единственото по - различно е, че покрай фейсбук хората свикнаха всичко това да го афишират в интернет. И родните ни медии се сетиха да започнат да го отразяват от време на време. А сред по - предишните поколения също го е имало, просто може би не си попаднала на хора, които да потвърдят за това.
Между другото малко извън темата е, но има някаква такакви нагласи във всяко по - предишно поколение, да говори колко по - зле са следващите след него, което аз категорично не одобрявам. Защото реално не е истина.
Боклуци има и ще има във всяко поколение.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 дни
hash: fc277dd235
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това което се случва се нарича ДЕГРАДАЦИЯ

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: f813199dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз съм на 14 години и следя сайта от 1 година. Непрекъснато виждам истории за връзки и за секс. С няколко думи, хора, които мислят само за секс и са заедно заради секса. Имаше една история тук, писана от жена, чийто приятел е тираджия и адски често отсъствал от къщи и тя мисли дали той ше ходи по курви по пътя. :D Иначе съм голям фен на порното. И откъде е тая простотия, че на 6 години вече правят секс или аз не съм разбрал правилно? Те вече на такава възраст знаят откъде идват бебетата. Ипроблема не е в тва, че хората не взимат мерки и се стига до венерически болести. Обаче не трябва да се стряскаме, че момичета раждат на по 13-14 години. То преди така е било масово. Като цяло си е така.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 94acb5223b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Ти си си абсолютно наред и си много наблюдателна, и си прозряла доста важна тема от битието, но аз имам леко по-различно мнение.

Сексуализацията е компенсация за липсата на истинска интимност в консуматорското общество на 21 век, няма спор. Обаче ако малко се върнеш назад във времето, ще видиш, че нещата в миналото не са били толкова розови, колкото ги описват.

Знаеш ли какъв избор на партньори са имали нашите баби и дядовци например? Доста минимален. Живеели са в малки затворени сексуално подтиснати общности, където всеки познава всеки и репутацията лесно е можела да замине в канала, ако някой реши да има повече от 1 партньор през живота си. Но мислиш ли, че и те не са гледали чужди мъже и жени? Мислиш ли, че баба ти например не си е мечтала за някой друг мъж в някакъв момент от живота си? Че дядо ти не е гледал чуждите моми? И какво се случва с болшинството от браковете в миналото? Да, партньорите са заедно от "срам" (за да оправдаят очакванията на обществото и/или родата), но вътре в техните отношения всъщност липсва разбиране, няма истинска интимност и любов. Това е било най-честото положение.

В днешно време има много по-голяма свобода на избор на партньор, което е изключително добре (дори от чисто генетическа гледна точка води до по-разнообразен избор на гени и по-малка вероятност за ефекти от кръвосмешение). Болшинството от хората продължават да имат връзки с партньори, с които нямат истинска интимност и любов. Работата е, че сега има и такива, при които има много повече истинска интимност, Т. е. цивилизацията ни дава свобода на избора. Цивилизацията ни дава и инструментите да изживеем част от "неприличните" в миналото желания в определена степен. Инструментите, разбира се, са силно подобрената контрацепция.

Та, мен ако ме питаш, по-добре ли е сексуализация от сексуално подтисничество? Определено. По-добре ли е истинска интимност и любов от сексуализация? Определено, да! Въпросът е, че до достигането на нивото на истинската интимност и любов масата от хора трябва да мине през сексуализацията. Човекът първо винаги е минавал през животинското, за да достигне човешкото.

Има по-развити хора, които осъзнават повече човешката си природа и могат директно да минат на нивото на човешката любов и сексуалност, без да минават през животинската сексуалност, но такива хора по правило не са много.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 дни
hash: 76ae2fa90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хората са свободни същества.

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 0b2d827cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За всичко си права ти, аз съм на същото мнение като твоето виждам, че още нормални и свестни хора има. Вече децата не са деца, а изроди вече почват да се занимават с гаджетата от 11-14 годишни! Някои и секса почват... просто всичко отиде по дяволите ама всичко!
Всичко се обърна преди месеци да кажа видях момиченца на 7-8 годинки облечени предизвикателно като дами... просто ужас! А аз на тези години играех си с пясъка! И държа да отбележа косите им бяха направени с маша и едни малки дамски чантички... вече децата прескачат детството. А миналата година видях момченца пак 7-8 годинки със цигари ама като мене ме видяха я скриха! Защото може би усещат, че правят нещо нередно? ! И както казах децата вече не са деца..

- Бунтарка

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 2f555aa48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ми много просто... генерира приходи...огромни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 дни
hash: 0e2673e1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом ще преброяваме мислещите като теб, нека вдигна ръка. Младежта ще ме нарече дъртак, което автоматично ще им обясни защо не съм очарован от кампанията "Сексът над всичко". Е, нека съм такъв, какъвто искат! Важното е, че си оставам отвратен, а това не могат да го променят.

Поздравления за темата и ти пожелавам късмет при справянето със задаващата се тълпа "разкрепостени" българки и българи, която ще те залее - ще ти обяснят, че си старомодна, нежелана от мъжете, асоциална, може би зубрачка и дори някой (винаги има такива, които смятат, че техният живот е най-хубав пък дори да чистят клетката на слона в зооопарка) ще каже, че им завиждаш, а мечтата ти е да участваш в оргията. Да не ти пука - сложи си ги в джоба, пък те нека да пискат от вътрешността му, че са най-готините! А това не го решават те. Никой дизайнер не може да те принуди да носиш дрехите му, никой идол на тълпата не може да те принуди да му подражаваш. Така е било и така ще бъде! ;)

П. С. Аз вече съм приготвил едно тясно джобче за всеки, който ще се занимава с мен в темата - от мен джоба, а вие му мислете как ще се поберете вътре. И да си знаете, че е с цип! :)

М29

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 дни
hash: eff9da2dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   "Защо децата на по шест години вече го правят открито, а десет-дванадесет годишни стават майки? " Това ме уби. Къде го видя това? Кой те излъга така? И къде видя тази порнография с деца?
Наричаш приятелката си глупава, простовата, некрасива и й се подиграваш зад гърба? Не мисля, че имаш някакво право да съдиш така другите, когато и ти не си цвете за мирисане.
Заела си се с най-малкия, най-жалкия проблем на човека - какво правят другите.
По-добре ли е да крием сексуалността си? По-добре ли е да ни съдят по това с колко хора сме спали? По-добре ли е да се правим на срамежливи и неопитни, за да имат другите по-добро мнение за нас? По-добре ли е да се обличаме и държим по вкусовете на другите? По-добре ли е да се правим на хора, които не сме? Винаги могат да се намерят кусури на нещо, но дали няма да е по-добре да погледнем от добрата страна поне за минута?
Хората се учим като правим грешки - мислим, че е хубава идея - пробваме я, навлизаме в крайности, правим грешки, но накрая поне сме си научили урока. Това е просто нещо необходимо.

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 900f1af01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Тъкмо преди 2 дни си мислех за дъщото, ьа което си написала темата. Моето мнение по въпроса малко се припикрива с номер 6. То не е само сега, миналото е било същото, ще видиш ако се разровиш по подробно. Така е било и в дреените импреии, и в Испания преди векове и в Япония, въпреки че казват че от древни времена там царят високи ценности. Напротив, точно в Япония често публичните събирания са се превръщали воргии. Да, точно каквото означава това е. Още от векове хората са правели секс и знаят за удоволствието ит него. Просто живота е ттруден и явно чрез секса можеш да се отпуснеш за час, да забравиш проблемите и тт. н. Друго е, че наистина звучи порочно и споррд мен тива е на доста ниско ниво на съзнанието... Разликата с 21 век е че сега има телефони, интернет... префи е имало лъщи на удоволствията и прверзни плакати за някой спектакъл

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 ден
hash: 6be7d81088
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   За твое сведение сексът е секс от преди милиони години. Нищо различно няма в 21 век, освен това че технологиите са по развити и клюкарите в 21 век могат да обсъждат секса в нета.
Прикриването на половите белези с смокиново листо не е станало в 21 век. Содом и Гомор също не са от 21 век. И за твое учудване винаги във всички векове е имало секс и всички хора са родени от секс. Преди стотина години "сексуализирането" се е обсъждало на селската седянка, а сега в 21 век различното е че можеш да го обсъждаш в нета. Има надписи по скалите как овчаря /еди кой си/ написал на скала как срещнал Пена на реката, тя перяла, и правил секс с нея.
Замисли се ако в други векове нямаше разкрепостяване как и защо свекърви са търсили честност при 14-15 годишни момичета и защо е имало ревност. При условие че допреди 70 години нормалната възраст за женене е била 14-15 години защо свекървата е държала да види честност на чаршафа? Ами защото е било доста вероятно булката да не е честна.

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 692432284f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   7 - Да, някой си мислят, че са свободни, но това не ги прави по-малко отвратителни.

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 0b598ca397
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Това е вече банално..

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 3f3bdb5404
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Мога да ти кажа само едно голямо
Евала
за това което си написала.

Това са неща които и мен са ме тормозили и все още ме, изключително се дразня на хора, които не ценят интимното, човешката близост, съкровените чувства. И също като теб много често съм се питал защо, защо светът става такъв?

Мислил съм много. И поне част от отговора мисля че е следното:
Живеем във време на забързан начин на живот. Все бързаме нанякъде и все не ни достига времето. Ядем бърза храна, спим "бързо" (малко), консуматори сме. И също както с бързата храна - в личен план се опитваме да стигнем до "близост" без да изчакаме, без да изградим необходимата духовна и емоционална връзка между двама души, преди да се стигне до интимност. Защо се прави така? Защото е по лесно и бързо. Същото като с бързата храна.

За мен проблемът е в личното възпитание. Младите трябва да се възпитават в уважение към другите и към себе си. Така няма да си играят с чувствата на някого само за да си легнат с него, нито пък ще си лягат лекомислено при първата възможност с някого . И тук включвам и двата пола.

Всеки който е усетил истинска любов може да потвърди че истинските чисти чувства са нещо за което се заслужава да се чака.

И не сте в Америка - тук положението е още по зле.

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 7d4a7cb640
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Не са много хората, които да разсъждават като нас, че по-важно в любовта е обичта и загрижеността, а не интимните отношения. Аз съм на 22 години, но не съм имала приятел точно поради причината, че повечето, които са ми предлагали са целяли да ме вкарат в леглото, а не заради самата мене, заради чувствата на обич. И на всичкото от горе бяха някакви мутри, дето са 10 години над мене. Затова и повечето връзките вече не са дълги и истински, а само едно възползване от физическото. Винаги съм се отвращавала от такива младежи. Не ми се мисли какво ще е положението след години и десетилетия.

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 966785a9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Това е т. нар. време на Антихриста... и, за жалост, не е настъпил най - пиковия момент все още, според мен.
Матрицата е навсякъде, промиват ни се мозъците по всякакви начини, но не само заради многото пари... някой има интерес човечеството да върви към деградация не само заради това! Злото преминава всякакви граници, опаковано обаче в лъскава опаковка!
Стреми се да следваш интуицията си, този, вътрешния си глас;
бъди духовен човек, поне малко се стреми да бъдеш такава;
дръж на гледната си точка, дори и всички да мислят различно от теб. Защото ти разсъждаваш правилно! Внимавай с кого дружиш, защото хората около теб малко или много повлияват.
Също така... търси любовта във всичко, дръж на близките си хора и... ти пожелавам един ден щастливо и сплотено семейство! Така можеш да се спасиш само!

Момиче на 21 год.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 22 часа
hash: 513b798228
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Мило момиче, хора всякакви, малка си още, но като смениш средата ще чуеш мноого различни мнения по всяка тема, която засяга обществото в днешни дни. Остави хората да си правят каквото искат, защо ти пречи на теб това? Просто ги избягвай.

п. с : сравнението ' ниският коефициент на интелигентност на асфалта ' не беше най - точното изказване, но ме разсмя.

 
  ...
преди: 7 години, 11 часа
hash: f46c9f9b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Коментар 19 е от будните хора в Системата - Матрицата! За жалост по-голяма част от човечеството живеят в монотонния ден на сланината с бира след работа... Произход на думата ->="Работа" -> "Раб" ("Роб")=.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 часа
hash: 692432284f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   20 - Това пречи, когато всеки ти гледа в задника и си си мисли, че трябва да получи свирка, а мнението, знанията и чувства ти не съществуват за него

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 часа
hash: 692432284f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   22 - Предложи вариант, в които голямата част от човечеството може да спре да се труди и пак, да имаме храна, дрехи, лекарства, медицина, енеегия, транспорт, образование, изкуства и всичко, изискващи производство и комфорт.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d8eb8220fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Аз напълно потвърждавам написаното от номер 23 и ми е изключително интересно какво е мнението на номер 20 конкретно за 23ти коментар.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 790c30dc48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Ами, напълно си права. Всичко това е факт и не е от вчера и днес. Целта е хората да бъдат вкарани в спиралата на порока, да не мислят за друго и да бъдат необразовани. Такава маса лесно се управлява и манипулира. Напоследък все повече се учудвам колко много хора следват сляпо "модата". Достатъчно е само да им покажеш нещо и да знаят, че е модерно. Издигат се в култ не само секса, а всякакви низки страсти, като завист, омраза, гордост, егоцентризъм, алчност и т. н. Всичко това те превръща от човек в робот, чиито цели са да се натъпче, да н***е и да преметне някого. Разбира се, не всички хора са толкова заблудени, има и доста свестни, просто човек трябва да бъде внимателен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 827789f520
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Интересува те сериозен въпрос, и отговорът му е прекалено сериозен за твоята възраст. А и чак толкова, не е и важен. Въпросът пред който си, и пред който е бил всеки човек през всяко време на тази планета - искаш ли да си себе си, или да следваш тълпата. Ако искаш да си себе си, трябва да се бориш за себе си и да вярваш в себе си. Трябва да приемеш, че да, целият свят може да греши, а ти да си прав/а. И да приемеш последствията от този ти избор. Какво правят другите си е техен избор и те ще си отговарят за него...

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 78b3c1ba41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Така наречената "еволюция", мисля че горните коментари влязоха малко във тея странни "конспирации", но да истината е, че мозъците ни са непрекъснато промивани със всякакъв булшит, който общо взето идва даже от земята по която стъпваш. Обществото не е свободно и никога няма да е, малцина са хората избягали от Системата. Понякога си мисля, че хипитата са наистина щастливи

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bd6be65c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Ако беше на 25-35 или 45 съгласна съм, да обсъждаш, тази тема, но си тийн момиче, което не се знае след 1, 2 или 5 години, дали няма да стане същата, защото хората с времето се променят, колкото и да твърдят, че всъщност си застават зад думите.
Не говори, за другите, а погледни първо себе си, ти като не се праскаш, с този или онзи, не означава че си добър човек!
Както по-горе споменаха, много си малка, за да обсъждаме, тази тема с теб.
Днес искаш, да срещнеш "принца на бял кон" и да му се отдадеш, а утре като станеш на 18-20 години, ще искаш да го направиш, защото ще те е срам, че си девствена, а да не говорим, че любовта, не идва под път и над път.
"Каквото си надробил, това ще сърбаш", не си изградена, като личност и без да се обиждаш, но злобееш.
Всеки един от нас е различен, защо трябва да се спазват норми?
Който иска да е прелюбодеец, който иска да е смирен и морален, но това не означава, че онзи който е с моралнни ценности е по-добър и неимоверно, ще отиде в "Рая".
И в едните, и в другите си има и -, но да раздаваш "правосъдие", с тази тема, не ми се струва на място.
Сега го раздаваш праведна и се хвалиш, а утре палачинката, ще се обърне, това е като живота... днес си тук, утре те няма, ние сме гости на земята.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e2406aabe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Номер 30, страхотен коментар, спести ми доста писане:)


Живота е хубав и интересен, защото е шарен:)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 016022e506
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Първо, поздравления за авторката на тази чудесна тема!
Второ, номер 30, това, че ти на 17 не си била изградена личност, не означава, че всички се развиват с твоето темпо.
Трето, авторке, разбирам, че не обичаш политиката, но истината е, че всичко е политика и всеки е политик :)
Позаинтересувай се за социалистическото общество. В него сексуалната тема въобще не е доминираща, а моралът надделява над първичните инстинкти. Семейството е определящо, ценностите - също (там пък друг проблем има - всичко ново трудно се възприема, но да не задълбавам повече).
Да, ама за наше съжаление, сега България е в сферата на развратния евроатлантизъм. Напиши в гугъл - "ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ" и ще ти излязат стряскащи неща.
Онзи Запад, който непрекъснато ни пропагандират по казионните медии, е прогнил от разврата и пошлостта. Зад океана е още по-зле. В Ню Йорк например съвсем официално има 31 пола и ако дръзнеш да обидиш който и да е пол, ще ти се случи случка.
Всичкото това развращаване на населението не е случайно. Развратът и капитализмът винаги вървят ръка за ръка, защото едното подпомага другото. За капиталистите най-важното нещо, което съществува на този свят, са ПАРИТЕ. А платеният разврат, т. нар. порно, е най-процъфтяващата индустрия на 21 век.
Евроатлантическите ценности целят да заличат изконните православни идеали. Например:
Православие - Бракът е свещен съюз между мъж и жена.
Евроатлантизъм - Бракът е свещен съюз между ДВАМА ДУШИ.
Надявам се, че схващаш разликата.
Дано да съм ти бил полезен. Никога не залитай по пътя на разврата! Направиш ли го, ще се превърнеш в повърхностен клоун като недоразуменията, които гледаме по ТВ от сутрин до вечер!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4cb056b460
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   32, обръщам се конкретно към теб: Ти за нещо по - добър ли се мислиш с това:
'и ако дръзнеш да обидиш'?
Защо ще дръзваш да обиждаш? Защо изобщо ще обиждаш?

Защо не се запиташ от какво се е породила в теб тази нужда да обиждаш?

Какво ти пречат хората, които нямат твоите вкусове, твоите интереси, и изобщо твоите виждания за живота?
И още повече - защо се интересуваш от тях, начина им на живот, от живота им? Свободното време ли ти е в повече? Най - вероятно ;)

Не е ли логично в една мултикултурна общност да има закони, които да защитават вкусовете и виждания на всеки индивид?

И не, изобщо не очаквам да се съгласиш с мнението ми.

Също и отговори на въпросите, които ти поставих - целта ми е просто да си отговориш сам пред себе си на тях.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8ba32135a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   До 32 - От къде знаеш за 30?
Психолог ли си, баща ли си, дядо ли си?
Кога ще разберете, че трябва да преглъщате чужди мнения, които не съвпадат с вашите?
Не изчетох коментара ти, защото не сметнах за нужно!
Поздравявам и съм съглсен с коментар 30 и 31. :)
По сайтовете го играете, много морални, а а на живо с извинение батали.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c73cf41371
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   От 32:
33, изобщо не си осмислила коментара ми. Написан е изрично с думата "ако". Също така 31 пола няма как да има, не е възможно. Определянето на 31 пола от кмета на Ню Йорк е една невероятна глупост. А под "обида" евроатлантиците разбират всеки, който не е съгласен с тяхното мнение. За тях, ако аз кажа, че не е възможно да има 31 пола, това непременно ще е обида. Не сложих кавички в горния си коментар, защото мислех, че се подразбира, но явно все има хора, които не чули, не разбрали. Добре, вече ще слагам навсякъде, където трябва, кавички, за да бъда разбран максимално точно :)
Къде видя да ми пречат различните, 33? Нищо подобно не съм написал в коментара си. Подчертах, че тези различни биват пропагандирани от телевизиите непрекъснато и те влизат в моя личен живот чрез непрестанното облъчване на казионните медии. Така ми пречат те - с тяхното непрекъснато налагане. А иначе всеки може да бъде такъв, какъвто пожелае. Нямам нищо против тях, но не понасям налагането им над останалите.
Ще кажеш - ами не гледай телевизия. А защо да не гледам? Заради някакви нахалници аз да се лиша от правото ми да гледам телевизия? Що? :)
П. С. Ако толкова много харесваш Ню Йорк, можеш да дариш малко пари на града. Сега има голяма нужда от финансиране, тъй като Тръмп оряза бюджета на градовете, които приемат бежанци, плащат им данъците и им наемат адвокати за пред съда. Знам, че не си запознат/а с темата, но можеш да прочетеш в интернет. Мисля, че ще ти бъде интересно да видиш най-новите безумия на евроатлантическата ориентация :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1bc16886fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Гледайте си своите паници, бе хора!!! Автора на темата, вместо да си учи уроците се занимава с тема, която все още не е за нея. Демокрация сме и всеки има право, да изказва мнение, а тук като гледам, как се напада, бих казала че някои опитват, да си нагнетят мнението.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8d082a876b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   От 32:
39, спорът не е НАЛАГАНЕ (думата "нагнетявам" не се използва с мнение, противното е лексикална грешка) на мнение, а сблъсък на мнения. Знаеш ли какво е да се опитваш да наложиш нечие мнение? Това обикновено се случва чрез цензура, а след това и репресии. В един форум не можеш да наложиш силово мнението си - можеш да го отстояваш докрай в СПОРА, но не и да го наложиш. Дори да предположим, че можеш да се опиташ да наложиш мнението си в интернет, това би означавало да обиждаш. Тогава да, може да се каже, че се опитваш да наложиш своята гледна точка. Но тук не виждам някой да е обидил някого другиго. Така че разграничавайте понятията.
34, дали е психолог, трябва да попиташ 30. Той/тя се изказва, че на тази възраст авторката не е в състояние да обсъжда тази тема. Ясно се вижда от коментара му/й. Всичко, което съм написал като отговор на коментара на 30, съм го извадил като извод от собствения му/й коментар.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9fe5f3db8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   32- Не знам,дали съм мъж или жена,но ще те наричам ТО!
Не се прави на умно,защото не може да го докараш.
Ясно личи от коментарите ти,че си озлобено същество,което не иска да види и да проумее,че другите,не са на едно мнение с теб.
Това не ти дава права,да обиждаш и да използваш думи,които не са удачни в случая.
Стига си спамило в коментари и остави,и другите да изкажат мнение,без да намесват теб.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 790c30dc48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Хаха, номер 30, не знам авторката на колко е, но твоето изказване е меко казано повърхностно. Защо трябвало да се спазват някакви норми? ! Ами, защото има добро, има и лошо, и между тях има огромна разлика! Защото, утре някой психопат може да те осакати и тогава пак ли ще кажеш "ми, той си е такъв". Темата си е много на място, а авторката явно е много по-вчас от стотици хиляди чичковци и лелки. А, това какво ще се случи или кой, какъв ще стане, само Господ може да каже.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cb656afcc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   До № 32 : Опитваш се, да налагаш силово мнението си, щом следиш всяка минута, кой какво написал, за да го "оплюеш".
Едни от "качествата" на нас българите е : Да обсъждат хора, които реално, не познават, а също така и да не зачитат чуждо мнение, което не съвпада с неговото.
Кому е нужно, да се спори в тема, която всички сме "дяволи"? !
Авторката е права донякъде, но не е права, да лепи етикети, защото не знае, как ще се стече живота й.
Искахте демокрация, ето ви демокрация! Заради прекомерната "демокрация", ще става по-зле.
На българите им се даде свобода, но вместо да я използват разумно, те се оляха, а сега никой не може да ги спре.
Децата ни са боклуци, защото няма нито морал, нито възпитание.
Масово родителите са виновни, а не технологиите.
Едно 4-5 годишно дете, не трябва да има достъп до мобилни телефони, лаптопи, таблети и компютри, но нали сме 21 век, а родителите добрички и "яки"... оставят децата си, каквото искат да правят. Когато порасне, става все по-нахално, грубо и отракано, защото е нямало контрол.
На 10 години се пускат по сайтовете на камери и познайте, какво правят, а родителите си мислят, че милото им дете си учи уроците или играе игри.
Първият си мобилен телефон получих в 4-ти клас, за да "докладвам" на нашите, когато се прибирам от училище сама.
На 17 години получих и първият си компютър, а сега когато съм на 20 години, все още мога да излизам до полунощ, но не и по-късно.
Имам прекрасен мъж до себе си, с когото се обичаме, макар че съм дете на 90-те, колкото и недостатъци да имам, все пак съм човек, но не бих коментирала, какви хора са останалите.
Всеки си има мнение и не бива, да е бойкотирано, само защото е различно от вашето.
Аз също, като авторката раздавах правосъдие с думи, но когато ми се стовариха на главата камъните, вече съм по-отбрана и не съдя прекалено рано.
Нека всеки си има мнение, но да не забравя, че грехове имаме всички и никой не е перфектен, дори и те самите.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 29c8a4d3e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   От 32:
41, видно е, че изобщо не си прочел/а и не си вникнал/а в коментара ми, щом се питаш за пола ми (мъж съм). Не съм аз този, който лепи етикети "озлобено същество" и пр. Аз просто защитавам тезата си. Ние тук спорим - сблъсъкът на различни гледни точки е нещо абсолютно нормално. Напротив, ти си този/тази, който/която не приема чуждото мнение и поради последното обижда наляво и надясно. Последното е признак на слабост и невъзможност да защитиш тезата си в спора (откъдето идват и озлоблението и обидите ти спрямо мен). Къде съм използвал аз неподходяща дума? Няма да откриеш такава.
43, въпреки че вероятно си си 41, какво означава да налагаш мнението си "силово" в интернет сайт, в който си равен с останалите потребители? :) Горя от желание да ми обясниш това :)
Цитирам те - "Едни от "качествата" на нас българите е : Да обсъждат хора, които реално, не познават". Точно това го напиши на една от предишните писали, която каза, че на 17 авторката не е в състояние правилно да разсъди кое е редно и кое не. Този ти цитат го отнеси към нея най-напред, защото аз се намесих едва след нейния некомпетентен коментар.
И още нещо - смятам, че имам моралното основание да се възмущавам. Не очаквай от мен и на живо да се държа като хамалин - точно като хората, от които се срамувам. Никога не съм стъпвал в дискотека дори точно поради горната причина (разяснение - дискотеките са парад на суетата).
Никога не съм искал демокрация. Комунист съм и не се срамувам от това.
За технологиите съм съгласен. Въпреки че има и една идеология, която твърди, че с прогреса на технологиите идва алчността, а след нея и насилието. Ако погледнем в историята, ще видим, че насилие е имало и без технологичен напредък, но от друга страна, най-кръвопролитната война е ВСВ, която се води с развити технологии (сравнени с тези отпреди 2000 год например).
Темата е много дълга, много мога да пиша, но спирам дотук. Всичко във Вселената е относително и никой от нас не знае със сигурност правилния отговор.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d4adb97b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Най-точните и широкоскроени коментари, които ми хареса са на 30, 31, 39 и 42. А другите, които подкрепят авторката са комплексарчета, които си навират носовете в чужди животи, без да се замислят, че всички имаме право, да си живеем, както намерим за добре. ГОСПОД, ще съди, а не вие "безгрешните" и "морални" цербери. ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9ad1dd7aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Нищо ново няма под слънцето. Просто хората оглупяват със заплашителни мащаби. Затова и най-интересни са им неща като Биг Брадър, кой с кой се чукал, и от сорта. И са дотам изпростяли че парадират с подобни глупости. А в капиталистическия свят, най-важно е какво се продава. На подобни хора - секса се продава най-лесно.
Което пък не значи че подобни хора дето гледат само да плюят по глупавите са нещо повече от тях. Най-често просто не са намерили своята "ниша" за да се впишат в техния свят. И не, няма как някой да тръгне да те сваля заради красивата ти душа. Тя не се вижда. Това което се вижда е как си облечена и т. н. - сексуалната част. Винаги секса е на първо място. Друг е въпроса ако се превърне в самоцел. Но няма как да го оставяш на заден план. Все едно да сложиш каруцата пред коня и да чакаш да я дърпа.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c0a98113d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   32 този коментар изчерпва всичко, но тези повечето именно тази система ги е отгледала, отиди и му обяснявай после.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 82c4780db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Браво! Много правилни наблюдения и въпроси! И на мен все повече ми прави впечатление и мислех, че съм единствената, която забелязва, но твоето споделяне ме успокои. Явно нормалните сме малко, но все пак ни има!

Ж,25

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker