Защо хората искат да се борим за тях? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората искат да се борим за тях?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1123 пъти
Добър ден/вечер/утро.

Имам кратък въпрос за вас. Защо хората искат да се борим за тях? Ще дам пример с най-добрия ми приятел. Преди няколко дни започна да ми намеква, че иска да се боря за него, а вчера директно го заяви. Защо след като вече сме готови да направим всичко един за друг е нужно това да става? Както и да е, последното е по-скоро риторичен въпрос. Дали пък не е заради това, че го е страх да ме изгуби? Въпросът може да е насочен не само за приятел, а и за любимата/любимия. Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8fc63981de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   не знам какво е това самочувствие и самомнение от този приятел, че да те кара да се бориш за него. това да не е война? защо пък се мисли за толкова важен?
приятелите са такива защото им е приятно заедно, имат някакво общи интереси и разбирания. за мен "борба" от страна на единия, а пасивна и оценителна позиция от другия не е никакво приятелство.
и в какво според него трябва да се изразява борбата? услуги? подаръци? колко ще ти е изпитателният срок?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 627ee68c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво озобщо значи да се бориш за любимия/та или за приятел? В какво може да се изразява борбата? Знаеш поговорката-Насила хубост на става. Ако не се харесвате с даден човек, нищо не може да се направи. Според мен приятелят ти не ти е истински приятел. И няма смисъл да се бориш за него. А и какво значи това -да му пращаш букети с цветя, да го водиш на кино? Това се нарича ухажване и не е нормално да го правиш с приятел. Изобщо го зарежи.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c14e1a86fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Доверието е причината! За да ти каже приятеля че трябва да се бориш за него значи доверието му в теб е разклатено. И не става въпрос за подаръци, а за съвсем други неща, за да спечелиш доверието му.
Колкото и да го мислиш щом ти го имаш за приятел а той ти няма доверие, значи той прави така че ти да го смяташ за ценен, а ти не си направил/а нищо по въпроса той да те смята за ценна.
Ако ти можеш да споделяш с него и знаеш е той няма да те предаде, той трябва да има същото доверие и в теб, ако той прави за теб услуги и ти трябва да връщаш услуги, ако той се жертва за теб поне трябва да покажеш че си благодарна, а не да очакваш всичко да ти се дава ей така заради красивото ти лице.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d929b9160d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип хората искат да се борим за тях, защото така се чувстват обичани и специални - така знаят, че ни пука за тях. - това всъщност се относя и за теб и за мен, защото все пак и ние сме хора ;)
Така.
В случая с твоя приятел мисля, че той може би не получава дастатъчно от тези неща, за които казах, вкъщи от родителите си, та за това ги търси от приятелите си - в случая от теб.
За любимия/любимата е същото.

Е, все пак не познавам нито теб, нито него, говоря по принцип, иначе вашия случаи може да е супер по - различен.. знам ли.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 80bf9d7d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Какво точно ти каза? Така както го казва ми звучи личено от смисъл - "Искам да се бориш за мен! ". С кого да се бориш, за каква причина, повод, кауза? За конкретен случай или при евентуална бъдеща нужда? Кажи подробностите, за да получиш точен отговор.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 80c74747e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Каза просто така, между другото... Иначе преди месец започна да се държи доста зле, не само с мен, но и с другите от компанията. Пример:
Ще ходим на морето, но той нарочно казва, че се отказва, само и само, да му се молим. Както и преди съм му заявявал - аз ще го попитам веднъж, ако ми се направи на шут - няма да му се моля. Също така, когато го попитах за причината за лошото му държание отговаряше с "разбрах, че за да те уважават, трябва да мачкаш хората"... За миг се замислих да му отговоря с " ако мислиш да го правиш и с мен, най-много да ти бия шута. "

Не знам, това са сто процента глупавите идеи на брат му, който е по-голям с 10 години. Преди си писахме, смяхме се, сега като излезем и започва да обижда random хора по улиците. Смисъл, обижда ги, мрънкайки си по носа, примерно " брат, виж го тоя старец, диша с акумулатор. А аз знам, че той не е такъв, винаги е проявявал уважение, милосърдие... не знам. Има една приказка - хората не се променят, те само разкриват истинската си същност.


Благодаря за коментарите, ако имате да добавите нещо, заповядайте...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker