Въпроси относно взимане на шофьорска книжка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпроси относно взимане на шофьорска книжка
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2183 пъти
Здравейте на всички! Предполагам по-голямата част от вас имат книжки, а на мен ми предстои да взема такава дай боже. Дайте ми съвети за да имам долу горе напредстава какво представлява изпита пред ДАИ, нямам конкретни въпроси защото изобщо не съм наясно, но всичко написано вярвам ще ми бъде в полза.. най-вече как да не се панирам и да запазя самообладание, знам от други хора че пият валидол и тн. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 02523b06c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз си взех изпита по кормуване преди седмица (скъсаха ме два пъти преди това). Така че имам доста опит с "милите" инспектори на ДАИ. В повечето случаи изпитващите са високомерни гадняри и е много относително дали ще са в добро или лошо настроение в деня на изпита ти.. Разбира се е важно да имаш умело управление на автомобила. В никакъв случай не се панирай, представи си, че вече имаш книжка, че си в собствената си кола и как не изпитващия, а някой твой приятел стои от дясната ти страна и ти дава насоки да го закараш до вкъщи. Валидолът ми е най-добрият приятел преди-изпити, така че е хубаво да вземеш 1-2.
Важното е да докажеш на изпитващия, че можеш да караш. В-момента когато потеглиш той е скептично настроен и имаш задачата да го убедиш в обратното. Докажеш ли в рамките на 25-35 минути, че можеш - книжката ще е твоя. Не издребнявай за глупости - грешки всеки допуска, нормално е, но не ги натрупвай, защото станат ли повече от девет наказателните ти точки и те късат. Слушай внимателно посоката, ако не разбереш питай, защото аз обърках посоката и ме скъсаха. Не карай твърде бавно или твърде бързо, избягвай дупките, внимавай с мигачите, мисли на момента в рамките на изпита, а не се чуди и вайкай от от сега какъв път ще ти избере и дали ще си минавал през него по време на курса. Караш на момента и мислиш трезво! Това е :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b0ed9f2103
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами, честно казано, не си готов да имаш книжка. Успокоителни, приспивателни и подобни НЕ се пият, когато шофираш!!!
Иначе няма нищо страшно. Качваш се и карай накъдето ти кажат.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 917f569fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Като човек, който в момента е на кормуване, бих ти казал, че единствения начин да си спокоен е да не мислиш за изпита, а просто все едно возиш приятели или роднини и си караш както трябва. Основното, което е за изпита - около 25-30 минути. Най-важното - караш направо, ако не са ти казали някъде да караш - направо или следваш пътя с предимство, ако някъде той се измени. Имаш няколко задължителни маневри по време на изпита и те са:
– Преминаване през най-малко три кръстовища, регулирани с пътни знаци или светофари;
– Извършване на най-малко 5 десни, 5 леви и един обратен завой.
– Пресичане на улица с две платна за движение;
– Спиране и потегляне по наклон;
– Паркиране успоредно или перпендикулярно на тротоара.
Разбира се и други маневри - преминаване през кръгово, в началото може да те накара да отвориш предния капак и да те пита къде са различните течности и как да провериш дали са в норма.
И най-важното КАРАЙ нормално, не бавно, не бързо, НОРМАЛНО, също така СПИРАШ на стоп, но това би трябвало да го знаеш, дори със сантиметри да го подминеш, системата ще го отчете и си скъсан/а... тъй като е с GPS. Друго - ако си на регулирано/нерегулирано кръстовище и насрещния водач изглежда, че няма да ти даде предимство (всякакви ги има), НАМАЛЯВАШ и при нужда СПИРАШ, защото ако те засече, дори да е негова грешката - теб КЪСАТ. Надявам се да съм ти помогнал. И най-важното карай с удоволствие, без да се притесняваш и всичко ще е наред.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 917f569fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И малко забравих да спомена - задължително, ама задължително НЕ преминавай на жълто, ако отиваш към светофар и той е светил дълго зелено, минавай на 3-та, и ако си на 10-15 метра пред кръстовището - спирай. На жълто минавай само в КРАЕН случай, когато нямаш друга възможност.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 050cb94d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Наскоро взех книжка и карам кола. Още нямам много стаж зад волана. Просто гледай да не допускаш грешките, при които изпитът се прекратява веднага - минаване на червено, неспиране на стоп, неспиране на пешеходци, качване върху тротоара или ПТП. Май, че това бяха. Имаш право до 9 наказателни точки, т. е. имаш право на малки нарушения, като под малки нарушения разбирай например да паркираш накриво когато дойде момента за паркиране. Веднъж като минах през едни дупки пак ми дадоха наказателни точки, което според мен не беше честно, но както и да е.

Аз на моя изпит карах с до 40км/ч максимум. За малко ме качиха на по-голям булевард, където повечето карат с 60-70, но аз си бръмчах в най-дясна лента с 40. На нормалните улици се движех с 30-35. По-ниската скорост ми дава време за реакция - да видя знаците напред, да видя дали има пешеходна и да огледам отляво и отдясно дали се задават хора към нея или ако видимостта към пешеходната не е добра да намаля. Не се страхувай от оборотите на колата - по-важно е скоростта ти.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 31a479151e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз минах всичко от първия път. На самия изпит бях много спокоен, ще видиш, че веднъж качиш ли се в колата няма страшно. Просто внимавай и мисли логично, кое къде трябва да се направи. Например ако си на кръстовище на равнозначни пътища и ще завиваш на ляво а този срещу теб на дясно, внимавай да не му вземеш предимството.
Слушай внимателно и като си учиш бланките не ги просто назубряй, а влагай смисъл за да разбереш и ще видиш, че всичко е много лесно.
Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6afacc9a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спирай на стоп линията, после на видимостта, не спирай на зелен светофар, не преминавай на червено, не навлизай в кръстовище, ако не можеш да го напуснеш спокойно и не отнемай ничие предимство - това са основни неща, за които биха те скъсали. Нормално е да допускаш грешки, взимат ти някакви точки, но това не е страшно. Може и да изгасиш колата 1-2 пъти, не е толкова фрапиращо, няма да си първия или последния угасил колата. Против всякакви силни успокоителни съм, веднъж съм пила валериан и това е. Сигурно ще те прекара през кръгово, ще имаш леви и десни завой и ще паркираш. Като влезеш в паркинга пускаш газта, движиш се бавно и го чакаш да ти избере място. Повечето пъти ги карат да паркират перпендикулярно на тротоара, ако си голям карък ще иска успоредно паркиране. Гледай да караш бавно, с около 30-40, най-много 40, за да имаш време за реакция. Изпита си е като всяко едно кормуване, само че до теб стои друг човек. Представи си, че си с познат, който ти дава насока как да стигнеш о някъде-си.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 09ed416fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А да попитам понеже решавам листовки онлайн и от приложението Зебра и специално в това приложение Зебра показва, че имаш право на 10 грешни точки, та въпроса ми е на изпита пак на толкова грешки ли имаш право?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 04ee854ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Имам книжка от 5 години, но ще ти споделя моя опит.
Първо теорията, купуваш си закона и го прочиташ веднъж, след това си намираш листовките онлайн и решаваш докато научиш въпросите наизуст. По тази система не направих нито 1 грешка на изпита, но бях стигнала ниво, на 10 листовки решени вкъщи да правя 1 грешка.
След това кормуването, тук ми беше по-сложно, че се бях панирала малко. За това в деня на изпита отидох рано, минах през една аптека и помолих за нещо за нервите.
Дадоха ми "мента, глог и валериан", течно. Пийнах си доста, нервите ми се отпуснаха и карах горе-долу прилично (е, от гледна точка на сегашния ми опит е било безобразно, но не ме скъсаха). И така стана номера, после БЧК е лесно и после се зареждаш с търпение, че в КАТ има тълпи. Ама да стигнеш до там.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: dee9942c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Това с пиенето на валидол е глупост. Каквито и съвети да ти дадем бих те посъветвал да слушаш единствено и само тези на твоят инструктур. Много важно е инструктура да е читав и да спокоен и много уравновесен човек, особенно ако ти си нервак или по темпераментен. И да не си въобразяваш че ако те скъсат си слаб шофьор или някой ще ти се смее. Аз бях попаднал на нструктур асполютно див селянин и прекалено много доминантен, често ми повишаваше, иронизираше ме като направя грешка и често ме овикваше, което освен че ми смачкваше самочуствието ме напрягаше още повече и резултата е налице 50 часа и 4 пъти късане на практиката. До преди да ме скъсат 4-я път бях сигурен че проблема е в мен, но седнах и анализирах нещата и реших да сменя инструктура. Попаднах на много готин весел тип, айляк от всякъде и адски много търпелив в същото време много добър профисионалист. При него си взех практиката от втория път, първия път при него ме скъсаха чисто и просто защото предния инструктур толкова ми беше смачкал самочуствието че трябваше време до като си го възвърна.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c43a7b31a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Решавайте листовки само на avtoizpit.com, това е сайтът и системата на ДАИ. Всякакви други сайтове за листовки са глупост

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker