Рено Mеган III - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Рено Mеган III
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 994 пъти
Привет на всички колеги и четящи в сайта. Надявам се да мога да получа отговор на моя въпрос, колкото и незначителен да звучи на фона на другите сериозни истории тука.
Вече известно време я карам и последния път ми даде разход по борд 6. 2 средно, а реално ми се струва 7, като трябва да уточня, че последните 100 км я карам само градско. По това разбирам, че става въпрос само за разхода в града, тъй като извън не съм карал. Въпроса ми е, че по книжка го дава 4. 8 - 5 градско, за извънградско нямам аномалии.
Другото е, че я карам само студена в града и докато стигна до работа, която ми е на 3. 5 - 4 км, тъкмо да загрее и аз трябва да я спирам.
Въпроса ми е, ако има други колеги с такива коли или клио или комби, те са почти на 99% същите според мене, ще ви помоля да споделите дали сте засичали вашия разход в града и само в града при много нормално и спокойно каране, и да споделите при вас как стоят нещата. Колата е 90 кс ФАП. Дали е завишен заводския разход, защото не може да загрее или според вас има друга по-сериозна причина? Надявам се някои колеги да пишат нещо, все пак виждам, че в моя град фирмите масово взимат такива коли за разнос и фирмени коли, а не вярвам те да са се прецакали с нещо, което ще им гори много и ще е скъпо за поддържане.
Много се надявам да разбера вашите мнения по въпроса. Благодаря на всички за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 299f386f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само ти се струва 7 или го сметна, че е толкова? Около и над 5, по-скоро идва да ти е извънградския разход, а не градски. На тази къса дистанция, щом не достига работна температура като застудее повече, очаквай и повече от 7 да си хапва градско.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 37b64caff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Аз от няколко месеца карам подобна кола. Разхода все още не съм засичала. Жена съм, не разбирам особено, но колата ми допада. Не мога обаче да открия ръководство на потребителя на български език. Можеш ли някой да ме насочи.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e80ecd0251
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От автора - до 1, колата има индикация на резервоара с осем единични лентички в почти цял кръг. По книжка колата побира 60 литра, разсъждавам така: 60 / 8 = 7, 5л, не съм я пълнил още догоре, но мисля и така да опитам. Не разбирам защо по книжка ще пише градско 4. 8 - 5. 3л, а извън - 3. 8л, а тя ще гълта 2-3 литра отгоре. Затова исках мнение тука от хора, които карат или са карали такива коли. Не разбрах дали ти си карал такава или в момента караш. Затова ще е хубаво да кажат притежатели на такива коли как е при тях.
До 2 - маслото се сменя на 10 000км, от Рено препоръчват за този модел да се ползва марката Елф, ще ти копна линк по-долу да прочетеш в Рено какво пише специално за този модел, а филтрите ми казаха единия през смяна, а другите два на 30 000км, но не помня точно кои бяха и да не те излъжа. Ето и линка - http://www. autofrance3000. com/services/OriginalAdvice. php
И все пак на моя въпрос никои от коментарите не отговори, ще чакам, какво да се прави :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fe5ffc4e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж сега, и аз съм с Рено Лагуна, но в случая това няма значение. При абсолютно всички марки има дадени литри/км в каталога, които никога не се доближават до реалните. Няма значение БМВ, Рено, Мерцедес, Опел и т. н. Сега някой може да каже, че докарва същия разход като в каталога, но ти как мислиш, че това Меганче ще харчи 3. 8/100? Виждам не си наясно много с колите, но недей гледа какво пише в книгата. Този разход дето е написан е постигнат в уникално съвършени и перфектни условия, в които не само не можеш да караш в България, а и по целия свят не можеш да намериш такива условия. А и в каталога си ги пишат малко джаста-праста, даже не малко, а много. Айде със здраве и по-добре за такива неща питай хора или поне във форумите, въобще не гледай каталози. Същото нещо е и с максималната скорост, но това е друга тема. Та хайде със здраве и много безаварийни километри!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 299f386f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не разчитай на тия чертички да си определяш разхода. Те се горе-долу да те ориентират, колко гориво имаш, а и не винаги нивомера в резервоара отчита правилно. Ако искаш да си сметнеш само градски колко ти харчи, изчакай да ти светне резервата и сипи примерно 20-30 лирта гориво, нулирай дневния километраж и карай, докато пак светне резервата. След това изминатите КМ ги делиш на 100, а след това зареденото количество гориво го разделяш с резултата от километрите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker