Хазартна зависимост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хазартна зависимост
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1648 пъти
Здравейте,
имам сериозен проблем от месеци наред...
Веднага щом получа заплата вкарвам огромна част от нея в онлайн букмейкър за спортни залози и губя парите. Започвам с определена сума, играя футболни мачове, правя някаква печалба,много след това я губя, вкарвам още пари, успявам да си избия предходната загуба и не мога да се спра. И накрая всичко профуквам. Това е зависимост ,с която не знам как да се справя. От пролетта насам всеки месец е така. Днес например в рамките на деня изгубих поредната цифра пари, която не е никак малка ... близо 60% от изкарания ми с труд месечен доход.
Последствията от това са доста неприятни- лъжа приятелите си, че не играя, защото буквално ме е срам да си призная ква чутовна глупост правя, не съм споделил с никого, разорявам се, депресирам се, изолирам се от околните и да не изброявам още и още.
Хора, помагайте :(

M, 28г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8ea6bb5f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз парите, които получавах от стипендии в университета ги изиграх онлайн, както ти правиш - на футбол...

Обаче спрях, защото сам за себе си установих от наблюдения, че:
1. Е невъзможно да предвидиш даден залог, защото има хиляди фактора, които биха повлияли, за да не "излезе". Няма как да предвидш, дали някой от играчите няма да си изкара червен картон или да направи дузпа или да се контузи, 5 мин. след началото на мача. Може мача да е уреден, може съдията да е много стриктен и точно в този ден, някое нелепо нарушение да доведе до дузпа и победа за отбора, против който си играл. ВСИЧКО ТОВА Е НЕЛЕПО! Няма логика, просто хазарта е за хора, които не разсъждават логично.
2. "Правя" по-лесно пари, когато си ги заработя сам, т. е с моя малък "бизнес". Освен това, по този начин ги харча по-разумно.
3. Продължавайки да играя комар губя пари, печеля нерви и стрес, които ми влиаят на здравето. Веднъж с 20лв. бях стигнал до 1700лв. за някъде около 3 дни. Е, познай какво направих с тези 1700 лв... Заложих ги на най-глупавия мач, който някога съм гледал. Щях да получа удар. Вероятно сърцето ми биеше с 200 удара в минута, това е едновременно най-тъжното, страшно и отвратително нещо, което мога да си причиня.

Какво ми отне хазарта:
1. ЩАСТИЕТО. Благодарение на вложените пари в хазарт, а не в езикови курсове, от 2 години НЕ МОГА да си намеря работа по специалноста от университета. Плакал съм и съм се проклинал, че БЯХ много прост и заблуден, да си дам парите, които съм изкарал с ужасно много учене, за някаква огромна, нелепа простотия. В момента се чувствам безполезен, нежелан, мразя се, понякога се замислям, защо съм жив и дали да не си причиня болка...
Това, което учих беше това, което исках да работя, т. е САМ си отнех щастието, с този комар! Не някой друг, а САМ. По-голяма болка от тази, е само загубата на някоя роднина...
2. ЩАСТИЕТО. Да, повтарям се. Заради липсата на пари, не отидох на нито една екскурзия, било то в България или до Италия (AC MILAN), за да гледам любимия си отбор на живо. Обичам да пътувам, а какво по-хубаво от това, да отида до дома на пицата и модата и видя на живо стадиона, футболистите, треньора и т. н на живо...
3. ЩАСТИЕТО. Да, потретвам се. Заради липсата на пари, които между другото биха ми стигнали да си купя автомобил, по време на следването, не си намерих приятелка, защото ежедневието ми беше вкъщи-лекции-вкъщи...

Ако не знаеш какво да правиш, преди да получиш заплата помисли в какво можеш да инвестираш парите - кола, малък бизнес, хоби, почивка, екскурзия, жена и т. н.

Не знам дали обясних добре и дали ще ме разбереш, но комара, цигарите, алкохола и наркотиците са ужасно нещо... Всеки, който е подвластен и не може да се контролира е емоционално нестабилен човек. Някои играят, когато им трябват пари, други, когато са щастливи и комара е начин да отпразнуваш щастливия момент. Цялата зависимост се получава благодарение на хормоните на щастието или на адреналина...

Един много важен съвет. НИКОГА не играй комар, не пуши цигари, не взимай наркотици, не пий, когато си ТЪЖЕН ИЛИ ВЕСЕЛ. Така "обучаваш" собственото си тяло, кога да произвежда съответните хормони на щастието или адреналин и т. н. Станеш ли подвластен на хормоните, ставаш наркоман, пушач, комарджия или алкохолик.

Ключовите думи са самоконтрол и самонабюдение.

Успех.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e140e51f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Хазарта е конструиран така, че не играещите а собствениците да печелят.
2. За спортните залози не си ли чувал, че там нещата са доста мръсни (ако ме разбираш какво искам да ти кажа).

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 216fc16821
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Отиди на психолог. Всяка зависимост трябва да се лекува. И имай предвид,че в хазарта така са направени нещата,че играещите да губят. Не е честна игра.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 671dfa7805
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напротив, кажи на другите, те ще ти помогнат, ако са ти наистина приятели, то явно сам не можеш, сам виждаш последствията, за да ти ги обясняваме. Намери си хоби, което ти ангажира мисълта.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 12d477f4cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не се приближавай до такива места, не стой толкова време на компютъра. Ако можеш дори не стой изобщо поне една седмица. Прави много други и разнообразни неща, които да те разсейват и да нямаш дори време да помислиш за това. Не мисли за пари, не мисли за хазарт. Сложи си нещо друго, което да ти занимава ума. Иначе колкото повече искаш да спреш, толкова повече мислиш дза него и отново и отново се завърта кръга. Намери си друго хоби. Успех!

Иво Покера, 21г

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7832618669
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това е като с цигарите. Трябва да спреш изведнъж, защото както е вредно за теб, така и за теззи около теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 724d551319
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен това не е болест. Знам как е. Яко е да очакваш печалба и чувството като удвоиш парите което не става често. Почнах със 10 лв и си мислих че е много, после 100 и си викам леле тва вече минава всякакви граници. После заложих заплатата и я изгубих и гладувах цял месец... ужас. Абе най голямата ми загуба е 3000лв на няколко пъти. Всичко идва от тва че искаш да компенсираш предишната загуба и да избиеш залога. Писнало ми е от сигурни мачове и да ми бяга мач с двоен знак затова си викам няма смисъл шот е невъзможно да спечелиш. Пък ако спечелиш пак ще ги заложиш. Защо да се дразня и да си давам парите на вятъра? Покрай комара и залозите само кредити лъжи караници... спирай. Да живееш със заблудата че ще удариш джакпота и ще си оправиш живота не си струва, докато си мислиш че ще се оправиш то става обратното. И запомнете НЯМА СИГУРЕН МАЧ АКО ЩЕ РЕАЛ ДА СА ДОМАКИН И ДА ИГРАЯТ С ОТБОР ОТ ТРЕТА ГЛУХА А ТЕ ДА ИЗЛЯЗАТ С РЕЗВРВИТЕ СИ. ВСЕ НЕЩО ЩЕ ПРЕЦАКА МАЧА.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker