Как да помогна на бездомна жена? Много ми е жал... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да помогна на бездомна жена? Много ми е жал...
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1983 пъти
Ученик в 12-ти клас съм и днес на голямото междучасие ходих до една открита закусвалня, за да ям. И една възрастна жена гледаше жално и ме попита дали мога да й купя курабийка. Аз й купих три, жената не е искала пари, цигари или алкохол. Изглеждаше ми като нормална, но бездомна жена. Като й дадох курабийките, щеше да се разплаче милата и ми целуна ръка. Направо щях да умра. Много съм голям емпат, чувствителен съм към болката на по-слабите и уязвимите. Иначе не съм от тия лигльовци, които драматизират за момичета, оценки, обиди от някого си. Но ми става много мъчно за всички хора, които преживяват нещо лошо. Живея в малък град. Други бездомни съм виждал само наркомани и алкохолици, дето само пушат, пият и се друсат. Не мога сега да помогна на всички хора, но тази жена не беше такава. Горката. Чудя се каква ли е историята й и защо се е озовала на улиците. Няма ли близки...? Финансово с големи суми не мога да помогна, защото съм ученик още, а нашите са по-дръпнати и недоверчиви. За приют бих искал да дам, но пак въпроса с нашите. Последно, към какви организации да се обърна или пък в телевизията - Господари на ефира, Новините? Няма да оставя нещата така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 282d3dc26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво хлапе, голяма душа носиш, далече ще стигнеш.
Хвърли си хляба по течението, защото след време ще го намериш.Еклесиаст стих не помня кой беше.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: cc6545a726
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля,че към сициалните,за бездомник в беда може и на бърза помощ...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2608b924c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Бъди й приятел, заведи я на ресторант (не скъп) да и купиш нещо да хапне, говори с нея, изслушай я. Това за нея би означавало повече от всичките пари на света

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: cd5b6a7b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се обръщай към телвизията няма да и обърнат внимание има и без това толкова бездомни, а и тя може да не иска и единственото което ще направиш е да я унижиш! Разпитай я как е стигнала до тук, купувай и или и приготвяй храна, а ако имаш възможност я настани в старчески дом!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 17f0e957fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами, освен да питаш в общината, но се съмнявам да откликнат кой знае колко. Все пак не пречи да опиташ. Аз, обикновено помагам с пари и гледам винаги да откликвам на хора в нужда. Дори и да са наркомани и алкохолици, едва ли са такива от хубаво.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 636059548f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Много хубаво, че си помогнал!
Можеш да я потърсиш и да я попиташ да ти разкаже какво и се е случило и как се е озовала на улицата.
Често такива хора са изхвърляни от близки или родинини на които вече не са нужни...
Попитай я от какво има нужда не бързй с Господари на ефира. Може да и занесеш-храна, одеало, някоя по дебела стара дреха.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ea71adb888
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поговори с нея и й давай отвреме навреме храна и дрехи ако искаш да помогнеш.

Намери си работа. Тогава желанията и стремежите ти няма да зависят от родителите. Да имаш пари в джоба ще ти помогне, при желание, да стартираш малка инициатива като тази:

http://bnr.bg/post/100610077/v-pazardjik-zaraboti-hladilnik-za-bezdomni-i-bedni-hora

Може да направиш нещо подобно в града ти. Купуваш малък хладилник втора ръка и всеки, който иска и може да помогне на бездомните и бедните, оставя храна в него. Включително ти ! :)

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3f43b9e0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Буквално, върна ми вярата в човечеството, както се казва. И аз съм така, супер чувствителна, емпат и т. н. За съжаление да се обърнеш към телевизията или нещо подобно ще има нулев резултат (поне според мен), но ако тя е някой който често виждаш там, винаги можеш да отделиш нещо за ядене (закуска и т. н., ако до там финансово можеш да си го позволиш). И на мен иначе ми става супер мъчно, особенно по празниците....

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0b9dca7e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Направете в училище коледна кулинарна изложба и с парите от нея и помогнете доколкото можете. Другите съвети, които са ти дали също са добри. Наскоро пак имаше по новините такъв случай и едно момче помогна на останала без дом възрастна жена. Може да му пишеш във фб казва се Лео Кадели и досега е помогнал на много хора като нея също така може да пишеш и на ловеца на мигранти Перата той също се включва в подобни благородни начинания. Пролетта или лятото помогна на отчаяна майка да си намери дом и работа и да си върне децата а сега помага на болен възрастен човек да намери нов дом с по - човешки условия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2c5bf2c52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В социални грижи, в общината - все някъде трябва да има институция, която да може да помогне. Би трябвало да има център за настаняване, но пак зависи от града, където живееш.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 915b8eca75
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Предложението на №3 е страхотно - вслушай се в него.
Ако имаш вече собствен бюджет (стипендия, работил си лятото, или вашите ти дават джобни) можеш почти ежедневно да отделяш една малка част за нея - главно за храна и дрехи втора употреба. Засега най-важното е да преживее зимата. Може би има и детенце. Говори с нея!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f14aefb33c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж в интернет български фондации, помагащи на бездомни хора. Неправителствени организации, също. Браво на теб, че си се трогнал за съдбата й.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5e10d60a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Звънни на социалните и се опитай да задвижиш нещата с общинско жилище или настаняване в приют за бездомни хора.
В същото време минавай от време на време покрай нея и посядай с нея на приказка, черпи я чай и кафе, подари й дрехи и одеяла.
Разбери как се е стигнало до това да остане без дом.
Дори моят съвет е да обсъдиш сред съученици и с учител ситуацията, според мен много от тях също имат добри души и с радост ще стартират кампания за жената за набиране на някакви средства.
Дори може директорката да я наеме временно да чисти или да помага нещо друго в училището.
Не си сам в това и според мен заедно можете да направите много.
Започни сам, помогни й да се чувства добре, разбери повече и стартирай кампания!
ПП: Направих абсолютно същото с един бивш учител по математика, чиято жена го беше изгонила от общото им жилище и му беше взела всички вещи, пари и дори пенсията. Понякога живота удря много неприятно по нас и трябва да си помагаме в такива ситуации. В това няма нищо нередно, а е наш дълг и необходимост.
Не се оставяй нито за миг някой да те убеди в противното и действай!
Успех :)
Пиши после какво е станало с жената.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7978175dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   За сега и помагай като често я виждаш, давай й храна, говорете си, разхождайте се, някоя и друга стара дреха твоя може да й помогне също! Ще я направиш по-щастлива, от колкото ако я затриеш в някой дом и я разчуеш по медий.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 77789f12d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Може да и помогнеш търсейки и дом/работа като "баба". Пусни обява с нейна снимка и твой телефон, че е баба без дом и си търси семейство на което да помага в отглеждане на бебе/дете и бъде неговата баба, с настаняване, храна и мин. заплата някаква.
Все пак я поразпитай т къде е, няма ли близки т н. Имай в предвид, че може и да е просто болна от Алцхаймер примерно и не помни коя е, нито дома си, може да е избягала от дома си...
Ако прецениш, че има вероятност да е нещо такова, най-добре ще е да се обадиш дискретно в полицията, да проверят ситуацията и, ако не е застрашена да я върнат в дома и.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a6e8146196
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторе, пиши как са се развили нещата?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d5c68d54de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Поговори с нея. Тя най-добре може да ти каже от какво има нужда. Ако са топли дрехи или одеяло, питай вашите дали нямат нещо за изхвърляне. Помислете заедно с тази жена за изход от ситуацията. Нека и тя да е част от решението.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c288c58880
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Автора: Как да намеря социалните, на някакъв номер ли да се обадя? Съжалявам за глупавия въпрос, но съм ученик все пак и не ми се е налагало досега. През уикенда не съм бил около училището, но утре тръгвам да я търся жената. Купих храна и взех някои топли дрехи на майка ми, здрави и чисти, които тя не носи по принцип. Първо ще я намеря, после ще й занеса нещата. Благодаря на всички сърцати хора за съветите!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker