Другите майки ме блокираха от групата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Другите майки ме блокираха от групата
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1507 пъти
Имам бебе на 3 месеца. Бебето се роди мъничко, 2, 690 кг., а малка главичка, като цяло малко компактно бебе. Първия месец поплакваше доста и хранех на всеки два часа, не можех грам да поспя, но и някак нямах нужда. Но пък бях преуморенка. В края на първия месец започна да яде по - рядко, да спи повече. На 2 и 3 месеца вече се смееше, кротуваше и хапваше през 2. 5 - 3ч. на ден, а нощем спеше непробудно по 9ч., после хапваше и веднага доспиваше още 3 - 4ч. Просто не знам кротко бебе ли ми се падна или е резултат от усилията ми, дарявам детето с много любов и то се чувства добре, няма да мрънка, освен ако не е претоплено или гладно. Членувам в една фейсбук страница, където всички майки с бебета като моето, на 3 м. се оплакват от колики, от наднормено тегло, от недоспиване и ме нападат постоянно заради това, че споделих, че бебето ми спи и нямам проблеми с него.

За капак ме нарекоха тъпа кранта и сега съм блокирана в групата.

Никой с нищо не съм провокирала, дори предложих да помогна на едно от момичетата, понеже имаше проблем с нейното дете. Тя ми се изсмя и ми каза да ходя да си живеят перфектния живот някъде далеч от нея...

Всички започнаха да я защитават, защото ходят на срещи и се познават. А аз съм нова.

Преди българите май не бяхме такива. Не се хапехме така, имахме си уважение. Не знам защо става така, просто исках да споделя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: c48aace414
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   остави ги тия патици, просто ти завиждат, че бебето е кротко и можеш да се наспиш. моите деца също спяха по цяла нощ като бебета, е с някои изключения, та мога да разбера.
аз пък бях в група за кърмене, там могат да те разкъсат ако пишеш, че не кърмиш или дохранваш с адаптирано мляко :-)
групи из фейса и форуми колкото искаш, ще си намериш други. все пак има полезна информация, особено ако ти е първо дете. онези са комплексарки и искат да се изживяват като героини.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: bfdde9e58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Оххх, съчувствие ти, обаче недей да го взимаш толкова навътре. Глупавите и т едно гръдни хора, явно са те. При теб е различно и за това не се вписва при тях. Но различно от масата не се харесва да знаеш. Адски злобни станахме, особено към тези, които се чувстват добре. Горе главата!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f8ab726bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Типичните прости БГ злобарки. Гади ми се като знам, че такива кокони стават майки и съм благодарен, че моята съпруга е ангел. Не обръщай внимание и не е нужно да се присламчваш към такива групи. Повечето социални мрежи са чисто сборище на олигофрени и без това, аз затова съм се махнал от всички.

Julian

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 335e1e4e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дали само това е причината да те отхвърлят? Иначе българина из основи мрази дори и малко успелия, дори и да става дума само за щастливо и спокойно бебе.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e73b18206f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според мен българите се промениха (не казвам "променихме" не защото не се смятам за българка, а защото аз изобщо не съм се променила) през последните може би 15 години. Нямам представа защо.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6a037d8ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Че си носи в шушата много злоба българина е факт и ако ти си звучала като "перфектна" си провокирала именно тази черта у характера им. Тоест си им подала да се чустват не толкова добри майки. Важен е подходът, подборът на думи, особено в толкова деликатен за една жена момент.
И не, не ти правя забележка, аз самата съм брутално откровена за което ме смятат за арогантна дори, но нямам проблем с това. Предпочитам да бъда себе си пред това да трябва да лицемернича и обмислям всяка дума съобразявайки я с всеки тънкообидчив индивид. Все пак пресните родилки, особено при първо дете са свръх чувствителни на тема "добра майка ли съм".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8c5f2dee96
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моите уважения към вас, госпожо. Вие сте прекрасна майка и жена. Де да беше и моята такава.
Към номер 1: Сухото мляко е утрова, знам защото съм кърмен с такова и вмомента съм алергичен към почти всичко в тоя свят начело с млякто. Толкова страшна алергия имам, че ръцете ми са като на прокажен и ям по-малко и от веган заради, което се чувствам като мъртвец.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e808ab26a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не зная защо всеки имал не добър контакт с някого обвинява всички българи, но знайте по целия свят има хора всякакви и всички хора на света си мислят че са прави, гледат от своята гледна точка, и никои не обича да го поучават без да е поискал помощ, това че се оплакват не значи, че са искали помощ.
До авторката съвсем нормално е да бъдеш отхвърлена от такава компания, тези жени не искат съвети те искрено мислят, че гледат децата си по най правилния начин, вярват че неспокойствието на децата не се дължи на тях а просто им се е паднало "такова ревящо" бебе. И причината не е защото ходят на срещи и се познават и ти да се познаваше отдавна с тях и да ходеше на срещите, когато започнеш да им казваш че се справяш по добре макар да имаш колкото техния че и по малък опит и започнеш да даваш непоискани съвети пак щяха да те отхвърлят, това е нормална човешка реакция тип самозащита.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cc7f4d4a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Може да ви се сторя пряма, но имам няколко приятелки-тип жена като вас, от ученическите си години, който с изказванията си парадираха какъв прекрасен живот водят, а аз и другите какви сме отрепки.
Това продължи и после в семействата какви невероятни мъже имат. Това дразни несъмнено.
На никой не му е приятно да в отхвърлен, но се замислете занапред в общуването на кое да избегнете и над кое да поработите.
ПС:В интернет общуването е свръх деликатно и изнервените дами с бошуващи хормони са болезнено чувствителни. Бъдете внимателни в изказванията си

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c6c2397b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж авторке, радвай се, че са те изгонили от тази секта!

Иначе аз съм забелязала, че доста хора, като станат родители и започват да се дръжат сякаш техните неволи, трудности и изобщо техния живот като цяло е най - специален, труден, важен и. т. н. (а все пак сами са си го избрали) Просто егото им пораства до небето. Ти явно си от малко нормални.
Моя съвет е в свободното си време да се занимаваш с неща, които наистина ще ти дават релаксация, а не с разни сектантки и сектанти.

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 328e8e254a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Госпожо, радвайте се на живота си на детенцето си и хич да не ви пука от мнението на тези мърли! Разбирам да ви бяха някакви близки приятелки ама вие дори не се познавате на живо. Голяма работа като са ви блокирали има и други източници, от които да получите съвети - на детската площадка в парка в бг мама в някоя друга група във фейсбук.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a759c4f173
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Истината е, че българина, в голямата си част, е много тъпо и завистливо животно, което разбира само от ритник по зъбите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c48aace414
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   към номер 7: сухото мляко, момко, не е Отрова, не ме карай да се смея. хиляди бебета са хранени с такова, включително моите деца са дохранвани и смея да кажа, че са доста по-здрави от много деца. съжалявам за състоянието ти, но алергиите са прекалено тежка и сложна тема, за да се каже че е точно от млякото. храненето на бебето (кърма или адаптирано) има значение основно в началото, после минава на обща храна

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5220c10d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Я не им се връзвай! Нека си гледат децата във фейсбук - тия са същите като кокошките от бгмама, няма оправия с тях. Тъпи, по-тъпи, най-тъпи. Общувай с хора, които познаваш реално, а не с кифли-майки. Айде няма нужда!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: df316ec733
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Не им обръщай внимание- по подобни групи е пълно с много злобни и комплексирани нещастни жени.

Така аз преди време пуснах тема във форума на Бг мама и поисках съвет, но заради това, че написах, че съм всестранно развита личност... се отприщи голяма критика и негодуване, защото видиш ли съм била нагла, арогантна и с огромно самочувствие, а нямах за цел нито да се изтъквам нито да се хваля с нещо.

Но идеята, че някой е добре или има добро мнение за себе си, не се нрави на такива дребнави женици. Разкъсаха ме с обиди, злобни коментари и псевдоостроумие. Накрая и аз се засегнах и ги насметох всичките, като даже написах една подробна статия що за стока са, а те очакваха да им се извиня.

С една дума-такива нямат оправия и винаги ще злобеят за нещо. Но ако бях казала да речем, че съм чистачка на входове и самотна майка или имам проблем... щяха с лицемерно съчувствие да ме приветстват.

Жалко, но факт. Много от българските жени, но и мъже де, се радват на чуждото нещастие-дали явно или по-тактично, няма значение. За това моя съвет е да се опитваш да се сприятеляваш с други майка на живо. В интернет е пълно с фалшиви герои и гадняри. Какъв ли пример такива майки ще дадат на децата си... не ми се мисли.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f7f8bfa541
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Завиждат ти , че си любяща майка. С какво ще ти помогне групата щом те не могат да се справят с отглеждането на бебета си? . Бебето усеща енергията ти затова е кротичко. А ако ти си кротка бебето се е метнало на теб. Аз като малка съм била кротка и само съм се смяла.
На работа като има родители с бебета и започнат да плачат отивам при тях и ги успокоявам. Наскоро едно три месеца започна да плаче аз му се усмихнах и започнах да му говоря то започна да се смее и да му тече лигата. Беше много смешно .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker