Здравни осигуровки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Здравни осигуровки
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1236 пъти
Здравейте! От 6 месеца съм без работа и плащам здравни осигуровки за собствена сметка. Оттогава до сега съм внасяла редовно, без да имам и един пропуснат месец. Реших за всеки случай да си направя справка в сайта на НАП и се оказа, че за тези месеци дължа вноски и съм с прекъснати здравноосигурителни права. Търсих информация и прочетох някъде, че причината за това е неподадена декларация №7 и заради това, че е неподадена има глоба от 500 лв. Тогава не знаех, че трябва да подавам. Сега ми е мнго притеснено и не знам какво да правя. Има ли шанс, ако подам декларацията сега, при положение че съм внасяла осигуровки за всички тези месеци, глобата да ми се размине. Ще бъда много благодарна, ако е имало някой в същата ситуация, да сподели как е са били нещата. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 6e1c19b70c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно! И аз не си бях подала декларация 7 . Отидох . Попитах там служителите и подадох декларацията, но ме накараха да подам и жалба- свободен текст- за да ми възстановят здравните( не са ме глобявали- просто им казах, че не съм знаела за тази декларация. Пази си номерчето, което ще ти дадат от декларацията, защото след2 г се оказа че са ми изгубили декларацията и пак ми спряха здравните, та трябваше пак да подавам и попълвам пак глупости, а тия ми казаха че се случвало често да ги губят.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 26c9be14ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз бях в такава ситуация, искаха да ме глобят понеже не съм подала декларация номер 7. Обаче така и не се стигна до глоба, защото спорих, че съм си платила здравните, доказах с бележка и се защитих, че не съм подала декларацията поради незнание. Подай смело декларацията и обясни на служителка та ситуацията. Ще се оправят нещата без глоба.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ee57aa30a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моля някой да ми разясни каква е тази декларация 7, защото сестра ми от години работи на свободна практика и съответно сама си плаща здравните, но никога не е подавала никаква декларация, а винаги като се е наложело да си ползва осигуровките си е била с непрекъснати осигурителни права.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 96ad971294
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Абсолютно недомислена работа - като отидеш да си платиш вноските е редно да ти дадат всички нужни бланки, и ти да ги попълниш. Останалото е дива бюрокрация и надцакване, държавата да те изнудва за различни глоби и такси, пък ако ти дължи нещо, ще гледа да те преметне и прескочи с нарочно поставени къси срокове. Пък това да ти губят документите е извън всякакви норми.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a0e34ec277
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторката:
Благодаря на всички, че ме успокоихте. Подадох декларацията и всичко е наред.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 75ba6cc814
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма глоба, но парите които внасяш за здравни осигуровки си стоят в банката на НАП, без да ти ги считат като платени, защото не си подала документ 7, че ще си плащаш здравните осигуровки сама, и че се водиш един вид безработна.
Всеки трябва да знае, когато напуснете работа отивате в НАП, да си подадете съответните документи, за да се самоосигурявате сами, иначе в противен случай няма да ви считат плащанията, а парите които плащате за здравни осигуровки, ще стоят "замразени" в банката на НАП!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker