На кръстопът - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

На кръстопът
преди: 6 години, 22 дни, прочетена 1443 пъти
Здравейте, жена съм на 22 години. С приятелят ми сме заедно от 3 години, той е на 21. И двамата сме студенти. Живеем на квартира заедно. Всичко беше наред, но по непредпазливост забременях. Когато разбрах и му казах той сякаш се зарадва. Аз обаче не съм готова за дете и когато му казах, че не го искам той започна да ми обяснява как той също не е искал, но се радва. Каза, че ще си намерим жилище, че родители му ще помагат по всеки възможен начин и дори ако трябва ще си намери още една работа. Аз обаче твърдо му заявих, че ще го махна и тогава усмивката му се изпари. Каза ми, че независимо колко ме обича, ако абортирам всичко между нас приключва. Тези негови думи ме разколебаха. Не съм готова за дете, но той го иска и не знам какво да правя. Не мисля, че можем да се грижим за дете, защото го познавам дори по-добре от себе си и знам, че и двамата не сме готови. Намирам се на кръстопът и не знам как да постъпя - да махна детето и да изгубя любимия си човек, или да запазя и двамата, въпреки, че не се чувствам готова.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 21 дни
hash: 3388d6a022
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Както всяка неочаквана бременност и при теб е шок, объркани сте. Колкото и да не сте готови, стига да искате можете да се справите. Дори и да го познаваш добре, щом се появи бебе всичко се променя, той самият ще се промени, както и ти! Аз съм много против аборта. Все пак убиваш живот! Мисля, че и затова приятелят ти ти е казал, че ще те остави. Едно малко човече, че бъде убито :(. Не сте чак толкова малки. НО, ако наистина не го искаш, не го раждай. Ще израстне не обичано, ще страда, като порасне ще го обвиняваш, че не си си изживяла живота, както трябва. Помисли го много добре! Късмет!

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: cda517f58b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не прави грешката да правиш аборт.
Да оставим края на връзката ви, макар че това е много важно, разбира се, по-лошото е, че завинаги може да загубиш способността да имаш дете.
Не си причинявай това, не прави така, че един ден да се проклинаш жестоко за лекомислието си.
Помни, че рядко сме готови в пълния смисъл на думата да имаме деца. А когато сме готови, те не идват.
И това е така, защото от друго място се решава кой, кога и изобщо ще има ли дете.
А приятелят ти е прав- жестът ти говори, че нямаш никакви чувства към него.
Аз мисля обаче, че все пак имаш чувства към него. И ако това е така, поеми предизвикателството, което ти отправя Бог и смело напред.
Всичко може да постигне човек- и работа да има, и нов дом, и пари, и здраве донякъде, на 40 или 50, но да има дете не става по волята му-нито на 20, а още по-малко на 50.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 5f49825bb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Вие просто не осъзнавате, колко сте облагодетелствана, щом като любимият Ви е готов да приеме детето! Обикновено е обратното - мъжът притиска жената да направи принудително помятане! От друга страна, от самия израз "да го махна" ме побиват тръпки! Ако Вашата майка е решила навремето да Ви "махне", Вие нямаше да съществувате сега! Можете да си мислите, че ако сега убиете детето (а това си е чисто убийство), това е като да се излекувате от настинка, но истината е, че се обричате доживот на угризения и депресии, освен ако сте някакво напълно замъртвяло душевно същество. Не се страхувайте от бъдещео, а заложете на любовта - и ще видите, как всичко ще се нареди. Възхищавам се от Вашия любим, и се постарайте да осъзнаете, колко ценен и отговорен човек е той!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 21 дни
hash: 02ac57d208
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Запзи детето, ще ви бъде трудно, но така ще вървите напред. Ако имаш подкрепата на родителите си и обичаш момчето ще запазиш и детето. Това е едно огромно щастие. Много жени не могат или се борят дълго време, като мен за дете.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 6c381c6f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Роди си бебето. Не убивай невинно мъниче,което с нищо не ви е виновно. Човек никога „не е готов” за дете. Но като се роди ,нещата се подреждат сами. Не бъди глупава и страхлива. Прав е таткото. Той също има думата нали ? Това е и негово детенце.
Роди си бебчето. Това е правилното решение.

 
  ...


...
преди: 6 години, 20 дни
hash: d955ae7e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, може ли да кажеш, защо мислиш, че не сте готови, за дете?
Аз също не се чувствах готова, от финансова гледна точка. Но се справихме. Имах следродилна депресия, която не осъзнавах и си мислех, че не обичам бебето си. Много ми беше трудно. Но малко по малко, става все по - лесно и сега дъщеря ми, е целия ми свят. Не мога да живея, без нея (на 3 год. е).
Пожелавам ти, да вземеш най - доброто решение!
И да споделиш с нас.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 20 дни
hash: 38039979ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Запази детето. Въпреки че не си готова, ще се справиш, недей от сега да мислиш лоши неща. Ще видиш колко радост ще ти носи, още повече че и бащата го иска. Недей да нараняваш и него и себе си. Все пак то е и негово дете и не може сама на своя глава да го махаш, това е живо същество. Успех и ще видиш, че ще се справите.

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: f655da93ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторке, сама вземи решението, никой не може да ти каже как да постъпиш. Правила съм аборт, тежко е, но никога след това не съм съжалявала, че го направих, ситуацията ми беше различна от твоята. Важно е, че момчето го иска, но ти слушай себе си, мисли за себе си, той утре може и друго да говори или да изчезне. Посъветвай се с родителите си, говори с приятеля ти, детето още не е дете, а ембрион. Успех, пиши какво си решила

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: 1bd8c89eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Махни го,след като не се чувстваш готова.Твърде млади сте!Животът е пред вас!След като той не иска да се съобрази с твоите желания и нужди,представи си какво ще стане ако го родиш!Мъже бол.Няма да е първият,нито последният!Наживей се,а после мисли за деца!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 19 дни
hash: ff66b46532
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   (Авторката) Не смятам, че сме готови за дете, защото и двамата все още не сме достатъчно отговорни. Създали сме си навици, които са неподходящи за дете. Обичаме да ходим по заведенията всяка свободна вечер, да се събираме с приятели постоянно, да си купонясваме. Другата причина е финансова. Нямаме достатъчно парични средства, за да отгледаме дете, нямаме постоянно жилище и сме студенти и двамата. В момента образованието ни е на първо място и смятам, че детето ще промени коренно начина ни живот, а аз го харесвам така за момента. Мислех, че и той е на същото мнение, но се оказва, че не е. Не искам да го загубя, но и не искам дете.

 
  ...

...
преди: 6 години, 17 дни
hash: f655da93ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Точно така 10, той отсега не се съобразява с теб и ти казва че ще те напусне, представи си след раждането. Щом не искаш дете, не го раждай, психологически последици също може да има като не го искаш. Не отлагай дълго решението си, има срок за аборта. И още нещо - предпазвайте се като не искате деца

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker