Чувствам се притиснат от всички страни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувствам се притиснат от всички страни
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1160 пъти
Момче съм на 16, наскоро баща ми почина и в момента живея само с майка си и сестра си. В момента положението не е по-леко от първия момент, в който разбрахме за смъртта му, а става дори по-тежко за мен, защото ме притискат от всяка страна. В къщи мама постоянно се опитва да ми говори за случлото се. Повтаря ми да "излея" емоциите и чувствата си, че нямало да е зле да си поплача ако искам. Сестра ми също ме пита постоянно дали искам да говорим за него. Точно за това спрях почти да се прибирам. В училище положението не е по-леко, психолога ме вика в кабинета му почти всеки ден, а учителите ми казват да остана за малко след всеки час. Питат ме как се чувствам, дали искам да говоря с някой от тях и естествено най-омразния ми въпрос - "Липсва ли ти? ". Дори когато съм на плуване треньорът се държи по-различно с мен. Преди когато закъснеех или пропуснех тренировка вдигаше всичко във въздуха, а сега просто ми се усмивха и казва "Когато не ти се плува може и да не идваш". Спря да ме пуска по състезания, да изисква да съм по-бърз и дори ми казва, че ако искам мога да не ходя на двуразови и да не правя суха тренировка. Всички около мен се държат различно, с всяко свое действие ми припомнят за смъртта му, дори понякога имам чувството, че ме упрекват за дето не показвам мъката си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 99678afb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тежка загуба, моите съболезнования. Относно отношението на хората около тебе, то те явно се опитват да те накарат да се чувстваш добре, с цялото това концентрирано внимание вероятно се получава областен ефект. Но винаги може да поговориш с някой, да им кажеш че старото им отношение към теб ти е допадало повече. Бъди силен, никога не спирай да преследваш целта си и цени хората които са до тебе сега, така знаеш на кого да разчиташ.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: dcdb5865bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо не кажеш всичко това, което си ни писал на психолога в училището ти, точно така, както на нас си ни го казал. Според мен разбирайки тази информация той ще е човека, който ще 'вкара в ред' всички тези хора, които те задушават с отношението си.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7addff7931
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Явно не ти се е отразило чак толкова зле, колкото си миллят останалите или бъркам? Може да имаш по-здрава психика от тях.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b4e1979a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто да подкрепя написаното от №1.
Обясни на треньора ти и на всекиго поотделно, че им благодариш за вниманието и за специалното отношение, но си свикнал да ги възприемаш по предишния начин, и намираш за по-градивно да изискват от тебе, отколкото да те съжаляват и да се държат с тебе като меки китки...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 905c81eca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съболезнования. Реакцията на хората около теб е съвсем нормална и човешка, опитват се да ти помогнат да преминеш през този период, бъди им благодарен, че проявяват съпричастност. И на мен ми се е случвало, даже на летището в софия( бях в траур) служителите ми пожелаваха приятен полет, бяха много любезни, аз гледах и не вярвах на очите си, защото никога не са били любезни преди.
Сега трябва да сте най-сплотени с майка ти и сестра ти, вие сте си най-близки, помагайте си. Как така няма да се прибираш, бе момче? Не притеснявай майка си така, има си достатъчно грижи. Обясни им, че не ти е приятно да те разпитват. Но го правят защото са загрижени за теб. Прояви и ти разбиране към тях и бъдете опора един на друг, не изоставяйте майка ви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker