Към мъжете - говорите ли за чувствата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Към мъжете - говорите ли за чувствата си?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1529 пъти
Здравейте. Мъж съм на 21 и се чудя каква част от мъжете споделят и имат нужда да споделят чувствата си? Ако споделяте, на мъже или жени предпочитате? Говоря основно за по-неприятни случаи като раздяла с близък човек.

Ще дам пример със себе си. Наскоро се разделих с приятелката си, която значеше много за мен. Преди споделях с нея, но освен за това какво чувствам към нея, друго не съм имал нужда да коментирам. Не съм се и замислял дори. В момента обаче ми е доста тежко и имам една приятелка, с която си говорим на тази тема (за бившата). На повечето момчета приятели не мога да споделя, неестествено ми е; на един, двама казах, но сякаш не ме разбират, дават някакви общи съвети. Докато момичето, което и е по-малко, ме разбира доста добре.


Айде и да не отварям нова тема- момичета, мислите ли, че е слабост ако някой мъж тръгне да ви обяснява как и колко страда по жена?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9083df13be
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямам нуждата да споделям. А и честно казано на хората не им се слушат подобни излияния - нито ги интересува, нито пък трябва. Всеки си има своите проблемите, за да се натоварва и с чуждите.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: dcfae57b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм момиче, но мога да ги кажа, че не, не е слабост. Просто струва ми се трябва да намериш приятели момчета от по-чувствителния тип. Впрочем има такива, които говорят за чувствата си, но са рядко срещани.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7b08e97fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не е слабост, всички имаме нужда да споделяме понякога. И не, не си по-малко мъж ако го правиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 60d19d8a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Братле, слабост е и какво от това? Хора сме, имаме право и е нормално понякога да сме слаби. Не е нормално това, което правим - да потискаме чувствта си. Точно те ни правят хора.
На бившата няма какво да се обясняваш, но е съвсем нормално да проявиш слабост пред близки приятели, било то мъже или жени. И на мен преди ми беше неудобно, особено пред мъже, но после разбрах, че няма нищо срамно в това. И хора, които ме уважават, го приемат добре. Вече трябва да прецениш пред кого е удачно. Аз споделям само с близки приятели.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6842038c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Определено е слабост и на жените никак няма да им хареса. Затова го има този сайт, да се оплачеш. ;)

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: aa22126b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мъж на 23 съм. Не мисля, че е слабост, поне аз изпитвам същата потребност като теб. Ти поне имаш на кого да споделиш, пък и щом момичето е свястно и сте близки явно и е приятно, или поне иска да ти помогне. Може би се чувстваш неловко защото е прието мъжете да не говорим за чувства, иначе и аз бих споделил на момиче, мисля, че повечето или поне една голяма част са добри слушатели и ще ти помогнат с разбиране и искрен съвет, който ще ти е от полза.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7cbb124453
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, не мисля, че е признак на слабост. Когато душата страда, ако всичката тази енергия не излезе по един или друг начин, в един момент човек рухва. Споделяй и ще ти бъде по-леко винаги. :)
Ж18

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2b5543da15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Преди говорех, но вече не го правя, защото жените го приемат за слабост и бягат, дори да ти кажат, че няма проблем. Проговориш ли за чувства, сякаш веднага поглеждат на теб като на приятелка, а не като на мъж. Просто всичко приключва.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 422882199a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мъжът трябва да е като монолит. Трябва да е силен, та да се пребори с всякакви болчици и емоцийки!!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ac7a6e1987
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човешко е, но жените го възприемат като слабост.Подбирсй на кого можеш да споделиш.Аз съм жена и не обичам да ми говорят мъжете за чувствата си,някак против тяхната природа е сякаш.Приемам ги за лабилни и недостатъчно стабилни.Предпочитам действия в доказателство за чувства,те само по себе си много повече говорят от празни думи.Ж30

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7a6f74ef97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора:
Благодаря за отговорите.
По принцип нямам нужда толко от подкрепа, но в конкретния случай с раздялата ми помогна това, че споделих с онова момиче. Просто ми беше първа и най-голяма любов, Прецаках нещата и ми беше доста кофти, както и все още на моменти е.

Относно това как го приемат жените - за мен ако тя е човек най-вече , ще помогне на приятеля си като е в трудна ситуация и му е тежко, дори и да не се разкрива той, а да се вижда. Но и да се хленчи за дребни неща не би било Ок за жена, да.

По принцип съм непукист за повечето неща, но като стане въпрос за определено момиче, знаете как е ..

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e7d89a72d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Истината която рядко ще ти кажат е, че никой не се интересува от мъжките чувства... И това щеше да го разбереш още с това си гадже, ако беше тръгнал да и споделяш по-общи чувства, не тези които се въртят само около единият ти орган...

Не е мъжка слабост, а социална слабост, че на мъжете се гледа като на инструмент (за война, за ресурси, за работна ръка), а не като на човешко същество със слабости и чувства. Но... това е тема табу, не е "разрешено" да мислиш така... Иначе... може да разбереш повече неща от които е "здравословно"...

Дори рядко искреното мнение от жена по-горе:

"Аз съм жена и не обичам да ми говорят мъжете за чувствата си, някак против тяхната природа е сякаш. "

Не скъпа, не е против тяхната природа, а твоята представа за това какъв мъж, лично за теб, ти егоистично търсиш. Демек, някой на който ти да се оплакваш, без очаквания за реципрочност...

Иначе, към авторът съвета ми е, не се рови много в тази тема, много млад си за нея. Просто таи в себе си и задържай, докато някой ден не ти прикипи и станеш готов да прогледнеш...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9dc78cf266
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не само че е нормално е, но и е мъжко. Истинските мъже, противно на общото мнение -плачат. Когато приживяваме нов шокиращ опит в живота образуваме нова неврона мрежа в мозъка. Тя отваря парасимпатиковата нервна система и хоп - сълзи. Всеки път когато това се случи, трябва да излеем течност. Слюнка, сълзи, пишкане... тн. Този който не излива си го сдържа.
Истинския мъж първо лее сълзи и после след като новата невронна система е създадена страданието го приемаме по лесно. Т. е. разбирай го така, че ако вече 9то дете ти умира, ще ти дреме на шапката и няма да плачеш. Да ама реалноста е че ако не никога си нямал деца ако не проливаш сълзи за първото умряло, само щото било "мъжко"... ами... не е естествено.
С други думи... мини си ти през страданието, това ни прави силни. По-силен си вече.
Хората (масово) просто гледат че силните мъже не плачат и подражават, без самите те да са минали оттам.

Това което си направил като грешка обаче, е че дамата не бива да знае за бившата ти. Правил съм я тази грешка. Недей. Жените не могат да го понесат това. Те винаги се съревновават, дори и с бившите ти. Те не мислят като нас. Така че СПРИ! Не говори. Тя те слуша но я гори отвътре. Чувства се второстепенна. Вярно е имал съм й такива, на които не им е дремело за бившите ми, но и с интерес не са ме слушали, щото си бяха курви. Такива си и останаха.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker