Добре платена професия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Добре платена професия
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1831 пъти
Здравейте! Историята ми ще бъде доста странна, но реших да се допитам до вашето мнение.
Имам сериозен здравословен проблем! Не мога да живея както другите хора. Ее, мога, но трябват пари за нещата, които са ми необходими. В момента съм тинейджър. Живея заедно с родителите ми, но след някоя година няма да бъде така. Вече ще бъда пълнолетна, ще трябва сама да си изкарвам пари. Тук съм, за да ви попитам според вас, коя професия е добре платена. Ще уча! Искам в бъдеще да изкарвам достатъчно пари, за да водя нормален живот. Да бъда щастлива. Насочила съм се или към зъболекар/зъботехник или програмист. Повече се виждам като програмист, но се чудя добра ли заплата ще взимам? Също и ме е страх да не стана антисоциална, защото повече хора, които работят това се превръщат в живи зомбита, които си стоят постоянно в тях.
Извинете ме, ако не съм написала нещо както трябва или не се разбира. Отворена съм за вашите предложения и мнения по моите!
Момиче 16

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 84716bbd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не казваш какъв е проблемът ти и съответно той пречи ли при някои професии. Относно зъболекарите, напоследък има прекалено много новозавършили и съответно все по-трудно реализиране. Освен това ако ще го правиш само заради идеята, че ще искарваш много пари не е за теб - тези 5 години и малко учене без интерес са лош избор, а и крайният финансов резултат не е сигурен - ако се окаже, че не те бива(защото това си е занаят иска се работа с ръцете и то качествена) ще си хвърлила няколко близо 5 хиляди лева на вятъра. Програмистите са разцъфтяващ бизнес, но и там като че ли вече има доста нови кадри. Имам приятели програмисти, заплатите им са в диапазона 2000-3000 най-често.
Не спомена и от какви средства се нуждаеш минимум, но като цяло във всяка сфера може да изкарваш много стига да успееш да си повече от другите - по-иновативен, по-добър, по-съобразителен. С добра бизнес стратегия собствения бизнес е с много големи перспективи, но и доста рискован.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2e97ab8301
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си наистина добра в професията си, която и да избереш все ще печелиш добре. А за да станеш наистина добра, трябва да си харесваш работата, на сила хубост не става. Моят мъж завърши стоматология, учебникът му по орална хирургия беше, колкото възглавница. Пълен с такива снимки... че лично аз сънувах кошмари. Обаче за него е по-важно, че помага на хората и си обича стоматологията и си чете постоянно разни статии и гледа разни клипчета и си личи, че му е страст. Майка ми пък е нещо като програмист, не точно ама пак работи на компютър и не само, че не е асоциална, ами се спуква да пътува. Може да работи отвсякъде. А, ако си лекар, трябва да си на разположение 24/7. Каквото и да решиш със сигурност ще ти трябва език, така че тия две години до университета можеш да ги отдадеш на английски, немски. И за програмирането ще ти е от полза и за медицината. Всички медицински семинари и квалификации са на английски, всички новини, статии.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fd2069b1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Програмист е най - добре платената работа според мен, ако започнеш работа като програмист, задължително отделяй свободно време за най - различни неща. Относно притесненията ти да не станеш асоциална - повечето хора успяват да съчетаят работата със свободното време тъй че не се отчайвай толкова много
Зъболекар е по - малко платена, но изборът си е твой. Избери да работиш това което най - много ще ти доставя удоволствие, което ще те направи щастлива.
Много успехи и късмет на бъдещото ти работно място!!!
Ива*

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 149637a729
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз смятам, че компютърен програмист е добра професия, пък и се взима доста добра заплата. А до това дали ще се зомбираш, ти трябва да си го овладееш, а аз предполагам, че щом мислиш за това няма да го позволиш. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0de1891a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз завърших не толкова добре платена специалност, но поработвам повече и успявам да си докарам по 1500-1600 лв., което за нашите стандарти за сам човек си е съвсем прилично. Така че няма значение какво завършваш, а дали си готова да се учиш и да бъдеш добра в това, което правиш - това ти изкарва парите.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1a10287356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката:
Благодаря много за коментарите. До номер 1. Към 2000-3000 на месец, но не всеки. Няколко месеца в годината, докато закупя нуждите за мен неща. Останалите може и към 800-1000. Не, проблемът не ми пречи на никаква професия.
До другите коментари и двете професии ми допадат. Харесвам да работя с компютър, да "чекпам" по някакви програми. Но също и зъботехник не ми се струва лоша идея, защото аз съм от прецизните хора, харесва ми да моделирам. Ще го обмисля добре и ще запиша това, което ми носи най-много удоволствие!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 19eec56a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стани тираджийка ама от някоя международна компания, там заплатите са 3к, съвсем прилични. Освен това ще обиколиш света и ще се чувстваш уверена като шофираш един 10тонен звяр например. На ТИР стоянките колегите ще ти се кефят понеже не е много често явление жена да кара ТИР. Изобщо замисли се за тази идея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker