Сам съм на този свят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сам съм на този свят
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1830 пъти
Всеки понякога се чувства самотен и аз не съм изключение. Един път съм имал много добър приятел, но ме прецака и от тогава много, ама много трудно се доверявам на хората и се сприятелявам. Един път съм се и влюбвал и завърши с нещо катастрофално. От тогава трудно се сближавам и с момичетата. През по-голямата част от времето си съм сам. Работя, прибирам се, гледам да се развивам, да тренирам, да се грижа за външният си вид, уча езици, рисувам, пиша си разни неща. Все самотни преживявания. По принцип съм и малко емпат.. Свикнал съм да съм сам, понякога ми е приятно, но на моменти доста ми натежава. Понякога си мисля, че трябва да си намеря приятелка, но въобще не го виждам във въображението си, как ще заменя самотния живот с който съм свикнал с това постоянно да съм с някой и да ми държи сметка за всяко действие. Иска ми се поне приятели да имам, но и не знам как да се отворя към света, след като толкова хора са ме наранявали

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 11b7612ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз живея така, но не се чувствам самотна. При мен е - желание да съм сама. Това състояние при теб е - насилствено, принудително. Кой те е поставил в него? Ти? Обстоятелствата? Хората?

Всичко започва отвътре-навън. Винаги ли си бил сам? - едва ли. Харесваше ли ти когато живееше с хора/човек? Харесва ли ти да бъдеш сред хора? Имал ли си приятели, ако да - къде са сега?
Наранен ли си от някого, пазиш ли се? Или не умееш да се сближаваш с хората?

Все въпроси, върху които да помислиш, отговорите ще са началото на края, на твоята самота.

И не забравяй - сам и самотен са различни понятия. Освен това, никой-никога, не е сам, представа, дали имаш, колко много енергии има окола нас :)

Казваш, че се развиваш - развивай се и на духовно ниво, оцени това, че си сам и имаш спокойствието да работиш в тази насока.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 895cb4404e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каква обичаш да рисуваш?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: dc1cc99132
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз сам така братле. Няма смисъл да се сприятеляваш, пълни глупости е всичко.
Кефи си се сам и така :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b064501af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мога да ти дам съвет, но мога да ти кажа, че не си сам в това. И аз дълго време се чувствах така. Важното обаче е да не губим надежда. Светът има да ни предложи толкова много неща, за които ние сме слепи в момента. Аз започнах да се чувствам по-добре откакто започнах да се приемам самата мен и да отделям време за мен. Прекрасно е, че учиш езици и гледаш да се развиваш. Това е посоката. Може би се запиши на още нещо, направи твое хоби, за което отдавна мечтаеш. И макар че е трудно, не затваряй сърцето си изцяло. Когато срещнеш човек, който да си заслужава, бъди топъл за него.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f818a34a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автора съм. Пропуснах да отбележа, че от 5 години на сам не съм спрял да пътувам. Просто не мога да се задържа на едно място. Живея с убеждението, че животът е прекалено кратък и искам да видя всичко, искам да обиколя целият свят. Да се гмуркам под водата, да катеря планини. Да научавам нови култури, да опитвам нови кухни. Всичко това звучи хубаво, но имам чувството, че съм болен.. Просто не мога спра. Осъзнавам това, че няма как да имам приятели и любов с такъв начин на живот. С много хора съм се сприятелявал, но в един момент просто пътищата ни се разняког. след време си оставаме приятели, но не е същото като да си всеки ден с някого. Вмомента се забих в едно село високо в балкана. Хубаво ми е, но съм абсолютно сам.
Номер 2, рисувам предимно портрети на жени. Харесва ми също да рисувам рисунки със скрит замисъл

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c07c3b752a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мен не са ме наранявали чак толкова и пак предпочитам да съм сравнително сам. Приятелите ми излизат и доста често се налага да отказвам, просто през времето в което ще се лигавя с тях, мога да науча доста за себе си и за света около мен. Реално съм самотен с тях, защото никога не съм себе си, твърде различни сме. Естествено че ако има човек в живота ми с който да разговарям за всичко за което мисля би било добре, но до сега такъв не е имало. Но предполагам мисълта ми е че не трябва да губиш социалния контакт с хората напълно, така именно ще продължиш търсенето на каквото там търсиш, дано го намериш

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 11b7612ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, намери призванието си, бъди полезен, няма по-пълнещо душата от това да имаш смисъл в живота си, една голяма, висша идея, която за разлика от желанията - не се променя във времето. Занимавай се с духовни практики, с писане тук - няма да намериш отговорите.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f818a34a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей номер 7, точно в това е проблема.. 3 години преследвах една цел, но все нещо се случваше... я катасрофа, я нещо друго и сега, когато съм на косъм да я постигна, вече не съм сигурен дали това е моята цел.. мислех си, че знам какво искам, бях убеден в това, а сега не съм сигурен. Загубих смисъла на живота си.. Не знам за какво живея.. Какво имаш предвид под духовни практики? Аз до някаква степен определям рисуването, като такава практика.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d38a29ce6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз съм сам. Пикая на всичко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 32ef2f6008
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всяко удоволствие се заплаща. Удоволствието да си сам, да няма дразнители наоколо, се заплаща със самота. Удоволствието да не си сам се заплаща с компромиси от различно естество. Намери си такива, като теб, които също ценят самотата си, и които са склонни на същите компромиси, които самият ти би направил. Другият вариант е само ти да правиш компромиси - доста хора го правят, за да запазят връзките си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker