Физическо насилие от управител с/у персонал. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Физическо насилие от управител с/у персонал.
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1255 пъти
Здравейте.
Вчера 10. 07. Ми се случи нещо за което даже нямах и най-малка представа, че ще се случи.
От училище всяка година ни изпращат на практика в ресторантите в града ни.
Изпълнявах си задачите на бара (барман съм) и дойде управителя, накара ме да забърша столовете? ! Ок, няма проблем забърсах ги от "прах". След малко дойде и ме попита забърса ли ги? Казах му, че съм ги забърсал и, че все още са мокри от мокрите кърпички, може да провери. В този момент той се ядоса и ми каза да напусна заведението. Нямам проблем :). Все пак не ми се стоеше там. Влязох взех си нещата и с усмивка се запътих към изходната врата...
В този момент най-нагло ме хвана за ръката (лакатя) стисна ме и си помисли, че може по този нагъл начин да ме изхвърли от заведението си. Аз естествено не му се оставих и последва една грозна сцена от негова страна със заплахи към мен, че щял да ме пребие, да ме заболи врата и тем подобни. Последва стискане на зъби и влизане в доста близък контакт с лице и ръмжене на някви думи "нагло копеленце". Бутане, дърпане и какво ли още не, само дето не ме удари.
Естествено на момента извиках полиция. Абсолютно нищо не стана предупредиха го.
Сега се чудя към кой да се обърна? !
- Полицията - завеждане на дело.
- Закрила на детето.


На 17г. съм. Той около 35/40г.

Моля за съвет, благодаря. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9c7cb23cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И двете. Колкото и да си го изнервил, това е варварско и не е приемливо. Аз съм категорично за. Търси си правата. И нищо да не спечелиш ти лично, самият шум, предупреждението, дискомфортът, който ще причиниш на този човек, ще го променят. Другия път ще се сдържи от варварство, няма да му се минава през същото. Може би ще спасиш някой свит свой връстник от
унижението да бъде влачен, бутан, изхвърлен. Или нещо още по-сериозно. Това се нарича дълг към обществото, в което живееш. Това е път към нормални отношения между всички нас. Аз съм ти благодарна, че този няма да изтормози и унизи дъщеря ми.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7f2bf01663
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вие сте повече - пребийте го :-D

Сега сериозно, макар че и първият ми съвет е сериозен (разбира се, не на работното място и без свидетели, после нека доказва)
Та... какво бих направила аз. Бих му обяснила какъв е идиот, интелигентно, разбира се, със съответните напомняния за професионално отношение, че не съм роб, че той не е робовладелец и, че е редно ако има някакви изисквания относно работата - да ги заяви, ако не е доволен - да ме уволни. Взимам болничен и си търся друга работа.
Друго - ако имам физически наранявания и в обекта има камери - вадя медиицинско, викам му инспекции, каквито се сетиш, да го проверяват, подавам жалба в полицията за нанесена телесна повреда и излизам в болничен, през който ще си търся друга работа.

Бунт срещу такива нагледци!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7f2bf01663
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Някак си в яростта си съм пропуснала, факта, че си ученик, непълнолетен и, че училището ти те е пратило на практика, нали така? Значи, би следвало да имат сключен договор между неговата фирма и училището, в такъв случай, трябва родителите ти да потърсят директора на училището за справка, да обясни как избират заведенията, в които да практикуват учениците им. Училището би трябвало да получава субсидия за тая работа и да плаща на фирмата (тъпака с ресторанта). Някой прибира пари, това е сигурно. Проверки, това е, сигнали до съответните органи, кажи на родителите си да се занимаят, не е твоя работа, ти единствено можеш да отидеш при личния лекар да те прати на прегледи за медицинско, с което да докажеш телесна повреда ако има, плюс - трима свидетели на сцената, които да напишат в доклад, какво са видели и пак с родителите ти - отивате в полицията да подавате жалба. Родителите ти трябва да се ангажират активно, защото си непълнолетен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b13df99fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приключен е случая, какво искаш всъщност. Гадна работа, но не си му се дал и си му показал, че знаеш да се защитиш. Правилно си постъпил с полицията. Едва ли ще се занимава с теб, ще си намери някоя по-беззащитна жертва най-вероятно. За теб случаят е приключил.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 10bc0f6452
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Давай наред. Дано някой се задвижи. Имаш ли следи. Извади си медицинско, прави снимки.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6f2747a361
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Той има връзки и следователно полицията няма да си мръдне пръста заради тебе, дори да те беше пребил до смърт.
Най-добре не се занимавай

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 563543575b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 ти... какви ги говориш? И как точно някога ще се оправи държавата ни, ако всички мълчат и търпят. И обезверени, дори не дават шанс на институциите да си свършат работата. Дори не правят опит, дори не се свързват с тях. Според теб, това дали ни е от полза на нас, Народа? Или е от полза на управляващите, м? Отвори малко тия очи, медията ни възпитава в това, че няма смисъл, че всички имат връзки (освен теб, не ти ли е поне малко странно? ! ), че всеки служител, до един е корумпиран. Дооста удобно, не мислиш ли? И абсолютно не е вярно, абсолютно ИМА ХОРА, но ако се оставиш да те убедят в обратното ТИ ще станеш НЕ ЧОВЕК. Ти ще се надрънкаш и ще се качиш на колата "спокоен", че като те спрат ще минеш с 20, 50лв. и най вероятно ще минеш, ама на следващото кръстовище може и да отрепеш някой. Не си мисли, че правейки "нищо", правиш нищо, защото правиш много. Много помагаш на беззаконието и корупцията. Повтаряйки наляво надясно като тв зомби, че човек няма смисъл да си търси правата си 100 пъти по-вреден, от който и да е корумпиран служител.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker