Социопат ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Социопат ли съм?
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2017 пъти
Здравейте! Пише ви момиче на 16 години. Не знам от къде точно да започна всичко. Винаги са ми казвали, че съм красива, че излъчвам позитивизъм и т. н. Умна съм, взех 2 години за една и сега ще съм 11ти клас. Винаги обаче съм имала проблем с хората, някак неприятни са ми. Не виждам смисъл да общувам с някого, ако нямам някаква изгода от него. Оставям хората просто така, често влизам в конфликти, особено с майка ми. Наскоро пак се бяхме скарали и тя ми каза, че съм социопат. Знаех какво е това, но не се бях замисляла. Нямам почти никакво чувство за съвест, винаги съм търсила личната си изгода и не бих помогнала на някого без да очаквам нещо насреща. Знам, че бих изоставила всеки мой ''приятел'', ако спре да ми бъде полезен. Просто всички са ми неприятни, не ги виждам като хора, ами като просто предмети, които ми носят нещо. Намирам повечето за ниско интелигентни, дори глуповати, едвам общувам с някои хора, като ги слушам как се изразяват. Та въпросът ми е... според вас аз социопат ли съм?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8ea8ab08b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ТОва си е чист егоизъм. Социопатията е друго

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c5a3aad05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямаш представа колко си повредена. Дълбоко съчувствам на майка ти. Сигурно съжалява какво е родила.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 485a44e2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Явно не знаеш какво е социопат... не си в абсолютно никакъв случай. Ти си нарцисист.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ff9ec9daae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаш психопатски черти, определено. Фактът, че се запитваш и чудиш обаче показва, че си тръгнала да развиваш емпатия.

Виж в рода си - особено баба ти по бащина линия дали е психопат и тя или дали има някакви странни случки в живота, които да са я поставили в такова положение. Интелектът и умът като цяло се пренасят кръстосано, т.е. дъщерята копира от бащата, синът - от майката, съответно ти си копирала от баща си, който е копирал от майка си, т.е. баба ти по бащина линия.

Какво ти е отношението към животните, впрочем? Бебета-животни? Имаш ли майчин инстинкт?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 75c3ea1f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не си социопат, просто имаш неземен критерий за хората, който те недостигат, може би и ти самата. Ако се сблъскаш с някой по голям, който поставя същия критерий, ще прозреш в каква грешка си. Правила ли си секс?

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c34abe798e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не, не си социопат - социопатица си. :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 09204a636a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Почти "нормална" си за днешно време! Нещо между егоист и нарцис, но не социопат!
Н 2, майката такова си е възпитана, хич не я съжалявам нея, а ми е жал за авторката, че когато се случи да се влюби, няма да разпознае чувството и вероятната реакция ще е от отблъскване до агресия пред слабостта...
Авторке, м/у другото...ти си удивително откровена и това е много за уважение! Много хора са като теб, но симулират и в никакъв случай не биха си признали просто защото не е прието.
На мен ми пука за много малко хора, броят се на пръстите на едната ми ръка, повече ми дреме за другите живи същества. Това, все пак са някакви чувства които не заменям срещу услуги т.н. все пак не симулирам, че ми пука за другите.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: da04a9dec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   По-скоро развиваш психопатия, също така си егоист, предател и...
А към починалите хора какво ти е отношението? Изпитваш ли съжаление или? Най-добре се консултирай с психолог.

LoveSofia

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7735b5763d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   "взех 2 години за една и сега ще съм 11ти клас" - и къде това? Аз не съм чувал за такова нещо в България. Напротив, учителите нямат време само материала да си преподадат. Кой ти създаде персоналната програма, кой те изпита, кой те оцени...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: decedff840
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си социопат. Нивото на хората е паднало и е нормално да не намираш общ език с тях, не си намерила средата си, затова е така.

Според мен, си се самонавила, че едва ли не - си безчувствена, търсеща единствено - изгодата, но не е така, сигурна съм, че тази емоция, която те кара да се чувстваш така, е породена от някого или нещо - разочаровала си се и от изпитаното разочарование - си се затворила за искрените емоции в себе си, а именно - чиста любов, която да изпитваш към всичко, и да благодариш за живота си, тук на Земята, където всички заедно учим уроците си чрез взаимодействия, наречени - взаимоотношения.

Колкото до майка ти и родителите, въобще - за съжаление, малко са тези, които са истински родители, повечето са просто - души, които имат, много, да работят по себе си, което пък ги прави неспособни да възпитават, и отглеждат правилно. Затова, в подобни семейства, колкото е родителят, толкова е и детето, въпреки годините и социалното положение. Затова и ще се учите една - друга, и една от друга.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 62c6abad9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 9,от 8ми клас съм на самостоятелна, взех ди изпитите за 8ми клас, а другата година учих и ходих за изпити за 9ти и 10ти клас. Номер 5, да правила съм. За това с животните, обичам животни, за мен те са най-чистите същества. За баба ми (от страна на баща ми) не мога да кажа много, майка ми винаги е твърдяла, че е огромен егоист.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1fd69bfa81
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не си социопат, нито пък си психопат, нито пък нарцисист (е малко, ама кой не е?) Имам почти същия проблем, мисля хората за по ниши от мен, макар и да не съм от перфектните. Умна съм, осъзнавам нещата по-ранно от колкото другите могат, не ме интересуват много неща в училище, защото това са неща които просто няма да ми трябват после. Не обичам да общувам, а като тръгна да общувам с някой, той/тя не ме разбира какво всъщност говоря, не ги мисля за предмети които могат само да ми дадат нещо по скоро ги мисля за сенки които не могат да ми дадат това което искам. Психично здрава съм! Така че това може да са само линии на характер, а относно до отговора на номер 2 - моля те! Заври се в някоя дупка и се скрий,че се излагаш, чак съчувствам на майка ти. А за 8 и 6 просто млъкнете...никой не иска да ви слуша "нормалните" идиотщини.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 01cb01cfce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Да, социопат си и имаш нужда от лечение. Трябва да се научиш на емпатия, да съчувстваш на другите и да им влизаш в положението. Това обикновено става когато изпитваш психологическа болка и мъка и си наранена и тогава започваш да симпатизираш на другите, защото познаваш това състояние. Това те прави истински и пълноценен човек. В момента ти не си преживявала нещо такова и не притежаваш съчувствие, доброта и емпатия към другите, но не се притеснявай живота ще те научи чрез болка, неудовлетвореност и всякакви негативни емоции и несполуки да влизаш в положението на другите и да им съчувстваш. Тогава ще се изцелиш от сегашното си състояние.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8ea8ab08b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Абе няма значение каква си. Каквато и да си, утре като навлезеш в истинската реалност, живота много бързо ще те очука и ще се оправиш. Сега тати носи, мама меси и е лесно.

Не ти трябва лечение. Най-доброто лечение е живота сам по себе си. И най-добрия учител. Понякога учи с тояга, но ако не се усетиш сама, друг начин няма.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 88cacc475f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Защо си на самостоятелна форма на обучение?
Усещаш, че имаш проблем, но трябва да се обърнеш към психолог, засега, той ще прецени за психиатър ли си.
Моето скромно мнение е, проблемът е в детството ти, в семейството ти. Макар и трудно, е възможно човек да се промени към добро, успех!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a3d8c92df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   До 13 - Нищо такова не трябва.
14 - Подобни хора се изкачват по стълбата на живота и с по-добре.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 638bb38e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Ами може и да си? но мисля че прости си с малко вирнато Носле. Простаци има на всякъде но не всички са Простаци. Бъди по толерантна към хората които просто не харесват нещо в теб това е а Иначе ако се оправяш сама мисля че рано или късно ще се сдобрите с майка ти. Много тинейджърки и тинейджъри се карат с родителите но после се сдобряват

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8ea8ab08b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   17, по мои наблюдения такива хора в началото си мислят, че "се изкачват по стълбата", докато в един момент не клекнат и осъзнаят, че всъщност са наранили прекалено много хора и вече няма кой да ги погледне, вкл. и собствените им деца. И в крайна сметка умират сами като кучета и няма кой да ги погледне.

Остави ги ти тези "изкачвания". Много са илюзорни и ти дават фалшиво чувство на превъзходство.

Като се замисля не се сещам за хора като авторката, които да не умират като кучета, но за обратните случаи се сещам доста.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8ea8ab08b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Има едно нещо, на което му казват ценностна система. Ако ще се изкачавате по такъв начин... Да, днес малко я позабравихме тази дума и да, сигурно съм много старомоден. Между другото такова "изкачване" е меко казано илюзорно, но такива хора го разбират, едва когато изпаднат в немилост и видят, че вече не са останали балами да ги бръснат за 5 ст., понеже са били наранявани и използвани достатъчно през годините.

Когато човек е добре, тогава лесно се взима на сериозно, но все някога идва момент на отрезвяване.

Всичко си има цена, не се заблуждавайте.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5c6426caff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   а не ти ли хрумва, че някой ден и ти можеш да се нуждаеш от помощ? и тогава тези, които си отминала, защото не си имала моментна изгода, също ще те подминат? твърде опростенчески разсъждаваш, а животът е колело, днес си отгоре, утре може да се окажеш отдолу и не се знае от чие благоволение може да зависиш.
ако газиш наред, може да се окажеш в положение сама без подкрепа. тогава какво ще правиш?

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 30c846625f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Самостоятелната форма на обучение според мен е вредна. Ако не си с двигателни или психически затруднения. Ето, че си станала асоциална, сега рано, рано ще влезеш в университет, всички ще са по-големи, с повече социални умения и със сигурност идеята, че си много умна ще стане на пух и прах.

НОМЕР 4, МОЛЯ ТЕ КАЖИ МИ КЪДЕ МОГА ДА ПРОЧЕТА ПОВЕЧЕ ПО ТАЗИ ТЕМА. БЛАГОДАРЯ

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: da21c31fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Нормално, повечето хора са такива. Не си по-различна. Използвачи и интересчии по път и на път нищо лошо. Лошо е ако нищо не ти трепва било то за страдащ човек, животно... Често са ме използвали и захвърлили като вече няма файда от мен, с течение на времето и аз станах така. Безсъвестно търся някой ако ми трябва услуга и после _чао" до следващият призив за услуга. Ама знаеш ли много се гневя като видя ударено куче, а не обичам кучета. Гняв към изродите, които са наранили. Тъжно много е красиво като видяпеосещ човек

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 62b013e180
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Имам надежда за авторката защото рано се е усетила и се замисля по въпроса а е само на 16г. дано успее да навакса пропуските.
Добре е че поне прочелите тази история ще осъзнаят за какво е създадено училището. Не само с цел образование по наука а и да се научи младото поколение да живее заедно с наборите си, да му очукат егоизма съучениците, все ще се намерят няколко съученика да ти завъртят "шамар" като ги нараниш, ако си социопат или да се научиш че в живота има и хора които си длъжен да търпиш всекидневно, примерно учителите защото си зависим от тях или лошия съученик защото винаги скача на бой, научаваш се кога да изпъчиш гърди, кога да наведеш главица, кога да си мълчиш макар в главата ти да имаш много идеи за нападение с думи и това вкарва в пътя младите хора. В пътя на това да се научиш да поддържаш социални контакти.
На младини бях точно като авторката взех гимназията в самостоятелна форма на обучение, обаче не се усетих навреме. Самостоятелната форма на обучение съвсем не означава че човек е много умен, можеш да завършиш и там с 3-4-5 по различните предмети. Да понякога взимаш два класа за година, но пропускаш да се научиш как да общуваш с хората. Човек се превръща в нещо като наркоман, който скоро е отказал наркотиците и трябва да се научи да влезе в обществото. В главата му се въртят само неговите нужди и постижения "аз съм чист от 1 година" или "тъжен съм имам нужда от доза, как ще издържа", тези му мисли пропъждат каквото и да е съжаление, вина, тревога или разкаяние, всички са длъжни да му простят защото преди е бил наркоман. Почти всички инвалиди които са инвалиди от деца имат подобен проблем, никой не ги е учил да се съобразяват с други хора, липсва им контакт с много и различни хора, всеки ги е пазил от емоционално нараняване и те се научават да използват инвалидизацията си като извинение за поведението си или стават прекалено свити с ниско самочувствие и придобиват страх от хора около себе си защото прекалено късно в развитието си са почувствали какво е да те наранят емоционално и затова трудно го преглъщат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker