Нямам и не искам да имам телефонен номер. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нямам и не искам да имам телефонен номер.
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1663 пъти
Здравейте,

Пиша темата, защото се сблъсквам с противоречиви мнения в реала, а ми се иска и безпристрастен поглед от хора, които нямат взаимодействие с мен в ежедневието.
Странно ли е за вас, ако след като се запознаете с някого, поискате телефонен номер и този човек ви каже, че няма тел. номер?
Смятате ли, че това ще пречи на общуването ви? Или на работата ви, ако работите заедно? Ако имате такъв човек в семейството си, ще бъде ли проблем, че нямате тел. връзка с този човек?

Винаги съм имала тел. номер, откакто излязоха мобилните телефони, почти веднага, майка ми, ми купи и телефон, и карта, и така... години наред. Последно, реших, че ще подпиша двугодишен договор с Теленор, вместо да си взимам карта, която да зареждам, и... така, дойде отвращението ми към телефоните.
Първо, мобилен интернет... да перфектен е за хора, които постоянно са на път, аз не съм от тези хора, значи - излишна екстра, за която плащах... Второ, постоянното звънене, най-вече от маловажни за мен хора, със сигурност и аз не съм им важна, на които съм дала тел. си номер - ей, така, впоследствие спрях да го правя, и осъзнах, че хората, на които съм им важна - не ми звънят, защото общуваме реално.
Плюс, че говоренето по телефона не ми е приятно, странно ми е да разговарям с гласа на някого, без да го виждам.
Откакто договорът ми изтече - не съм го подновявала, отказах да имам телефонен номер и си живея нормално, с един разход по-малко. Срещи си уговарям когато се видя с хората, давам мейла си ако е по работа. Проблем е единствено ако на някой му изникне нещо в движение и няма как да ми каже, иначе - аз съм точна. Ако имам проблем докато съм навън - имам активни 'спешни повиквания', всеки смартфон ги има.
Просто, не съм бизнесдама или известна личност, даваща интервюта, нито поддържам отношения с много хора, нито съм шеф на фирма, нито... , просто човек, който си живее, ежедневно има задачи, работа и хобита, които без проблем, поне за мен - извършвам без тел. номер.
Има хора, които ме гледат странно и е голям проблем за тях.
Та, на въпроса - странно ли би ви било да общувате с такъв човек, проблем ще е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 110d01b473
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е странно. На мен ми прозвуча по-скоро като хвалба.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e2f0267e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едно време никой нямаше мобилен и си бяхме ОК. Споко.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bb482ac1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не, който има желание да общува с теб ще го прави и по мейл.
Аз пък нямам фейсбук. Също и смартфон, а съм с обикновен телефон с копчета, който няма и фенерче дори. И също много-много не обичам да говоря по телефона - предпочитам да пиша и да ми пращат съобщения. Като не съм в настроение не вдигам, ти също можеш да правиш така, то затова и предпочитам да ми пишат - директно да виждам за какво става въпрос. Също най - предпочитам живото общуване. Иначе в днешно време все си трябва телефонен номер -например аз в последните 4-5 години често пазарувам през интернет и навсякъде ми искат и телефонния си номер да давам, освен данни за пращане. Все пак щом за момента не ти е нужен тел. номер то разбира се, че най - правилното нещо е да нямаш такъв. А не, както сама казваш, да плащаш за нещо, което не ти трябва.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 833d916f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1) Телефон е добре да имаш, ако не за друго за спешни случаи.

2) Вземаш (а не взИмаш) предплатена карта на Виваком. Трябва да зареждаш поне 4лв веднъж годишно за да не спира. При А1 искат 4 х 6 лв = 24лв, така че Виваком е най-изгоден поне за момента. Теленор не ги знам и не искам да ги знам.

3) Съгласен съм за досадата и празните приказки. И аз мразя да говоря по телефона и го правя само ако е нужно - това да говоря празни приказки с кой да е и да имам 1000 "безплатни" минути, защото дотрябват ме отвращава. Но и нямам проблеми с досадни обаждания - трябва да си дресираш хората. Звъни някой маловажен за глупост - или не вдигаш или му отговаряш по такъв начин, че да не иска повече да ти звъни. Специално не си трия номера на маловажни хора, за да ги разпознавам преди да вдигна. Ако има кой да досажда са разни банки с поредните "изгодни" оферти, но им отговарям все по-грубо и май загубиха желание да ми предлагат кредити.

Не схващам с какъв акъл си подписала договор, след като не обичаш да говориш излишно? Всякакви обяснения за "изгодни" планове спрямо предплатените са празни приказки. Операторът има изгода да печели пари, а не да те урежда с ниска сметка - така че отворят ли си устата да ти обясняват кое е по-изгодно за ТЕБ, гарантирано те лъжат.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2131378374
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На мен лично не ми би било странно. Даже донякъде ще ми е приятно тъй като много хора уж излизат заедно, а накрая се получава масово взиране в телефоните. Но същевременно донякъде е проблем, защото ако изникне нещо спешно няма как да се свържиш. Например, ако се уговориш с приятелка на кафе и на някоя от двете й изникне спешна работа в последния момент как ще се чуете, за да се уведомите, че няма да можете да се видите. Ти вече ще си навън и няма да можеш да се свържеш и в този случай какво правиш? Не критикувам просто ми е много любопитно :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ef5859793e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами в 21 век нямаш много шанс за минеш без телефон, особено ако работиш. За това вземи си предплатена карта и просто внимавай на кого си даваш номера. Обаче все пак е хубаво най-близките ти хора да могат да те намират при нужда. Не е казано да говорите с часове, но при нужда е хубаво да можеш да се свържеш с тях. Така, че ОК, не е казано да имаш последен модел смартфон и да си като залепена за него, но просто трябва да има как хората да те намират.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 87aae302d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си само ти така. Аз също ненавиждам тази мания, ходят като зомбирани из града и си говорят като ненормални. Докато работех бях принуден да ползвам телефон, службата го изискваше, но след като се пенсионирах, веднага го захвърлих, вземам го само когато пътувам с колата, просто така, за всеки случай при авария. Даже номерът му не помня, толкова ми е безинтересен. А когато пътувам с автобус, направо ме вбесяват, няма миг спокойствие, все звънкат и бърборят, просто си запълват времето, или вече са вманиячени и не могат да останат за миг без телефона си. Много съм добре без него, никой не ме безпокои!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a814d67cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По-добре си направи фейсбук. Аз откакто имам на номера ми се обаждат само роднини и то рядко. Всеки ми пише по фейсбук. А на теб без номер и без фейсбук за какво изобщо ти е телефон?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e95b00947e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! На мен не би ми било странно. Напротив - харесва ми това различие. Дори бих искал да познавам такива хора. Освен това аз самият доста пъти съм се възмущавал и възмущавам на телефоните и начинът, по който ги ползваме. Да, полезни са, но и също толкова неполезни. Замислям се и как постепенно, но сигурно навлязоха в живота ни до такава степен, че ако някой като теб няма номер или телефон, това изглежда странно.

М25

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9f08432159
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е как става тоя номер? Ако си в малко населено място, може и да не е фатално да нямаш телефон, защото всичките ти познати и приятели живеят близо, разстоянията са малки.
Но в София е абсурд, ако искаш да имаш някакъв социален живот. Някои мои приятели живеят в другата част на града, на 30 минути с кола. Шансът да изляза в моя квартал и да ги видя, за да си уговорим среща... сещаш се какъв е.
Същото е и като се запознаеш с някого, как да се свърже с теб, за да се видите отново? Деветдесетте отдавна минаха и хората вече не ходят да се търсят по къщите или по определени места. Имейлът е вариант, но цял ден пред компютъра ли да стоиш...
Един приятел в родния ми град мина на такъв режим - без телефон, без фейсбук, без компютър. Когато си ходих на скоро, разбрах от познати, че нямал телефон. Започна се едно звънене на тоя и на ония, кой кога последно го е виждал, пък къде... Три дни не можах да го намеря, за да се видим. Накрая се засякохме съвсем случайно, вече се бях отказал.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0858cbd1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Едно време се оправяхме без мобилни телефони, даже без домашни. Уговаряш се и разчиташ на коректността на другия. Но вече като сме свикнали е друго. Ако искам да се свържа с теб, как да стане? Да речем ако ползваш Скайп или Фейсбук, няма да е проблем - заместват достатъчно добре телефона и мога да ти напиша нещо или да ти звънна да се разберем и уговорим. Но ако не ползваш и интернет и трябва да ти звъня на вратата, за да се видим, неудобно е. Това вече би навредило на наше потенциално приятелство или бизнес отношения.
Телефон сега ми трябва, като си търсят работа. Интервютата ги уговарям по телефона. За бизнес служебни неща си трябва. Ако не искам да чувам някого, просто не му вдигам.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7e43c0bc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Човек без телефон и телефонен номер е като село без краставици!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f0924f2c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Много, много странно, разбира се.
Врднешно време телефонът улеснява ежедневието ти, а не го утежнява.
Аз не бих подържал контакти с човек с който не можем да се намерим по телефона.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b70f8d2967
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Смартфона напълно обезмисля СИМ картата, а като се сетя колко пъти съм преподписвала високотарифни договори за по две години с ясното съзнание колко е безсмислено. Не съм дребнава, но това са най-глупаво похарчените пари от мен.
Все още продължавам да съм на договор, но с възможно най-ниската тарифа. Опцията с луничката в “необезпокояващ” режим, а който иска да ме потърси - WhatsApp е предостатъчен. Понеже съм младо момиче и понякога се случва да отида до някъде посред нищото, отново чрез WhatsApp, изпращам 24-часовата локация на близък човек.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 947b2ddb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторката съм.

Към номер 1 - с какво се хваля, човеко, питам нещо, което ми е важно в момента, обясних защо, а ти проектирай някъде другаде своите съмнения.
Към номер 2 - ок, но не си ми полезен с този коментар.

Не съм писала темата, за да получа успокоение - колко е нормално да нямам тел. номер, нито съм я писала, за да ми кажат с един ред, че съм луда. Обяснете, хора, ако ви мързи да пишете, ами - недейте, въобще.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 55290761eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Малко е странно, но няма лошо,. Голям образ си, хаха..

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2dc5e79f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   За мен би било странно. Има начин да избегнеш мобилният нет и всичи ”екстри”. Родена съм и съм живяла във време, когато не всички имаха домашен телефон, но в съвременния свят, особено що се касае до работа- да, необходимо е. И ако получаваш излишни обаждания- просто не давай номера си на ляво и на дясно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0c62d51c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Глухонемите и те общуват по някакъв начин...
Можеш да спреш и да говориш даже - още по-пълноценно и истински ще си общуваш с хората.
Значи все пак си носиш телефона, зареждаш го редовно, но в него няма карта - много "хитро"! :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 631a2b0b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ами, аз не наех служител, защото няма телефон. Твърди, че има физическа непоносимост. Момичето беше много младо-художничка и води някакъв по-алтернативен начин на живот, в село на 50км от града, което аз намирах за чудесно, докато още на втория ден не се наложи да я чакам 3 часа, понеже беше закъсала с колата. Ако имаше телефон, нямаше да ми обърка целия ден, да не говоря, тя колко време е седяла на пътя. Иначе поне имаше домашен телефон със секретар, но и така не се получаваха нещата. Такова е естеството на работата, твоята може и да позволява, макар че съм сигурна, че колегите ти ще са по-спокойни и ти ще си по-продуктивна, ако си координирате работата по телефона.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bfe0a76afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Всеки сам си решава, аз нямам правото да съдя хората, които не искат да имат телефонен номер. Въпреки това, ако трябва да съм честна, сигурно няма да повярвам, ако се запозная с някого и той ми каже, че няма телефонен номер. Не за друго, а защото самата аз ползвам телефона си за да върша работа, да уговарям срещи, да ме извикат на интервю за работа, да ми се обадят, че трябва да платя нещо, че даден договор изтича, че пратката ми ще пристигне след час. Както и обратното, аз също звъня на хора, за да ги предупредя, че ще закъснея, за да попитам за работния график и така нататък. Не обичам да водя дълги разговори по телефона и с близките ми общувам очи в очи, но наистина без телефон би било много трудно да държа връзка с различни институции и хората от администрацията им.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 947b2ddb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От авторката:
Към нонер 3 - Да, също стигнах до извода, че който търси - намира. И аз така, не вдигах, от хората съм, които няма да прекъснат това, което правят, за да разговарят по телефона, абсурд, затова и реших, че е излишен разход.
Към номер 4 - вземам и взимам са дублетни форми - прави забележки на друг ако имаш нужда.
Към номер 5 - на мен, не ми изникват спешни работи, не обичам изненадите, съответно - не си ги причинявам, но се е случвало да ме изненадват, чакам до 30 мин. и си тръгвам, говоря за срещи, които не са по работа, не се сърдя на човека, но и пак казвам - с истински, близките ми хора - не си уговарям срещи, защото са около мен, а за работните срещи, за тях, съответно - не е имало проблеми, тъй като хората са сериозни, когато са намесени пари.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 947b2ddb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторката съм.

Имам фейсбук, някъде да съм написала, че нямам? Не съм!
Ти с краставиците и ти с нежеланието да поддъжаш връзка, с някого, защото няма тел. номер - надявам се, че не очаквате на някой да има сериозни отношения с вас.
Може би ще проясня картинката казвайки, че съм на 28г.
Имаше и въпрос - защо имам смартфон - ами, защото мога да имам, някога съм искала, затова имам.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8c07284b57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   No 4, вземам и взимам са дублетни форми. Препоръчвам ти, обаче да обърнеш внимание на пуктуацията си, изписването на съкращения и на правилната употреба на кой /кого.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d8b354040e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Госпожо, без ивинение, Вие страдате от психични отклонения! Как така без телефон? Ами, ако Ви се случи нещо изискващо спешна помощ? Писмо ли ще пишете? Вие по-добре и интернета си изключете, а с това защо не и тока? Карайте го на свещи, перете дрехите си на ръка в реката...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 947b2ddb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторката съм.
18, човеко - смартфонът е като таблет, особено моят и въобще, такива от висок клас, затова - да, зареждам го, чета книги на него, ползвам го за таблет на места където има wi-fi, слушам музика... проблем?

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d85000db80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Номер 4, не поправяй грешно.
Как се пише: вземам или взимам? Двете форми са дублетни и могат да се употребяват в книжовната реч.
Източник: https://kaksepishe.com/vzemam-vzimam/

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 67cc80d72d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   и как да се свържат с теб хората, ако възникне непредвидено обстоятелство и се налага да променят уговорката? да пратят пощенски гълъб? човек не може да стои на компютъра по цял ден, а като не носиш смартфон, няма как да четеш мейлите постоянно. освен това се налага да се говори и с човека, не само да се пишат мейли, в разговор много по-лесно се обсъждат и служебни въпроси.
признавам, това ми е в повече, да нямаш дори телефонен номер и е не само странно, то е белег на някаква липса в комуникациите или комплекс. ако едната крайност е да се взираш цял ден в екрана на телефона, то ти си в другата

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 947b2ddb66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Хора, последно включване от Авторката :-D

Сред вас има доста забавни коментари, честно, още се смея, благодаря за неразбирането.

Изводът е:
Има всякакви хора - разбрани, върви в комплект с мислещи, обратното пък е - тесногръди и с промит мозък :-D

Към номер 19 - момичето е било такова, няма общо с начина й на живот и аз съм художник, и аз живея, и мисля чалнато, погледнато през призмата на мнозинството, но не е това случаят, затова опознавам човека, а не съдя за него по: дипломи, работа, социален статут... , не - убедила съм се, че това са лъжливи наслагвания, които могат да замаскират реалния образ.

Към номер 20 - разбирам те, на теб ти е нужен, в темата си написах, че не съм бизнесдама, нито шеф, нито пък комуникирам активно с непознати в ежедневие си, но хора, които го правят - разбира се, смартфонът е удобен, мобилният интернет - също.

Темата ми не беше 'За и против смартфоните, и комуникациите в 21 век' както някои човеци не разбраха, но пък си изказаха мнението (ех, тази свобода на словото, изкривена... )

Четете темите, хора, дори няма нужда да я осмисляте, ясно е написана! Ясно съм написала какъв човек съм и какво е ежедневието ми, какви бизнеси, номер 27? Ти 24 и другите с предразсъдъци - някъде да съм споменала фейсбук, интернет, ток и т. н. в темата си? Не съм! 'Обожавам', когато някой е неспособен да осмисли дадена тема и вкарва свои измишльотини, с които да подкрепи тезата си, която няма нищо общо с темата...

Сбогом, човеци!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker