Полицейска регистрация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Полицейска регистрация
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1367 пъти
Здравейте, имам въпрос относно полицейската регистрация. Преди много време като бях малък с мойте приятели правихме какви ли не детски пакости... Един ден решихме да пробваме от нямане на какво да се прави всеки да открадне по нешо от супермаркета. Аз трбяваше да съм първи и се опитах да открадна една близалка. Детска глупост... сега вече стана време да си търся работа та се чудя дали е възможно да се ме регистрирали в полицията без да са ме викали в районото. Мислите са ми породени от факта, че след като ме хванаха ме заведоха при оправителката на магазина и тя започна да ме разпитва и записа част от мойте дани - къде уча, къде живея, имена и се обади на наще. Към деня на 'престъплението съм бил малолетен' доколкото си спомням грубо когато беше. Та въпроса ми е може ли да те регистрират без да те викнат в районо? Ако съм може ли да се премахне тази информация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8b78945c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не може да си криминално регистриран. За да си, трябва да са ти взети отпечатъци, да си сниман, а след това периодично да те вика инспектор от детска педагогическа стая и да разговаря с теб, с родителите ти също. Освен това, ако нямаш други "стълкновения" с полицията след този случай, криминалната регистрация, ако въобще има такава, е достъпна само за правораздавателните органи и полицията, ако ти е нужен документ за работа примерно, в него ще пише, че не си регистриран. Най-добре е да провериш в районното или да питаш родителите си, те трябва да знаят. За сведение, юрист съм и се занимавам с наказателно право, но винаги е възможно да са настъпили промени, на мен от известно време не ми се е налагало да се интересувам от този въпрос.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1a54bb7431
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не се лъжа, полицейската регистрация трябва да съдържа снимки, отпечатъци и генетичен материал. Прави се от полицейски служител в полицията, така че шансът да имате такава май клони към 0.
В допълнение - полицейска регистрация след която не е последвала осъдителна присъда може да се заличи с молба до съответния началник в МВР.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 18b961f163
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Едва ли ще имаш проблем. Ако искаш да се убедиш, просто си изкарай едно свидетелство за съдимост (става за 2-3 дни и струва 10 лв, издава се от районния съд по месторождение) и ще видиш дали ще фигурура там нещо. Когато кандидатстваш за работа, искат такова. Но дори и да пише нещо, пак не е основание да не те вземат на работа, въпрос на преценка на работодателя.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 37fddd4836
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До коментар 3: Не смесвай криминалната регистрация с осъждането, т. е. с влязлата в сила присъда! Ако в свидетелствата за съдимост се изписват криминалните регистрации, на поне една трета от българските граждани те щяха да са не един лист, а цял том! От номер 1.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker