Хора на 40 и нагоре без половинка и деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хора на 40 и нагоре без половинка и деца
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2357 пъти
Не знаех къде да пусна темата, затова тук.

Има ли хора, които не са си намерили половинката до края на 30-те си години и сега са на 40 и нагоре и нямат семейство и деца? Как се справяте с живота? Харесва ли ви така? Сами ли живеете или с роднини или със съквартиранти или други хора? Имате ли сексуален живот? А имате ли социален живот, по-специално с какви хора общувате (семейни, други несемейни)? Искали ли сте да имате семейство и деца?

Пускам темата от личен интерес, тъй като май съдбата ми е отредила да съм в тази категория хора, просто се подготвям психически. На 37 ставам след месец, без приятелка от 10 години и въобще вече не мога да се свързвам с хората, особено с жените. Като по-млад и наивен естествено си мислех, че ще си намеря някоя сладурана, която ще иска да сме заедно и да имаме семейство, деца и така нататък, цялата романтична програма. Но уви. Успокоявам се с философски цитати, например Киркегор:

"Ожени се и ще съжаляваш; не се жени – пак ще съжаляваш; независимо дали се ожениш или не, все ще съжаляваш. Смей се над безумията на света и ще съжаляваш; оплаквай ги – пак ще съжаляваш; независимо дали се смееш или плачеш, все ще съжаляваш. Вярвай на жена и ще съжаляваш; не й вярвай – пак ще съжаляваш; независимо дали й вярваш или не, все ще съжаляваш. Обеси се и ще съжаляваш; не се беси – пак ще съжаляваш. Това, господа, е квинтесенцията на цялата философия. "

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1f5119f51f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Най вероятно има причина, и аз ще навърша 29 в края на годината, не ходя никъде, не умея да се забавлявам истински с хората, от 10г. нямам връзка, а по скоро някаква надежда че си в такава, не се интересувам от деца, това сякаш няма да е моя път, може би щото съм все сам, ма неща и жена която ''ме съжалява''и се опитва да ме третира като глупак, щото секс поне от година и половина насам правя 2-3 пъти в месеца с някоя друга компаньонка, по общителна, и не се впечатлявам, нямам мотивация и кола за нормална жена. Не общувам по телефона освен с нашите от време на време, фейсбук, вайбъри не ползвам, нямам социални контакти, и ми се вижда късно да се променям тук. Другите го забелязват, и не се правя на луд, а не ми пука вдействителност, че някой по глупав да ме променя. На тия години как да я намериш тас жена, все съм с мисълта че не ме щът заради друг, не разпознавам връзката, пък съм склонен към такава със самотна и по закъсала майка, ще и помагам финансово, макар и с по малко. Това е от мен, дано съм ти бил полезен.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b8aade321a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе за мъж на 37 има шанс. Но за жена на около и над 40 - 99% не. Просто няма свободни подходящи. Като тоалетинте или заети или ос.ани.
Направо нещо по въпроса, не си чак толкова престарял. Общувай с повече жени, мешай се между хората, отнякъде ще изсочи нещо. Не се затваряй буквално и преносно! Не се умира от самота, но не е хубаво.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9c41e736be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мога да те запозная с една страхотна жена. но как да се свържем.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 76fd78530f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смятам че нещо става със нашият свят. Има много причини които афектират социалните поведения - икономически, тихнологични и прочие. Не сш сам, защото много хора са сами и не са само възрастни. Тази графа без половинка принадлежи навсякъде във Европа, САЩ, Канада, Япония и Южна Корея.

Процента на хора във Япония за пример които са сами е около 45% от населението, като много не искат никакво семейство, нито партньори. Просто ценностната им система за това какво е важно за тях се е променило.

Аз пък съм гей. Искам да имам жена и деца но няма как да стане, защото харесвам мъже. Така съм устроен не по избор. Дори и да бях хетеро, може би щях да имам същите предизвикателства от нея страна която ти виждаш.

Прави каквото те прави щастлив. Пробвал ли си във сают за запознанства? Ами колежки имаш ли? Огледай им ръцете за пръстени (не видимо) и задай въпроси да разбереш какво правят в свободното време, ангажирани ли са. Помисли как би задал въпросите.

Живеем във ера на технологии и социални медии. Вярно, не ефекта който ни се иска но можеш да срещнеш много и нови хора.

Това което много хора ги боли е чувството на самота. Ти се чувстваш самотен а това не ми харесва. Твърде много хора са самотни. Опитай моля те нещо от горе споменатите идеи и направи крачка. Домашен любимец - куче / коте пак е опция. Заговаряне на нипознати? Имай в предвид че много хора са като теб и също стоят вместо да вземат действие. Трябва да вземеш мерки. Не давай ума да те контролира а ти контролирай него! Заслужаваш да си щастлив! Също, ако обичаш да пътуваш това също може да ти се отрази добре. Покани някой на разходка я до водопади, я до някое старинно място. Защо не? Имам позната която започна да ходи по най-различни места и фестивали. Хвана се със още идна жена която и тя е сама и като гледам всака седмица или през седмица все накъде отиват уикинда.

Писах от телефон.

П.С. Всичко ще се нареди! Не си сам в това!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e6a735fbef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Преди да се появи дъщеря ми бях доста отегчена от живота. Вече нищо не ми доставяше удоволствие. Нито нови обувки, нито безбройната козметика, която си купувах, нито киното, нито почивки и екскурзии. Бях се наситила на всичко и знаех, че искам дете. То осмисли живота ми и сега отново се радвам на киното, на дрехите, на екскурзиите както преди. Детето ме кара да видя света по друг начин и да го оценя и да се радвам повече на всичко. Но най - обичам детето. Две светещи очи. Не мога без дъщеря си. Тя е още мъничка, но ще порасне и ще сме си приятелки.
Ако се случи така, че нямаш дете, не е фатално. Много хора нямат. Дете не бива да ти е самоцел, само защото другите имат. Но ако си нещастен и искаш дете, намери начин.
Трябва всичко, което правиш да те радва, не се сравнявай с другите. Хора всякакви.
Според мен е добре да намериш контакти и да търсиш жена, ако имаш нужда от семейство. Не е лоша идея, защото остаряваме и не е никак добре да сме сами. Хубаво е да има компания, да има детенце, което да ти почука на вратата и да му купуваш подаръци, да го радваш, учиш на живота, да го възпитаваш и да става човек. Много приятни емоции са. Сега я научих как да пляскас ръце и да изпраща въздушни целувки, да казва тати, дядо, да маха за чао и да казва боц на другите деца. Утре ще я уча на по - велики неща. Надявам се.
Умен мъж си. Имаш време, макар и не много. Не се стряскай. Давай смело и си намери жена. Общувай с хора!

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 478c053c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Киркегор е абсолютно прав и изчерпателен.

Тъкмо си мислех да ти кажа, че имам мъж и семейство, но нямам секс и социален живот, хахаха. Той го сбил и едновременно обхванал. Всички си завиждаме взаимно и все чуждата паница е по-вкусна :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 478c053c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 4

Това, което става с нашия свят е правото на избор. На много места и до днес семействата женят децата си, вкл. и за непознати, "защото така е редно". И никой не ги пита дали са гей, стрейт или асексуални. На други места обаче е ок да не си семеен и да си избереш собствения живот.

Има как да имаш дете. Знаеш ли колко жени около 40-те искат дете, но нямат партньор, доста са. Намери някоя, която да се подложи на инсеминация, и сключете "само" родителска връзка, защо не. Това, че не сте и любовна двойка не ви прави по-малко родители. Ако знаеш колко родители си лягат гърбом вечер и не са никаква двойка всъщност...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d9e41fbb97
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Социалната рамка и среда са много сбъркани, този социален модел наложен ни от запад води до едно отчуждаване, себичност, алчност, гледане само на изгодата и едни самотни хора, които изливат привързаност към домашните си любимци вместо към хора. Не си виновен.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9fb92553e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Може да ти се стори грубо, но това е проява на "естествен подбор". Важи и за мъже и за жени.

Накратко - хора, които не могат да се социализират дотолкова, че да създадат семейство няма да съумеят да възпитат и дете.
Не, че няма изключения, но те потвърждават правилото ... за това са изключенията.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 147107f0f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Найстина и да си женен и да не си все не си добре. Има още време за мъжете може и по - късно да се оженят.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7947ccdac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Исках подобни неща като бях на 20, и тогава психически здравите хора трябва да се интересуват от тях. Всъщност е голяма модерна лъжа, че за семейство трябвало да се мисли към 30, 40, като изградиш кариера, начешеш крастата, събереш опит... Това са откровени глупости. За съвместен живот се искат големи дози наивност, желание и емоционално разположение, които след 30 си отиват безвъзвратно. След това може да е само сух договор, който честно не разбирам защо някой би сключил в днешно време. На тези години не бих жертвал нито финансовото си положение, нито личната си свобода. Хич не ми е до "половинки" или памперси. Изградил съм си ергенски живот който е търпим, и не храня детските илюзии, че ще получа нещо повече от живота чрез една жена. Съжалявам, но мъж над 30 да реве за "половинка" ми се струва детинско. Значи нямаш елементарен зрял опит да разбереш какво са реалните взаимоотношенията с една жена, и че това което те свързва с нея... Т.е. освен първобитна биология, и един гол идеализъм. И двете оветрят с времето. Няма как една жена да ме разбере на тези години и през какво съм минал, тъй че няма как да ми е "половинка". Това е и проблемът - опита през които съм преминал е ЗА МЕН, не за "нас".

Киркегор право го е казал, и аз го харесвам като прозрения. В крайна сметка е до това да свикнеш в ситуацията която си се оказал, и рядко зависи от теб. Както навремето са ги женели насила щото такова е било обществото, така и днес много остават сами, щото такова е обществото.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8ffbd9d5a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,
винаги можеш да срещнеш твоята половинка, независимо от възрастта. Е, сега няма да е по подобна втълпена схема - на 25г. женен, на 26г. 1 дете и т. н. Голям праз. Мисля, че номера е да вярваш в това, и да контактуваш, да си отворен към жените, да не те е срам да си честен и да се държиш естествено. На мен не ми харесва сама, някак си живота е кратък, за да съм сама и да тръбя, колко ми е гот. Обичам да си имам другарче и работа, така живота ми е пълен, предполагам, че и много други са така. Ако се отпуснеш и бъдеш себе си, и се държиш нормално, няма да се оттървеш от кадидатки. В България, хората много се "докарват" и се правят на интересни и загадъчни, затова не могат да се срещнат. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bed90c44f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Само да ти кажа, че лично ти като мъж няма от какво да се притесняваш. Реално имаш около 10години в които можеш да откриеш половинка и да създадеш деца. При жените срокът е доста по кратък за съжаление.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 288c97f490
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   И аз съм така. Ставам на 36 след десетина дни и съм сам. По-лошото е, че нямам и среда. В града, в който живея не ми останаха почти никакви приятели и познати. На хартия се води областен град, но огромна част от младите хора го напускат веднага след завършване на училище и повече не се връщат. Малкото свестни и интелигентни момичета, които остават, са заети много отдавна. След като завърших университета и се прибрах, имах няколко да речем възможности, но всичките се оказаха тотално неподходящи. Под неподходящи имам предвид, че попадах или ми се лепваха супер материални жени, с които просто нямаше как нещо да се получи. Имаше може би и едно изключение, но нея така и не успях да я опозная, понеже беше някак си не особено заинтересована и до някаква степен безразлична. Общи познати доста настойчиво ме подканяха да "действам", но аз просто не виждах отсреща да има някаква емоция. Измежду това, за няколко години имах връзка с омъжена жена, с което не се гордея. Бях се обезверил и направих един вид напук, защото подобни неща са тотално против принципите ми. В крайна сметка направих напук единствено на себе си. Поговорката "кой, каквото прави, на себе си го прави" се отнася с пълна сила за мен. Когато връстниците ми заформяха вече сериозни връзки, аз се бях пуснал по течението, невярвайки, че навън има свестни жени. Добре, че Господ ме извади от тази дупка и на Него съм благодарен, защото бях започнал да потъвам все повече и повече. Важното е човек да не губи вяра и да не се отчайва, защото отчая ли се, прави глупости, каквито направих аз.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 10307288d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не ти е късно. С моя мъж се оженихме когато той беше на 40. Не се отчайвай, бъди реалист и не си поставяй за цел да си с жени които не са за теб.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1b067b6359
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторът съм. Благодаря на всички за изказаните мнения и коментари! Още не съм се "предал", но натам отиват нещата. По-скоро исках да чуя как се справят хората, които вече са се "предали", но явно тук няма такива хора, освн може би номер 11, който изглежда е изградил философия по отношение на този вид живот. Повечето ми приятели в реалния живот вече с жени, някои имат вече и деца. Не намирам много общ език с тях, почти не излизаме както преди. Реално общувам почти само с колегите на работа...

Както и да е, още веднъж мерси за коментарите и ако още хора искат да се включат да заповядат!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: efa915c49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз някак съм свикнала с такъв модел. Майка ми и баща ми са се оженили, когато тя е била на 27 години, а той на 40. Аз съм се родила, когато баща ми е навършил 41. Със съпруга ми се запознахме, когато той беше на 38 години, а аз на 42. Чудесен брак вече сума ти години! Недей, авторе, да обвързваш възрастта с щастието. Един куп мои приятели се ожениха преди 30-а си година и до един/една са разведени. Не че са лоши хора, просто грешни избори. На 37 години един мъж, поне в моите очи, си е направо "момченце". Имаш още мноооого време да търсиш, избираш, преценяваш и решаваш. Така че спокойно! Инвестирай в себе си, работи, развивай се. Те, девойките, сами ще те намерят!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b8cd4fe120
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Много хора са кариеристи, заети или без възможности, няма такова нещо за естествен подбор. Това, че някой с пари е създал деца, не значи, че е добър родител и може да ги гледа. Много хора нямат деца и ще са прекрасни родители ако имат. Имам един приятел дето много го харесват децата, и си мисля сериозно, че бащите им са аутсайдери до него. Мястото на много жени е до правилният мъж, както и на много мъже до правилната жена. И, тъй като не е така днешно време, подборът е по-скоро неестествен. Това е обективната истина. Дори не го изказвам като мнение. Доказано е, както съществуването на планетите в слънчевата система.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 13604e722f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз съм от тези над 40, които нямат сериозна връзка и не искат деца. Никога не съм искала, просто имам достатъчно други неща, с които да се занимавам. Имах сериозна връзка 10 години, но преди 3 решихме да се разделим- взаимно се спирахме да правим нещата, които ни харесват. Сега и двамата сме сами, но достатъчно заети.

Най-важното е да си осмислиш живота. Повечето българи си мислят, че единствения начин е да имат деца, но това си го обяснявам с по-ниското ниво на развитие в България. Хората в чужбина не мислят така.

Според мен, ако останеш тук с годините ще се депресираш още повече. Показателно е, че темата ти е за това как се справят хора над 40 без деца и половинка, а 95 от коментарите тук бяха "не ти е късно за жена и деца, не се отчайвай". Това са някакви зомбирани хора, които освен семейство и деца друго не знаят. Жалка работа.

Излез в чужбина, запознай се с нови хора, започни нова работа.
Аз много пътувам - ако няма с кого и сама. Много е удобно като си сам - никой не ти мрънка и срещаш достатъчно хора за компания, така че не се чувстваш самотен. Имам нормална работа, но извънредно работя и благотворително - в зоологическата, в дом за деца, в приюти за бездомни животни. Невероятно стимулиращо е да правиш нещо за други живи същества и да получаваш любов и благодарност.

Имам и доста приятели - женени, разведени, сами. С женените се виждам по-рядко. С останалите, най-малко поне веднъж в седмицата за партия бридж.

Ходя на курсове - в държавата, в която живея има доста безплатни, спонсорирани от различни държави или организации. Съвсем скоро изкарах курс по каталунски.

Много чета и се интересувам от наука - някои уикенди ги посвещавам само на проучвания.

Важното е да не се депресираш и да не седиш бездеен. Така никога няма да се чувстваш самотен - просто няма да имаш време за това. Аз съм решила да не се пенсионирам, докато ми е възможно да работя, няма значение до колко години.

Има много като нас, но ни е трудно да се намерим. Може би трябва да си направим интернет платформа за дискусии.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker