Заради мен брат ми се разболя психически - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Заради мен брат ми се разболя психически
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2061 пъти
Незнам как бих могъл да живея след стореното. Не ме разпитвайте за подробности, кое, как, защо. Но аз съм пълен боклук. ИЗРОД, ЧОВЕШКО ПОДОБИЕ, ОТРЕПКА. По-добре никога да не се бях раждал. Защото само злини донесох на своя любим, по-малък брат. Всеки, който разбере истината, би ме заплюл. Затова и бих се убил, но сега нямам право да го сторя, защото само ще усложня неговото състояние. Да, близките ми, колегите ми, жена ми, родителите ми, ме уверяват, че не е така, но аз и брат ми винаги ще знаем истината. Моят любим брат, с когото винаги сме деляли всичко, радост и тъга, дни, легло, интереси, приятели, който (въпреки състоянието си, сега е женен и работи) е най-доброто същество на света, най-нравственото и чистото, това красиво, умно и чувствително като струна същество! ... С какво заслужи това? ... Защо Бог не наказа мен? ... С какво заслужи такъв брат като мен - дори и сега не ми се сърди, а всеки друг на негово място би ме изритал като куче - брат, който само го е наскърбявал, докато другият е правил всичко за него, безотказно! Винаги се е жертвал и пак от жертването му се случи това нещастие! ... Защо причиних това на това прекрасно същество, което цял живот само е страдало? ... Първо, без да искам, заради мен пострада физически, преди години, но ми прости. На мен, егоиста, мръсника, мързеливия и безотговорен гад, на ИЗВЕРГА! ... След което последваха операции, нерви, стрес за него и близките ми. А винаги ми е помагал, винаги! След това - пак ЗАРАДИ МЕН, се разболя психически. Тоест, не аз съм го предизвикал, но по моя вина! ... По моя! ... Сега има шизофрения. Сами знаете какво означава тази болест, какво страдание и стигма носи (и въпреки това, отново е по-добър от мен във всяка една сфера, нито се оплаква, напротив, винаги е оптимистичен, весел и гледа през смях на болестта си), какво страдание, колко пари, колко стрес за родителите; той ще е болен до края на живота си, защото тази болест е хронична и не се лекува; ще страда и ще се мъчи, ЗАРАДИ МЕН! ... Как да живея с тази мисъл? Косите на майка ми са бели, в очите й няма блясък... А това можеше да се предотврати! ... Аз можех да го спра! ... Като се разболя, се държах като егоист, и пак той бе натоварен със всичко! ... Няма изрод, и путка, и нищожество като мен! ... Как да преживея мисълта, че е болен? Как да изкупя греха си? ... Не мога да свикна с мисълта, че е болен! Отказвам! Не спя, не се храня, развих депресия! Не мога да гледам как се мъчи! ... Искам да се самоубия. Трябва да умра.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3ab3e45d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам каква е вината ти, но за всяко престъпление има изкупление. Може би всичко се е случило с причина - да се промениш, да оцениш брат си.
Оттук насетне бъди брата, който той заслужава да бъдеш. Спри да се тормозиш и насочи тази енергия, за да му помагаш. Той сега има най-голяма нужда от теб.
Миналото не можеш да поправиш. Настоящето е в твои ръце.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9e027295a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вместо да се обвиняваш, Никога не е късно да се поправиш. По важното е че си разбрала, че не вършиш правилно нещата. А след като си се осъзнала, Никога няма да е късно да се промениш, Дори и физически нещо да е пострадал брат ви. Ако ти сега стоиш до него и му казваш чеси се променила, и му поискаш прошка за всичките си грешки, Аз мися че всичко ще потръгне. Но ако само се обвинаваш, и мислиш за самоубийство, с нищо няма да помогнеш на брат си, а дори ще му навредиш още повече психически. Желая ви успех.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 59b977a943
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Няма как шизофрения да се развие заради някой друг, мисля, че ти самият не си добре психически и трябва да се стабилизираш. Състоянието на шизофрения по принцип и най-вече е генетично заболяване и се носи от специфични гени. Съмнявам се, ТИ да си причината и по-скоро сам искаш да си толкова важен в на брат ти живота, колкото се опитваш да се изкараш. Трябва да се поуспокоиш малко и моето мнение е да посетиш психолог СЕРИОЗНО.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f8ed42637c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Брат ти е болен и страда, но ти също страдаш, момче!!! Вероятно много повече!!! Ти имаш депресия и ти страдаш психически повече, замисли се за това? ! Не знам чувал ли си това, но шизофреника мисли, че 2 2 е 5, а човек с депресия
знае, че 2 2 е 4, но това му се струва непоносимо.
Искам да ти кажа, че имах подобна история в детството. Само че беше с братовчед ми. Всички ми казваха, че съм щяла да го поболея, защото постоянно се карахме летата на село и все аз съм била причината. Сега той си е съвсем добре, със самочувствие, с добра професия и семеен, а аз точно обратното и страдах от депресия много години (по други причини, нямащи връзка са него) и за депресията е характерно чувството за вина, коварното на тая болест е, че самия страдащ не си дава сметка, че дефакто той е най-много жертва. Едва, когато го осъзнае, започва излекуването.
И още нещо - шизофренията е 100% генетично заложена, нищо не може да я предотврати, нито предизвика!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 791f1d2d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От автора: Аз го убих. Разбирате ли, убих най - близкото си същество, лиших го от радостта на пълноценния живот, на семейния живот, от хубавите моменти, той никога няма да бъде същият, а винаги е бил щастлив, устремен, с мечти. Той имаше талант. Сега, слушайки смеха му, гледайки очите му, тези очи, и нещо в мен се къса... Казвате да се стегна и сте прави. Да отида на лекар? Вече ходих, но това променя ли факта? Казвате, че за всеки грях има изкупление.... За този няма. И след триста живота, и в Ада да се пържа, , няма да мога да го изкупя. Да, аз самият имам психическо заболяване, но това не ме оправдава. Че участвах в престъпление над брат си - не в буквалния смисъл- което отключи болестта... Аз съм престъпник. Давам всичко, да поема част от неговия кръст. Да се върне времето. Искам това да е кошмар. Вие сте добри хора. Но не знаете какъв боклук съм, затова пишете така. Не иска. Да се събуждам- дори сънят е мъчителен за мен. Все пак, благодаря ви за думите.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c59ff9df68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Вижте темата "Един пропилян живот" - същият автор и в нея се гъбарка с потребителите. Срамота.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 46ef06a5a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Шизофрения е генетично заболяване. След като не си насилил брат си, умишлено унижавал или малтретирал - вината не е твоя. Защото можеше да е наличие на ген плюс отключващ фактор. Но не е. Не се самонаказвай. Успокой се.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 02c58772fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За да искаш отговори би трябвало да разкажеш какво толкова си направил.

Иначе заболяването е предимно генетично рредавано и може да се отключи във всеки един момент. Ако не си му дал някаква синтетична дрога или някакви лекарства, не би трябвало да търсиш вина в себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e28c37cd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не разбрах как ти си го докараш до шизофрения?
Иначе знам случай за дете, което вследствие на преживян шок, ужас, страх, развива шизофрения

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: af5fab5843
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не казваш какво точно е станало и защо точно ти си причината, или си мислиш, че си причината, брат ти да се разболее, но има начин да изкупиш поне от части вината си. Просто бъди до него! ВИНАГИ! Помагай му с каквото можеш, повдигай духа му, подкрепяй го... нека е сигурен, че каквото и да стане ти винаги си до него и ще му помогнеш. Това е най-важното за всеки болен, че и за всеки човек по принцип. Да си има някого, който наистина го е грижа и е до него при всякакви обстоятелства.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f483dcd7b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Каквото и да си направил, от стрес не се разболява човек. Ето, и ти сега преживяваш ужасен стрес, обвинявайки се, но не те хваща шизофрения, нали? Защото не ти се е паднало в ДНК-то.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e56b2bff79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 6, твоето е срамота! Да твърдиш, че се подигравам! Видях темата, за която говориш - да, момичето, има сходен изказ с мен, само че депресираните хора имат общ изказ. Кой знае колко хора в този сайт пишат по сходен начин. И да ми казваш това сега, за подобен проблем... та твоето е безчовечно! Мислиш ли, че ще се гъбаркам, както си го написал? Що за боклук ще направи това? На мен душата ми гори! Да не ти дава Бог такова страдание, такива терзания, такова бреме! Искам извинение!
До останалите - благодарско хора, някак ми олекна, и сякаш нещо се свлече от мен. Мълчах толкова време, не говорех, само на един поп се бях изповядал, та сега ми просветна малко. Къде да пише човек, освен анонимно в сайтове днес? Добри хора сте, само че от думите ви се почуствах и някак по-жалък. Не мога да ви разкрия как се случи всичко, много е лично и унизително. Беше преди пет години. Аз просто допуснах да го наранят най-жестоко, да ограбят душата му, без да се намеся. Това е достатъчно, за да се изхрачи човек отгоре ми. Но думите ви ми подействаха като алкохол, като наркотик, като лек за рана. Имах нужда да чуя нещо подобно. Благодаря, че подходихте към мен с разбиране и състрадание.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker