Подкрепата в сайта сякаш понамаля - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Подкрепата в сайта сякаш понамаля
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1095 пъти
Здравейте! Момиче на 22г. съм. Влизам в този сайт близо от около 10г. Дори се запознах с едно момиче тук преди 8г., с което и до ден днешен общуваме почти ежедневно, въпреки че сме от различни градове! Дори сме се виждали и на живо. И понякога си припомняме как се запознахме точно тук! :) Ани, ако четеш това, да, аз съм! :D

Прави ми впечатление, че тук съветите доста понамаляха. Пускат се всякакви абсурдни теми (според мен за глупости, както например онзи с 15-те теми "как да свалям", което наистина беше глупаво), но се пускат и теми, с които, според мен, хората наистина търсят съвет, а дори повечето остават без никакви коментари или другата крайност критика. Ако всичко ни беше наред, най-вероятно дори нямаше да влизаме тук. Хората пишат тук, именно защото са попаднали в специфична ситуация и търсят съвет, а не критика от рода ''ми, много си зле, що не мислиш'' и т.н.

Сякаш идеята на сайта, не казвам, че се заличава, но сякаш наблюденията ми през годините сочи, че съветите значително намаляха, а все пак това е сайт за взаимна помощ и подкрепа, съвети, обмяна на опит.

Аз съм пускала доста теми тук. От семейни, до любовни, до свързани с работа... Спомням си, че бях 7-8 клас, когато открих този сайт и писах теми какво ме притеснява и ми даваха добри съвети, а сега това значително намаля.

Просто се замислих колко отчаяни хора има, колко много проблеми ни връхлитат ежедневно, понякога човек няма с кого да сподели, затова тук, в този сайт, се опитваме да си помагаме, но сякаш това спадна напоследък. Темите за секс и глупости получават значително прочитания и коментари, но тези за здраве, за семейство, за любов...сякаш доста по-малко. Доста примитивно. :)

Аз чета почти всяка една тема, която се пуска тук. Не защото си нямам личен живот, а просто се опитвам да обменя опит за бъдещето, като виждам в какви ситуации попадат хората и безпристрастните хора, които ги съветват как да постъпят. Също така обичам да пиша коментари, когато смятам, че ще бъда полезна.

Вие, читатели, как смятате? :)

Хубав ден на всички :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: e57ed0dfa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. И аз наскоро си мислех същото. Аз съм в този сайт ит три години и много ми е помагал)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7127f4cc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто хората станаха злобни и всеки се мисли за пенкилер и избожда очите на страдащия. Между съвет и това да го унищожиш в труден момент има разлика. Чела съм теми тук, в които хора искат да се самоубият, а коментарите ги довършват тотално. Тези хора дават ли си сметка, че една дума в такъв момент би срутила човека и той може да си посегне? Лоши станахме хората, както във форумите, така и по улиците.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: aac4deb383
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   To БГмамата опустя ти за тук се притесняваш ;))

По темата - може би много от хората /както и аз/ са стигнали до извода, че съветите тук не струват. Та от там ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6829d302ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Прави ми впечатление, че тук съветите доста понамаляха. " По скоро полезните съвети са намалели, но тъпите заяждащи коментари са се увеличили, а това прогонва сериозните ползватели на форума. Но това си е типична черта на българина, вместо да помага, предпочита да вреди. Не мога да си обясня, какво удовлетворение получават от това. Всички претендират, че искат животът ни да стане по цивилизован, а в същото време се пълнят форумите с отвратителни заяждания, обиди и "остроумия", които отблъскват сериозните, а това обезмисля замисъла, който е в основата за създаване на този сайт!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1a5f88116d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Тук като пуснеш тема и можеш да очакваш 80% критика и по чиста слупайност поже да получиш 1-2 смислени коментара. Това е най-вече заради анонимността, която сайта им предоставя. Много хора злоупотребяват с нея. Ако един човек застане с името си и самоличността си, много по-рядко можеш да видиш негативен коментар от него. От тая гледна точка се замислям, колко жалки душици могат да бъдат хората понякога. Другото е, че ако хората искат съвет примерно за здравословен проблем, много хора могат да се представят за лекари, психолози, гуру-та, а в същото време да са никакви и да си нямат никаква представа какво говорят. От цялата работа сами си правете извода за човешкото поведение и за този сайт.
Дори ако човек не е лекар, психолог и т.н, ако хората имат силно развито съчувствие, пак биха намерили начин да помогнат. Въпроса е, че нямат. В по-голямата си част хората са социопати и психопати. Всички са назлобени и гледат само да хапят. Колкото и да ми е тъжно да го призная, повечето хора са станали много, много злобни.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ad9066b092
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Защо не публикувате темата ми за Андрешко!?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: dd5a579721
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Смятам, че пускайки тема в онлайн пространството, всеки може да я прочете и коментира. Определено критиката е напълно безсмислена, на никой не му е работа да съди другите, но авторите трябва да имат психическата подготовка, че не всяко мнение ще бъде градивно или позитивно. Лошите коментари не могат да се заличат напълно, понеже сайтът позволява на всеки да си изкаже мнението, което мнение не е задължително да е особено полезно и приятно за автора.
Пускала съм тема веднъж преди години, някои от коментарите ме нараниха, а други бяха толкова полезни, че и до днес помня съветите. От време на време влизам в сайта и чета теми, както и коментарите към тях. Обикновено коментирам, стига да мога да бъда полезна. Друг път само следя тема, защото имам сходен проблем и това някак си ми помага. Всеки е свободен да чете и коментира, това няма да се промени. Редно е да сме мили към терзанията на другите, но това е лично решение на всеки от нас. По-важно е всеки да си набие в мозъка, че винаги ще има отрицателни коментари, както тук, така и навън в живота.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ac7e230dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами, както ти си мислиш за оня с "15-те теми как да свалям", така и много други си мислят за тая с 15-те теми той ме заряза, как да го забравя или избери си. Няма нищо лошо в това да го има и другото мнение, за да може човек да се замисли и намери сам истината. Друг е въпросът, че малко се замислят, а особено вие жените търсите само мнения от рода - ах горката ти, и ако има нещо по-различно, вече са ви обидили смъртно... Вместо да се оплакваш, че нямало мненията които ти очакваш - ами ти пускай тези мнения, вместо да изискваш друг да го прави. Аз обичам рационални мнения, и затова пускам рационални отговори. Защото след "горката ти", обикновено следва 16-та тема на същата тематика... А мен лично ме дразнят най-вече мнения като твоето, които дори не тръгват да четат някакъв морал, критика по някоя конкретна тема, а направо го четат на някаква абстрактна общност от тотално различни хора. Това е още по-безумно поведение. Всеки е по собствено желание тук, и единственото което можеш да постигнеш е да го изгониш, и общността да оредее и останат еднотипни коментари.

Освен това реалистично погледнато, сайта е именно за теми от типа лична драма. Не е за здраве, не е и за семейни съвети (в смисъл при хора които има работещо семейство). Има много по-добри източници на качествена информация, книги, лекари и психолози. Тук е за истинският живот, когато книгите не работят... А ако човек наистина е в крайно изострено положение - здравословно или психологично, най-добре да потърси професионална помощ!

Няма значение коя тема колко отговори получава, защото може и един да е достатъчен, ако е на място. Точно обратното - повече мнения винаги значат повече шум, и накрая се разискват общия проблем, не личния. Т. е. аз пък го виждам като нещо негативно ако тема има на десет мнения.

И на последно място, тинейджърите винаги трябва да са в тяхната собствена категория, и който им отговаря да се съобразява с това. За това съм напълно съгласен. Няма такова нещо като "възрастта ми няма значение". Но към теб лично, вече не си дете, ще ти е от полза да не очакваш останалите да се обръщат към теб като такова... Тук остави, най-вече в реала ще ти е проблема. Както хората тук са всякакви, така са и навън. Създаването пък на твърде изолирана среда тук може да създаде проблем на хората да се сблъскат с реалността.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7127f4cc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Еми, повече да отсяват модераторите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 233526eacf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката:

Благодаря за активността на всички! Радвам се, че се включвате!
Просто това от доста време ми прави впечатление.
Аз съм пускала темите за приятеля ми, който замина за Испания и нещата му непотръгнаха. И все още е там и търсим начин да се оправим и наистина и все още се чувствам ужасно, но гледам да съм положителна, както и той. Но в замяна на това получих по-скоро упреци, че съм прекалено вманиачена, че времето минавало бързо, че може той да си е намерил някоя там и да ме лъже.
Гадно е това хора! Питах как да се справя с това емоционално, как да променя мирогледа си, за да издържа на напрежението. И много други теми със същите упреци. Да, кажете примерно каква е грешката на човек, но кажете и как да се опита да я поправи. Нали затова сме тук все пак. :)
Желая всичко хубаво на всички, повече положителни моменти. Когато Ви се случи нещо хубаво тук или развръзката от ситуацията, в която сте били даде положителен резултат, споделете го. Има хора като мен, които се радват да разберат, че този сайт е помогнал на някого.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c054e59ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Качеството на съветите е свързано със знанията и манталитета на хората. Така ако повечето от отговорите са "спам", т. е. безполезни коментари и безцелна критика, проблемът е в самите нас.
Аз обаче се замислих и за друго - идеята за споделяне на житейски проблем и безкористна помощ е хубава, за което адмирирам създателите на сайта, но е напълно възможно да има и злонамерени хора, дори машини /програми/, които да имат интерес от това да разводняват дискусия до степен човек да не може отсее важното и значимото. Лица, или програмни продукти, които действат според поръката на организации, които имат интерес пишещите тук - очевидно българи, да си помагат взаимно тогава, когато единият има нужда, а другият може да даде адекватен съвет.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b9ad3953c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Трудно (а и не е правилно) да се дават съвети когато имаш само едната гледна точка (на автора).
Нормално една ситуация изглежда различно от авторова и от гледна точка на някой , който е в ситуацията.
Това е причината (поне за мен) да избягвам да давам конкретни съвети.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker