Проблеми с тази книжка. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблеми с тази книжка.
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 745 пъти
На 25 съм и започнах курсовете преди половин година, но за жалост ме късаха 2 пъти на практическия изпит.

Причините не бяха неоснователни разбира се. Първият път трябваше да спра на знак Стоп, който беше по нагорнище, след опит да потегля, колата даде назад доста и аз и изпитващият набиха спирачки. Втори опит да потегля пак беше неуспешен и ме скъса.
Тогава взех да уча по-усърдно техниката с ръчната.

Вторият път нямах този проблем именно заради ръчната, но се насъбраха доста основни и второстепенни грешки, при което ме скъсаха пак. На места бях дал мигач твърде рано, на други твърде късно или на неподходящо разтояние ако има улици преди тази, на която ще завия.

Другото е, че имам този проблем, че не мога да виждам знаците често, съсредоточавам се в карането напред, превключване на скорости и много често не виждам знаците. Ако взема да гледам знаците, след като се усетя, че не ги следя, не мога да възприемам пътната обстановка.
Преди да ме скъсат на втория път, щях да се блъсна три пъти, но ще обясня защо след малко.

Един друг проблем имам, който е особен за колата на инструктора ми, съединителя и огледалата. Колата е стара, и самият съединител не захапва според мен както трябва. Има едно скърцукане, иска да се смаже, не е плавен а на степени, сякаш е ръждясал. Та той инструктора не я подържа често, преди да ме скъсат втория път му отказаха спирачките, дисковете се износили, добре че нямах набрана скорост тогава, не бил ги сменял от 12 години!!!
Аз затова мисля, че по нагорнище се връща ако тръгвам от пълен стоп, понеже не захапва съединителя веднага, доста често вече не иска да вкарва на задна при паркиране, и трябва да отпусна и пак да натисна съединителя, иначе лоста не вкарва на правилната предавка.

Другото не знам дали е от мен или от огледалата, но когато се опитвам да паркирам, и това още не съм го усвоил, страничното ляво огледало трябва да е надолу, за да виждам калника/гумата къде е спрямо другите коли или маркировка, НО ако е наклонен надолу не мога да виждам трафика, и именно заради това щях да катастрофирам преди втория ми изпит. Бях заобикалял и при опит да се върна, макар и малко късно, имаше кола в лявата лента, но аз не я видях, защото лявото странично огледало е наклонено надолу за да паркирам. И така съм ограничен до едно от двете неща. Да паркирам или да гледам трафика, а не мога на изпитващият да му кажа, оправи ми огледалото да паркирам.
Опитвах се без да гледам в страничното, НО нямам видимост и на късмет паркирам.

И другият проблем, притеснението(дето му викат anxiety), на втория изпит сърцето ми щеше да изкочи, много яко се бях паникьосал, защото бях късан веднъж и не исках отново, но като ме скъсаха отново, не ми беше добре хора, направих пауза, защото исках да избегна пак тези изпити, и дори сега преди третия ми опит се чувствам зле, в леглото съм и само мислейки за случката, и треперя, а съм "мъж" уж.

Съвети какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: dfe306c455
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Причините са си били основателни. Не се опитвам да те засегна, но няма и да ти спестя истината. Нормално е да допускаш такива грешки, защото нямаш опит, но не е редно да ти дадат книжка и докато се научиш, да си опасен за околните. Шофирането е отговорност, ти трябва да следиш знаците и трябва да караш безопасно, иначе можеш да отнемеш живот. Върви после обяснявай на някоя Ирина, че сина ѝ е преживял нервен срив, защото ти си бил концентриран напред и си пропуснал знака за предимство. Не е нормално да търсиш вината във всевъзможни фактори, вместо в себе си. Колата на опитен шофьор също може да даде назад по нагорнище, но няма да даде толкова назад, че да има риск да удари човека зад себе си, особено при спазена дистанция. Намираш полусъединителя малко преди да тръгнеш, задържаш го, пускаш спирачката и подаваш газ.
Ако изпитващия се намеси по време на изпит, скъсан си, всеки го знае. Ако пропуснеш знак, скъсан си. Ако не спреш на стоп или на червено, ако стоиш на зелено, ако създадеш предпоставка за ПТП, също си скъсан. Мигач даден по никое време, може сериозно да обърка движението. Другите шофьори не умеят да четат мисли, все още, затова мигачът се пуска, когато му е времето и където му е мястото. Късат те, ако си опасен, ако объркваш движението или създаваш предпоставки за катастрофа.
Разбирам, че учебната ти кола си има проблемите. Но как тази кола е минала преглед, ако спирачките ѝ не работят? Винаги можеш да запишеш курсове на друго място, при друг инструктор, с друга кола. Съединителя на първата ми кола също не отделяше плавно, но след второто шофиране му свикнах. Бъди внимателен. Задължително си следи знаците.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bc1ee26990
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега и мен ме късаха няколко пъти, обаче така както го описваш май са те скъсали с право. Щом докато шофираш гледаш само напред и не следиш знаците и изобщо пътната обстановка, ами липсва ти практика и ти е рано да излезеш сам на пътя. Защото на изпита изпитващият ще ти натисне спирачката и ще те скъса, ама в реална обстановка ще направиш някоя беля! А иначе повечето учебни коли не са в перфектно състояние и в първа младост, но ако се научиш да караш на такова чудо, после като се качиш на собствената си кола ще ти е супер лесно. За това не се отчайвай, ами запиши още часове и чак като станеш напълно убеден във възможностите си и инструкторът ти е на същото мнение, тогава се яви пак. И да си знаеш от сега и да изкараш книжка ще мине много време преди да станеш сносен шофьор. Книжката не те прави майстор, само ти дава право да се учиш и упражняваш без инструктор! За да станеш наистина добър ще трябват няколко години активно каране и хиляди километри на всякакви пътища и при всякаква пътна обстановка (лед, сняг, нощем, мъгли, гадна настилка, магистрала, междуселски пътища, градско шофиране в трафик и т. н. ). Спокойно! Никой не се е родил научен дори шампионите на Ф1!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: daa6aeee57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз пък си взех изпита от първия път въпреки че направих дузина глупости :0. Първо в една тясна улица трябваше да отбия зад паркирана кола и да пропусна останалите, които все прииждаха и прииждаха, стояхме около 5 мин и накрая на изпитващия му писна и ми вика: Ако не си тръгнала до 30сек си скъсана. Да видиш как се излиза от дупе място в еднопосочна улица... направо го залепих за седалката, но излязох. После преди края на изпита имаше кръгово кръстовище. На светофарите преди него изпитващия вика: На кръговото сме наляво. Завивам си аз, влизам в кръговото и фак нали знаете че в кръгово кръстовище всички завои са надясно, панирах се и се завъртях два пъти. Изпитващия взе да мърмори и да вика: Абе момиче ти от лудницата ли си, аз щото не съм а пък ти ме караш да се въртя като лудите... сега ми е смешно но тогава беше трагично. Както и да е улучих си ляво десния завой, но толкова се бях панирала, че тътрех колата надолу по баира на първа с около 20км в час. И изпитващия започва да ме гледа, а аз си викам; Край скъсаха ме, сега ме гледа да спра някъде. А изпитващия започна да говори на инструктора ми на задната седалка: Абе да взема да ти върна аз това лудо момиченце да се научи още малко. И аз с бясно разтуптяно сърце току, че взех отбих и спрях. Изпитващия ме гледа и вика: А защо спря, отказваш ли се от изпита, и се готви да натисне копчето на таблета. Аз: А не не ама... Изпитващия: Ще караш ли? Аз: Да и тръгвам. Закарвам колата до точката, в която беше почнал изпита, паркирах и изпитващия само си изключва камерата и обръща таблета към мен и се смее: Абе колежке, голямо притеснение голямо нещо не бях виждал. Я гледай! А на таблета пише: 3 грешки и зелено чекче Преминал. А аз като в необрано лозе седя и викам: Значи не съм скъсана? А изпитващия пак се смее и ми вика: Че искаш ли? Ей, оправи ми деня това момиче, де ги намираш такива, Русев (инструктора ми).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 46652b5446
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Автора

Да причините бяха основателни, не отричам, но ядовете са другите, особено с паркирането, знаците(гледам ли пътя не гледам знаците, гледам ли знаците не гледам пътя) и този пуст му съединител.

Иначе това с огледалата е по-спешният проблем, но нямам решение :/. Как да паркирам без това странично огледало.

Друго, аз кормувам от Април месец, имам над 60 часа минати, вече платих над 1000лв и отиват нагоре, и също мъж съм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker