Монетата има две страни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Монетата има две страни
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1175 пъти
Здравейте!

Бременна съм от бившия си приятел, с него се разделихме, понеже и двамата бяхме на мнение, че не сме един за друг. За бебчо разбрахме след раздялата. В момента съм във връзка с друг мъж, който няма нищо против да бъде с мен в това положение.
Отговорен човек е, обичаме се, грижим се един за друг, напоследък той за мен повече- помага ми много и в домакинството, когато ми е лошо.
Не го познавам от вчера, винаги е бил такъв. С него се чувствам спокойна и уравновесена, няма глупави спорове, няма нерви, успяваме някак да се разберем, когато имам нужда винаги мога да споделя с него всичко, което ми тежи на душата. Изслушва ме и разговаря с мен спокойно, без излишни драми. Към него чувствам обич, благодарност и уважение, секса е страхотен!
Не мога да кажа и копче против него. Запозната съм с недостатъците му и съм ги преглътнала, както той често преглъща моите. Обича ме такава, каквато съм и не желае да ме променя.
Готов е да отглежда заедно с мен малкото човече, което не е от неговата кръв.
Всичко звучи прекрасно... Но другата страна на монетата- чувствам се виновна, че съм се разделила с бащата на нероденото още дете. Ако се съберем заради бебо мисля, че ще сгрешим. Миналото ще се повтори и някой ден пак ще се разделим, тогава би било по- тежко. Самата аз съм дете на разведени родители и знам какво е баща ти да е далеч от теб, когато имаш нужда. С тази разлика, че с времето осъзнах, че така е било най- добре за всички и съм благодарна на майка си, че е събрала смелост да се разведе и да се омъжи втори път. Бившия ми, за разлика от моя био баща не е пияница и насилник. Поне не физически. Случвало се е да ме нагрубява, аз съм му прощавала, случвало се е да си прави някакви експерименти с чувствата ми, зарязвал ме е, след ден - два се е връщал с думите "Не мога да живея без теб, като те видя забравям за всичко останало". Лапвала съм кукичката няколко пъти, като послушна рибка, за да може да бъда осолена и изпържена за пореден път. Имали сме и прекрасни мигове и преживявания, когато не е искал да ме промени по свой образ и подобие.
В края на връзката ни вече си знаех какво кога следва - 4-5 дни сме добре, след това 2-3 дни спорове и дразги. Нещо като седмичен график беше.
От както разбра, че ще става баща в него се чете същата променливост- един ден казва, че ще ни остави на мира и няма да се пречка, на другия иска да сме заедно и ми обещава света.
Гадно ми е за него. Не искам да страда, все пак съм го обичала и е бил важен човек в живота ми, но като бъдеща майка не виждам сигурна среда за дете с такъв татко. Казва, че е изпълнен с много любов, която иска да даде, винаги съм го уверявала, че ще вижда детето си и ще се познават и ще има възможност да раздаде обичта си. Иска да се върна при него, да заживеем заедно тримата, като в приказките, да му повярвам, въпреки всичко. Как да повярвам? Не мога! Дори да го нямаше моя приятел сега пак не бих се върнала назад, но се чувствам виновна...
Хора, много искам да постъпя правилно, не заради себе си, а за да дам най- добрата среда на бъдещия живот, който пазя в утробата си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6d6ce4122d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На твое място, щях да абортирам, съжалявам наистина. Въпреки, че сигурно е вече късно за теб. Просто не си представям да отгледам и да лиша детето си от баща, но и не искам да живея с някого и да дам лош пример за любов на детето си.
И все пак щом мъжа до теб, няма против - да знаеш, малко мъже са такива. Може би при теб ще се получат нещата. Дори и в крайна сметка да останеш самотна майка, много е важно да има отличителна важна мъжка фигура в живота ти. Може да е само приятел, може да е братовчед, брат, но трябва да е мъж, който е добър, умен и сръчен, за да има силна фигура в живота си детето и да има добър пример когато един ден порасне да знае какъв човек трябва да бъде и какъв човек трябва да търси.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c92b4d14d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Пиша защото не съм в същото,но подобно положение!Разликата е,че не съм разделена категорично с бащата на детето ми и нямам друг човек до себе си. Съвет незнам дали ще мога да ти дам,защото аз самата не знам какво да правя. Трудно е да решиш кое е най-правилното за детето ти. Ти най-добре познаваш бащата на детето ти и знаеш дали наистина би могъл да се промени и да даде на теб и бебчо това,от което имате нужда-нормално семейство и обич. Не знам какви са били отношенията ви преди да решите да се разделите,но явно за да се стигне до раздяла не са били добри. При нас е страшно спорове,караници постоянно. И аз като теб не мога да реша,кое ще е по-добре за детето,когато се появи,защото и аз като теб съм бременна. Не мога да реша какво да правя,защото искам детето да има баща до себе си и в същото време не искам да живее в постоянни караници. Готов е да ни остави заради работата си. Всичките проблеми идват от това,че иска да живее живот,който един нормален съпруг и баща няма как да го живее. Многократно говорене,обещаване,че нещата ще се променят и накрая нищо. Напредвам с бремеността и искам да реша този проблем преди детето да се роди. И аз като теб съм объркана и не знам какво да правя с разликата е,че нямам друг човек до себе си и ако се разделим оставам сама. Този човек,който имаш до себе си го пази. Много е важно,че се разбирате и приема детето. Ако наистина е такъв човек би дал всичко от което имаш нужда би ви правил щастливи. Не знам какво да ти кажа с човека до теб ще си спокойна и щастлива детето ще има едно нормално семейство,но бащата си е баща.... Много е трудно да се вземе решение. Надявам се да вземеш най-доброто решение и ти и бебчо да сте много щастливи.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 21b565370e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не съм, слава богу била в твоята ситуация. Не знам до колко моето мнение ще е адекватно и полезно. Звучиш ми обаче, като човек, който е сигурен в решението си. Звучиш, като спокоен и уравновесен, щастлив човек. Връзката ти с новият човек, ти влияе много добре, а едно дете се нуждае от спокойствие, обич и майка, която е доволна от живота си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7278c5dc59
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям решението ти и съм съгласна с теб, защото знам какви белези оставят лошите отношения между родителите върху детето. Историята ви се е повтаряла многократно, но краят винаги е бил един и същ. Децата понякога сплотяват, но появата им променя всичко и често се появява напрежение между родителите.
Децата трябва да растат в спокойна среда, пълна с любов и хармония. Средата е изключително важна за психическото им здраве. Не си мисли, че те са напълно крехки, когато ситуацията им се обяснява, докато са още малки, всичко се приема по-лесно и с времето не им тежи толкова. Децата разбират и усещат, всичко трябва да им се обяснява и те трябва да живеят спокойно. Пример ще ти дам с осиновените деца. Ако те от малки знаят, че са осиновени и са отраснали в приятна за тях среда, всичко е наред, но ако разберат в последствие, проблемите тепърва започват. Децата са просто малки хора, като всички хора на тази Земя, те имат нужда да им бъде обяснено, да им е спокойно и уютно вкъщи, да се чувстват обичани и обгрижвани от близките си. Сега си щастлива, а с бившият си изживявала мелодрама, подобна на сценарии на филм. Когато майката се чувства добре и детето се чувства добре. Бащата ще има възможност да познава детето си, ще му дава любов и грижи, ще го вижда и ще участва във взимането на важни решения. Ти не оставяш детето си без баща, ти просто го лишаваш от семейните проблеми, нервната среда, виковете и възможността да вижда сълзите на майка си. Аз съм виждала майка ми да плаче след скандал с баща ми и мисля, че това е разбивало сърцето ми много по-жестоко от всеки мой личен проблем. Затова, макар и ситуацията да е сложна и деликатна, аз подкрепям решението ти и искам да се успокоиш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 23d63f34b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   От написаното разбирам, че ти добре познаваш бившия си, знаеш какви дразги имате (пишеш, че споровете били като по график) и ВЪПРЕКИ това си се съгласила на секс без предпазни средства и си разбрала, че си бременна твърде късно за аборт, така ли да разбираме?

Неадекватни сте, просто - и ти, и бившия ти. Моят съвет би бил да започнете да посещавате психолог с бившия ти и да си изгладите отношенията доколкото може до ниво да може да живеете заедно и да си гледате детето.

А новият мъж засега ти е добре, но моето лично усещане е, че в дългосрочен план няма да ти хареса. Сега ти е ок, защото си бременна, разстроена и искаш сигурност и утеха, но след време няма да ти е ок.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a4af6149db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз не мога да проумея как, когато сте в такива нестабилни връзки, си позволявате да правите необезопасен секс? !
Ако аз бях на твое място, щях да направя аборт. Звучиш наистина спокойна в момента в тази нова връзка, но аз също мисля, че това е временна история. Възможно е, човекът с когото си да те обича достатъчно и да приеме детето ти НАИСТИНА като свое. Но аз не мисля, че ти изпитваш достатъчно силни чувства към него и това няма да се промени. Можеш да изпитваш всичко друго, но не и това, което всъщност си изпитвала към бившия си. Което пък не знам и колко ти е важно, защото е едно да ти пърхат пеперуди в стомаха, други качества му трябват, за да живееш с него и да го правиш баща. Но е възможно и в някакъв момент да ти се припомни какво всъщност е направил новият ти приятел за теб. Даже много възможно. Та с две думи - при бившия е абсолютно безпредметно да се връщаш, затваряш страницата и правиш опит да заживееш с настоящия, но с нагласата, че и там няма да е розово. Просто в тази ситуация сама си се поставила, както всеки човек всъщност, и избираш най-доброто за теб към момента.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0bcd605231
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката:
Мили хора, благодаря ви за коментарите!
Благодаря за съпричастността ви, към моя живот!
За съжаление днес ми се случи нещо неочаквано. Живея в момента на село и нали знаете, няма селска порта, която да е заключена.. сутринта си станах и отидох до вц.
Чух че вратата се отваря и помислих, че мъжа ми е забравил нещо и се е върнал да го вземе, тъкмо щях да му се усмихна и да го питам " нарочно ли се връщаш, забраванко? ", Когато усмивката ми замръзна... Пред мен беше био таткото... Беше си влязъл като у дома си... Без покана, без каквото и да било предизвестие.
Последваха пак спорове, заплаших го с полиция, не искаше да си тръгне, викнах мъжа и поговорихме тримата.
Био таткото каза, че не мисли за мен, нито за себе си, а за детето МУ!
В разговора излезе, че аз съм просто ходещ инкубатор, кукла, парцал, нещо несъществено.
Искал да живее с мен и детето, да се грижи за него, а аз да съм ходела да си развявам байряка където си искам... Нямало да ме докосне с пръст, освен ако не искам и всякакви други подобни...
Мисля, че темата е приключила. При мен няма вече никакво колебание.
Това е авторитарен човек, винаги с нагласата, че той знае най-добре всичко за всеки. Не му пука какво ще се случи с никого. Изявлен егоист!
Още не ми е късно да абортирам, само че това е най- малкото ми желание. Някак си мислех, че ще можем да се разберем и да създадем някаква обстановка, подходяща за детенце. Явно съм била наивна, глупава и... Ужасно глупава!
С такъв човек не можеш да говориш, той само знае да налага мнението си!
Искам да си родя детенцето и да живеем спокойно. Стискайте палци да се случи и е всичко наред!

Отново много ви благодаря!!!


Номер 2! Всичко ще се нареди и при теб!
Не се поддавай на машинации, ако ги има!
Бъди силна, щом си майка ти си силна! Прегръщам те!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 40b476aca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Даа, ситуацията е красноречива. Трябва ти сериозен и честен разговор с човека, с когото живееш, за да решиш дали да оставиш плода. Не забравяй, че ако искаш да се отървеш от проблеми за в бъдеще, детето, ако решиш да го раждаш, трябва да НЕ бъде припознавано от биологичния баща. Иначе ще те очакват само проблеми от всякакво естество с него, както изглежда. Добре си помисли за нещата в перспектива и решавай. Пак повтарям, че предвид обстоятелствата най-добрият вариант за теб е аборт.

№6

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 64b3dbfbc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   до авторката:

Значи определяш бившия като авторитарен егоист, но искаш да родиш неговото дете, въпреки че имаш възможност за аборт, а да го гледа друг?

И в цялата работа някак си ти се изкарваш жертвата?

Истинската жертва е, разбира се, новият ти приятел. Той ще плаща с парите и времето си за чуждо дете. Дано да се осъзнае навреме човека.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 179c365a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Добре де, как за толкова кратко време успя да се разделиш с бившия, после разбираш, че си бременна, после веднага заживяваш с друг мъж, че и време за аборт имаш??!!! Момиче, защо не остана за малко сама, да обмислиш всичко, да си 100% сигурна какво искаш? Вместо това намесваш трети в картинката! Не защитавам бащата, но и ти не си стока, съжалявам! Подкрепям коментар 9, жалко за новото момче! В случая монетата има 3 страни, четвъртата, най-важната, е на път!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker