Сама... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сама...
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1304 пъти
Здравейте, пиша за да споделя просто. От няколко години насам едва се виждам нормално със семейството ми. Баща ми не съм го виждала от 1 година може би повече. Миналата Коледа и Нова година дори не уважи да дойде, въпреки че бях се прибрала за да ги видя понеже уча далеч от родния ми град. Майка ми ме изостави на Нова година и отиде при приятелките си. Едиствената ми опора беше едно момче с което се запознахме по фейсбук чрез приятел. Аз нямам много такива и за това се почувствах много самотна, когато дори родителите ми ме изоставиха по празниците. Тази година ще е същото баща ми никога не се прибира, когато идвам да ги видя, вместо това отива да пие с приятели. По миналата година трябваше да ги събудя, за да празнуваме Нова година не са били на работа или нещо тогава имат почивка. Вече не мисля да се прибирам щом всяка година ще правят така, но проблема е, че няма с кого да празнувам, винаги съм била сама и се депресирам, започвам да си мисля за самоубийство. Мислех си да празнувам с приятеля ми, но той няма да може. Опцията ми е да си остана сама в общежитието, защото всичките ми приятели се прибират по родните си места. Вече не празнувам нищо дори рождения си ден повечето дори го забравят. Никога не съм искала подаръци, а някой да се сети за мен, че ме има. На всичкото отгоре ми се стовариха проблеми точно сега и не спират всяка седмица нещо ново. Страх ме е, че ако остана сама, ще направя някоя глупост опитах се да говоря, но никой не го интересува всеки гледа себе си, но когато имат проблем винаги идват при мен и аз им помагам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 55ef9f00b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Недей се отчайвай и спри да мислиш тия глупости които ти се въртят в главата. Ако искаш драсни ми едно ЛС в инстаграм "gnklaus" да си пишем ако желаеш.

Тъкмо бих се радвал да видя какво ти липсва в живота ти :) Не съм психолог ;дд Но мога да гледам на Юги-о карти and премахване на лоши чакри, магии, карми :Д Шегувам се, но ми пиши ако желаеш :)

Заклевам се, да бъда винаги усмихната и положителна. Ти се закле !

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6b6575bbd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нали си имаш приятел, защо си толкова самотна.. Майната им на Нова Година и всички тъпи празници, които те задължават да купонясвяш на сила... Айде горе главата.
А гаджето ти, не може ли да бъде с теб по телефона? Не се натъжавай за глупости!!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 007f409f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти аз съм мъж на 25. Реших да пиша поради простата причина, че споменаваш няколко пъти, че може да си навредиш.
Замисли се, наистина ли това е нещото, заради, което би си жертвала живота ? Искам да ти кажа, че с годините и при мен нещата достигнаха такова положение. Тая година почти на 100 % съм сигурен, че ще съм сам на Нова Година. И честно да ти кажа с удоволствие чакам това време да настъпи. На рождения ми ден ми се обадиха точно 3-ма души.
Бях човек, който беше заобиколен от супер много хора, докато един ден не си дадох сметка колко фалшиви са всички. И леко по леко прекъснах връзка с почти всички. Хората ги е страх да остават сами.
Знаеш ли, че има хора, които в момента имат такива трудности, че последната им грижда е с кой ще празнуват.
Ако си сама можеш да си изкараш супер, можеш да си купиш каквото пожелаеш и просто да не се съобразяваш с никой. Да останеш и да помислиш за много неща. Нова година е само еуфорията от 12 до 12:10 след това е вечер, като всяка друга.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: aaafd4301a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Искаш ли една неприятна истина за живота? В околните можеш да срещнеш някаква подкрепа, но единственият човек, който те събаря и вдига, на когото можеш да разчиташ винаги, това си ти самата. Научи се да се обичаш и пазиш. Всеки може да си тегли ножа, но това не е решение, това е бягство от отговорност към живота. Всеки ден се опитвай да бъдеш по-добра от вчера, за да си доволна от себе си, да чувстваш, че се развиваш както е редно. Вземи си някоя хубава книжка, изтегли си филм, направи си плейлист с музика, купи си вино и шоколад, прекарай една хубава вечер сама. Не се депресирай, колкото и депресарско да звучи на теория, че ще си сама на празниците. Винаги ще имаш себе си, направи собствената си компания добра.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1100006db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   много болезнена история като цяло авторке ти на колко си и от каде си може да оставиш някакъв контакт да се замознаем м30

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: de6cb3f846
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тези празници и всякакви религиозни и там му работи от където й да е са насадени.

Аз също ще празнувам Коледа и Нова Година сам. Не си сама - спокойно!

Мразя Декемри защото и аз тогава започвам обикновено да изпадам във разни състояния. Тези дни, аз лично ги приемам за ден като ден. Идват и си отминават. Това че хората се събират по часовник в определени дни в годината не значи нищо. Както казва N5, направи си хубавото сама.

Пусни си някой филм.

Аз обикновено гледам сериите на 'Малкълм по средата', от детството ми.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 87b11afddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами помисли си дали си заслужава да си толкова отдадена емоционално на хора, които по празниците не им е приоритет да са с теб. Не казвам да спреш да обичаш вашите, това не е и възможно. Просто си постави за цел следващата 2019 да се запознаеш с нови хора, (а защо не и още днес! ) по възможност да са си от града, в който учиш - гони си твоите емоционални интереси, и като цяло твоите интереси за каквото и да става въпрос. Научи се и ти да бъдеш егоист!

Няма смисъл да се самоубиваш - вместо това се научи да поставяш себе си на първо място и ще видиш как ще започнеш да чувстваш удовлетвореност.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 28197b34e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 5 даде добра идея но това е за хора които наистина искат да останат сами и да си починат. Описната вечер е нещо което много общителни хора са ми споделяли, че си мечтаят последно време, да останат със себе си и да си починат от лудницата.

Опасявам се, че проблемът наавторката не е толкова че конкретно по празниците остава сама, колкото всепоглъщато усещане, че е изоставена по принцип. Че никой не се интересува от нея. Че е никому непотребна. И понякога така се чувства, сякаш света няма нищо против ако нея утре я няма. Нека тя да ме поправи ако греша в начина по който описвам.

Но номер 5 е прав за едно - научи се да си си самодостатъчна. Знам, че звучи някак си егоцентрично, и не дотам весело, но за сметка на това пък е нещо което така или иначе трябва се научиш, ако искаш наистина да си независима. Още си млада, тепърва ти предстоят още много неща. Недай си боже и ти като много други да намериш някой на когото да се довериш, да дадеш себе си, и накрая той да те предаде. Все по често срещана история. Тогава ще си пак в тази точка но с много повече тъга и "тежест" вътре във себе си. И ще се затвориш още повече в себе си. И така ще попаднеш в един затворен кръг. И ще ти е много трудно, не искам да те лъжа.

Този път не е лесен, особено за по младите хора. Понякога им се иска да има с кого просто да поговорят, да споделят нещо. Не непременно да искат нещо от другите. Или да ги натоварят с проблемите си. Просто нормален, човешки разговор, без някакви задни мисли, без това да е стъпка от нечий по голям план...

Всичко е до късмет - може пък да намериш човек с който да прекараш този празник и да го почувстваш като "празник". Може да запалите свещичка която да сгрее толкова намръзналите ви души...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker