Перфектната жертва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Перфектната жертва
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2073 пъти
Сигурна съм, че сама съм си виновна, и предизвиквам това, но как? ... Значи, много ме смущава следният факт: при мен винаги се спират я разни цигани, я разни луди, я разни аутсайдери и клошари, я гледачки, просяци, и там подобни, никога нормални хора. Ама винаги! Една приятелка ме попита : " Абе тези ненормалници да нямат радар, та да усещат кой е като тях? ! ". Или може би им изглеждам като жертва? Надушват кога човек е зле? Например онзи ден една луда ме видя и тръгна след мен. Никога на друг няма да се случи, винаги на мен. Вярно е, че имам психически проблем, с БАР съм, но се лекувам, и не си личи по нищо, че съм с този проблем. А може и да си личи.

Второ, аз съм Перфектната Жертва. Нямам самочувствие. Всеки гледа да ме използва, да излива върху мен своите проблеми, да ме напътства как да живея, да ми дава акъл, да ми прави интрижки, да се подиграва, да ми обяснява как ще ми помага, да ми менторства, дори бивши приятелки. Или ако се запозная с някой, той е много симпатичен, не е такъв, и изведнъж мине, не мине време, и той започва да се държи така с мен. Писна ми! По какъв начин предизвиквам това? Как го позволявам? Веднъж едно непознато момче ми хвърли цигарата, докато пуша. Може би си личи, че не държа на себе си, затова се случва така? И затова почват да критикуват държането ми, облеклото ми, да обясняват да на се смея високо, да ме манипулират, да извършват мобинг - на работното място, в училище и Вуз-а също беше така - да се държат със снизхождение, особено жените. Всичките ми познати жени са злобни и ми завиждат, и се държат по подобен начин, не мога да разбера защо жените са толкова злобни??? .... Третират ме като малоумно дете. Винаги се държат грубо с мен, навсякъде, докато аз гледам да съм мила, услужлива. На 23 съм, от малък град, работя си, уча, не съм грозна, напротив, интелигентен човек съм, имам приятел и приятелки, малко, но истински, и те единствено не си позволяват подобно поведение. Може би именно това ми играе лоша шега, че притежавам тези качества, и пораждам озлобление? Или е видно, че не съм наред? А може би защото на лицето ми пише : " Жертва"? ... Или защото прекалено много се извинявам, много благодаря, и навсякъде изглеждам като канарче, което могат да минат? ... Освен това, често правя странни гримаси, забивам, погледът ми става налудничав, опитвам се да го контролирам. Трето, много злобея. Не съм злобна, но съм озлобена. Как да преодолея това? ... Постоянно злобея, когато ми говорят, веднага режа хората, по детски, грубо. Но то е, защото се страхувам от тях, ВЕЧЕ. Казвали са ми, че съм злобна, доста хора. Не искам да съм такава, в никакъв случай.

Трето, много съм емоционална и чувствителна. Помня всяка обида, всяка мръсотия, която са ми правили, и постоянно затлачвам ли, затлачвам. Не мога да забравя нищо, и гледам да се променям, според това, което са ми казали. На всичкото отгоре се доказвам на тези хора, да им покажа, че не съм това, което се опитват да ме изкарат. Май е вярно че : " Не е виновен този, дето яде баницата, а който му я дава". Но когато много хора ти казват едни и същи неща, значи са прави? От друга страна, аз на никого не съм си позволявала да говоря така, да обиждам, да се меся в живота му, винаги съм деликатна и вежлива. Смятам, че тези хора нямат право. Те не са съдници, че да определят кое, как. Ала не мога да търпя това отношение навсякъде.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: aef9077104
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам позната, която досущ отговаря на описанието, което си дала за себе си, само дето едва ли е диагностицирана с БАР, но подозирам, че има и такова, защото емоциите ѝ много често си сменят полюсите. Както и да е. При нея това, по което си личи, че е лесна за манипулиране, е погледът и езикът на тялото. Гледа някак отдолу нагоре и или виновно, или дълбоко състрадателно (особено към някое бездомно животно). Няма открития, спокоен и разсъдлив поглед на уверения в себе си човек. Тя не мисли, а действа според моментната си емоция и емоционалността ѝ си личи в погледа. Много често при общуване с нея имам усещането, че си имам работа с дете, а не с възрастен човек. И да, очите ѝ гледат по детски.
Езикът на тялото е другото, което я издава и по-точно - свитите, отпуснати рамене и походката - някак ситна. Това излъчва несигурност, виновност, сякаш иска да заема по-малко място, да не пречи.
Не знам дали и при теб е така, но съм сигурна, че има външни белези, по които манипулаторите разпознават новите си жертви. Това е цялостното излъчване на човека.
Като те чета, има доста неща от характера ти, върху които трябва да се потрудиш, ако искаш да придобиеш увереност и да промениш излъчването си, съответно и отношението към себе си. Не е невъзможно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5bd32ad7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хей, ти си коментирала и моята тема 'Нежелани', ще е хубаво да си попишем, но модераторите са нащрек... Влез в тази група, във фейсбук, пиши коментар под публикацията на ивента за дегустация като добавиш думата 'сподели' и така ще знам, че си ти :)
https://facebook. com/groups/1586288214994903? ref=bookmarks

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: aa5e4ec5bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Кое е по-вероятно - целият свят да е против теб или да си влезнала в твой си филм, че всички са против теб? Значи ти винаги си "деликатна и вежлива", гледаш да си "мила, услужлива", а "лошите" жени са злобни. После обаче излиза, че ТИ постоянно злобееш и "доста хора" са казвали това за теб.

Оплакваш се, че те третират като малоумно дете, дават ти акъл, менторстват ти. Ами като се държиш като малоумно дете какво очакваш? Хората се опитват да ти помогнат, ти ги отблъскваш.

"Помня всяка обида, всяка мръсотия, която са ми правили, и постоянно затлачвам ли, затлачвам" - много ясно, че ще привличаш само ненормални. Всеки нормален би стоял далеч от твоя негативизъм и драми. Като си се писала жертва, жертва ще си и останеш. И то не каква, ами перфектната жертва била.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 313d041997
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От това както си описала себе си съвсем ясно е, че си за психиатрията. Сама казваш: "Не съм злобна, но съм озлобена. Постоянно злобея. Казвали ли са ми, че съм злобна".
Как може да казваш, че си деликатна и вежлива, а злобееш и си злобна. Деликатност и вежливост не вървят заедно със злоба и злобеене. Невроните в мозъкът ти не вършат добра работа, а прескачат хаотично не по правилата на нормален мозък.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bbb77b0fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Отношението на хората към теб е абсолютно отражение на твоето отношение към себе си. Ти се съдиш-хората те съдят. Ти се жертваш-хората те жертват. На енергийно ниво не можеш да се скриеш или да се престориш на друга.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ffc8b082be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Кажи ни нещо за твоите родители? Има информация в нета- Манталитетът на жертва, Отровните родители, книгите на Лиз Бурбо, споко, трудно е, но ще се справиш! Осъзнаването е самотно занимание, изисва време, действай!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e8305fe27a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нормално е да реагираш злобно, иначе ще ти се качат на главата.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d6aceb93e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторката: Да спомена, че проблемът ми е, че давам много обяснения и оправдания. Иначе благодаря за мненията, сега видях, че не всички са публикувани.
Така! До номер 3 - Ти не можеш да четеш ли? Написах, че се държа злобно, защото се боя, един вид отбранителна позиция. Хайде намали малко и ти злобата. Че и обижда на всичко отгоре. Държала съм се като малоумна. " Искали да ми помогнат". Откъде тази злоба? Целият ти коментар говори, че си груб и недобър човек. А най- много не ми харесват хора, употребяващи изразът " филмиране" - толкова ограничен израз, сякаш човек да изпитва емоции, е филмиране! Моля, прочети две от точките в условията: 1. Обидните квалификации не са аргумент. 2. Пазете мъдростта за себе си. Така, къде прочете, че съм малоумна, аз пиша за БАР. Всеки нормален би стоял далеч от моя негативизъм? Но драги, ти не видя ли какво написах по-горе? Че съм позитивна и отворена, а другите ме товарят с негативизма и комплексите си. А съм весела и общителна по характер, обличам се хубаво, и съответно, получавам злобни забележки от убити и неприятни хора. Въпросът е с какво ги предизвиквам? ... Май ти си малоумен, и е по-добре хора като теб да не влизат в сайтове и да дават съвети. Хейтъри като теб - далеч от интернет, че както давате съвети, ако някой лабилен ви се върже, зле ще стане. Точно за хора като теб говоря. Отдалеч си личи колко си убит, и как изливаш комплексите си. Споменах, че почвам да злобея, след като дълго съм траяла тормоз и обиди, и след като се е натрупало, и не съм отговорила навреме, изведнъж избухвам. Мисля, че номер 7 е отговорил много адекватно и е разбрал за какво става въпрос. И да, качват ми се на главата. Въпросът е, как да не го позволявам.
До номер 1 - Това, че твоята позната има подобен характер, не я прави задължително биполярна. Ако скача от настроение на настроение? ... Можеш, ако искаш, да ми опишеш точно какви са " симптомите " на тази твоя позната. А това да си емоционален, е нещо хубаво, и няма нищо общо с разсъдливостта и зрялостта. Тя на колко години е, млади момиче ли е? ... По описанието аз също познах и свои други познати, и изобщо, доста млади хора, мъже и жени, но това вече е друга тема.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 225226e94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами не знам авторке как да ти помогна, ако те познавах лично сигурно щях да мога да ти дам някакви полезни съвети кога как да реагираш, да не реагираш.
Не смятах и да пиша в темата ти, но като видях изказването на номер3 просто реших, че трябва да реагирам - според мен изказването ѝ въпреки, че е написано изключително интелигентно, е буквално Гадно спрямо теб и разни други хора като теб, в твоето положение, защото на всеки с поне малко сиво м/у ушите трябва да му е ясно, че вие обикновено сте имали много трудно детство, расли сте в много стрес и.т.н.

Тук гледам, че е писала авторката на темата Нежелани - там съм писала коментар, номер19 е. Виж го, случайно може пък и мъничко поне да ти помогне. Също може да започнеш да четеш разни книги за личностно развитие, емоционална и социална интелигентност.
Даже ето ти една книжка:
http://ebooks.bharathuniv.ac.in/gdlc1/gdlc4/Arts_and_Science_Books/arts/psychology/Books/Constructive Thinking.pdf

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: de7b330e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дали БАР е правилната диагноза? Ако смяната на настроения е много бърза - в рамките на няколко часа или дори час, то надали е БАР. По-скоро е гранично личностно разтройство. Силната емоционалност, помненето на всяка обида и припомнянето им при следваща такава, както и бурните емоционални реакция (като при дете), т. е. проблем с контролирането на емоциите, приличат повече на гранично личностно разтройство. Провери диагнозата си.

Опитай се да излезеш от мисленето на жертва. Не слушай какво ти говорят, бъди себе си. Бъди тази, която ти искаш да бъдеш. Дистанцирай се от злобните хора. Не ги допускай в живота си. Търси добрите хора като теб. Все по-рядко се срещат, но се намират тук-там. И хубаво правиш, че режеш тези, които се опитват да ти отровят живота. Няма нужда да се доказваш пред никого освен пред себе си.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bbb77b0fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Всъщност "жертвата" е най-големият манипулатор. А с пасивната си агресия е способна да превърне и най-милия човек в насилник. Като непрекъснато кара всички около себе си да се чувстват лоши хора и ги агресира. Като все си избира счупения стол, смачкания бонбон, най-тясното място в колата и после мрънка все едно е спасила човечеството с жертвата си, а видиш ли хората даже не са разбрали и нагло си осигуряват личен комфорт. Ами всъщност, това не поискано добро не трогва никого. Само показва, колко малко смята, че заслужава. Създавайки впечатление, че няма нужда да се прави нещо за нея, тъй като тя е ок с всякакви условия. Същото е с премълчаването. Тя чува нещо, което не й харесва и мълчи и кво ли си вика "аз съм над нещата, скромна и добра", обаче околните си мислят "или е глупава, или не може да се изкаже, милата" и да, става им мъчно и започват да менторстват, искат да я научат да живее качествено и да се отстоява, та най после да спре да мрънка и да е вечно толкова нуждаеща се, слаба и жалка. Обаче тя не иска менторство, тя иска и другите да се жертват в нейно име, като не осъзнава, че с поведението си провокира точно обратното (никой да не се съобразява с нея) и тогава става страшно. Колкото повече се жертва, толкова по-малко получава. Тя хем не иска и не прави нищо за себе си, хем е вечно разочарована, недоволна и обидена. Как да се угоди на някой без мнение и претенции, как да отгатнеш нуждите му? ! Така жертвата предизвиква чувство за вина у хората, а на никой не му е приятно да се чувства като злодей. И от менторство, нещата отиват към " я се стегни/гръмни/изчезни, защото на хората просто им писва да стъпват по терлички около ранимата жертва. Тя така или иначе, никога няма да да е удовлетворена, докато не се научи сама да се грижи за себе си.
Какъв е проблемът на Жертвата?
Проблемът й, е че идея си няма как да се погрижи за личното си щастие (затова всички й изглеждат капризни и егоисти) и се отдава на грижа за другите, липса на претенции, все да не пречи, все да направи компромис, с идеята, другите от своя страна да знаят как да я направят щастлива и да се жертват за нея. Няма такъв филм обаче, никой не може да я направи щастлива, ако тя самата не може. И така тя е все разочарована от света, жертва на хората и обстоятелствата.
Жертвата трябва да се научи да се отстоява, да се превърне в спасител на самата себе си. Да стане авторитет. Да се научи да си създава личен комфорт. Да сяда, където най й харесва, а не където няма да пречи. Да казва, каквото мисли, а не каквото искат да чуят другите. Да създава условията, а не да се нагажда. И най вече да спре да прави непоискано добро, да спре да се жертва, когато дори не е помолена за това. Така жертвата ще изгради едно самоуважение и любов към себе си, които неминуемо ще доведат до уважение обратно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d6aceb93e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Благодаря още веднъж за мненията!
До номер 11 - Ама нищо, нищо не си разбрал! Съжалявам, но си много глупав човек! Нито съм това, което си описал, нито правя това! Много жалко за теб! Точно обратното. Именно ЗАЩОТО ИМАМ МНЕНИЕ, КОЕТО ОТСТОЯВАМ, именно защото имам позиции, в това число и политически, именно защото имам широка култура и душевност, ми правят забележки.
До номер 4 - Ти също нищо не си разбрал. Абе хора, вие като четете, мислите ли? ... Нищо не ми е хаотично. Злобата и деликатността често вървят ръка за ръка.
Но както и да е. 4 и 11 са още доказателство за душевно зли хора. Те са тези, за които са пуснати темите в сайта " Смятате ли, че морализаторстващите хора са морални" и " Защо българите са толкова злобни".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker