Бременна съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бременна съм
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2172 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16г. Разбрах, че съм бременна преди няколко дни, защото направих тест за бременност. Мисълта ми е, че аз правих любов с бившето ми гадже преди 4 месеца. Не съм имала цикъл от малко преди да правя любов. Майка ми е твърдо против да правя аборт. Казва ми, че ще се превърна в убийца, ако го направя. Иска бившият ми да си поеме последствията, а аз не искам. Той не е виновен, че го правихме! Вината си е само моя, защото аз го исках...
Майка ми е твърдо решена да износя бебето и бащата да плаща издръжка. Има ли начин да навия майка си да направя аборт? Не искам да имам дете! Поне не сега... Знам, че сигурно ме мразите, защото съм в четвъртият месец и искам да махна бебето, но наистина не го искам. Минавало ми е през ум и да го дам за осиновяване, но ме е страх, че майка ми няма да го позволи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 896849888d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баща имаш ли? Той също може да ти подпише съгласието. Друг въпрос е дали лекарите ще го направят. Има някаква граница, 12 седмици или 14, не знам точно. Но е достатъчно един родител да подпише съгласието за аборт, когато майката е под 18 години, не е нужно и двамата.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 45f356be4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Честито за бебчето! Нека е живо и здраво и много обич да ви донесе и да бъде угрижвано с много любов :)

Един съвет за по нататъшни актове... явно вие не сте много слушали за едни гумени обвивки които до колкото си спомням те предпазват от тия неща. Ако искаш аборт никой не може да те спре.... просто го направи! Като си искала да правиш с*кс питала ли си майка ти или нвкои друг? ... Тогава какъв съвет искаш от нас? Помисли малко.... на 16г. и ще бъдеш млада майка на 17г... детството ти ще замине за секунда... Но майка ти е права ти отменяш живот на едно малко фастъче но пак ти си на 16г което ееее EEeEEeeeeeeee... Да пази боже! ... Но защо ти да си виновна само? Искаш да бъде задоволена но й не и оплодена нали :) Тогава защо героя е свършил в теб... явно му е бил голям кеф...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f95ca8808c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мога само да ти пожелая, да вземеш правилното решение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ee3825e877
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А бе да ти кажа децата не са пречка за нищо в рози живот стига да имаш желание. Нито ще ти пречи да завършиш, нито да следваш, нито да се забавляваш, нито за бъдеще да си имаш мъж стига ти самата да имаш желание да се развиваш. Кажи на бившият си, ако не иска да се съберете направи както майка ти казва. Евала че имаш такава майка на която можеш да разчиташ и да те подкрепя. И аз като бях бременна още майчинските ми чувства липсваха но след раждането нещата се промениха. Сега не мога без “чудовището”ми. Има мъже които могат да приемат чуждо дете, но аборт не могат ако това те притеснява. Ще пораснеш и ще узрееш и ще съжаляваш ако убиеш детето си. Не си сама, имаш подкрепата на майка си

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bbc9a73fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И да искаш не можеш, аборт мах до третия месец
Не се притеснявай, ако си бяла поне няма да те мислят за циганка

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 50552b6eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   В четвъртия месец не се прави аборт ,а убийство на собствена рожба .А вие нещо за презерватив да сте чували ,щом не го желаеш това дете?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f7777728b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вземи се консултирай с лекар. Какви са опасностите, според мен е късно за аборт, но какво ако родиш бебето. Ще ставаш млада майка. Гледай да си завършиш поне и дано и приятеля ти бъде малко отговорен. Като станеш по-голяма ще разбереш, че едно дете не е само на майка си, има си и баща. Защо не се пазите, деца деца....

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1793691f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Късно е, мила. В 4-ти месец аборт не се прави. А и чуваш ли се какво говориш? Осиновяване! Ти как би се чувствала на мястото на това невинно същество? Задръж го, виновна си си ти, че не си предприела предпазни мерки като презервативи или т. н. А и толкова ли не можеше са изчакаш още 2 години?

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c0aaf77a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Гаджето ти знае ли че си бременна. Той трябва да знае детето е негово и всъщност вината не е само твоя а е и негова защото той не е използвал презервативи. Ти си на 16години ще ти е трудно да гледаш дете. Трябва да се консултирам с бащата на детето и да чуеш неговото мнение. И ти решаваш кое е по-добре за теб ако искаш направи аборта ако не недей.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 97fbe2805e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   След време може да съжаляваш, че не си го родила, пък и майка ти те подкрепя не виждам какъв е проблемът.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f8c30f5460
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Първо, много глупаво че сте правили секс без предпазни средства.
Сега, аз си мисля че няма смисъл да отглеждаш дете, което не желаеш. Едно дете е много сериозна работа, цял живот ще трябва с него да се занимаваш. Детето е за цял живот, не е само докато е бебе. Ако ти не го искаш, само ще направиш клетото дете нещастно. Едно дете заслужава любов, грижа, внимание, родители. Ако няма как да му се осигури любов и грижа, или аборт или осиновяване. В четвъртия месец е трудно да направиш аборт. Рисковано е. Може да получиш инфекция, силен кръвоизлив... Не е шега работа. В напреднала бременност се прави аборт ако плода има някаква малформация или пък бременността застрашава живота на майката.
Говори с майка си че искаш да дадеш детето за осиновяване. И не забравяй че живота си е твой, ти ще го живееш, не майка ти. Ако не искаш да бъдеш майка никой не бива да те кара насила. По-добре детето да бъде осиновено. Има много двойки които си мечтаят за дете, пък не могат да имат. Те биха се грижили с радост за него.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d21203e8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Уплашена си. Щом гушнеш малкото ангелче ще се осъзнаеш. Не убивай собственото си детенце при каквито и да е обстоятелства. Да, малка си, но имаш майка, която те подкрепя. Трудно ще ти е, определено, но ще видиш че бебчето ще те успокои щом го гушнеш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 77105805a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аборт в 4 месец? ! Нали се шегуваш? Съжалявам, но вече е твърде късно за това. Нямаш избор трябва да родиш. И какви са тия глупости, че приятелят ти не е виновен и няма нужда да плаща издръжка. Ти имаш ли идея как се гледа дете? На 16 си, спри да витаеш в облаците и слез на земята!!! А и още нещо уж ти си го искала, пък сега не искаш да имаш дете. Нещо не разбрах. Кое си искала последно? Или хем да го направим без презервативи, хем не искам дете... е, не става! Мислете с главите си, хора!!! Като не мислите сега ще си майка на 16 и тепърва ще разбереш в какво си се забъркала. Повярвай ми, доста бързо ще трябва да пораснеш!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6f48b1cbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Май не може в четвъртия месец, но все пак говори с бившия и поискай пари да направите аборт. Ще си съсипеш живота. Имам приятелка, която е абортирала на 17 и казва, че е най-доброто й решение. Сега има мъж, когото обича и дете на годинка. Казва, че ако не е абортирала е щяла да си остане със селтак, когото не обича.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: dcaf2b8bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   14, ти четеш ли... Първо, една камара хора го казаха, в 4 месец не се прави аборт. Някои раждат в 6-тия месец. Второ момичето ти казва, че правило любов, не секс. Както знаем, любов по-често е ефемизъм за секс, но все пак, така го е написала, това четем...

Относно осиновяване, ако сърце ти дава да го зарежеш заедно с циганчетата, по-добре наистина го направи защото шансът по този начин да намери някой който го обича вероятно е по-висок... Може двамата да сте правили "любов", но не с любов сте му дали живот... За вашето поколение са измислени хапчета, презервативи, какво ли не, но за съжаление дори нямате акъла да ги ползвате... Даже за аборт по-навреме не си се сетила.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ed08106b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аборт се прави до 3 месец, в 4-ти няма как да го направиш легално. Не знам дали си наясно, но за аборт в 4-ти и следващи месеци нарязват бебето на парчета вътре в матката ти и после го изваждат. С две думи - чисто убийство. Много опасно и за майката. Затова се прави само в крайни случаи.
Според мен го роди и го дай за осиновяване, ако смяташ, че няма да можеш да го гледаш. На 16 си още дете, а пък има толкова много семейства, които не могат да имат деца и си мечтаят за такова, може би детето ти ще се чувства по-добре при тях.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 837a7f6e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Измислена история.
Хора, вече е в 4 месец и вчера разбрала...
Подминавайте ги търите измислени истории за да се спре

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 86e22d7c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аборт до третия месец, вече е много късно.
Информирай таткото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7e00379fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аборт се прави най-късно до 12 г. с., това е трети месец, а ти очевидно си минала този срок още преди месец. Честито, ще ставаш майка! Дори и майка ти да се съгласи да направиш аборт, вече не можеш. Късно е. Но и да можеше, трябва майка ти да те заведе и да даде съгласието си. Според мен на тази възраст трябва да се направи аборт. В днешно време ги правят окей и после пак забременяват, но само в частна клиника, добра клиника. Не на държавно. Но сега мисли имена, скоро ще разбереш пола, към 16 г. с. ще го знаеш. Чети много за кърмене и отглеждане на дете, не се залисвай по колички и дрешки, защото другото е трудно и трябва да си подготвена.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4bb2713901
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   До номер 2! С коментара, че:
//Ако искала да направи аборт никой не можел, да я спре. //

Няма как, да се случи без подпис на родител, понеже авторката няма 18години!
Под 18г. аборт се прави само и единствено с подпис от родител или настоиник, който се съгласява, за това! До 18г., те носят отговорност и те взимат решения вместо непълнолетното си дете, и само с тяхно съгласие може, да се извърши това. Като идеш ти дават един лист, който попълва родителя и се подписва, че е съгласен! Без подпис няма как, да се случи така, че не давай глупави съвети на хората!
Изисква се присъствие преди процедурата, където се подписва и ги освобождава от отговорност, понеже се извършва под упойка и винаги има риск.
Другото което е в 4ти месец аборт не се прави, дори мисля, че не е позволено понеже риска е твърде голям. Има определен период след, който аборт не може, да се направи и мисля, че авторката го е минала. Ако ли не е в последния момент, в който найстина вече здравето и се застрашава понеже бременността е напреднала.
Също така, авторке ти вече убиваш! В 4 месец има пулс и е достатъчно развито същество, което всъщност е твоето дете. Ти си на 16, но нормално ли е, да го убиеш дори, да беше възможно? Нормално е, да не искаш, да не се чувстваш добре, но това е живо същество не е кукла, не е играчка това е живот, това е съдба на едно невинно същество.
Изключи тези мисли и гледай напред, защото аборта вече е изключен, за теб, а и без подпис няма как. Замисли се ако ти разбереш, че майка ти не те е искала как ще се чувстваш? Ако знаеш, че е искала, да направи аборт и не те иска? Не е приятно нали :)
Ти ще родиш, но да го оставиш? Авторке щом правиш секс е крайно време и да започнеш, да мислиш трезво! Малка си и объркана, но мисли! Всеки знае, че всяко необмислено действие има последствие, мисли се на време след време няма вече време.
Мисля и се надявам, че историята е измислена, но ако не е мисли като голям човек щом правиш неща на тези години тряба, да поемаш отговорностите си. Ако ти си това дете, ако твоята майка те е оставила как ще се чувстваш? Гадно нали?
Цял живот ще имаш въпроси коя е, защо го е направила, защо те е оставила, защо не те е обичала, защо си нямала право на тази майчина любов, шанса, да имаш и ти семейство, да бъдеш обичана и щастлива, вместо захвърлена! На никое осиновено или не осиновено дете не му е приятно всеки има семейство, родители и е гадно точно теб, да не те искат, да са те изоставили :)
Крайно време е, да мислиш дори и, да не ти се иска.
Ако ти си карала момчето, да спи с теб обясни на майка си ситуацията и, и кажи, че ще го родиш при едно условие, да не иска издръжка. Тя е майка ще те разбере дори и трудно.
А ако момчето е искало и сте го правили не се дръж като дете, вече не си. Дръж се като голям човек и ако не си го накарала, той също трябва, да си търпи последствията, ако не го припознае ще пише баща неизвестен, няма, да плаща нищо ако не го съдиш и не е нормално, щом го правите двамата, да не си търпи последствията при положение, че това дете е вашето!
Моя приятелка тя е голяма, но не искаше деца, беше късно роди го и след това сякаш се влюби като му обръщаше внимание като и се усмихва, просто не само го обикна, стана живота и. Така, че не гледай на него с лошо напротив това е нещо хубаво, ще те дари с истинска любов и ще те обича вечно :)
Не оставяй детето си, никой не го заслужава ти си го правила и е егоистично, да го оставиш, за осиновяване - един вид, да му прецакаш половината живот на това невинно дете заради собствените си грешки. Дори темата, да е измислена се надявам хора, в твоята ситуация, да видят коментара ми и да се замислят над думите ми.
Не бъди егоист :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e414b94ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Всички обсъждат факта, че сте го правили без презерватив, но никой не пита как изкара 4 месеца без цикъл и сега се сещаш, че може да си бременна? "Не съм имала цикъл от малко преди да правя любов" това ме навежда на мисълта, че може и да не е от акта, за който говориш изобщо. Имало е време за аборт, но вече е късно... супер безотговорна работа. Прецени много внимателно дали ще прецакаш живота на бебето и своя собствен, ако не можеш да се грижиш за него или ще го оставиш в системата в изолация и без сигурност за дом и семейство. От тук нататък само лоши опции заради безотговорност...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2484b49148
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Съгласна съм с номер 21, че момичето е безотговорно. Момчето също. Те са още деца, а тръгнали да правят секс, да се разделят, тя го е накарала, а той да не би да не е участвал? Ако не беше тази бременност, щеше да последва друга с някое друго момче при тази безотговорност. А кой носи отговорност за децата на тази възраст, техните родители. Не им е време да отглеждат деца, ама като са ги направили е редно да ги отгледат. Това е природен инстинкт на една жена, момиче или всяко същество от женски род. Животът на девойката няма да е толкова лесен, но винаги има трудности в живота и сега е дошло времето да ги изпита. После идва хубавото и после пак трудното. Какво толкова, ако пропусне малко свободен живот, цената е едно дете на път, което е дете на авторката, което един ден ще порастне. Твоето дете е причина, за която си заслужава да съществуваш. Това е дар, за който някои хора купнеят дълго време. Може да изгубиш единствено времето, в което да опознаеш себе си и да се оформиш като зрял човек, време на свобода и безотговорности, но можеш да го направиш и с това дете. А дискотеките и излизанията, можеш да излизаш, щом майка ти ще е до вас, но те са толкова незначими в сравнение с това да бъдеш майка. Бъди силна, ще се наложи да пораснеш по-бързо и няма да е лесно, но не се отказвай, винаги има светлина в тунела и винаги има надежда. Да изоставиш дете е още по-безотговорно и от това да правиш секс без презерватив на 16. Така обричаш едно същество да бъде лишено от майчина грижа, да бъде в топлите прегръдки на майка си, да прекарва самотно празниците, да търпи подигравки и цял живот да те обвинява и да се чувства отхвърлено. Дано вземеш правилното решение и дано се държиш по-отговорно.
Ж 27

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 349314cb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Еми да беше разбрала по-рано за бременността и да беше направила аборт без да казваш на майка ти. Ама в 4-тия месец вече е много късно. Сега варианта ти е само осиновяване. Пък как да убедиш майка ти Не знам.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 04b751a687
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Така първо аборт се прави до 3-ти месец. Другото което е НЯМА АБОРТ БЕЗ УСЛОЖНЕНИЯ!!! Да поясня за по категорично.
Ендометрит възпаление на лигавицата на маткат
Параметрит възпаление в околоматочната тъкън възниква поради проникване на бактерии през стената на матката. А и също така може никога повече да нямаш възможността да имаш дете. Да си била мислила преди това. Не убивай детето си износи го пък го дай за осиновяване, но не го УБИВАЙ.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3167a35483
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   За аборт за съжаление е късно в 4ти месец. Ти обаче си още дете - не е добре да гледаш друго дете, ще си съсипеш бъдещето.

Осиновяването никак не е лоша опция - много двойки чакат за детенце и предвид, че масово се предлагат само циганчета или деца с леки увреждания, твоето ще е направо благословия за някое семейство. Така и бебенцето ще има шанс да го отгледа подготвено за това семейство с възможности и на теб няма да ти се налага цял живот да плащаш за грешката си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker