Възможно ли е да е наркоман? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Възможно ли е да е наркоман?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1219 пъти
Привет, ето и я и моята история. Преди близо 3 месеца съвсем случайно в интернет се запознах с едно момче. Членувахме в една група и той имаше там тема, която аз доста остро коментирах. След това ми писа и се заговорихме. Така се случи, че намерихме общи теми и постепенно той започна да ми пише почти всеки ден. Станахме онлайн приятели за отрицателно време. Той си има приятелка, а аз съм омъжена с малко дете, но бракът ми като цяло не върви и имам доста проблеми. Не съм влагала нищо специално в това общуване, и в началото беше за убиване на времето като съм свободна защото бях още по майчинство. Не усетих как започнахме да си пожелаваме лека нощ и добро утро и да си споделяме. Той ми призна, че има и други чувства, дори ми написа стихотворение но и двамата знаехме, че можем да сме само приятели. Въпреки това по някакъв начин и аз започнах да изпитвам нещо. До последно смятах, че е заблуда. Както и да е, тези грешни чувства останаха на заден план, защото бяха безсмислени. И двамата сме на възраст 25-26. Разбирахме се сякаш сме се познавали от години и усещахме някаква духовна връзка или поне така ми се струваше на мен. Видяхме се два пъти и разговаряхме съвсем нормално и приятелски.
Пропуснах да кажа, че момчето пуши понякога трева. Не съм фен на тези неща, но ги приех. Пие антидепресанти от доста време но понякога взима и други лекарства, твърди, че бил проучил всичко, чете много медицински книги. Въпреки това от самото начало това не ми допадна и го съветвах да не се самолекува и да пие неща без рецепта. Тъй като имах малко тежък период, ми изпрати някакви успокоителни увери ме, че са безопасни но все пак ги изхвърлих, защото не исках да рискувам да пия нещо, което не е предписано от специалист. Наскоро ми сподели, че щял да опита магически гъби само веднъж за да "открие някакви отговори'". Много се притесних опитах да го спра, но си беше решил това и спря антидепресантите за седмица. Стана сякаш друг човек. Дръпнат, дистанциран и рязък. След тези гъби се промени още повече, беше убеден, че е видял жизнения ми път както и на другите и започна някак да ме порицава, стана още по-дръпнат. Казах му хиляди пъти, че прекалява и че тези вещества са вредни и не дават никакви отговори а всичко е илюзия. Наскоро пък рещи да се прави на психолог и ме изкара с няколко диагнози... и уж бил сгрешил за мен по много отношения. Допускам, че може да му е омръзнало да общуваме, но и се притеснявам, че по някакъв начин е започнал да злоупотребява с тези вещества и това пиене на лекарства без рецепта е безумие. Опитва св да се изкара загрижен за мен и намеква, че съм болна и трябвало да се лекувам а самия той има моменти, в които не знам дали е адекватен. Има ли вариант да е наркоман и цялото ни това общуване, внимание от негова страна, отделено време и признание да е било някакъв цирк... не ми се иска да е така, защото се привързах много към него въпреки всичко, но не мога да бъда близка с наркоман, който се смята за половин доктор само от четене на медицинска литература... Моля дайта ми насока и съвет как да постъпя и има ли вариант да му покажа, че всъщност той има повече нужда от помощ...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6fae1bce81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш нужда някой да те цапне с мокър парцал през лицето, за да се осъзнаеш. Гледай си семейството, а този наркоман го забрави.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cc3a6b16ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Божеее, какви теми...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f997088fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Е, падаш си по този явно, че да питаш дали е наркоман, казвайки, че решил да пробва еди си какво... ужас. С наркомани никакво бъдеще нямате, запомнете го от мен! Или си имайте поне едно наум.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 925b58fee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ми не е било цирк, циркът е сега, след тия гадории. Просто могат да влияят по неподозирани начини. Един познат пробва гъби 2 пъти. След това около 2 седмици беше пълен с енергия, нови идеи, креативност, позитивизъм. Сега се разпадна и е пълна развалина, подозирам, че е в нещо като депресия. Хич не вярвам да е случайно, на пазара се продават безумни боклуци в момента. Иначе не си играй с огъня, гледай си мъжа и мънинкото, зарежи го тоя. Лесно можеш да кривнеш, особено щом имаш проблеми вкъщи.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 883997682b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Очевидно има достатъчно сериозни психически проблеми, а дали друса или не, само той може да ти каже. Но дори и да не друса в момента, със сигурност го е правил преди. Имай предвид, че някои лекарства за психични заболявания се ползват и от наркомани. Също така, предполагам знаеш, че наркотиците и психичните заболявания вървят ръка за ръка. Колкото и да е разочароващо за тебе, неговите емоции, чувства и поведение не бива да те впечатляват, защото той е болен и не разсъждава трезво. Явно ти харесва общуването с него, съветът ми е обаче да се отдръпваш постепенно и да се молиш да не се окаже, че е шизофреник или с друго подобно заболяване. Целта е той да се откаже да общува с теб, т. е. да не провокираш преследване. Трябвало е да ти светне лампичката още като си разбрала за тревата и лекарствата. Човекът се нуждае от лекарска помощ.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 332bc6c28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Психотропните вещества, затова се казват така, въздействат на човешката психика. Напълно е възможно четейки, да е видял отклонение у теб /то днес кой ли е без/. Но едно е ясно - ти нито можеш, нито ти е работата да го вкарваш в пътя. Не за друго, а защото не се вслушва в сигналите ти, при положение, че сте се сближили и би следвало да ти има доверие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker