Ще просъществува ли България до 2050 г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще просъществува ли България до 2050 г.
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 3065 пъти
Отдавна мислех да изпратя тази тема, но сега вече не издържам да мълча и реших да я изпратя, като се надявам редакторът да вникне в съдържанието ѝ и да я публикува. Повод да я изпратя бяха: Българофобията, Защо? в "Други" и стихотворението "За България" в "Проза, литература". Но има още една много важна причина, която би трябвало всеки един българин да знае или поне повечето българи да я виждат. Ще започна с третата най-важна причина и в изложението си по-надолу в текста ще се позова на горните две заглавия.
Първо искам да заявя, че напуснах България по времето на комунизма защото системата не ми харесваше, но не съм престанал да обичам родината си България. По онова време не ми харесваха хората, които заради някаква привилегия ставаха партийни членове (на БКП). За мен това бяха хора подлизурковци без никаква съвест и морал, такива бяха и в отношенията си с другите хора с които се налагаше да общуват, било то в работата си или в други сфери на живота. Ако аз исках заради кариера да стана партиен член веднага щяха да ме приемат, защото са ме и молили, но аз такова двуличие не мога да проявявам, такъв порок не съм усвоил. Предпочетох да намеря начин да напусна страната отколкото да гледам как някои хора се подмазваха за да се облагодетелстват от системата. Същото става и сега само че на високо ниво и то с преклонение до земята към свои и най-вече към чужди господа. И всичко това се прави за задоволяване на лични интереси, без ни най-малко да се мисли за доброто на собствения народ.
От известно време гледам по YouTube видеота от Българска Свободна Телевизия, предаването Актуално с Велизар Енчев. Има много видеота, но това което ме озадачи беше на 01.02. 2019. В тези видеота има коментари от професори, историци, журналисти и всякакви други хора. Останах изненадан как всички коментират лошата вътрешна и външна политика на България. Занемаряване на националните интереси на държавата, а пълно подчинение на политиката на Брюксел и Вашингтон. Днес българските политици са предатели на българския народ и абсолютни слуги на западната политика, която е унищожителна за българския народ. Как може българските политици с погрешната им политика да принудят 2,000,000 млади хора да напуснат родината си??? Това не е ли геноцид към собствения си народ. Ако тази политика продължава аз
не виждам как България ще остане българска държава до 2050г. Дано да съм грешен, но както вървят нещата и събитията в световен мащаб много се съмнявам дали ще оцелеем. Ненавиждам такава политика, която е против собствения си народ. Идвал съм си в България 4 пъти до сега, но ако такава геноцидна политика продължава повече няма да си идвам. Как може един пожарникар да бъде министър председател, да управлява една държава. Знаете ли, че създаването на партията ГЕРБ му е продиктувана от Вашингтон и той ще бъде лидер на партията докато Вашингтон го иска. Днешните български политици даже не празнуват освобождението на България от турско робство. Само партията Атака масово празнуваха българското освобождение от турско робство с помощта на Русия. Ако не беше Русия едва ли сега щяхме да съществуваме като държава. Не само това, но българските политици позволиха на сащ да създадат 4 военни бази в България, без да ни плащат дори и 1 долар за тези бази, чийто ракети ще бъдат насочени към Русия. Това ли е нашата "благодарност" към руската освободителна армия. Искам да помоля тези от вас, които прочетете тази тема идете в YouTube и изгледайте всички видеота на Българска Свободна Телевизия да видите за какво става на въпрос.
Към автора на "Българофобията,защо?" искам да кажа, че българите не са българофоби, управляващите ги карат да изглеждат такива. Не вярвам да има българи които мразят България. Българофоби са днешните политици, които са готови да продадът България, и го правят, за лични изгоди. Прочети стихотворението в "Проза, литература" и мисли какво казва поета:
"боли защото трудно стана..
.... чедата твои си отиват
скоро ще се върнат,
щом свърши мрачната неволя."
Авторът на това стихотворение е професионалист и той с ясен поглед вижда какъв е живота в измъчената България.
Не забравяй, че съзнанието е отражение на реалната действителност. Пак моля редактора да публикува темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0e38025a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе като цял съм съгласен, ама и малко си загубил връзка с българската реалност. Това за Атака ме развесели искрено. Празнували Освобождението хахаха. Те са най-големите позьори и популисти в България и по избори си умират да правят циркове, да бият бабички по границите и подобни, но когато няма избори, аз не си спомням да съм чувал за тях. Ако ми даваш точно Атака за пример, значи или и ти си им на нивото, или тотално си загубил връзка с българската реалност.

Колкото до руснаците - колкото са ни освободили, толкова са ни и поробили. Не си мисли, че са ни освободили за черните ни очи, ей така щото ги кефим. После пък с този комуизъм, който ни натресоха ни ебаха майката повече и от турците и още не можем да се оттървем от "бивши" комунисти, така че... айде няма нужда.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: de5a2f45ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До 2050 година, предполагам тази територия ще е част от Турция. България ще си я има като географско понятие, просто населението ще е друго. А иначе българска диасора ще си има по целия свят.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c98e711349
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Смърт за политиците, да отидем с пушки и да ги избием.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 56e4d17e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, ти ако беше на мястото на руския цар тогава, щеше ли да мобилизираш няколкостотин хилядна армия, да рискуваш сума ти човешки жертви, икономически загуби и потенциални протести при лош развой, ей така само щото някой те кефи? И какво толкова са ни заробили? Само 30 години по-късно ние воюваме срещу тях в Първата световна.
А за комунизма, това вече е форс мажор, срещу когото при тогавашните обстоятелства е нямало шанс да избегнем. Те ли започнаха войната? Не. Ние подкрепяли ли сме индиректно този който ги нападна? Да.
Ленин е оглавил навремето революцията със солидната финансова подкрепа на немския кайзер за да оттегли Русия от Първата световна война. Иначе революцията можеше да завърши по съвсем друг начин.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8d5efd2517
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много ми е смешно като почнат да философстват някакви чичковци за България, ама от чужбина.
И споко - не се кефя на никоя партия.
Освен това е правилно да се изписва ВИДЕА, а не видеота.
За възрастен човек сте много зле с правописа, защото видях и други правописни грешки. Сега да не вземете да се оправдаете с това, че живеете в чужбина. Старите поколения сте известни с отличен правопис, даже често парадирате с него, и озверявате и истерясвате като видите някой млад човек с някоя и друга правописна грешка, ама за вас всичко може... лицемери.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ced1ea2480
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ами минахме през министър цар, що да не минем и през министър пожарникар... Само не знам какъв ще е следващия... Шоумен? Накрая ще завършим с министър ДПС-ар и ще приключи работата...

България е една провалена държава, и то от много отдавна. Последните 800-900 година са просто агонизиращ стадий. Но наистина изглежда, че дори и той е на приключване... Не се заблуждавай, че има дори една, дори и малка читава партия. Всичко е платено от някой, всичко е проституция за чужди интереси... А що се отнася пък до самият народ, той само чака, и на никого не вярва, дори и на себе си. Деградиращ, измиращ, емигриращ, просто едно разпръснато стадо...

Свършека на неволята, е приключването на държавата. Беше ни подарена свободата, и неприятната истина е, че така и не я заслужихме...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c60570b6fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Всъщност Б. Б от пожарникар стана политик, защото беше поставено лице на СИК, финансиран от Сретен Йосич. Така и повечето български "политици" ся влезли във власта. Мутренските години са отминали, само, че мутрите са променили своя облик. Но не само политиците са проблема, ние търпим, и търпим.. Имам познат който живя 10 години в чужбина, отвори собствен бизнес, но носталгията му го накара да се върне и сега не знае защо се е върнал след като видя какво е тук. Момента да направим нещо е сега, и можем да поправим нещата, но трябва да св съберем като народ. Жалко,че едва ли ще се направи нещо..

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0af45dc6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 2030-2035г ми се струва че няма да има и 100 000 българи по земите ни. А тези прогнози за войни изобщо не ми харесват ама ми звучът смислено. Какво мислите за това? Ще има ли война през 2020г.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9f6da25379
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не знам пич ...
Чакай да погледна, на какви оставихме да ни управляват през демкрацията.

След края на комунзма, избрахме комнисти... пардно, социалисти.
След най-тежката финансова криза, която страна от този континент е изживявала в мирни времена, избрахме демократ с големи очила, който бяха засенчени от големите му зъби, а после негов авер с големи амбиции.
След тотална приватизация, т.нар "Мутренски Години", пълно безобразие, валутни бордове повече от 2 телевизии, както и терминът "кредитен милионер", който има много специално място в сърцата ни, но няма нищо общо с кредитните милионери извън нашата страна, всички бяха объркани. Толкова объркани, че решиха, че ще пробват, да направят противното, на това, което светът беше направил за псоелдните 200 години. Опит, да върнем монархията ... или поне монарха.

Та върнахме монарха, в жалък опит, да върнем провалил се режим (или проваклен, както решите) от недалечното минало.
След тотален провал, забогатели юпита с дипломи от елитни американски университети, решихме, че е време да пробваме да върнем провалилият се режим, сега от близкото минало, като изберем наследниците на комунистите. В гениален ход, решихме, че вместо да му мислим мнгоо, ще съчетаем представители на социалиЗЪМЪТ, монарха, както и хора, представляващи интереси на по-предишният режим.
Никой не се учуди, когато тази химера върна икономиката ни още по-назад. Нещо, което повечето хора не вярваха, че е възможно.
Поне се появи нов герой. Преди бранеше царя, послед бранеше новоизбраният предишен цар, а сега, след каот бранеше народа от себеподобните си (или бранеше себе си, въпрос на гледан точка), въпросният герой стана кмет на София, но след като излови снежинките, реши, че е време, да улови най-големият пост.
С PR кампания, оглавявана от единстената друга личност, имаща огромно одобрение по онова време, героят постигна енвъзможното.
В изблик на невероятен крави умствено изостанал процес, породен от 12 дневно безпаметно напиване, злоупотреба с тежни наркотици и -0чти 20 годишен период на депресия и чалга, народът направи най-великолепния си ход и избра въпросният герой ... три поредни пъти.

Толкова тежко и бързо потънахме, че си разбихме главата в дъното, ама както гледам, толкова яко ударихме дъното, че ще отркием и мазето под него. Ако тенденцията пордължи със същите темпове, аз се съмнявам, че Българяи 2030 ще се случи :/

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 070b634c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   След като прочетох автора си изградих мнение за него, че се е поддал на нечии манипулации в интернет. Без да се мъчи да осмисли идеята, без да види в собствената си купичка, той преповтаря подхвърлени фрази от екрана и дори не разбирам изцяло целта му, но ми изглежда като политическа агитация за дадена партия.
Разбрах от текста, че автора е мигрант, преди 30-40г му пречел комунизма, след това му пречели едните или другите управляващи, както казва народа на кривата ракета космоса и пречел. Всички тях автора ги обвинява в икономически интереси и политическо подчинение на някой си. Обаче ако разгледаме текста виждаме, че самият автор има русофилски наклонности т.е. проявява политическо подчинение на различна от България държава и от десетки години живее в чужбина заради материален /икономически/ интерес. Напуснал България заради лични интереси обвинява днешните политици в работа за личните им интереси. Еми авторе всички които си оплюл не са по различни от теб самия.
Питаш авторе как можело един пожарникар да управлявал, ами авторе след като ти си повече от онзи пожарникар кандидатирай се, спечели избори, управлявай!
Боли те за 2 мил мигрирали и обвиняваш политиците в продажба на държавата, еми тези 2 милиона са същите като политиците едните продават държавата за пари за себе си и другите предават държавата за повече пари за себе си.
В стихотворение пишело
"боли защото трудно стана..
.... чедата твои си отиват
скоро ще се върнат,
щом свърши мрачната неволя."
Кой и как си представя, че мрачната неволя, ще свърши докато него самия го няма? Да стои далеч и да чака работата сама да се свърши, или още по лошо да чака останалите в бг, онези които теглят на гърба си "мрачната неволя" да оправят България, че да си дойдете вие на подредено и комфортно?
Не се ли сещаш авторе, че докато ти и още 2 милиона сте в чужбина и плащате данък на чужди държави, подхранвате тяхната икономика, храните техните пенсионери, строите техни училища и болници, образовате техните деца, онези останалите в бг да теглят мрачната неволя се опитват с данъка от мизерните си заплати да поддържат България?
Преди да плюеш политиците помисли и пресметни колко хора в бг работят и плащат данък и какъв, как е възможно с такива мизерни пари да се управлява въобще държава? Да парите които плащат българите в България като данък са мизерни, защото заплатите им мизерни, а данъка е процент от заплатата.
С тези данъци държавата трябва да осигури и поддържа за тях за децата им и за възрастните им родители, за инвалидите, за социално слабите, дори за затворниците и нелегалните имигранти, да им предоставя всички държавни услуги, да поддържа болници, училища, полиция, военни, театри, спорт, изобщо работата на всички министерства и клоновете им, нима ще кажеш, че има излишно министерство.
Ако само разгледаш данъка за здраве, на 1000лв заплата българина плаща 32лв за здраве с тези пари се лекува безплатно той, детето му, родителите му пенсионери на които от същите пари им се дават безплатни лекарства по здравна книжка, да не говорим, че ако на някой от семейството се наложи скъпа операция и т.н. как става тоя номер? Плюеш политиците, ти ще успееш ли да осигуриш по-добро здравеопазване на работещия българин неговите деца и родители с 32 лв месечно?
Сега си представи, ако днес се върнат всички онези избягали 2 милиона и работят в бг пък било то и за 1000лв заплата разликата в събраните данъци каква ще е и колко повече ще може да си позволи да похарчи за народа всяко едно министерство и какъв растеж ще постигне държавата ни. Затова е казано държавата това сме ние, колкото даваме за нея това ще ни покаже, така ще изглежда.
"мрачната неволя" се оправя с работа, замисли се от къде произлиза думата "неволя", това е отрицание на способността на човека да осъществява своите желания, отрицание на неговата воля. Мрачна е неволята на България, заради липсата на воля на голяма част от хората наричащи се българи.
За да се ядът плодове от дърво първо трябва да го посадиш, да го отгледаш, да се грижиш за него докато порасне да поливаш докато роди плод да набереш плода, че чак тогава да ядеш. Ние останалите в България българи днес само поддържаме българското дърво живо, до толкова ни стигат силите, защото вие млади, прави, здрави, работоспособни, избягахте и оставихте на нас да поддържаме старите и болните и инвалидите на бг, толкова малко сме на брой останалите и работещи в бг че до толкова можем да поддържаме и мисля, че според възможностите си се справяме доста добре. С нашите осигуровки и данъци се плащат здравеопазването, образованието, пенсиите и т.н. в България.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8957e743c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   7, този даже не и чичка, а дядка и е много по-опасен от лицемер - през соца е работил за ДС!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0244a6e4dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Дано не, ненавиждам тази държава.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 09d57490bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Такааа, заклеймяваш ББ и днешните политици, че са ни продали на Брюксел и Вашингтон, а забравяш, че на практика разлика от преди 1989 няма. тогава пък ни бяха продали на Москва. Само сменихме господарите! Или удобно не знаеш, че искаха да ни правят съветска република. Сега поне никой не иска да ни прави американски щат, нито колония. колкото до тъй нар. Освобождение, разрови се малко по-дълбоко и ще видиш, че Русия изобщо не го прави защото сме и много симпатични, а заради собствените си интереси. Освен това е дълбока тайна, че България е платила доста злато на Русия след Освобождението, за "услугата". Колкото до партия Атака, видно е, че не си идваш често в България и за това не си добре запознат. Не е тайна, че партия Атака е на руска издръжка! Естествено, че ще празнуват демонстративно Освобождението, след като са зависими от Москва и от парите, които им се плащат от там. Да не говорим, че лидерът им отдавна се е превърнал в посмешище с опитите си да имитира Хитлер. Ама това е друга тема. Така, че хубаво е да вземаш отношение по повод ставащото в България, но не е лошо да се информираш малко повече.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0e38025a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Аз ли нещо не схващам? Избягал си, защото било комунизъм, който междувпрочем го имаше в България, точно защото си бяхме дали гъзовете под наем на руснаците, а сега ревеш, че сме си обърнали гъзовете към америакнците, а не към мурзилките?

Това е още едно доказателство, че старото поколение подкрепяте комунизма не по рационални причини, а само от емоция - носталгия по младостта, която асоциирате с комунизма.

Не казваш къде си избягал, но едва ли е в Мадър Раша. Само не ми казвай, че си избягал в "лошата" Америка. Тогава лицемерието ще е пълно.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e4f79d9322
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   18, естествено, че дядката е избягал в Америка!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8750ff0e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   България може да оцелее ако се засилят националистическите тенденции в Европа и съответните партии вземат властта и с неолиберализма, промотирането на малцинства, феминизъм и сексуални изопачения се свърши иначе не виждам как може да стане. Хората трябва да гласуват масова за националистически/патриотични формации независимо дали ги харесват, дали правят гафове, да има корупция в тях и т.н. важно е да се промени посоката накъдето отиват нещата.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2acda2e45a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Българите имаха избор. Те не бяха оставени без избор. Това трябва да се помни всеки път когато се пускат подобни дебати за това какви политици ни управляват, каква линия следва държавата, какви ценности или липса на такива се прокарват в страната и ще просъществува ли изобщо България в близкото бъдеще. Атака може да е правила доста гафове, но има своя собствена телевизия по която всекидневно се повтаряха едни и същи неща описващи какви проблеми и опасности висят над страната и как може да се решат проблемите от коренът им. Също предлагаше съвсем други ценности. Така, че никой не е налагал на хората сегашното, миналото и по-миналото управление. Народа е този който виждаше ясно нещата, можеше да избере различното, но избра същото. Напълно свободно, съзнателно и доброволно. В крайна сметка народ направил такъв избор с какво е толкова ценен като народ, че да го мислим дали ще изчезне като страна до 2050? Би си струвало да се има подобна загриженост примерно за народ като немският, британският, унгарският или американският и дори гръцкият. Възхищението ми пред тях е огромно заради мъжеството което проявяват като нации. Това са народи с някаква стойност вече за които си струва да се застъпи човек. Неща като избиране на Тръмп, излизане от ЕС с референдум, поведение на Орбан и подкрепа от народа му, невръщане на Турция на турци търсещи убежище от режимът в Турция, срещу замяна на гръцки военни затворени в Турция като заложници, и много други неща показват колко голяма е разликата на тези нации с българската. Само ще напомня, че Тръмп има огромен бизнес в Турция, но само заради един арестуван от Турция американски пастор, забрави за всичко това, и им натресе такива санкции, че им опадаха зъбите. А американският народ му ръкопляскаше. Знаете ли кога български политик ще направи такава жертва и мъжество. Точно когато цъфнат налъмите. Това е нещо непонятно в маниера на българина. Също както му е непонятна и Атака. Може би има изключения в народа, но те са малко. А Русия не ми я хвалете. Именно заради това, че Атака стана крайно русофилска вече не я харесвам, а не заради гафовете и хулиганските им изпълнения преди, в които виждах по-скоро шоу. Аз не вярвам, че Русия ни е освободила от турско просто защото сме славянски народ. Имала е много сериозен свой собствен интерес от цялата работа тогава. А това което най-много ме дразни е, че си преписва ролята на освободителка на Европа и от фашизмът. Нищо подобно. Именно Русия планираше да нападне Европа. Само че Хитлер разбра това и нападна пръв. Първо Европа, а след това изненадващо и вероломно Русия. Русия никога не е планирала или искала да освобождава Европа или България от фашизмът. Тя се отбраняваше от врагът си до неговата му бърлога в Берлин, като просто пътят минаваше през Европа. Така че не само не е никаква освободителка, а е получила това, което първа е планирала да причини. Всички знаем и за свинщините на червената армия откъдето е минала-грабежи и изнасилвания. САЩ мисля, че са по-стойностна страна от Русия. Най-малкото защото имат активна позиция когато стане нарушаване на правата на човека от някой диктатор по света. Отиват и го смачкват, а не седят и рупат равнодушно пред свинщините като Русия. Русия е тази която подкрепя диктаторски режими по света и ги защитава от ръката на САЩ. В това число и на най-античовешката и антихристка диктатура Северна Корея. Освен това е майка на комунизмът и възвеличава СССР като пример. Но иначе се изкарва "светлата" държава пред света. Пред кого ли? Винаги ботушът на САЩ ще е върху тях и ще боксуват, нищо че седят върху най-многото богатства и имат най-многото територия. Вселената не толерира подобни свинщини. Както и народи като българският. Така, че дали ще изчезне страна като България, Турция, Индия, Сирия, Афганистан, Либия, Ирак или нещо подобно без никаква открояваща се стойност като народ, до 2050 не е болка за умиране на планетарен мащаб. Това тук не е народ, а зловонна яма, и не е държава, а развалина.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8277674467
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Дори не прочетох цялата тема. Не ме интересуват стихове и тем подоцно. Говори в аналитна.

Слаба раждаемост, висока смъртност, застаряващо население, силна миграция на вън.

Идентичността българин ще изчезне, а и не само българите.

Дори българин (като идентичност) да израстне зад граница, то децата му няма да са такива. Отнема от 1 до 2 поколения за да се измени идентичността. Това е защото културата, езика, навиците, историята (цялостната информация), битие се променят.

Друго, излез и погледни на горе. Погледни звездите. Виж колко сме малки хората. Какво ти пука след като човечеството го чака една и съща сътба, независимо от идентичностите и войните които се водят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f3da52c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   До 18. Извинявам се, но ти правиш ли разлика между комунизъм и социализъм. Аз съм напуснал комунистическа Б-я, а ти ми казваш, че ние старото поколение подкрепяме комунизма. Я се осъзнай малко. На мен ми харесва демократична социална страна, такава каквато беше Швеция и останалите скандинавски страни. Аз първо се установих в Австрия и исках там да остана, защото австрийската система ми харесва, но властите ни казаха (ние бяхме около 60 българи в лагера), че в Австрия не можем да останем. Предложиха ни Австралия, Нова Зеландия, Швеция, Канада и САЩ. Мислех си, че Австралия и Нова Зеландия са много далеч от цивилизования свят, Швеция е много на север и вероятно студено, Канада също е на север и много студена, а САЩ (Ню Йорк) е кажи-речи на същия паралел с България. Затова пожелах да отида в САЩ, но лошата Америка не ми е била мечтата. Дали ме наричаш лицемер защото живея в Америка си е твой проблем, но ще ти кажа, че Америка никога не ми е харесвала от морално-политическа гледна точка. Навсякъде по света тя създава проблеми, тя предизвика масовата миграция в Европа, България също има 65,000 мигранти. Току що прочетох в Българска Свободна Телевизия в предаването "Актуално", че бившия външен министър Соломон Паси иска България да има ядрено оръжие (разбира се американско). За толкова години живот в САЩ много добре съм разбрал какво е Америка. Ти идвал ли си в Америка или само в сънищата си си я представяш?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2b28f81e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Комунизма от България никога не си е отивал. Достатъчно е да погледнете всички политици от 1989г. до сега. Няма един, който да не е бил член на БКП, агент на ДС или син/дъщеря на такива. Сега излизат на преден план и техните внуци. Неслучайно, чуждестранните инвестиции у нас са срамно малки. Просто никой не иска да идва тук или дори да поиска олигархичните комунистически кръгове бързо го отказват, за да нямат конкуренция. Както виждате почти цяла Европа върви напред и се развива, само ние затъваме с всяка изминала година. Превръщаме се в държава от типа на Беларус - имитация на демокрация под чиято повърхност комунистическата върхушка безчинства.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9b382667a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   23, абе с две думи, не харесваш американците, обаче си избягал точно в САЩ (а си имал избор и за други държави). Харесваш руснаците, обаче си избягал точно от съветското влияние в България. Виниш българите, че се продали на американци, но ги съветваш да се продадат на руснаци. И като за капак казваш, че не си лицемер. Ама как можах изобщо да си го помисля.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8f30fcd226
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   По-големи тумори на тоя свят от Русия и Хамерика няма. Навсякъде да си пъхнат носа, все да трупат, все да се изкажат.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 525888212b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Ето ви истината за България, написана от по умен от мене човек "Днес е в ръцете на най-арогантните, безскрупулни, жестоки същества, които нямат право да се наричат българи. Агресивен тумор, който убива всички чисти мисли, надежди, мечти и воля за промяна. Черна сянка, която е покрила земята и душите ни. Те не познават думите състрадание и справедливост. Те вярват, че са господари на живота ни.

ТЕ СА БЪЛГАРИ, КОИТО ВОДЯТ БЪЛГАРИЯ КЪМ УНИЩОЖЕНИЕ! И ЩЕ ГО НАПРАВЯТ, АКО ИМ ПОЗВОЛИМ." Да България е болна, сериозно болна, и само истински българи могат да я спасят, но тях ги няма, останаха само плюмки които по цял ден се плюмчат пред компютъра, но на дела ги няма!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f3da52c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   До номер 18 и 25.
Виж как започваш твоя Н.18 коментар: "Аз ли нещо не схващам".
Да, ти наистина много неща не можеш да схванеш. С такова разбиране като твоето, много неправилни неща може да си помислиш. Уж не съм харесвал американците. Ти не правиш никаква разлика между обикновените американци и управляващата политическа върхушка. Ти изглежда си много млад и нямаш трезво политическо виждане относно Америка. Аз съм работил с много американци и знам какви хора са те. Американците са добри хора, но политическите им лидери са нещо съвсем друго. Аз не харесвам политиката на правителството, а не американското население. Правиш ли разлика между двете? Но има и друго нещо, обикновения американец е с много промит мозък, с изключение на десетина процента, а 10% от хората не могат да повлияет на политиката чрез изборите. Доста американски избори са фалшифициране, да знам, че не ти се вярва. Напринер с избирането на младия Буш за президент. Ще отговоря на Номер 21 и те моля да прочетеш коментара ми към него. И се опитай да схванеш някои неща политически.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f3da52c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   До Н. 21. Казваш, че българите имаха избор и народа е можел да избере различното, но е избрал същото. Българския народ е мислел, че щом вече има демокрация политиците ще управляват разумно, особено след създаването на партията ГЕРБ (Граждани за Европейско Развитие на България) на Бойко Борисов. Виждаш ли колко подвеждащо е името на тази партия. Кой българин няма да иска България да се развива по европейски стандарти, нали това са въжделенията на всички българи. Затова хората са гласували за ГЕРБ надявайки се да се доближим до стандарта на Западна Европа. И кой мислиш е имал идеята за ГЕРБ-Бойко Борисов пожарникара ли!? Тази идея му е подсказана от Вашингтон или от Брюксел. Разлика по политическите въпроси между двете столици няма. И понеже Бойко е глупав човек Вашингтон ще го държи на върха в българската политика докато им е нужен защото той е много послушен. Ти не допущаш ли, че в предишните избори може да е имало фалшификация. Бъди внимателен в следващите избори какво може да стане. Америка е гений във фалшифициране на избори. Очевиден пример е как избраха младия Буш за Президент. Ти сигурно и това не знаеш. Аз живея в сащ и знам много добре как избраха Буш за президент. Няма да се изненадам ако същите изборни трикове се приложат и в България.
И с каква сигурност казваш, че там където има нарушаване правата на човека от някой диктатор по света Америка отива и го смачква. Тези ти думи ми говорят, че ти имаш много слаби политически познания. А знаеш ли колко диктатори Америка е създавала и подкрепяла по света? Ще ти спомена само няколко: Генерал Пиночет в Чили, Фердинанд Маркос от Филипините, Генерал Мануел Нориега от Панама, бившия шах на Иран, Генерал Франко от Испания, Салазар от Португалия и още много други. На теб май тези факти не са ти известни, а се правиш на голям политически експерт. Знаеш ли защо Америка нападна Ирак? Сигурно ше ми кажеш някоя глупост, но ще чакам да ти чуя мнението. Дано да ми отговориш поне на този въпрос.
Ето още една твоя "мъдрост": "Русия е майка на комунизма". Знаеш ли кой създаде комунизма в Русия?? Можеш ли да ми отговориш с увереност или ще шикалкавиш някои небивалици.
Това което ще цитирам от теб по-долу направо ме кара да си мисля, че ти имаш психиката на най-жестокия диктатор в Света.
Твой цитат:
"Дали ще изчезне страна като България, Турция, Индия, Сирия, Афганистан, Либия, Ирак или нещо подобно без никаква открояваща се стойност като народ, до 2050 не е болка за умиране на планетарен мащаб".
С този израз ти показа истинската си същност на жесток човек. Просто не ми го побира мисълта да приемаш изчезването на 7 "държави без никаква открояваща се стойност като народ". Ти си нещо уникално като мислител. Само недей да ми игнорираш този коментар. Модератори, моля ви да ми публикувате коментара.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0e38025a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   29< кой ти говори за обикновените американци? Точно политиката им визирах. Нали за това е темата. Като не ти харесвала американската политика, чий го дириш в Америка? Като толкова ти харесва руската политика, заминавай при мурзилките. Лицемер си. Хем мурзилската политика е голяма работа, хем пак си се набутал в Америка и при нейната гадна политика. Май паричките ти са по-водещи, не политиката.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0e38025a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Не мисля, че има смисъл да се спори по подобни теми с дядка, избягал в САЩ преди няколко десетилетия, прибрал се само няколко пъти за по няколко дни и добиващ представа за българската реалност само от някакво си пенсионерско предаване от нета. А и да плюе Америка от Америка. Поне да беше избягал в друга държава. Така за какво въобще спори? Против себе си ли?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 80e2812c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Мхм, не харесвал Америка, ама се бута при американската икономика. Я да си ходи в Русия примерно, като толкова му знае устата :-)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0e38025a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Да, 33, човека харесва американската икономика, но не и политиката и. А на руснаците явно не харесва икономиката, а харесва политиката и, но не и комунизма.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 80e2812c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Еииий ми много капризен човек е тогава.
Да отиде на психотерапия.
Няма идеално положение.

Тя една икономика за да се постигне в определен вид, значи е водена някаква определна политика за това...

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f3da52c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Номер 31 и 32 ти ми звучиш като че ли си син на някой от днешните управляващи кожодери на българския народ. Престани да ми казваш къде да замина, а на теб като ти харесва живота в България стой си там. Със сигурност баща ти ще те уреди на по-висока политическа служба в управлението на държавата. Такива като теб нямат съвест
Казах ти още в началото на темата, че избрах Америка заради географската ширина (Ню Йорк) подобна на българската. Тогава въобще не можеше да се говори за завръщане в БГ. Ако се бях върнал щях да бъда в затвора. Цели 14 години не си бях идвал в България. Ти знаеш ли за 14 г. колко много човек се променя. Свикваш с всякакви порядки в обществото и вече си стъпил финансово на краката си и според теб да напусна и къде да отида. От отдавна дори не живея вече в Ню Йорк, а съм в един южен щат, където климата е идеален за моята възраст. Нямам никакви проблеми освен американската политика. Последните два пъти си идвах, вече при демокрацията, с единствената цел да преценя мога ли да живея в Б.Г. и разбрах, че при сегашните условия аз не мога да живея в България. Дори да съм голям богаташ-милионер пак не бих живял при вас. Аз държа връзка със стари познати по скайпа и всички реват от вашата политика. Но на теб сигурно никакво впечатление не ти прави мъката на народа ни, нали ти се чувстваш добре. Защо мислиш, че няма смисъл да спорим по политически теми? Кажи на теб всичко ли ти харесва от доста години в България. Сигурно да, ако баща ти, а може би и самия ти си на върха на политическата стълбица. Пак ще кажа, че хора като теб са без съвест. Вашата философия е, щом на мен ми е добре всичко е добре в държавата. Това, че народа страда теб какво те интересува. Да се оправят сами.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9b382667a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   36, не позна, не съм син на управляващ. И аз също не съм доволен от България като държава. Но ти си готов да плюеш на политичските си разбирания за една географска ширина.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f3da52c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   До 37. Като не си син на управляващ защо не кажеш в коя държава живееш. Всичко при теб е тайна. Когато трябва да ми отговориш го правиш само с едно изречение, а иначе пишеш дълги коментари. Ти си недоволен от България защото ТЯ още съществува. Ако изчезне като държава ти ще подскачаш до небесата от радост, защото тя е "без никаква открояваща се стойност като народ". Чуваш ли се какво говориш-"народ без стойност". Обясни ми защо не си доволен от България като държава. Ти може да си роден в България и говориш български език, но ти не си по етнос българин. Чакам да ми отговориш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2acda2e45a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   От 21 до 30. Сигурно смяташ, че Америка е нападнала Ирак заради петролът, както и вярваш на това, че атентатите от 11 септември също са скалъпени от САЩ за да имат претекст пред света да водят удобни за тях войни. Само, че това са недоказани неща. Аз не се хващам на фишеци хвърлени в пространството от поредният журналист или човек с въображение. Утре аз ако кажа, че и аварията в Чернобил е дело на САЩ това прави ли го автоматично истина? А Америка, ако е такъв гений във фалшифициране на изборите никога нямаше да дойде Тръмп на власт. Така, че и това е по-скоро фишек. А който и да е създал комунизмът в Русия, няма значение, защото комунизмът се е пробвал и в Германия и във Франция(мястото на измислянето му), но там народът му е счупил зъбите като на ментално заболяване, каквото е. А единствената почва за виреене намери в Русия. Нали народът е имунната система на една държава. Защо го е допуснал тогава? Както и защо българският допуска куп безобразия и рупа равнодушно? Въпрос на ценностна система, мъжество и активна позиция. Пак казвам в България ще изберат президент като Тръмп, народа ще се вдигне и ще излезе от ЕС, политиците и държавата ще прояви мъжество и чест като тези на Гърция и Унгария, когато цъфнат налъмите. Аз не знам САЩ кого са създавали като диктатор и с каква цел или интерес, но знам че са единствената държава, която не си затваря очите при престъпления срещу човечеството извършени от някого някъде за разлика от почти всички други страни които не гледат по-далеч от носът си. Ето не позволи на Турция да избие кюрдите, сърпа и чука(най-мръсният и античовешки режим съществувал някога) бяха големи, но ги счупи като клечки за зъби, а това е голямо геройство пред света и огромна услуга на него, кой сестрите ни измъкна от Либия от сигурна смърт от режимът там, кой после смъкна Кадафи, кой притиска Северна Корея и щеше да е прекратил съществуването и отдавна, ако не беше защитата от Русия и Китай, кой нахлу в Сирия като разбра за обгазявания върху народа, и много други примери. Само това че погреба сърпа и чука е заслуга която покрива и най-големите и глупости които е правила. Никоя друга държава не заема подобна инициатива. Това, че се бори единствена с Китай, също я откроява много пред останалите. А сега с Теслата която разработи ще сложи край и на останалите диктатори по света защото почти всичките от тях съществуват изцяло от петролните си богатства. Ако нещата бяха навързани за петролните пари отдавна да са убили Мъск. В друга страна това би станало веднага, но не и в САЩ. Сега с управление от проамерикански партии са много от развитите страни по света. И Южна Корея и Япония и Великобритания и Германия са един вид тролове на САЩ. Обаче са високо развити страни. Така, че проблемът не е в проамериканската партия управляваща страната, а в това народът мисли ли и има ли мъжество или просто следва най-ниското съпротивление. За жалост нашият следва най-ниското съпротивление и затова не се трогва грам от Атака и то още преди тя да стане русофилска(за да оцелее с това, вярвам). Докато при британците и американците и гърците и унгарците това не е така. А в историята на света държави винаги са се създавали и изчезвали. Това е естествен процес. Така, че е наистина добре да изчезват тия които само рупат равнодушно, а да се запълва на тяхно място с такива които не рупат равнодушно. Или най-малкото управлението на света да е от такива. Американецът е голяма работа не само заради изброената му активна позиция към престъпленията срещу човечеството, но и заради пълната му демокрация която прокарва по света, а демокрацията е нещо мега важно, защото е единственият модел на управление при който има най-малко потъпкване на космическият закон на свободната воля на човекът. Затова и там където има истинска демокрация, комбинирана с активна позиция от страна на населението и управлението на страната към доброто и злото, винаги държавата благоденства. А където има диктатура(крайното потъпкване на закона на свободната воля) винаги съдбата е една и съща-катастрофална и позорна. Всъщност този закон не засяга само държавата, а всички места където се потъпква свободната воля на човекът-било на работното място, между отделните хора, в семейството и така нататък. От тук тръгват големите неприятности и обрати. Ограничаването или потъпкването на свободната воля на човекът е равносилно на слагане на воденичен камък на врата. Това една комунистическа или посткомунистическа манерка никога няма да го схване. За което и Русия бъдейки най-голяма на света, най-рядко населена и лежейки върху най-многото богатства винаги мизерства и се бори с вятъра. Това една държава която е в кондиция със закона на свободната воля на човекът, поставена на мястото на Русия и да иска не може да си го причини. За жалост в България няма истинска демокрация, а активна позиция още по-малко. Така, че ако не изчезнем (което е естествен процес за такива), то поне ще сме управлявани здраво от САЩ.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2393cd715b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Ще бъда кратък : не.

Гледам тука има предостатъчно хора на които всичко им е ясно и няма тайни в вътрешната и външна политика. Да се чудиш как може да са такива разбирачи а да живеят в такъв абсурд наречен "държава". Странно как в този момент така прехваления им интелект секва и не могат да вържат 2 и 2.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 992a9577e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   " в Б.Г." , "видеота", абе какво му пишете още на този неграмотен старчок......

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0e38025a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   До 38

"Чакам да ми отговориш"

Щом толкова ти е важно, ще ти отговоря.

"Като не си син на управляващ защо не кажеш в коя държава живееш"

В България.

"Ако изчезне като държава ти ще подскачаш до небесата от радост"

Не, няма.

"Чуваш ли се какво говориш-"народ без стойност"

Такова понятие не съм използвал. Може би ме бъркаш или нещо си си въобразил, нямам идея.

"Обясни ми защо не си доволен от България като държава"

Не съм доволен от манталитета, от липсата на ред, от корупцията и от беззаконието, както и от лошите инфраструктура и жилищен фонд и неразвитата икономика.

"ти не си по етнос българин"

Очевидно правиш опити за ясновидство, но не ти се получава. Първо предположи, че съм син на управляваш, после че ще се радвам, ако България загине, после че съм от малцинствата. Като за капак ми сложи и думи в устата като "народ без стойност". Всичко това ме навежда на мисълта, че по-скоро имаш ментални проблеми и халюционации, отколкото да си ясновидец, още по-малко да си интелигентен човек, с когото има смисъл да се води диалог, щом си си въобразил, че действителността в България е каквато ти я представят в едно-единствено предаване, без да си живял тук десетилетия. Със същия успех и аз мога да изгледам едно занзибарско предаване и да споря как било в Занзибар. Това е най-малкото несериозно.

Ени адър куесчънс?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b7fb518541
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   42, гарантирам ти, че има ментални проблеми. И даже не ги крие, показва си из целия Интернет!

Най-забавната му мания е "Саша на 62 год.", която мразела мъжете и пишела фалшиви истории навсякъде. А бившето ченге се изживява като доблестен разобличител... И в този сайт напада "Саша" нон-стоп... Има образование по-ниско от бакалавър (собствено признание!), но се има за много умен и духовно извисен. А е доста неграмотен, женомеразец и ... повърхностен човечец с изявени паранои....

Абе, мани, мани...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: dabe4e230d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   До 2050 в България ще има само роми. Това е плана аз съм го приел . Не може да променяме нещо което е необратимо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f3da52c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   До Н. 39 Много наивно ми звучиш и политически и икономически. Вярваш на медийните лъжи като децата от първи и втори клас. Тук главните медии също много лъжат, но вижда само този, който ясен политически поглед.
Да, Америка нападна Ирак заради петролните залежи. Доказано е, че Ирак има повече петролни подземни залежи отколкото Саудитска Арабия. Но първо трябваше да намерят причина за да я нападнат. Една от причините беше да обвинят Ирак, че е тренирала терористите които със самолети събориха двете кули в Ню Йорк. Аз пък ти казвам, че никакви терористи не са пилотирали въпросните самолети. Това много американци вече го знаят. Мога да ти дам още неопровергаеми улики, но мисля, че няма смисъл защото ти и на това което казах няма да повярваш. Другата причина беше да обвинят Садам Хюсеин, че притежава оръжие за масово унищожение т. е. атомно оръжие. И двете бяха фалшиви обвинения. Садам нито е тренирал терористи, нито Америка е открила атомно оръжие в Ирак. Но Ирак беше вече победена и американските обвинения се оказаха нереални. Защо Америка не напусна Ирак при тези факти доказани от международна комисия? Напротив, Америка веднага започна да строи и отдавна ги завърши 21-на, 20 етажни сгради между реките Ефрат и Тигър, които ще бъдат американското посолство-най-голямото амер. посолство в света и тези сгради ще бъдат охранявани от 5 хилядна американска армия. Ако не е за петрола защо сащ ще строят толкова много сгради в Ирак. За теб това може да не е доказано, но аз съм го виждал доказано в американската преса, дори съм виждал сградите на снимка в американски вестник. На теб за да ти се докаже ти трябва да отидеш в Ирак и сам да ги видиш, така ли! Срахотен политик си.
А колкото за "нахлуването" на руската войска в Сирия и това не знаеш. Русия беше поканена да изпрати войска в Сирия от Сирийското правителство, а Америка нахлу в Сирия без да е поканена. Така, че добре ще направиш да си провериш политическия радар защото получаваш погрешни сведения. Но така е който гледа със затворени очи. Прогледни човече, прогледни. Политически си сляп и много наивен.
Относно избирането на Тръмп и тук нещата не ти са ясни. Американската избирателна система е двойна. Първо народа гласува, а после гласува електоралната колегия. Гласовете на тази колегия са по-важни от гласовете на американското население. Буш се съревноваваше с Ал Гор, който беше вицепрезидент на Бил Клинтън. От гласуването на американците Ал Гор водеше с повече от 500, 000 гласа, но гласовете от електоралната колегия от Флорида ги дадоха на Буш, защото неговия брат Джеб Буш беше Губернатор на този щат. Това са определен броя хора от всеки щат. Точно тази електорална колегия от всички щати избраха Тръмп защото и на тях им писна от фалшификации в изборите. Просветна ли ти поне малко сега.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f3da52c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Н. 43 по всичко си личи, че ти си 62 годишната стара баба Саша. Ти си тази която има шизофрения, грандоманячка си и си патологична лъжкиня. С виртуалната ти приятелка МонаЛиса3 и двете сте патологични лъжкини от голям калибър. Злобата и на двете ви е ненадмината. Не съм проверил какви нови теми има, но не вярвам да не са ти публикували още няколко за секс и как мразиш всички хора защото не са ти на "интелектуалното ниво".

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ee0476c27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   От 39 до 45.
Като изключим записите от случилото се в самолетите които са били предавани от стюардесите по радио, докато самолетите летели към кулите, е наивно преди всичко да се смята, че група хора отвлекли самолети и управлявали ги на самоубийствена мисия не са ислямски терористи. Как си представяш да платят на някои други за да се представят за такива и да се врежат със самолета накрая? Има хиляда други начина да се натопи еди си коя групировка в атентат, без да се прави самоубийство. Още повече, че тия кули и бизнесът който оперираше в тях, трудно ще се избият дори с петрол. А Америка нападна Ирак, защото наистина смяташе, че Садам имаше химическо оръжие. Но това, че не се намери такова, не значи, че Америка извърши погрешен ход. Тя освободи един народ от кървав тиранин който слагаше гранати в джобът до сърцето на неприемливите му хора и всички гледаха как се пръсват при взрива. Народът гласуваше за него с нарязани пръсти защото ако изберяха друга бюлетина си слагаха смъртна присъда, а кръвта от ръцете им върху бюлетината за него беше единственият им начин да покажат, че това не е техният избор, но нямат избор. САЩ не са отговорни за краят на Садам, а той самият, защото потъпкваше тотално космическият закон на свободната воля на човекът и затова краят му беше неизбежен. Просто това се случи чрез САЩ. Ако САЩ са ползвали някакъв петрол от Ирак това е било за да покрият военните си разходи от тази война. Иначе САЩ да си строят сгради в Ирак. Това е полезно за една съсипана от война страна. Това са инвестиции. Нали така дръпна Япония след краят на втората световна. А и сигурно са пуснали дебелите корени точно там защото Ирак е в центъра на терористичният регион от света. Нали ако се махнат от там терористите ще превземат и оглавят веднага всичко в тази страна. Тая страна е много дива, и без голямо военно присъствие там ще стане тотален хаос. То в България какво стана като падна режимът, представям си там, където всеки град е нещо като Столипиново. Иначе за сградите евала. Ако продължават така може накрая Българите да бягат в Ирак. Аз съм навит да настроят и в България, че от нашите архитекти дето се тупат в гърдите, по-големи недоразумения от тях са правили единствено комуниститие(циментовият курник наречен панелка). Нашите дето се вземат за много сериозно нямат ли гугъл да отворят да се разходят пет минути в Ню Йорк да видят това там, да го сравнят със своето, след което да се изпокрият. А за гласуването в САЩ само ще кажа, че на изборите цялата върхушка беше срещу Тръмп тогава, защото той настъпваше страшно много интереси на страшно много влиятелни хора, но той спечели и то със страшно много гласове на американците. Оранжевият е американска версия на Сидеров, който българите неглежират тотално. За което и не само няма да се оправим, а може и да не просъществуваме до 2050. Всичко започва от народът.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f3da52c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Интересно ми е къде се скриха големите български познавачи на световната политика (и най-вече професора по международни отношения). Да говорите за чути неща от някъде не значи, че казвате истината, ама повечето хора са такива, вярват на слухове. А като ви казват истината за окупацията на Ирак, за 9-11 в Ню Йорк, за "Руското нахлуване" в Сирия, за "демократичното" избиране на младия Буш за Президент на Сащ и кой и как избраха Тръмп за Президент на Сащ май вече се задавихте и няма какво да кажете. Че това нахлуване на мигранти в Европа го предизвика американската политика пак не ви се вярва. Ами ако ви кажа че един американец-евреин изключително известен в научните среди казва: Америка е най-големия терорист в света. И двамата му родители са евреи. Този учен аз много го харесвам защото е изключително хуманен. Едва ли някой от българските "познавачи на световната политика" ще знаят за кого говоря. Оставям ви да спите в собственните ви заблуди.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 51642943f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Аз само ще кажа, че в тази тема е бъкано с неграмотни възрастни хора, разбира се начело с автора ѝ. Каква срамота за България....

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f3da52c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   ДО 49 "Каква срамота за България" и за всички вас, които не виждате накъде отива една стара и велика някога държава на балканите. А ти като си много грамотна дай свойте прогнози за бъдещето на нашата държава. Виждаш ли някаква окуражаваща светлинка за нашето бъдеще или и ти ще кажеш като "професора"- какво като изчезнат няколко държави без никаква открояваща се стойност като народ. Ето, това сте вие еманципираните жени. Чувство за родолюние никакво сред вас.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 дни
hash: 66e64db184
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   След 15 год. ромите и хомосексуалистите ще си имат държава на 1300 год., която ще се управлява от началниците в Брюксел. Както казва 44-това е необратимо.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2644916792
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Номер 48, не съм сигурен, но бих предположил Ноам Чомски. Малко хора са достатъчно храбри да говорят истината, много малко са достатъчно интелигентни да излезнат от рамките и клишетата в които са вкарани. Ако всички професори са толкова заблудени, то образованието очевидно нищо не гарантира.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a943ff7dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   Войната по план е този юни след провъзгласяването на новия японски император. Предвидено е(както всички схеми на високо ниво) да започне с обявяване на война на Иран от САЩ. Иран са вече във Венецуела с руснаците.. Стягайте гащите за този юни.

Не случайно имаме военен-президент. По време на война президентът се превръща във върховен главнокомандващ.
Бог да пази България!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f3da52c7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   До Н. 52
Да, за Ноам Чомски говоря. Чистокръвен евреин, но е един такъв от 1, 000, 000 евреи. Знам още 3, 4 подобни евреи с изключително хуманна съвест. Някои от тях са убити вече за това че проявяват хуманност, но Чомски няма да го пипнат защото е много известен.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 752d59cabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   Някой желаещ да се борим за България или само ще пророкуваме?

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker