Ревност ли е това или го смята все още за своето малко детенце? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ревност ли е това или го смята все още за своето малко детенце?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1341 пъти
Здравейте!

След дълго мислене реших и аз да споделя какво ме мъчи. Аз съм от малко градче, родителите ми никога не са могли финансово да ми осигуряват нещата, които са били осигурявани на другите деца в градина/училище, университет. Общо взето доста липси, но пък поне не съм лигла и съм възпитана. Признавам, че винаги ми е било кофти заради подигравки/подмятане/присмиване, че съм бедна, че имам здравословни проблеми (пухкава съм), че съм тъпа, че съм черна... Това последното направо ме изяжда! Не ми харесва как винаги се е налагало да се доказвам пред преподаватели и колеги, че не съм тъпа, че може да ми се има доверие и че за разлика от някои колеги, мога да схващам по-бързо. Не ми харесва как хората са предубедени към мен, па дори и в магазин да вляза... В училище и в университета се задават въпроси, знаете - а ние отговаряме. Случвало се е да отговоря и насреща да получа отговор "ама вие сериозно ли ми казвате това, хаха", въпреки че е по темата. Съученици/колеги са отговаряли доста по-глуповато от мен, но такова отношение не са получавали. Има го само към мен, но не и към останалите колеги. И това е заради факта, който най-много мразя в себе си - че съм черна и по-точно мургава. "Проблемът" идва от баща ми - той е, както ги наричат копанар (доколкото ми е казвал, роднините му са дошли от Румъния, когато р. Дунав е замръзнала), а майка ми е българка. Та аз по визия съм се метнала на него, за жалост... :( Не знам като каква трябва да се определям.

Пред завършване на висше съм и винаги съм се дразнила на това как се е налагало да уча здраво, за да изкарвам отлични оценки, околните да имат положително мнение за мен, а другите - чистокръвните (ако мога така да се изразя) българи с преписване и най-лесните въпроси - също отличен. Има и такива, които идват 1 път в семестъра и им пишат тройка без изпит... Колегите свикнаха с мен, говорим си, но никой например не сяда до мен. Дори и до мен да е единственото свободно място, не биха седнали. Биха се наръчкали 4-ма на един чин, но не и до мен да седнат. И сега не си мислете, че мириша... Не, поддържам се! Просто виждам как по един или по друг начин ме делят (не харесвам думата дискриминация, затова и няма да използвам).

В момента живея с приятеля си, който е българин и е бял като сирене. С него не съм говорила открито за този мой проблем, защото не мога да говоря спокойно за това - настъпват едни депресии, драми, рев - грозна работа. Но това е, което ме мъчи. Много се притеснявах как ще реагират родителите му и какво ще си помислят - добре ме приеха, поне такъв вид си дадоха. За разлика от моето семейство те са чисти българи, доста успели... Когато се преместих в големия град, заживяхме заедно, защото той оставаше при мен да спи. Просто ни беше толкова приятно, не можехме и не можем един без друг. Тогава започнаха проблемите с майка му - звънеше му и общо взето някакви истерии като "ти забрави, че имаш майка; сега да не забременее и да избягате; защо не ми звъниш, знаеш ли как се притеснявам?" Беше му спряла тотално джобните и имахме случаи, в които търсихме стотинки поне хляб да си купим. Така продължи около година. В крайна сметка тя ни покани да живеем в къща до тях - предполагам осъзна, че връзката ни беше сериозна. На приятеля ми му беше все тая, но аз реших да се съглася, за да има мир и разбирателство. Сега се чудя дали не направих грешка. Когато тя погледне през прозореца и види, че колата му я няма (излезли сме на разходка например), следва веднага обаждане "къде си, защо толкова късно караш, не карай през нощта, а през деня" и т.н. Не ми харесва, че е свикнала да бъде шеф и да командва, но това е друга тема. От майка му също усещам един дележ. Когато му звъни, тя му говори винаги в единствено число - ял ли си, имаш ли какво да ядеш, искаш ли да ти взема нещо, имаш ли нужда от нещо? Никога в множествено число... Много ми е смешно също така, когато ми каже "ще ти купя това/онова" и всъщност купува нещо за къщата. Моята майка е възприела приятеля ми като нейно дете и му е купувала дрехи например, които той носи и харесва, но неговата майка нищо подобно за мен... Моите родители, колкото и да нямат, все намират да ни купят нещо за хапване/готвене, докато неговата винаги пазари от Лидъл, Метро и т.н., зарежда здраво хладилника си (ппц пазари за минимум 300 лв). А когато взима нещо за нас, то е по един хляб например, един салам, един кекс... Ако не ни купува нищо заради мен, то поне заради сина й да купи... Защото той е свикнал да похапва доста обилно и да не яде "евтини боклуци". Общо взето сега разбирам думите "снахата винаги е чужда", па дори и да роди дете. Защо трябва да се меси и да създава напрежение, да прави такива номера, при условие че тя го е гледала 20 години, а аз ще го гледам цял живот... Започнах да си мисля, че ни покани тук, за да може тя все още да е покрай него, да го наблюдава (все едно е 5-годишно дете)...
Също така не мога да се впиша в тази среда, в която са родителите му - маниерите им, говоренето им, разсъждаването им е коренно различно - някак аристократично. Когато ни поканят на вечеря и има други големи клечки, аз се чувствам като идиотка на масата, въпреки че останалите остават с добро впечатление за мен. Започнах вече да се отпускам и да свиквам с това, но все още съм на мнение, че ако успея да си намеря хубава работа по специалността, ще си намеря жилище и няма да остана тук. А в началото беше доста неприятно - хапвахме с тях и се обсъждаха само теми, свързани с бизнес. Теми, които не мога да коментирам и общо взето вечерите минаваха с едно мълчание от моя страна. Но след разговор с приятеля ми, това се промени, йей.
Понеже обсъдих две-три теми, моля модераторите да решат къде да поставят темата.

Има ли такива, които са като мен с подобни проблеми? Много бих се радвала да споделите опит. Според вас отношението на майка му дали ще се промени? Ревност ли е това или го смята все още за своето малко детенце?

Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: eb99344093
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нито е ревност, нито го смята за малко детенце. Твоите мисли и изводи са меко казано изненадващи. Какво очакваш от нея? Защо въобще имаш очаквания тя да прави нещо или да купува нещо за вас? Мислиш ли че имаш право въобще да се интересуваш колко харчи тя за собствения си хладилник? От къде на къде си останала с впечатление, че тя трябва да пита и теб дали имаш какво да ядеш у вас и че трябва да ти осигурява нещата от които имаш нужда? Защо си останала с впечатление, че ти ще отглеждаш мъжа си цял живот? Той няма ли да допринася за общия ви живот? Въобще имаш ли си на представа какво означава думата отглеждане?
Като родиш дете ще разбереш, че една майка е нормално да иска на детето й да се случват само хубави неща и иска децата й да се изучат за да имат сигурна работа и добри доходи един ден, иска да внимават с шофирането за да останат живи и здрави, и се надява никога да не гладуват. Обаче идва и един такъв момент след 20 годишната възраст на децата в който трябва да ги отбиеш, да ги отделиш от сигурността на майчиния доход и боли доста боли, когато дойде моментът да те използват само за банкомат и да не се сещат да звъннат поне, сещат се че имат майка само когато им свършат джобните, а реално работата на майките е да научат навършилите 20 години деца да се справят в живота без да имат нужда от джобни от мама. Когато имаш големи деца ще разбереш, че за майката е доста по трудно да не даде джобни, от колкото за детето да не получи джобни.
И за да не ме обвиниш в дискриминация знай че това бих го написала и на най бялата млада жена. Мисля че колегите ти те делят заради начина ти на мислене, а не заради цвета на кожата или произхода. Уби ме с изискването си към свекърите на маса да говорели по теми, които можеш да коментираш, вместо да искаш да изслушваш разговорите им за бизнес и да се научиш кое как става в бизнеса, ти да изискваш те да слязат на твоето ниво на разбирания за да можеш да си раздаваш мнението и да даваш акъл на тяхната маса.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1e7a5f818d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гледала ли си сериала "Всички обичат Реймънд"? Е май вашето е нещо такова. Обаче ми направи друго нещо впечатление майка му била спряла парите, купувала това, купувала онова... излиза, че вие разчитате на нея да ви храни и издържа! Е, при такова положение не се сърди, че се изживява като шеф и смята, че може да ви контролира какво правите. Така, че докато не си намерите работа и не станете напълно самостоятелни, няма как да имаш претенции, че му звъни когато си иска или, че за тях е купила еди-какво-си, а за вас само хляб и салам. Разбери, пълнолетни сте и щом си играете на семейство никой не е длъжен да ви храни и издържа и трябва да си благодарна за това, което прави жената за вас. Да, може и да е досадно, ама като не ти харесва намерете си работи, изнесете се на квартира и тогава никой няма да ви държи сметка за нищо. А до тогава, държиш си езика зад зъбите, усмихваш се и това е.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b3f236709b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Опа, хванала си се с мамино синче! Съжалявам, измъкване няма обаче!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2d2321cf76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Циганка тъпа намери си ром за приятел

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 24c9529b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От авторката.

Номер 1, по твоята логика излиза, че всяка една майка трябва да си зареже детето след 18-годишна възраст. Не мислех, че има нужда, но явно е трябвало да го спомена - работим и двамата! И двамата сами сме си плащали семестриалните такси, плащаме си и сметките! САМИ! Случвало се е и заеми да теглим, за да се оправим някак. А аз лично не съм допускала той да ми плаща, каквито и да е било сметки! Така че никой не я използва за банкомат! Просто правя разлика между моята и неговата майка. :) Моята в случая е загрижена за нас, очевадно...
А относно разговорите на маса - за да разбирам поне малко от техния бизнес, трябва да седна да чета точно определени книги - друг начин няма, защото говорят с термини. Нямам толкова време покрай университет, работа и домашната работа, да седна да чета и за техния бизнес, белким нещо науча, че да говоря и аз с тях... Изслушвах разговорите им три години и никога не е имало въпрос към мен. А при опит да кажа/попитам нещо (свързано с бизнеса им), то тотално съм била игнорирана. Да, научих разни неща от тях, за което съм благодарна. Човек се учи, докато е жив все пак. В случая говоря за елементарна култура - уважение към всички на масата! Или ти не знаеш какво е това? Случвало се е него да го питат как му е минал деня, а мен - нищо... Възпитана съм да изслушвам хората и да не им се меся в разговора, да обръщам внимание на всички! Ясно ми е, че във всяка къща важат различни закони - може би и това е причината. И къде написах, че ще давам акъл? !? Никога не съм давала акъл на по-възрастен! Няма нужда да си съчиняваш.

Номер 2

Благодаря за по-милото изказване за разлика от други хора... Както споменах по-нагоре - двамата работим и си плащаме сметките. Напълно сама съм си плащала такси и сметки от заплата и стипендия. Просто правя разлика между майките ни. А дори и когато бяхме в моята квартира, тя пак му звънеше с думите "не се сещаш, че имаш майка", въпреки че се виждаха всеки ден... Затова се чудих дали е ревност. Явно е трябвало по-подробно да обясня, но сметнах, че ще стане отегчително.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b4dbd9b05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторке след като сами се издържате, защо имаш проблем с това че майка му му е спряла джобните???
"Беше му спряла тотално джобните и имахме случаи, в които търсихме стотинки поне хляб да си купим. "
Ако преди това не е използвана, като банкомат, защо сте очаквали пари за хляб от нея??? След като сте решили да си играете на семейство, се налага и да поемете задълженията си като членове на вашето си семейство, а те включват самоиздръжка без чужда помощ.
Ако пък сте почнали да работите и се самоиздържате след спирането на джобните му, значи нейното усилие да спре джобните му е дало резултат в добра насока за вас, браво на нея, направила е така нещата че да постигнете успех и да имате собствени доходи, сега е време да ви научи или да се справяте сами с вашите си доходи или да намерите начин да изкарвате повече за да ви стигат. А това не става с подаръци а с оставяне да се справите сами и само ако останете съвсем гладни тогава да ви помага с малко салам.
Най глупаво е да сравняваш кой колко ви бил помагал и по това да оценяваш загрижеността на човека за детето му. Помощта авторке е по желание, тя не е състезание между тъщи и свекърви. Ако свекърва ти знаеше че се явява на състезание за помагане със сигурност щеше да спечели, защото има по големи финансови възможности. Плюс това всеки възрастен човек трябва да знае че колкото повече помагаш на едно дете толкова по малко то се учи да се справя само с каквото и да било в този живот. Ако продължиш до като стане възрастен индивид да му връзваш обувките разбира се то няма да се научи да си връзва обувките само. И логично постигналите висок стандарт в живота негови родители знаят това и ограничават помощите, а твоята майка която нямала възможност да отглежда децата си и те живеели в липси не знае кога и до колко трябва да се помага. А може би сама има комплексите които имаш и ти за твоя произход и цвят на кожа и полага прекалени усилия да ви подарява неща за да бъдеш едва ли не по ценена от мъжа си, което пък е пълна глупост, ти ако си ценена от мъжа си, то никога няма да е на база подаръците от майка ти.
Колкото до масата, ти си човека който трябва да се приобщи към тях не те към теб. Не си тяхна гостенка за ден два че да променят начина си на вечеря заради теб. Уважението за което говориш се прави за гости, за чужди хора, за хора които са седнали на масата им веднъж дваж, ти чужда ли се имаш в това семейство или мислиш да ставаш тяхна снаха? Те си говорят за бизнеса пред теб първо защото вече те смятат за близка, второ защото са останали с впечатление че ти ще бъдеш тяхна снаха и евентуално сина им ще наследи бизнеса им, затова той трябва да е наясно как се прави бизнеса какви проблеми възникват и как се решават, а не е лошо и ти да знаеш защото мъжът ти след време евентуално ще коментира със теб подобни проблеми в бизнеса, пък и собствен бизнес да развиете ще сте чували че възникват проблеми и как се решават. Ти си човек който дори не може да осъзнае че онези разговори на оная маса са най-много в твоя полза.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f1010007b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ДО МОДЕРАТОРИТЕ - смятате ли за редно присъствието на коментар номер 4 "Циганка тъпа намери си ром за приятел" Какво изобщо модерирате като в почти всички теми присъстват коментари с арогантно и обидно съдържание? !!!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0974e22558
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Така ли така заслужавате мен как ме обиждате. Като тичате по хора с пари мен не ме интересува ама на пострадали хора се подигравате. Да изчезне клетата ви държава дано. В България човек мизерства за това и аз се промених на лошо. Не мразя ромите. Те не заслужават лошо. Не мога вече да се извиня на авторката на темата. Но няма да се правя на добра като другите хора. Не видях никога радост и мило отношение за това така заживява човек. А вие сте нагли и лоши хора.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0974e22558
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Момичето си е написал че е ромка. Като бях малка съученикът ми ме преби защото някои му бил казал че съм го обидила циганин. Трябва да се радвам ли като ги видя. Живеят по богато от някой от нас.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0974e22558
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Няма порок за който да няма достатъчно желаещи" - Маркиз Дьо Сад. n 7 мразиш ме нали. В прана центарът в град София да същите но да ти кажа ли какви са. Подиграват се с човек. Те са навсякъде в медиите също. Учат на " добро". Само какви са забогатяха ей от такива като теб. Много добре знам и те какви са и как се подиграват с човек. Дърпат не Господ а Дявола за опашката. Толкова са нагли. Те с Господ и вселената нямат общо. Изчадия да влязат в ада дано. Не знаете част от хората какво са истински мъки.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 64db79dbb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Бабо Ромке, аз отдавна казвам, че ти си 62 годишната баба, но сега ти сама си го призна. Това, че винаги се представяш като младо момиче в училище, в университета и колко много по-интелигентна си от другите, как мъжете ти казвали, че си сладка и сочна няма да ме заблудиш. Ти си авторката на ужасните истории: "Мъжете са ужасни", "Мразя всички мъже", "Мразя мъжете" в отдел "Любов изневяра", както и "Мразя абсолютно всички" в отдел "Други". Ти си също авторката на историята:"Мога ли да имам пълноценен живот с шизофрения" в "Здраве", Също и историята: "Бях ли сексуално насилена" в "Секс и интимност" където се изложи най-позорно като сама си коментираше историата и като мъж и като жена. А колко гадни истории си публикувала, че искаш груб секс-да те бият по лицето, по носа докато носа ти потече кръв. Това си ти бабо Ромке, ти си писала най-гнусните истории в този сайт. Вече си 4 месеца в 63-та си година и не спираш да пишеш най-гнусливите истории. Засрами се бе жено, нямаш ли никаква съвест и морал. Ако аз съм един от модераторите в този сайт никаква история повече няма да ти бъде публикувана. Ти си отвратителна. Модератори, настоявам да ми публикувате този коментар. Ако не го публикувате за сетен път се уверявам, че вие я защитавате, а също си правя заключение и за вашия морал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker