Да подам ли сигнал за насилие над дете ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да подам ли сигнал за насилие над дете ?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1234 пъти
Почти всеки ден съседска майка вика на четиригодишната си дъщеря поне веднъж на ден. Детето се разплаква. Майката е цял ден на работа, а детето при баба и дядо в другия апартамент един етаж над нас. От 2 години почти всеки ден майката вика на детето си пред дядото и бабата, а бащата работи и почти не го виждам. Дядото и бабата очевидно одобряват отношението на дъщеря им към внучката, защото не ги чувам да говорят за това. Не се страхуват от нея, просто си я обичат такава, разглезена дъщеря, която сега вреди на детето си с викове. Въпросната госпожа не само вика на дъщеря си. Чувал съм я как на етажа казва на майка си (бабата) и на дъщеря си (внучката) ''хайде че ме ядосвате! ''
Но преди няколко години, скоро преди да роди дъщеря си, тази съседка се ядоса на мен след малък спор за затварянето на входната врата. качвайки се заедно с асансиора, тя ме нарече дечко и каза че щяла да ме смачка. И за капак дойде пред моята врата да се оплаче на майка ми. Съседката е с няколко години по-голяма от мен, но важното е, че аз бях пълнолетен тогава, на 20 и няколко години и смятам, че е допуснала огромна грешка като ме е третирала като малко момче и като се е заканила на пълнолетен представител на мъжкия пол, който може да я шамароса за дръзките думи. Аз се прибрах и тя извика майка ми на етажа. Не си спомням какво каза на майка ми, но ме изкара виновник. Тогава тръгнах ядосан към съседката и добре, че майка ми беше там, не исках пред майка ми да вдигам ръка на когото и да било. не исках да се притесни. Майка ми не може да ме спре, просто се спрях от съображение, надявам се, че не сте ме разбрали погрешно. Съжалявам, че тогава когато беше точния момент, не попитах съседката пред майка ми ''ти какви неща ми каза в асансьора? ''. Според мен тази съседка има нужда от специалист.
Но се притеснявам за детенцето. Не мисля, че го бият, но според майка ми, веднъж когато момиченцето на съседката беше много малка, на около 1 година, се разплака и майка ми каза, звучи като плач от плясване. Как можеш пляснеш да едногодишно дете и допуснеш то да плаче от твоята родителска ръка?
Можех отдавна да се намеся сериозно, но всеки път не съм сигурен дали проблема на съседите е толкова сериозен, че трябва да сигнализирам. И се сетих да ви попитам тук дали този случай е сериозен. Ако не се предприеме нищо, съседката ще продължи да вика на детето си. Детето не е проблемно, просто може да е направило някаква малка беля. Навсякъде в интернета и във видео сайтовете пише от специалисти и добри родители, че да се вика на дете, да се разплаква дете, да се плясва дете, води до увреждане и то ще има проблеми в училище и в живота вбъдеще. Според мен това отношение се предава от родител на дете и то един ден ще се отнася по същия начин към своите деца. Да подам ли сигнал? Моля за съвет и мнение само от добри родители и най-добре от специалисти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 485c3429c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти, дето не са те пляскали и не са ти викали, мислиш ли, че много струваш?
Заради две думи накриво си бил готов да удариш жена?!
Теб какво те увреди?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8e5bb0e5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "допуснала огромна грешка като ме е третирала като малко момче и като се е заканила на пълнолетен представител на мъжкия пол, който може да я шамароса за дръзките думи. "

Това е саморазправа, особено, поради факта, че сам признавш, че ще ти е лесно, да я "шамаросаш". Само не споменавай подобно нещо, ако някога се явиш пред съда.

Донре - Нямаш грам доказателства, за това, за което говориш. Майак ти чула, че го пялснали. Ти си чул, че съседката викала.

Дори и всичко това да е вярно, повярвай ми, мнгоо малко вероятно е, това дете да е по-добре, ако бъде отнето от майката и дадено на приемно семейство.

Моят съвет е, да не предприемаш никакви действия. Ако тормозът се засили, ако има доказателства, че детето е реално малтретирано, то се свържи със съответните служби, но знай, че такова действие може да има много тежки псоледствия за всички замесени.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4e2cb8c9ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   " Според мен тази съседка има нужда от специалист. " - май и ти имаш нужда от специалист!? Мъж си, а се занимаваш по женски със жени!? Не ти е толкова за детето, а искаш да се дракаш със съседката си. Или ти харесва, или ти е много противна, но явно те е вбесила яко. Щом бабата и дядото преценяват, че детето расте в нормална обстановка, защо ти е да си вреш носа в чужд дом? А като толкова искаш да подобриш живота на детето, направи записи когато съседката започне да крещи, и тогава се консултирай със социалните служби, те да преценят, а не ти!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 8b3cf85450
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо не си си намериш едно момиче, не и направиш едно бебе и заедно с майка ти да си го дондкудраке по най- добрият начин, нали сте професионалисти.
Гледай си живота, не се меси. Какво виждаш, и какво се случва са много различни неща.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f590cf1245
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не, че е правилно да крещиш на детето си, но не мисля, че случаят е чак толкова сериозен. Ако виква един път на ден, примерно да каже "Не; спри се; не пипай там;" и други подобни кратки реплики, това е в рамките на нормалното. Ако крещи дълго време, използвайки различни обиди, това си е грешно. Вярваш или не, всеки родител е повишавал тон на детето си. Кара му се, не го малтретира и не го обижда с разни епитети, които не би трябвало да бъдат чувани от 4-годишно. Обадиш ли се на социалните, приготви се за голям екшън. Ти ще ѝ стовариш притеснения, ще ѝ вгорчиш живота с проверки и обяснения, но никой няма да ѝ вземе детето без доказателства, че то не се гледа добре и е тормозено. А детето всъщност е гледано и не е бито. Майка ти има подозрения за един шамар точно, случката е била отдавна и тя е съдила по плача на детето. Децата плачат за много неща, няма как да познаеш как плаче чуждо дете от болка, а дори да познаеш, то може да е паднало или да се е ударило в някоя мебел, а не родителите му да са го нашамарили.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9f5d540db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Виж, пичага, мислех да пропусна историята, но все пак ще се опитам да ти кажа няколко неща. Първо, децата са особени създания и особена материя. Аз съм супер неконфликтен по принцип, камо ли да се бия. Като дете обратно, но от години съм и се опитвам да се сдържам, държа добре и т. н, но... Детето ми се падна по-палаво, голям инат и т. н. и понякога ѝ викам, че я и пляскам(като тук не говоря за бой, който да я нарани физически). Наказвам я и т. н. неща. Докато ги пиша ми става мъчно, но като гледам в какво са се превърнали всички, предпочитам да действам така. Иначе имам добро дете, вдява бързо и ако не се инати е чудесен малък човек. А и по принцип е душица. Казвам това, за да разбереш и отсрещната гледна точка. Ако виждаш да го малтретират и разни подобни неща, да, но за това, че му вика, нормално е. Жена ми също по принцип не е конфликтна, но започна да вика, да се кара, да наказва. Много е различно когато живееш с дете. И тези глупости, които ти говорят за "специалист", за това как трябва да му позволяваш всичко и т. н, даже не искам да ги коментирам в подробности. Може ли едно дете да ти се качва на главата, ти да му даваш всичко, че и примерно и пола да си смени? Трябва да се държат изкъсо. Единствено забелязвам, че наказанията имат най-голям ефект и викането в повечето случаи е лошо и неефективно(понякога е, но по-рядко от наказанието). Остави специалистите, помисли едно време как са слушали децата и как ако има много пакости е играла дреновата клонка и копривата. С извинение, в днешно време отглеждаме глезльовци и дрисльовци, като включвам и себе си в кюпа. За момче реагираш доста меко и странно. Малко се разпокъсах, но идеята е, че не е хубаво да ги съдиш, когато не знаеш какво е да си родител. Много хора го правят, че дори и такива, които не могат адекватно да гледат и своите деца. В 99% от случаите на дете не се вика и не се плясва за удоволствие на родителя, а поради причина, която причина вероятно е нещо, за което родителят е предупреди 2983492 пъти и детето нарочно прави или изобщо му минава покрай ушите. Поздрави и ако толкова си засегнат от съседката, мога да ти предложа да ѝ се извиниш ако има нещо караница помежду ви и да говориш с нея любезно, че чуваш детенцето да плаче, да я питаш дали я слуша и ей такива неща. Гарантирам, че ако има някакъв проблем, с кеф би си изляла мъката и би ти казала какво прави за да е "пляснато" или да му вика за нещо. И последно, една майка стои 24/7 с малкото си дете, гарантирам ти, че ако стоиш 2-3 месеца, не ще станеш нервен и раздразнителен, а не ми се обяснява какво. Такъв е животът.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ad5c81a080
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Живея с такова подобие на жена. Синът ми е на 5 години с психоза. Държи се като 2 годишен и много прилича на аутизъм. Когато разбра, че е бременна, тази усойница се промени коренно. Вече 5 години търпя психичните и отклонения. Селско дете е била. Отгледана от властната си баба. За 6 години не чух от нейната уста да излезе едно "извинявай" или "да сбърках"! Смята се за нещо над хляба. Не работи. Мързелива е. Ако се хване да върши нещо, времето се умножава по 5. И това всичкото се върши постоянно с викове и крясъци. Децата усещат тези нервни сривове. По цял ден крещи след детето. 5-6 лекаря и натвърдиха, че е страшно нервна и трябва да се успокои заради детето. Обърна се и каза-" тези нищо не разбират"! Говорил съм с майка и. С брат и. За майка и тя била добре. Нямала нужда от лекари или лечение. Говорил съм и с нея хиляди пъти. И накрая да се обърне и да ти каже, че за нея не си никакъв мъж и си мухльо, ти какво би направил? Е не съм. Още не съм и избил зъбите. Това, че ние обкръжаващите хора ги виждаме, че имат психологични отклонения, те виждат точно обратното. Че ние не сме редовни. Лично аз бих те посъветвал не от злоба или да и натриеш носа на тази твоя съседка да започнеш да пускаш жалби. Към полицията. Към отдела за закрила на детето. Имай в предвид, че закона е на нейна страна. Колкото и болна да е, съда държи тези 80% да са в полза на майката. За доброто на детето пускай жалби и дано на тази да и дойде акъла.
М 39

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 82788cbd39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За съжаление нямаш солидни доказателства, че въпросната съседка извършва тормоз над детето си. В крайна сметка не става дума за бой, че да има видими следи, а само за това, че чуваш съседката да крещи и съответно детето да плаче. Обаче и да подадеш сигнал, те първо ще се допитат до бабата и дядото и когато те отрекат, че има токова нещо... просто си си загубил времето. Да не говорим, че ако въпросната разбери, че ти си подал сигнала, ще ти направи живота гаден. Та по-добре се опитай да поговориш с бащата, когато го засечеш. Той трябва да знае как жена му се отнася с детето в негово отсъствие. Ако е мъж на място, ще вземе мерки. А на социалните можеш да сигнализираш само когато имаш твърди доказателства, примерно видни синини по тялото на детенцето. Иначе ще е твоята дума срещу думата и на майката и на бабата и на дядото. А ти сам пишеш, че те винаги са подкрепяли и защитавали дъщеря си. Така, че просто никой няма да ти обърне внимание, тази откачалка може да се озлоби още повече и да си го изкара на детенцето. За съжаление с заключения "плаче все едно е било пляскано" няма как да убедиш никого, че е в риск.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 259cf6b5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Тоя па, ти кой си бе? Ще подава жалба за тормоз... Дете гледал ли си бе? Грижа полагали ли си? Я ходи дари дрехи и пари за подаръци по празниците за деца лишени от родителска грижа като си такъв добродетелен. И си гледай в твоята чиния, ей това българина е голям простак... , все гледа чуждия дом, а понеже у вас всичко оправи ти. Ще преценява кой плач звучи като от пляскане и кой не. Ти колко деца отгледа? Колко възпита? Нула, нали!
Е трай си тогава и гледай себе си, че Аман от такива като тебе.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 08c8087c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Инструментализираш детето за собственото ти отмъщение. Не е много зряло. Намери друг начин да си решиш конфликта с нея. Преди да подаваш сигнали, човешко е да поговориш с жената. Не че една майка ще приеме съвет от ерген, но все може да се позамисли.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 400c23cf1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ако видя, че детето ми ще бръкне с ръка на опасно място, по-малкото зло е да го шляпна с ръка и да му се скарам, отколкото да се нарани. Децата не разбират просто от "не".

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 485c3429c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 7, под много теми те виждам да коментираш едно и също. Не знам пускал ли си някога тема с проблема си.
И аз като страничен човек ти казвам - държиш се като мухльо, не като мъж.
Писането на 100 еднакви коментара в този анонимен форум помага ли по някакъв начин да се реши ситуацията ти? Колко енергия изхаби с писаници тук, вместо да мислиш как да си решиш проблема?
Това, че жена ти си показала "истинското лице", след като забременяла, е такава неземна глупост.
Ти чувал ли си за хормоналните промени по време на бременността?
А разбираш ли, че освен неописуемо щастие, това да си майка е и супер изнервящо?
Особено ако мъжът до теб се окаже някакъв мухльо, който изобщо, ама изобщо не те разбира.
Как няма да е изнервена жената, след като чак когато е забременяла, е разбрала, че до нея има само подобие на мъж?! Оставам с впечатлението, че цялата отговорност по детето е останала на нея. Баща му е твърде зает да се жалва тук.
Говорил си с майка й, с брат й, и с нея хиляди пъти.
Ама как точно говори? Показа ли някаква твърдост? Показа ли по някакъв начин, че имаш гръбнак? И че разбираш за какво говориш? Че си готов и ти да поемаш отговорност за възпитанието на детето?
Щом не можеш да се оправиш с жена си, най-вероятно и детето си не би могъл да възпиташ добре. Да уточня, че разглезването не е възпитание, а точно обратното.
Вземи се в ръце и си реши проблема. И проумей най-сетне, че жената до теб не е някакво чудовище, а най-обикновена, изтормозена майка, която има нужда мъжът й да бъде мъж.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: a28d837c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Дъртите аутистки тук естествено ще те изкарат теб виновен, няма смисъл да питаш. Прав си за оная, нуждае от малко помощ - около 100 грама разтопен халдол, вкаран насила през окото. Пробвай да подадеш сигнал, но едва ли ще стане нещо. Следващия път можеш и да ѝ напомниш, че заплахите на една истерична женска не струват повече от лаенето на пес (то женските не се броят за хора така или иначе).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker