Болката МОЖЕ да бъде преодоляна. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Болката МОЖЕ да бъде преодоляна.
преди: 13 години, 3 дни, прочетена 2569 пъти
Здравеите всички,
темата я пускам за всички депресирани, евентуални бъдещи самоубиици. Честно казано, никога не съм се замисляла колко самотен и нещастен може да бъде един човек, преди това да се случи с мен. Историята е дълга и поттискаща, няма да ви занимавам с нея, важен е резултатът. Ами... просто в един момент вече не ми се живееше, животът ми се стръваше като затвор, в който има единствено болка... болката ми заличаваше реалността и всяка друга човешка трагедия ми се струваше незначителна. Всеки можеше да се справи с проблемите си, а за мен решение беше единствено самоубииството. Не виждах слънцето, не дишах, бях се затворила в себе си и всякаш никой не беше в състояние да ми помогне. Животът ми се струваше безмислен, не разбирах хората, които виждат смисъл в него. Умирах бавно... а никой дори не подозираше.
Сега съм нов човек, знам ли, маи стана половин година, откакто започнах да градя малко по малко стария си живот отново, с нова енегия, мечти, амбиции. Всичко започна една вечер, просто толкова много исках да споделя на някого болката си, а нямаше на кого. Затова седнах на компа и намерих този саит, следователно пуснах своята история и.. ами поне за малко ми олекна. Малко по малко се заинтересувах от чуждите истории и с течение на времето осъзнах, че не бива да пропилявам живота си, ами да потърся помощ и да се измъкна от дупката. Историите на непознати хора, които прочетох, болката им, която усетих, и наи-вече-чувството за безисходица(до онзи момент така познато) ме разтърсиха из основи. Останах просто потресена колко млади хора живеят МОЯТ живот - болка, болка и пак болка. Знаех точно какво да ги посъветвам, знаех че за тях има изход, а те не го виждат, досущ като мен. Дадох си сметка, че проблемите могат да бъдат разрешени.
Сега виждам какво съм могла да направя, виждам собствените си грешки във вашите истории и искам да ви кажа- ИЗХОДЪТ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НЕ Е САМОУБИИСТВО!!! Може би сте преживели много, може би и вие не виждате смисъл. Важното е да не се предавате. Не се вглъбяваите в себе си, самотата и премълчаването на проблемите единствено ще влошат положението. Депресираният човек има нужда от подкрепа и вие ще я получите, но първо трябва да се решите да я потърсите. И не в интернет пространството, ами в реалността- вашите роднини и приятели могат да ви бъдат опора. Ако нямате такива, потърсете помощ от специалист-психолог. Няма нищо срамно, това съвсем не значи сте луди - депресията и мислите за самоубииство не са лудост, психолозите се занимават с чувствата на човек, с лудите се занимават психиятри, разликата е от земята до небето. Потърсете социални контакти, ще се разведрявате от мрачните мисли. Ако си водите някакви записки (дневници и др. ) не пишете, само когато се чувствате зле. Запомнете ако не щастливите, то поне хубавите моменти от деня, напишете какво чувствате и когато пак си помислите "Не ми се живее" отворете на тази страница, ще видите че хубавите моменти ги има и при вас, само че лошите ги заличават. На мен също много ми помогна спортът, пробваите, колкото и уморени да се чувствате.
Не се опитваите да намерите огромния смисъл на живота- тои е в мъничките неща, които ни правят щастливи.
И наи-вече : уважаите и ценете себе си! Вие сте наи-важните, не позволяваите на никои да ви тъпче, не поставяйте никого на пиедестал - той е само за Вас.
Надявам се да съм била полезна и ако успея да помогна с тази тема на поне един... е, какво да кажа. Толкова много животи и страдание във един саит за споделяне... толкова много болка. Хора, живота е само един -насладете му се, не го погубваите!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 дни
hash: 57087f859d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смисълът на живота далеч не се крие в "мъничките неща, които ни правят щастливи", той е над всичко земно! А за самоубийството си права - то не е спасение. Смъртта обаче е истинският изход, стига да не е умишлено причинена от теб самия. Когато "Господ" реши, ще ти отнеме земния живот и ще срещнеш истинското щастие някъде отвъд.

 
  ...
преди: 13 години, 3 дни
hash: f34e55cdf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да не си гледала финала на "Забранения плод"-Бихтер се сабоуби...

 
  ...
преди: 13 години, 2 дни
hash: 5ad935ffe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Aма че гадост, пуснала съм тази тема с толкова положителни емоции, че промяна може да има, а единствените два коментара са доста критични. Мислех си че ще се схване основната идея. И да, номер 1, за мен смисъла е в малките неща, с които си правим кефа всеки ден, а не в някакви идеали, които не ти дават гаранция за щастие. Нали е важното да си прекарваме готино все пак този живот.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 дни
hash: 57087f859d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 - не, не е важно! Разбира се, че си свободна да правиш каквото поискаш, но не трябва да забравяш, че си тук, защото имаш много работа да вършиш. И то не да копаш с мотиката или да бачкаш в някой завод, а да се усъвършенстваш духовно. Когато си гледаш кефа, ти просто чакаш животът да свърши, но след смъртта отново ще се озовеш тука на този свят, в тази дупка и така до безкрай... Така че и най-големият просяк, който няма пари дори за ракия, по цял ден страда от глад и беднотия, може по-пълноценно да е изживял живота си от теб, която си "прекарваш готино". Наистина, тук сме не да се забавляваме, а за да направим нещо за себе си и за другите. Така че всички депресирани могат просто да се стегнат и да започнат да правят добрини - така ще се почувстват ценни за другите и за себе си. Започнете да гледате на себе си като дух, затворен в тяло. Започнете да го развивате. Знайте, че едно самоубийство би унищожило физическата ви обвивка, но духът ви ще остане непокътнат и отново ще бъде запратен тук, в друго тяло, докато не направите нещо за себе си... Това имах предвид.

 
  ...
преди: 13 години, 2 дни
hash: a208d02b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мой приятел напоследък ми говори за самоубийство, загубил е смисъл в живота, ситуацията в която е му се вижда без изход. Авторке, темата ти е много хубава и положителна, но не знам доколко би помогнала на човек с такива мисли. 4, последните ти 3-4 изречения са просто безценни :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 ден
hash: 4d0b0f9f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Браво за темата - само човек преминал сам през този бич, би могъл да открие истинският смисъл на живота и ти си го направила, жалко е че малко хора те разбират, но не всеки може да има мъдростта от опита!

Успех :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 ден
hash: e0e67062be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   4, напълно си прав, но и 3 е прав. Ако страдаш и си нещастен, с това влияеш лошо и на другите.
А ако се чувстваш добре... дали с малки неща, не е от значение... но ще действаш добре и на другите.
Вярно е, че сме тук да се учим и да се развиваме духовно. Но мъката и нещастието създават още повече мъка и нещастие, подобното привлича подобно.

 
  ...
преди: 13 години, 1 ден
hash: c0b2ccb7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   от авторката - номер 6 много се радвам че все пак има хора които са ме разбрали правилно :)

 
  ...
преди: 13 години, 1 ден
hash: 4d0b0f9f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От номер 6 към авторката : Ами може би и аз вървейки по житейският си път, съм преминал през някои психотерзания, но най лошото бе, че бях напълно сам без никой до мен! Чак за самоубийство не съм мислил, макар че ми е минавало като идея и тая глупост! И все пак смея да твърдя, че това е назад, а това че се справих сам ми дава нови сили сега - просто открих къде започва пътят на смисленото и се научих да се радвам на истинското - това за което говориш именно ти! :) Така че, не се притеснявай за това, че не си разбрана от повечето хора, както казах - трябва да си преминал през това, за да го разбереш! В този ред на мисли, нека се радваме, че хората не те разбират :) А аз си пожелавам, все по малко хора да им се налага да те разбират! :))))))))

 
  ... горе^
преди: 13 години, 18 часа
hash: a208d02b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, авторке и 6(9), номер 5 съм. С грешно впечатление сте останали, че темата на авторката е неразбрана. Ще обясня какво имах предвид със своя коментар. Има огромна разлика между хора с "психотерзания" (депресирани дори) и "евентуални бъдещи самоубиици", за които авторката е адресирала темата си. Абсолютно съгласна съм, че темата може да бъде полезна на първите, но на вторите- едва ли. Споменах, че имам приятел в такова положение, така че знам за какво говоря. Ако му покажа темата, ще прочете първите две изречения и до там. Пак казвам, много е хубава темата, би помогнала на много хора в депресивно състояние, просто споменаването на самоубийство/самоубийци според мен е излишно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker