За мишките и кифлите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За мишките и кифлите
преди: 5 години, 22 дни, прочетена 2320 пъти
Пиша тази тема, първо защото съм провокирана от една-две теми, на които попаднах тук, а най-вече защото имам ужасни наблюдения и неприятен опит от една определена категория жени.

И не, това не са кифлите. Това са жените, които в заглавието съм опрелелила като "мишки", но не за да ги обидя или унижа, а за да онагледя злобното им отношението и нагласа към жени като мен (и не съвсем като мен), както и произтичащото от злобата им тесногръдие.
Тези женици обикновено работят в офиси като впрегатни животни и градят кариера, смятат себе си и възгледите си за живота за сериозни, а интелекта си за висок (често абсолютно неоснователно).
Някои от тях имат и сериозни връзки, макар че понякога в съзнанието им се прокрадва идеята, че могат да бъдат бързо заменени от някоя по-красива.

Ето такива жени, като видят или чуят за някоя дама, която обръща особено внимание на външния си вид, облича се със скъпи и непрактични за тях дрехи, пътува често... и, представете си, не работи (за тях, разбира се, това означава, че й липсва целеустременост). А мъжът й, представете си, има известни финансови възможности и я издържа, задоволява всичките й капризи и нужди.
Край. Тази жена е кифла.
И тогава цялата злоба и неудовлетворение на тези иначе много сериозни и доволни от живота си жени се излива като вълна от помия и жлъч върху бедното същество, оприличено от тях на тестено изделие.


И така, ако не сте разбрали досега, аз съм кифла. Да, прочела съм повече книги, отколкото вероятно повечето от въпросните дами са виждали или чували. Произлизам от много добро семейство. Доста добре образована съм, но не съм учила с идеята непременно да работя след като завърша, а защото съм имала интерес към съответната наука. Финансовото ми благосъстояние е благодарение на мъжа до мен и аз възприемам това за най-нормалното нещо на света.

И винаги, във всяко едно отношение, предпочитам да съм кифла, а не мишка, гледаща на всичко извън дупчицата си със злоба и завист. Колкото и нелепа да изглежда съпоставката.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 20 дни
hash: 5eaad37063
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Не можеш да си представиш колко добре те разбирам.
Знам какво е. Изпитателните погледи... вълните от словесна завоалирана помия... търсене на "слабото звено", нещо дребно в което не си идеална (защото изненада-ти си жив човек като всички) за което да се заядат като удавник за сламка... да, и на мен ми е писнало от тези гнусни мързелани(защото се изисква изключителна енергия да се поддържаш в хубав вид и да вдигаш интелектуалното ниво дори с милиметър), които си мислят че ставаш от леглото и си с прическа, хубава кожа, маникюр, педикюр, да си намериш подходящите дрехи(да се научиш кои са подходящи за теб конкретно, чрез четене, разбира се)да ги съчетаваш по приятен начин, да са винаги чисти и изгладени... НЕ! То това на "тия " жени им идва от самосебе си? ! Няма съмнение и че са с леко поведение щом платежоспособен мъж, като твоя и моя, им е обърнал внимание... искрено се извинявам, че избухвам така, но толкова се уморих! Не разбирам защо 90% от жените направо откачат от злоба ако в радиус от 2-3 метра има някое момиче което се грижи за себе си. Ами положете усилия за себе си(да, от дивана не става) и и на вас ще ви обръщат внимание. Спортувайте! Аз лично се кефя супер много като срещна красива жена... имала съм и по-различни приключения с някои от тях.
Забелязала съм още една тенденция. Опита ми е показал, че колкото и да мрънкат мъжете ОБОЖАВАТ кифлите. Тези, които твърдят обратното просто знаят, че не могат да си позволят такава жена и тя никога не би им обърнала внимание! Просто "кифлата" е женствена и буди всичко мъжко... мисля, че това е най-голямата причина поради която ни мразят... просто искат да са като нас, за да получат и те внимание и обич... но не разбират, че със заяждане и жлъч нито техния живот ще стане по красив, нито нашия ще стане по-лош:))) знам, че сега в коментарите ще се опитат да направят същото някои"мишки"... някои "лъвици" ще ни подкрепят. Бъди силна, защото повечето простотия наистина не ходи по гората, а толерантността, обективността и класата са рядко срещано явление.

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: 3141aca7ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Хубаво, няма лошо да си кифла и всичките тези глупости, но какво щеше да правиш, ако го нямаше мъжът ти?

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: d69ebae680
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази наука е?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 20 дни
hash: 63cf85d484
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Не, авторке, не си разбрала правилно. Като "кифли" никой не определя хубавите и елегантни жени, които имат успешен брак, съпругът им е заможен и могат да си позволят да се занимават само с дома си и да следват интелектуалните си интереси. Дай, Боже, всекиму, както се казва! Кифлата, доколкото аз схващам, е неориентирана девойка, без всякакви смислени занимания, на която външният вид й е идея фикс, няма нищо между ушите, но затова пък смята, че всичко й се полага и светът й е длъжен. Що се отнася до това работещите жени (аз съм от тях) да бъдат наричани "мишки" е наистина кифленско. Ние така разбираме живота. Колкото и да е богат съпругът ми, за мен би било огромна жертва да зарежа всичко, съградено с толкова труд и знания, и бих я направила единствено, ако мъжът ми е президент и протоколът изисква да го придружавам навсякъде. Сред приятелите ми има доста състоятелни хора, на всички до един жените им работят, не защото заплатите им са съществени за семейния бюджет, а изпитват необходимост да реализират някакви ползи, освен за себе си, и за другите. Между другото, не те съветвам да зарязваш напълно професионалните си интереси, защото животът е променлива величина и всеки бранш си е система, в която основните играчи се познаваме един друг. Т.е. пуснеш ли се веднъж от хорото, после много трудно можеш пак да се хванеш.

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: 8121c7fca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   И какво очакваш да направим ние? Да те поругаваме, да те възхваляваме? Хайде стига, това не е форум, а тук очевидно никой няма да стои да ти оправдава комплекса. Избора е твой-ако си толкова горда от него, повярвай, нямаш никаква нужда да го излагаш пред дозина жени, влизащи в сайта през обедната си почивка, от малкото си бюро. Приеми се такава, каквато си. И спри да осъждаш хората, защото не харесваш себе си. Ако случайно последва въпроса “Номер “х” откъде реши, че съм еди каква си, та ти не ме познаваш.. ”, можеш просто да преминеш към секцията с книги за обща психология и психоанализ.

 
  ...


...
преди: 5 години, 19 дни
hash: 2ddf59f741
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре, а не разбрах какво ти пречат те? Ти си си избрала твоя живот, те техния. Дреме ли ти какво мислят за теб, защо общуваш с тях?
Откровено ти казвам, едва ли ще си мой тип, колкото и да си красива. Дори като приятел трудно ще те приема, понеже за да имам уважение към някого, той трябва да допринася с нещо за обществото. Но какво от това? Явно има хора, които те приемат и обичат, каквато си. Радвай се на живота и не го мисли.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 19 дни
hash: 06cca6a197
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Мисля, че тези жени (кариеристите) възпитанието им и възприятията им са такива, не мисля, че за тях е странно да работят професии като мъжете, те не разсъждават като мен, че жената може да работи, но неща свързани с изкуство, деца, семейство, неща свързани с милосърдност, грижа и красивото... Аз например съм художник, също така ми е любимо занимание - да чета.
Относно завистта, авторке, хората завиждат за неща, които искат да имат, но нямат. Разбира се, това са недорасли хора, които се сравняват с другите без да имат реална полза от това, но мисля, че кариеристите имат това като състезателност, те се сравняват, защото това ги стимулира да работят и да се издигат кариерно. Има разлика между това да се сравняваш с някого - състезателно и между безполезната завист.

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: f3d751dd50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Преди време „кифла“ беше определение за жена, която мисли само и единствено за външния си вид и си въобразява, че понеже е красива, мъжете са длъжни да изпълняват всичките й желания. Отделно, по мое време, „кифлите“ се намираха най-често по чалготеките и се славеха с това, че нямат интерес да се образоват или развиват интелектуално, защото нямат нужда от това, по тяхно мнение.
Това са жени и момичета, които искат да си живеят като принцеси, без да работят и нямат интерес да четат, защото им е гоино да се „разбиват“. Освен това има и още един стереотип, че „кифлата“ третира другите жени като по-нисша форма на живот, ако сметне, че са по-грозни от нея.
За това на тези жени им се лепна печат, че са тъпи или надути и нагли, защото повече истински „кифли“ се държат надменно и си мислят, че красивата външност е ключът към парите, а от там и към хубавия живот, по тяхно определение.
„Кифла“ не значи просто жена, която се поддържа, нали всяка иска да бъде красива?
„Кифлата“ е жена, която си мисли, че заслужава целия свят да й бъде в краката, защото е красива.
Знам, аз също мразя стереотипите, но от друга страна, за да бъде създаден един предразсъдък, трябва да е тръгнал от някъде. Също както авторката има мнение за т. нар. от нея „мишки“.

Мъжете с пари обичаха и може би още обичат тези жени(кифлите) и ги „консумираха“ набързо, от където тръгна и една от идеите за прякора. Все пак „кифлата“ е за бърза консумация.

Но разбира се и негативните страни не закъсняха и „интелектуалците“ нападнаха кифлите под предтекста, че са гадни кучки, а после погнаха всяка красива жена, дори и тези, които работят и се усъвършенстват интелектуално.

После „кифлите“ решиха да доказват, че не са само красиви, но и умни, начетени, също и всестранно развити.

Аз лично не съм съгласна, че всяка красива жена е кифла, или че щом се грижиш за външния си вид, си кифла.
Но „кифла“ е определен начин на живот, а понякоа може само да имаш визията на кифла.

Да не забравяме и кога се появиха кифлите, които си играят с мъжете и от там тръгна идеята за един друг прякор, дето е малко нецензурен.
За мен „кифла“ като понятие не се свързва само с определена визия и начин на обличане, а начин на мислене, така че не всичко е свързано с красотата ти, мила.
Обиктовено жена, която не работи и си има мъж, който я издържа, може да бъде приета като използвачка. Без значение дали само ходи по дискотеките или си чете книжките.
Винаги става така. Създава се един стереотип според наблюдения върху обществото и социалните групи и хората, които ги представят, а след време този стереотип се разбива.

Колкото до „мишките“, за тях могат да се кажат още много неща. Например, някои от тях са жени, които първоначално са залагали само на интелекта, а после са си създали комплекса, че са грозни или недооценени от мъжете.

Други пък са разбрали, че няма как да блеснат с външността си и за това се опитват да компенсират със знания и умения, но това пак води до дисбаланс в живота им.

Трети не успяват да блеснат нито с външна красота, нито с интелект, нито кариера.

Причината за тези негативи, са че е много трудно да постигнеш баланса между интелект и красива външност, между кариера и семейно положение, между работа и забавление.

А колкото до завистта на хората, тя винаги ще съществува, когато имаш нещо, дето те го нямат.
Така че щом си щастлива, щом имаш мъж, който ти задоволява всичките нужди, бъди му благодарна.
Не спирай да четеш, полезно е и не се превръщай в „мишка“, защото характера на „мишките“ първоначално беше характерен за „кифлите“.
Само основанието беше друго.

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: 054a52899e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не знам защо си мислиш, че жените, които работят в офисите не пътуват, не се обличат скъпо и нямат финансово стабилен мъж до себе си. Личи си, че си сериозно ограничена. По-добре попитай какви заплати взимат тези жени, а не съди преди да си се информирала!

Ние сме финансово независими и можем да се справим с всичко сами, съответно ще оцелеем дори да сме сами, както и няма да сме принудени да спим с мъже за пари. Да, ние можем да си позволим да ходим по екзотични дестинации също поне 2 пъти в годината. Ти си тази, която не се цени, продавайки се евтино и аз познавам много като теб. Това е твой избор и аз не те съдя, но не съди ти и нас- независимите и амбициозни жени, които сме също "кифли", защото можем да си го позволим - от "Audi-то до Guerlain, та чак до Малдивите ;)

Последен съвет -родила си се гола, гола и ще умреш, както и всички ние, въпросът е за какво живееш и какво ще оставиш след себе си!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 19 дни
hash: 054a52899e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Забравих още нещо да добавя :)

Скъпа, ти не си "кифла", ти си ПАСИВ. Време е да научиш как се нарича твоята стойност, тъй като твърдиш, че си начетена дама ;)

 
  ...

...
преди: 5 години, 17 дни
hash: f598d47dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти си една от малкото такива кифли. Много от тях се ребедеят с висше, една от тях за която се сещам е жулиана гани(нарочно с малки букви).
Това момиче е толкова просто, а навсякъде по интервюта и телевизии, я дават едва ли не за пример.
Хубаво, е че четеш книги, но пък аз лично, като мъж не харесвам такива жени - кифли.

 
  ...
преди: 5 години, 17 дни
hash: 70c216a5f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Няма лошо, а ти щом не работиш, къде ги срещаш тези офис мишки? Предполагам си седиш в къщи или си на почивка, докато жените, които толкова те дразнят са в офиса. И вероятно нямаш дете и цялото ти внимание е насочено върху лайфстайла ти, дрехи, кафета, почивки и интриги. С какво тези жени навлизат в живота ти, като нямате допирни точки?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 17 дни
hash: 3ab97063bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Не помня оставих ли мнение по тази тема, защото коментарите се побликуват късно, но ако не съм, моля. Авторке, радвам се, че си намерила начина на живот, който те прави щастлива и искрено ти желая дълги години семеен уют и вътрешна хармония! Но не клиширай нещата. Предполагам, че би ме сложила в категорията "мишки", защото работя, движейки три проекта едновременно в областта на медиите, културата и образованието. Понякога не мога да си кажа името вечер от умора, а от сутринта телефонът ми започва да звъни и целият ми ден е въртележка. Но когато видиш резултата от труда си... Няма такова щастие! Билети за театър се купуват с месеци предварително, в операта няма свободно място, в изложбените залви не можеш да влезеш на премиерите, българските автори се четат, в концертните зали игла да хвърлиш, няма къде да падне.... А помня каква пустота беше преди 20 години и зная че макар и с мъничко, и аз съм допринесла с труда си за духовното пробуждане на хората. Наскоро с мой колега давахме коктейл по случай юбилея на научно-популарното списание, което издаваме. В един момент седнах в най-отдалечения ъгъл и просто гледах всички тези близо 300 човека - интелектуалци, учени, хора на изкуството, общественици, дошли да уважат събитието, и си казах: тези хора са тук и заради МОЯ труд, заради моето писане до малките часове, заради опънатите до скъсване нерви при подготовката на всеки един от 30-е броя, тук са, защото създадох нещо, което е смислено, дава знание и вдъхновява другите. Ти нямаш представа, авторке, какво удовлетворение изтипах в този момент! Ей така: свряна в мишата си дупка в ъгъла с чаша шампанско.
Така че, недей да лепиш етикети на хората. Всеки избира своя път към щастието си. Един избира реализацията в семейството, друг обществената кауза, трети науния прогрес, трети икономическия просперитет. Не бих нарекла "мишка" жена, затваряща се в лабораторията по цели нощи в търсене на ново лекарство; нито пък онази, която е избрала да проектира нови сгради за хората. Мишка ли е лекарката, която ще извикаш, ако някой у вас пострада? И, повярвай ми, няма да гледаш нито дали са й маркови обувките, нито дали са й правилно навити буклите, а ще се кръстиш да си разбира добре от работата!

 
  ...
преди: 5 години, 16 дни
hash: 3c36ab8b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Аз явно съм от "мишките", но имам въпрос: Какво постигна лично ти, освен че завърши вишу? Това не го броя, защото който не го е почнал, той не го е завършил, а и се съмнявам да е ядрена физика :-)
Не уважавам жени като теб, защото няма за какво, ти нищо не си постигнала сама - семейството ти е дало старт, мъжът те издържа, за теб остава да поддържаш един външен вид.
Ти си един хубав аксесоар на мъжа до теб. Само че аксесоари винаги ще има, всяка година излизат нови и хубави, а ти не ставаш все по-млада. Пиши след 10 години пак

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 444761ddc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   От автора:

Благодаря за подкрепата на дамата с коментар номер 1.
Благодаря на номер 8, както и на номер 9 за изразеното мнение и разсъждения.
Благодаря и на тези от вас, които разбраха какво точно имам предвид и срещу какво точно негодувам.
Съжалявам, че вероятно няма да успея да отговоря на всички.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 444761ddc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   От автора:

Номер 15, аз също имам въпрос. Ако ти не работиш и не се бориш да постигнеш "нещо сама", щеше ли изобщо да се намери някой, който да те харесва и уважава? За това ли се бориш? Хората, които действително имат качества, нямат нужда от това.

Повярвай ми, там, където съм завършила първото си "вишу", не всеки може да влезе, та камо ли да завърши. Но съм съгласна, че в българските университети, дори в най-големите, определено е така.
И не, не съм учила ядрена физика. Ако някога бих учила физика, няма да е ядрена. ;)

Освен това, извини ме, но не мисля, че някога съм била аксесоар.
Но може би ти би била такава. Разбира се, докато можеш да работиш.
Точно жени като теб визирах в темата си. :)

И като стана дума...

Мила номер 10 (и 11), извини ме, но изобщо не смятам да ти отговарям. След като прочетох написаното от теб, сериозно се съмнявам да разбереш това, което бих ти написала, така че предпочитам да не си правя труда.
Пожелавам ти приятно прекарване на Малдивите и с "Ауди"-то. И дано да си добър актив. :)))

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 444761ddc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   От автора:

Явно се налага се внеса едно уточнение.
Аз определено нямам нищо против жените, които работят, още по-малко, ако им се налага да го правят.
Имам близки, които са много добре реализирани и уважавани в професията си, като в същото време са изключително стойностни жени.

Жените, за които аз писах и нарекох "офис мишки", са злобни и комплексирани субекти.
За съжаление ги срещам и определено ми пречат и дотягат със злобата си, макар че предполагам, че всъщност повече пречат на себе си. Преди ми беше по-скоро смешно, не след време вече става наистина жалко.
С това, надявам се, отговорих на номер 7 и на номер 13.


Номер 14, определено не бих те причислила съм "мишките", нито пък жените, за които спомена в коментара си. Съжалявам, ако начинът, по който съм написала своята "изповед", те е накарал да си помислиш, че е така. Вече уточних за какъв тип жени говоря. Моите поздравления за успеха ти!

Още веднъж благодаря на всички, които са оставили коментарите си.
Съжалявам, ако съм пропуснала някого.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 3ac9104d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Скъпа моя, аз като една класическа мишка да ти кажа, че това, че си прочела един вагон книги и че вашите са ти купили престижна диплома не те прави по-велика от останалите хора. Колкото до това, че произхождаш от определено семейство, ами това май си е късмет, така че няма как да си го препишеш като собствена заслуга.
А това, че те издържат мъже, супер! Само не забравяй, че е до време. Защото днес си красива и млада, а утре? Утре се появява по-млада и по-красива. Така, че гледай поне дете да родиш на въпросния господин, че иначе става весело. А и продължавай да си вярваш, колко си най-най-най и как си нещо много повече от останалите. Ние ще се смеем и ще ти гледаме сеира. Само не забравяй, че от високо са пада най-лошо.
Поздрави! И без лоши чувства, нали?
Все пак аз съм само една обикновена мишка! Какво знам аз за елегантния и луксозен свят на богиня като теб? :))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 13 дни
hash: 7138982733
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   До момента стана ясно, че първо семейството те е носело, после мъжът. Контекстът лесно подсказва, че "науката" ти е някаква хуманитарна лигавщина без реализация, което показва колко "трудно" е да се завърши. Коментарът за броя книги е направо жалък - и онзи склеротик Вучков е чел доста, ефектът не личи. Казано накратко: нищо не си постигнала, но се фукаш. Тъжно.
Поне линк към научна статия/сериозно интервю да дадеш, за да видим величието ти? Ако и толкова нямаш за показ, далеч не си в позиция да сочиш подигравателно с пръст тези, които всъщност са полезни на обществото.

 
  ...
преди: 5 години, 11 дни
hash: 054a52899e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   От номер 10:

1. Няма как да ми отговориш, защото няма с какво да се защитиш и това е нормална реакция

2. Банковата ми сметка и инвестиции показват точно колко добър актив съм, както и външния ми вид ;) (мога и снимки да ти пратя)

3. Като жена, движеща се в среди на хора с възможности, искам да ти споделя, че тези хора не обсъждат, нито коментират останалите, а какво остава да ги съдят. Според мен, ако беше достатъчно щастлива, нямаше да пишеш и "хейтиш" тук

4. Жени с възможности не спят с мъже за пари, нито са притиснати да бъдат с такива. Просто имат възможности, защото произлизат от семейства с възможности. Това, че ти си с такъв мъж и си се оставила изцяло на негова издръжка, както и се грижиш само за външния си вид показва, че явно не си от семейство с възможности ;)

5. С дете и без дете в този брак, в който си няма особено значение. Ако реши да се разведе с теб ще получаваш 140лв месечна издръжка. Бих ти дала съвет докато си в брак (ако изобщо си) да накараш твоя любим да ти предпише нещо, за да не останеш "добре издържана", когато след 10 години станеш козунак

6. Колкото и да се грижиш за себе си няма как да се върнеш и подмладиш особено ръце и шия, както и други части на тялото, където ботокс и филъри не се прилагат

Пиши след 10 години как си :-)

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 дни
hash: 3c36ab8b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   отговаряш на въпроса с въпрос защо аз работя, защото нямаш какво да посочиш като постижение, така и очаквах :-) Да, мама и тате са ти платили обучението по някоя алабалистика в някой западен университет, хубаво. После мъжът ти те издържа докато ти, цитирам "обръщаш особено внимание на външния си вид, обличаш се със скъпи и непрактични за тях дрехи, пътуваш често"
Ти сама изброяваш с какво се занимаваш и това не е постижение, поне в общоприетия смисъл. Ако да поддържаш външния си вид е най-доброто, което можеш, отговаряш точно на дефиницията за аксесоар, колкото и да не ти харесва :-) Ако беше грозна и гърбава, дали мъжът ти щеше да е с теб? Не ми отговаряй, сама си отговори :-)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 дни
hash: 0c6afea20b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   От автора:


Така. :) Започвам с усмивка, тъй като последните коментари, преливащи от жлъч и злоба, определено надминават злобата, която съм срещала в истинския живот от някои жени.

Номер 20 изобщо не смятам да я коментирам, защото това, което е написала, граничи с откровената простащина (при това наличието на граница е спорно).


Номер 21, предположението ми беше основателно.
Ще си позволя само един коментар към точка 3. Между "хората с възможности" в България всъщност има огромни класови различия. Едно е да си някой си, който е имал баба на село и който си драпал със зъби и нокти цял живот, за да постигнеш някаква материална заможност. Съвсем друго е да си човек с произход и класа, който същевременно има някакъв капитал. Повярвай ми, културните различие между едните и другите са огромни.
От това, което прочех, съм абсолютно убедена, че ти никога не би била допусната сред хората от втория тип.
В най-добрия случай биха те пренебрегнали. Външният ти вид в случая няма значение. Банковата сметка също. ;)

Номер 22 (както и номер 19 и номер 21 - отново), кой е казал, че външният ми вид е всичко, с което се занимавам? Ни най-малко. Просто нямам никакво желание да отделям от времето си, за да печеля парите, с които така или иначе разполагам.

Колкото до мъжа ми, абсолютно категорично мога да заявя, че ще бъде с мен, дори изведнъж да се превърна в най-грозното същество на земята. Но вие това няма как да го разберете, предполагам.

А що се отнася за предупрежденията за настъпващата старост - винаги съм смятала, че един човек трябва да носи годините си с достойнство. Изобщо не възнамерявам като навърша например 35 да се опитвам да изглеждам като 21-годишна. И не мисля, че това би ми навредило по какъвто и да било начин.
Младостта е нещо прекрасно, но аз определено имам много повече достойнства.

 
  ...
преди: 5 години, 4 дни
hash: 6a1a677092
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   Това да не е филм "кифлите отвръщат на удара"? Аз съм мъж и ето моята гледна точка - кифли, метреси, конкубинки, жрици и подобни категории жени, които разчитат на красотата и креватните си умения за да привлекат сексуален интерес от страна на някой заможен мъж или мъже трудно биха могли да очакват някакво уважение или нещо подобно. Просто хората не гледат с добро око като цяло на целия този търговски обмен - пари срещу секс. Лично мен ми е неприятен и факта, че те гледат отгоре на един нормален мъж, защото единственото което ги интересува е да получават пари от мъжете, които възприемат като един вид клиенти. Така те създават една изкривена представа в обществото, че нормалните отношения са свързани с пари и на практика нормализират проституцията в отношенията. Дали ще се проституират на един, няколко или много мъже това няма особено значение, важното е че изопачават отношенията като цяло. Вчера имаше едно предаване на Карбовски по-темата и там говореха точно затова - голяма част от жените са се превърнали в проститутки, които очакват да получат от мъжа до тях облаги, независимо дали ще са почивки, кеш или нещо друго в замяна на сексуалните услуги които предлагат. Да се върнем сега на сценария с метресата и да разгледаме практично какво става, защото ако говорим за това кое е правилно то този манталитет на куртизантка определено не е правилен и ок. Когато един мъж ти плаща по-един или друг начин за компанията и секса, това не е любов, вие не сте равнопоставени и не може да става дума за нещо хубаво и трайно като вид отношения. Това са отношения тип продавач и клиент, клиента в случая мъжа купува (по-скоро наема) стока в случая кифлата защото му е допаднала. Понеже и плаща той на практика няма усещането, че и дължи нещо, защото всички нейни предоставени услуги са вече платени, както се казва "пито-платено". Значи във всеки един момент на него тази стока или услуга може да му омръзне и да я замени с друга по-хубава или по-модерна и по-нова и усъвършенствана. Защо не, парите са си негови и той може да си ги харчи, както той прецени? Ако един човек си е купил телевизор, но с течение на времето този телевизор вече е остарял и не става а има нови по-хубави модели, защо да не си вземе нов телевизор? Дължи ли нещо на стария телевизор? Не, защото той си го е платил, пито-платено. Хвърля стария телевизор и си взима новия и не го мисли повече а нови телевизори винаги се предлагат и рекламират. В подобна ситуация са и конкубинките, съвременните кифли. Те са много осъзнати по-отношение на красотата си и ефекта и върху мъжете и решават, че ще се възползват от този факт максимално за да получат наготово всичко по-един хитър и непочтен начин. Това може да сработи, може да не сработи, в предаването на Карбовски стана ясно, че контактите с тези жени се разменят между мъжете и те ги ползват за известен период после ги предават нататък, нещо повече самите тези жени, свързват "колежките" си с тези мъже подобно на ролята на "мадам". В един момент след като са били изпробвани и са им се насладили достатъчен брой заможни мъже срещу кеш, почивки и дрехи те омръзват и вече не ги търсят, идва новата стока и за старата никой повече не се сеща, сами можете да се сетите от тук какво става с положението на тези жени. Дали някой би искал да има нещо сериозно с позастаряла метреса мината от безброй клиенти, с огромно самочувствие и претенции дошли от миналото и като секс играчка за заможни мъже? Да кажем, че обаче някоя метреса успее да се събере със заможен мъж, както авторката предлага. То те пак не са в равностойно положение, защото той има средствата да си купи много подобни по-начин на мислене метреси а тя е постоянно в догонващо положение да се доказва, освен това факта, че и плаща поставя отношенията им в графата "пито-платено". Какво ще му попречи да я замени с по-нова, млада и вълнуваща версия на самата нея? Ами нищо? Има много примери за подобни бивши метреси с деца или без деца. За мен това не е проблем, щом са решили да живеят по-този недостоен и хитреещ начин - добре, това си е тяхна работа, но.. за съжаление те дават лош пример на останалите жени и превръщат здравите отношения в обществото в търговия, като демонстрират лукс, почивки и подобни неща.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 7138982733
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

25.   Резюме за четящите:
- мама и тати са платили образованието;
- не спомена "науката", защото несъмнено е някаква диария от вида "Теория на лесбийското танцово изкуство";
- има богат мъж, не е като да не работи: трябват ли ѝ джобни, работи на колене;
- говори за злоба, но мрънка в анонимен форум за "мишките" и ползва бебешки емотикони;
- говори за класа, докато поне 2 пъти презрително се изразява към труда на другите (нещо, което дори и Цезар не си е позволявал);
- не може да различи завист от обикновена подигравка;

Мозък няма, но време за форумни романи има. Класа има, ама циганска.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 7138982733
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   "произход и класа"

Царят има произход и класа. Не мрънка по сайтове, не споменава наличие на класа (тя се излъчва), не е нужно да утвърждава собствената си стойност пред непознати (защото всъщност има такава). Може да ти служи за пример. Ни сега, ни някога ще я имаш. За помашкото ти потекло никой не го грее.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 дни
hash: d69ebae680
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   По коя причина нарочно избягваш въпроса относно науката, с която се хвалиш (освен очевидната)? Външният вид и финансовото състояние са "много" интересни, особено когато и двете са осигурени от гените и труда на родителите. Да чуем подробности за другото.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: f3d751dd50
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   Може да избягва темата за науката, защото сайтът е анонимен и никой не е длъжен да споменава лична информация.
Бъзикате се с авторката, че била „злобна“, а вие какви сте?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 дни
hash: d45f866295
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

30.   От автора:



Смятах да не пиша повече в темата, но злобата и наглостта, която демонстрирате, за пореден път ме предизвика да променя решението си.
Ще уточня, че по-долните редове са насочени не към хората, които работят и се борят в живота по принцип, а към пишещите тук обсебени от злоба женици.

Мили, "дами", бих си позволила да ви дам един съвет. След като твърдите, че сте удовлетворени от живота си, поне се постарайте да не издавате по такъв явен начин злобата и завистта си.
Убедена съм, че всеки жив човек има комплекси, но само дребните душици ги изразяват по такъв грозен и гнусен начин.

За това какво точно съм изучавала и завършила нямам намерение да конкретизирам каквото и да било, просто защото не искам да давам твърде много информация за себе си в такъв форум. Най-вече заради специфичните качествени характеристики на някои от пишещите тук.
Ако ви е толкова любопитно, бих могла само да ви уверя, че съм завършила университет, до който вие не бихте могли дори да се доближите.

Номер 26, моите деди са били достатъчно близо до царя някога, така че смея да кажа, че знам за тези неща малко повече от теб.
Както и да е, в момента цар няма. Ако имаше, предполагам, че селяните нямаше да показват такова самочувствие, претенции и злоба, както го правят в момента.
И не, нямам предвид нормалните селяни, които обработват земята си и се грижат за стопанство. По-скоро онези, които сега са наводнили големите градове, градят кариера, за да могат да карат някакво "Ауди" и после злобеят срещу всеки, който намекне, че е с по-висок произход.


Номер 24 и номер 25 няма да ги коментирам по очевидни причини.

И така, скъпи "дами", радвам се, че използвах епитетите "кифла" и "мишка", защото именно те ми позволиха да видя до къде можете да стигнете в злобата и гнусотията на нападките си.
Честито, вие СТЕ и двете.
Защото ако МИШКИТЕ са сгушили се в офис дупка злобни душички, то КИФЛИТЕ са именно най-големите жертви на консуматорското общество, в което живеем. Така че, честито още веднъж, постигнали сте и двете.

Желая ви всичко най-добро. Дано някой ден някой мъж да намери за привлекателно това, което сте всъщност и дано да не е с вас само защото сте постигнали "нещо в живота" и можете да изкарвате пари.

И намалете злобата, чувала съм, че вреди на кожата, а както се твърди тук, вие освен невероятно успешни и щастливи сте и хубавици. Да се чуди човек защо тогава се държите като неудовлетворени и комплексирани женици.

И все пак ви пожелавам да бъдете щастливи, макар и по своя мишешко-кариеристично-консуматорски начин. :)

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7138982733
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   "злобното им отношението и нагласа към жени като мен"
"после злобеят срещу всеки, който намекне, че е с по-висок произход"

Ако намекваш редовно пред хората колко по-висша си била, то далеч не е сложно да се разбере защо не те харесват. Това постоянно повтаряне на думата "злоба" също не е случайно - проектираш презрението си като PowerPoint презентация.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3ac9104d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Боже миличка, не е лошо да се гордеем с произхода си, но точно защото най-вероятно и двете произлизаме от семейства с традиции, няма нужда да парадираме с това, а по-скоро да се постараем да сме поне малко достойни за прочутите си дядовци и прадядовци. Така, че вместо да разправяш от какъв род си, постарай се да направиш така, че ако прочутите ти роднини можеха да те видят да се гордеят с теб и с това какъв човек си. Те точно за това са били велики, защото са уважавали другите, а не са си вирили носа и не са се самоизтъквали.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 95ec03c475
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Бе не е хубаво да се обобщава, ма ще рискувам да го направя: Аз съм начетена и над средно интелигентното ниво и смятам че мъжа ми е длъжен да ме осигурява и задоволява всички мои финансови прищевки, като моята част от сделката е да благоволя да му родя едно дете. С което и се изчерпват всички мои задължения и отговорности. Айде от мен да мине, ще водя детето на училище и лекар ако се налага, дума да не става за домакинстване и работа. Демек (тая хубава българска дума :) авторката се е пенсионирала не по болест, още преди да започне кариерата си.. Не е лошо, само дето болшинството не може да си го позволи. Моят въпрос, на който хич не държа да получа отговор е :ако стане нещо със спонсора или се разделите, вие Уважаема, с кво ще си вадите хляба.. или просто ще намерите друг спонсор? Упс, щях да забравя - като се порежеш- синя кръв ли тече?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a914ccdcf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   Аз пък не виждам защо една жена да не може да направи своя избор да не работи, а вместо това да се грижи за семейството си и за щастието на мъжа си. В миналото, преди комунизма, качествените жени не са работили, а на онези от тях, които все пак го правятса го правили, се е гледало с известна доза снизхождение.
Приветствам всяка жена, която е решила да направи такъв избор в съвремието ни, колкото и да е трудно.

Едва ли мъжът до въпросната дама е неин спонсор. По-скоро истински мъж, който се грижи за жената до себе си.
Спонсорите са за далеч по-нисък клас жени.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3f16442ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Не споделям отрицателния вот към номер 35. Права е! Това наистина е житейски избор. Моята майка, например, би била изключително щастлива, ако е можела да си позволи да бъда просто образцова домакиня, майка, съпруга и да представя добре мъжа си пред обществото. Аз обаче, съм в другата крайност. Работа нон стоп и то не точно заради парите, а защото това са каузи, проекти, ангажименти към други хора, предизвикателства, възможности, лично удовлетворение и ако щете - адреналин. Така разбирам и така правя нещата. Съпругът ми е свикнал с темпото. Но имам периоди, в които съзнателно забавям екшъна, за да обърна внимание на любимия човек. Ето, днес, например, нищо, че е вторник, планирам да хлопна кепенците в офиса още в 17 часа, да мина през фризьорката ми, после да направя умопомрачителна вечеря, да сложа свещи, да си облека черна копринена рокля и да посрещна благоверния с чаша студено бяло вино и брускети със сьомга. А утре - пак съм на тръстиките и пак скубане на коси насред работната лудница.
Но ако имах време този номер с роклята и сьомгата да го правя всеки ден, нямаше да възразя изобщо. Е, най-вероятно след три-четири седмици рахат ще ме засърбят ръцете и току виж съм стартирала нов издателски проект така, както си седя в къщи, но това са странични ефекти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3ac9104d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Така е номер 36, но важното е жената да е тази, която да избира. А не мъжът и или обществото да и налагат определена роля както е било преди 100 години. И ако съзнателно избере да е домакиня, после да не се оплаква, че мъжът и закъснява вечер или предпочита компанията на секретарката си. Защото, за съжаление, масово жените-домакини се запускат от към интелектуално развитие и в един момент съпругът им се оказва, че вече няма за какво да си говори с тях, защото единственото, което интересува тези жени, ако са по-богати е шопинг, партита, салони за красота и т.н., а ако нямат и тази финансова възможност е още по-зле, защото целият им живот се върти около сериалите и клюките със съседките-домакини. Така, че да, ако на някоя жена и харесва да е домакиня, ами няма лошо, ама моля, поне да не се превръща в отегчителна лелка, която един смислен разговор вече не може да проведе, защото дните и минават в кухнята и пред телевизора. А и както казах, при такъв развой на нещата винаги има риск съпругът и да му писне и да я смени с някоя жена с цели и амбиции различни от приготвянето на най-перфектната вечеря. И тогава, е всеки сам се сеща какво става с живота на една такава 40 годишна домакиня без почти никакъв трудов стаж. За това за мен най-важните придобивки на жени в 20 век са образованието (висшето такова, иначе и прабаба ни е учила до 5 клас) и правото да работят нещо различно от домашна помощница и гувернантка (типичните професии за жените до 20 век и то само докато се омъжат). Така, че да сме благодарни на бабите и прабабите ни, че са извоювали това. Правото ни на избор! А иначе дали ще работиш по 10 проекта или ще гледаш 15008 епизод на "Малката булка" изборът си е твой. Подчертавам ТВОЙ! Щом авторката не и пречи да я третират като трофей, който разхождат наоколо като скъпа кукла и дори си мисли, че това е върхът, в живота на една жена, прекрасно. В крайна сметка и от съпруги-трофеи има нужда, нали? А и както казах изборът си е неин, така е решила, така живее. Смешното е друго, а именно, че си мисли, че статусът и на трофей и дава право да гледа отвисоко на жените, които са избрали нещо различно.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0164b525f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Аз съм 35.

37, не мога да разбера защо мислиш, че ако една жена не работи, мъжът й непременно трябва да закъснява вечер или да има любовница, при това проста секретарка. Не го приемай като заяждане, но май ти си тази, която робува на стереотипи и демонстрира назадничаво мислене.
Все пак не всички мъже са боклуци, а и едва ли една самоуважаваща се жена ще търпи мъж с подобно поведение.
Аз познавам жени, които са направили избора да не работят, но и те са доста далеч от образа на домакиня, който ти описваш. Качествени жени са и съответно мъжете им са качествени.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f3d751dd50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Колкото повече се опитваме да избягаме от стереотипите и традициите, толкова повече нови стереотипи създаваме.
Когато разваляш една традиция, създаваш нова.
Дори това правило да е неписано, се превръща във вид социална норма.
Така че винаги ще има определения като „кифли“, „мишки“, „прости секретарки“ и тем подобни, просто съдържанието на тези думи се променя.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker