Побой - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Побой
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1440 пъти
Здравейте. Пиша, защото пострадах по един грозен начин. Без абсолютно никаква причина бях ударен в главата без да очаквам, а след това изритан в корема. Всичко това се случи пред собствения ми дом. Паркирам колата си, а след секунди се задава друга кола. Аз вадя нещо от багажника. След малко при мен идват двама мъже от колата. Единият започна да се заяжда, че преди малко мястото е било свободно и той имал намерение да спре там и че селяни като мен се били настанили навсякъде. Първо аз не съм селянин, а съм пред родния си дом. Казах му, че не съм направил нищо лошо, а съм спрял на свободно паркомясто. Виждал съм го и друг път. Явно от скоро живее в друг вход. Другият мъж само се подсмиваше и му каза "Хайде остави го". Аз също му казах "Престани, не се занимавай с глупости". Сякаш това го провокира и ме удари от страни в главата. След това изрита в корема, при което паднах и си замина. Веднага се изправих. Те си заминаха. Съседи повикаха полиция и бърза помощ. Ще кажете защо не съм реагирал... Ами не съм биткаджия. По-скромен човек съм. Тези двамата бяха мъже около 40-те с вид на спортисти, мислещи се за мутри. На дали са големите бандити. По-скоро са някакви охранители и т. н. След около 30-40 мин се почувствах зле. Имах доста силно главоболие. Докторът от линейката ми предложи да ме закара в Пирогов, където ме приеха в неврохирургия. Вече съм изписан и съм по-добре. Подадох жалба в полицията. Но там от свой познат разбрах, че този същият е подал жалба срещу мен, че съм го нападнал и е постъпил в някаква частна болница... Т. е. този човек не само, че ме нападна, а сигурно и ще се опита да ме съди. По тази логика може да подадеш жалба срещу когото си поискаш... Пред блока има камера и абсолютно всичко е заснето на нея. Притеснен съм, защото макар и да съм в пълното си право, сякаш някой стои зад този човек. Постъпил в частна болница, където явно си е платил за да му напишат някаква травма. Лъже пред полицията... А аз съм най-обикновен млад мъж в средата на 20-те, нито родителите са ми влиятелни, нито пък аз съм някаква личност, нито пък имам финансови средства за силни адвокати. Сега търся адвокат. Наистина се чувствам в безизходица и предаден от всякъде. Пострадах без абсолютно никаква причина, а нападателят ми дори не е задържан, а даже лежи в болница... и е подал жалба срещу мен... Отделно при завеждане на дело ме е страх, този човек да не търси физическа саморазправа. Страх ме е и от това, да не се обърне делото срещу мен и аз да бъда осъден, макар и напълно невинен, макар и с всичко ясно видимо на камерата и няколко свидетели от входа. Живеем в Европейския съюз, а сме сякаш на дъното. Не знам, дали да стигна до медиите? Наистина не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4821614d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно. Имаш доказателство (видео), имаш си нещата.

Животни като това не са интелигентни, ще му го начукаш в съда.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: edcf2ee29a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е нашият народ и държава. Тук никога не е имало адекватни закони и правораздаване. Българинът е като бясно животно, неспособно да се контролира или да мисли. Всичко се оправя с физическа саморазправа. Хора които я използват не само се толерират, но и се насърчават. Глупавите хора в тази страна са на пиедестал. Или ставаш като тях или се махаш от България.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4869d51bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нападателите са често срещан вид примитивни и много прости страхливци. Точно защото го е страх от 2вентуална твоя жалба е направил тази жалка схема . България е пълна с жалки боклуци. Съжалявам за случката. Не се страхувай и не придавай голямо внимание на случката. Скоро на бияча ти - схемаджия ще му се случи наистина да има нужда от болница. Това е силата на Вселената. Само изчакай и наблюдавай.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 034a9a7f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автора.
Принципно съм съгласен с N 1. Това е човек от типа на тези, които се имат за голямата работа. Но всъщност си личи, че няма много дар слово. Може би може да се кара с някого махленски, но не знам дали пред съда това поведение е в полза. Но ме притеснява друго. Има силни адвокати, които могат да обърнат нещата, има корумпирани съдии и т. н. На дали той ще се представлява сам пред съда, ако изобщо се стигне до съд... Може всичко да отхвърлят още в началото. Аз мога да говоря. Не веднъж съм се представял на лекции на различни симпозиуми. Нямам притеснения пред публика и пред когото и да било да говоря. Но наистина идва моментът, колко силни са думите ми и то напълно истински пред системата, пред адвокатите и пред тези, които в нашето време прилагат физическо насилие. Съгласен съм и с N 2. Не съм имал никога досег със съдебната система и полицията. Но наистина поне по медии и по думи на обществото сякаш насилниците, простаците, престъпниците биват винаги защитавани и едва ли не издигани на пиадестал. Писах сведение пред разследващ полицай. Беше жена. Разбира се те трябва да бъдат безпристрастни. Но ми направи впечатление, че сякаш изобщо не и се занимаваше. Едва ли не давай по-бързо и ми се махай от главата. На края ми казва, че последното изречение, което съм написал било неразбираемо. Ами това са мои думи. Може да не знам да се изразявам правилно и затова да съм го написал неразбираемо. Или пък да заемаше страната на нападателя.... От къде да я знам. Наистина си мисля, че не се ли стигне до никъде от този инцидент или даже да тръгне в отрицателна посока, че едва ли не аз съм го нападнал, все повече ще се насоча към напускането на България. Не ми се иска. Справям се и тук. Имам професия. Постепенно устройвам живота си, но след като не можем да се справим като общество с беззаконието, явно всеки от нас сам трябва да се оправя. Имам възможност да започна работа в няколко европейски страни и в една азиатска. Бил съм в две от тях на дълги стажове и като цяло ми е приятна обстановката. Имам съученици лекари, които напуснаха именно заради бюрократщина, хаос и унижения. Други съученици и състуденти пък директно заминаха със завършването и нямат намерение да се връщат. Честно казано в чужбина хич не е лесно. Отиваш сам немил недраг и почваш да се бориш, но поне има надежда, че вършиш ли съвестно задълженията си, можеш да бъдеш оценен и да си пълноправен членове на обществото.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e669fe9404
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Егати примата. Тоя е 100% с връзки и ако те осъди без да си виновен му направи наистина мизерия, която да оправдава ситуацията. Иначе няма да е честно. Селяка му със селяк долен.

Аз веднъж ей така вървях върху велоалея за кратко време от няколко секунди. Зад мен ми звънна мъж с велосипед и аз в последния момент се отдръпнах като той ми се извика "бягай от тука путко" (а аз също съм мъж в средата на 20-те). Ако си беше позволил да ми скочи на бой или да ме удари щях да му счупя главата. Но си оставих егото на страна. Не ми се занимава с полиции после.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6ff14b540b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 2
Не съм автора, но точно това смятам да направя. Чашата ми на търпение към този народ преля.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4821614d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   2, ако си толкова умен, помогни на автора. Никой не го грее за мрънкането ти.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ece0a1151f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти гледай се снабди със записа от камерите да не стане гаф, в смисъл я няма запис, я е изтрит. За карък всичко е възможно. Действай не отлагай. Колко да ти струва един адвокат? ! На мой познат му излезе 420 лв и то не на веднъж. Може и ограничителна заповед да си изкараш, дори да не бъдеш нападнат от същият човек отново той ще бъде отговорен. В затвора той няма да влезе пробация и условна ще му дадат най-много. Действай

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: cf737cceac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм авторът на темата. Следователят без каквито и да било спънки даде нападателят на прокурор, който отказа да образува досъдебно производство. Защо ли? Не знам. Даже си мисля, че дори не си е направил и труда да прочете случая, защото всеки ден до тях достигат подобни преписки. Писмото, което получих от прокуратурата, че е отказано образуването на досъдебно производство даже беше написано с куп правописни и пунктуационни грешки. Въпреки представената от мен епикриза, въпреки свидетелите, които имам, въпреки видеоматериала, всичко отива на кино. Нападателят още на първата очна ставка се извини, после и на улицата ми се извини и ми предлагаше пари. Аз не искам пари, а правосъдие. Защото сега, като не бъде осъден, ще си повярва още повече. И не това не е мутра или някакъв бандит, а най-обикновен не особено интелигентен мъж, работещ като охрана в казино, помислил си, че е мутра. Практически не виждам смисъл да се занимавам с каквото и да било повече и да чакам правосъдие. Предостатъчно ми бяха десетките пъти разкарвания, писмени обяснения, очни ставки и т. н. и т. н. Пия една студена вода и продължавам. Но все повече се затвърждава мнението ми, че идва време да напусна страната.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: dd0515272c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имаш право да обжалваш отказа на по-горна инстанция и отделно да пуснеш граждански иск срещу нападателя. Обикновено като видят че си активен се опитват да спазят закона. Да не говорим, че вероятно има начин да пуснеш жалба и срещу самият прокурор. Запъни се и карай докрай. Ако получиш още откази , давай към Страсбург - там вече е за отказ от правосъдие. поне ще си избиеш парите по адвокати, защото най-вероятно щеспечелиш, макар и след време.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: dd0515272c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Щом държавата не ти помага, помогни си сам! Явно вече знаеш за него достататъчно - очни ставки и прочие... Винаги има на разположение чужди мускули - пак така в тази пропорция - двама на един, понякога си носят и тръби...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker