Как да живея, като няма и едно нещо, в което да ми върви? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да живея, като няма и едно нещо, в което да ми върви?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1185 пъти
Здравейте! Пиша тук, защото нямам къде другаде да излея болката си, а и на никого не му пука, никой не може да бъде истински съпричастен и състрадателен, когато ти си в дупка, защото всеки обича най-вече себе си и след това евентуално всички останали. Хората сме си егоисти по природа, вярвам в това.
Аз съм момиче на 20 г. от сравнително малък град. Не издържам вече, чувствам се като човек без абсолютно никакъв шанс за някакъв успех в живота, без значение в какъв аспект - дали професионален, личен или какъвто и да е друг. Досега беше лесно, бяхме деца и не мислехме за "сериозните" неща от живота, но... сега осъзнавам, че абсолютен аутсайдер. Няма нищичко, в което да ме бива. Нищо, в което да съм успяла - едно читаво приятелство не успях да създам; не можах да вляза да уча специалността, която исках, въпреки че бях отличничка в училище; не случих и на родители, които да ме разбират и да ме питат поне едно "Как си? ", когато ми личи така или иначе, че не съм добре. Обичат ме, но тяхната любов се изразява в това да си сит, облечен и да имаш покрив над главата, което, разбира се, също не е малко, оценявам го, но човек има нужда и от малко топлинка, а аз конкретно - и от повече, защото съм достатъчно самотна и без това. На всичкото отгоре няма никакъв талант в сферите, които са успешни и пробивни във времето, в което живеем. Нямам качества, с които да успея по някакъв начин и да си уредя живота. Английски така и не успях да науча, много ми е труден, не съм комуникативна, не съм и с връзки - при тези обстоятелства как да вярвам, че поне ще си намеря хубава работа след време, когато му дойде времето за някаква реализация.
Нямам и достатъчно парички, че да живея на широко и да не ми пука от дребните несполуки.
Всички тези неща те смазват малко по малко.
Все по-често ми идва да отида някъде, където никой няма да ме намери и да се приключа, защото не виждам изгледи някога да заживея истински, а не просто да съществувам. Единственото, което все още ме държи е ТЯ - надеждата, клишето, което всички казват, а именно, че съм само на 20 г. и има шанс всичко да се промени към добро.
Има и много други гадни неща, които са ми се случили и ме комплексират и спъват в живота.
Просто исках да споделя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3fca0034b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Клишето си е абсолютно вярно. Мен на 20 вятър на бял кон ме вееше. Трябва да залегнеш бая над учебниците, за да се подготвиш за изпита. В безизходица трябва да се прояви силен и твърд характер. Това, че си била отличничка, не означава, че ще приемат непременно и всичко ще ти върви. Работи и събери пари за квартира. На 20 си. Дотук сама можеш да се бориш за постигането на целите си, без помощ от родители и приятели. Научи английски- изключително елементарен е, а и винаги ще ти бъде плюс. От игри, речници, филми, образователни предавания, събирай пари за школи. В университета ще срещнеш много хора, запознай се и моля те, завържи някакъв разговор върху почвата на базови знания. Дерзай и успех!!! Ж, 30

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 69f705e1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти поне си откровена и осъзната как стоят нещата. Други на твойта възраст са със самочувствие без покритие и още несблъскали се с живота, нямат никаква представа за него.
Опитай пак с кандидатстването, намери си приятел

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f03d01156f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И по-зле ще става. Гледай да си намериш половинка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0d36b9f934
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Същото е и при мен - момче на 20г. Единствено мога да ти кажа да продължаваш да се бориш. Най-лесно е да се предадем. Всяко хубаво нещо в живота изисква много упорита работа, пот и сълзи. Приятели се намират ( и повярвай колкото по-малко са, толкова по-добре )важно е да са истински, просто досега не си попаднала на готиини хора. Буквално всичко което си написала го преживявам и аз.. Колкото до родителите : те ти желаят най-доброто и колкото и да не показват любовта си -повярвай ми, обичат те. Просто пробвай да говориш с тях. ОК, спирам да пиша, че и без това не съм много добър в съветите. Всичко ще бъде ОК!
М, 20

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0dd5267f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката: Благодаря за положителните коментари. Половинка си имам, но това не ме успокоява особено.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 54dad58920
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако това ще те успокои почти всеки е минал през това, нарича се порастване. Докато си ученик е лесно, знаеш какво се изисква от теб и всички останали грижи ги поемат родителите, в един момент обаче завършваш... и се оказва, че изобщо не си подготвен за живота. И става страшно! Мислиш си, че отличната диплома ще ти помогне да намериш готина работа, е, да ама не, оказва се, че пак са предпочели някой връзкар. Мислиш си, че е супер лесно да се изнесеш и да си живееш живота, е да, ама не, без пари не става и т. н. И съответно след първия сблъсък с реалността следва изпадането в черна дупка. Успокой се! Това през което минаваш е повече от нормално, просто явно си твърде емоционална и за това приемаш нещата толкова навътре. Намирането на хубава работа без връзки си е доста трудно, за това не го приемай като провал. По-скоро помисли как да си повишиш квалификацията, така че да имаш шанс да си намериш такава работа. Написала си, че английският не ти се отдава. ОК, не е казано всички да работим в офиси, нали? Помисли в какво си добра, ами примерно обичаш да рисуваш. Тогава защо не изкараш курс за грим? Гримьорите печелят добре. Или пък обичаш да се разхождаш на интересни места, запиши курс за екскурзовод. Нямаш представа какви разнообразни курсове се предлагат в наши дни. И не става дума за висше образование, а за курс, който можеш да завършиш в рамките на няколко месеца и с който да можеш да практикуваш определена професия. Така, че помисли какво обичаш да правиш и разгледай какви професионални курсове се предлагат. Една приятелка уж на шега още на 16 записа курс по грим. Идеята и беше да изкарва джобни докато е учи, е да ама се оказа, че е толкова добра в гримирането, че сега от няколко години си е професионален гримьор, нищо че междувременно завърши и висше образование. Обаче това което започна като хоби се превърна в професия. Така, че винаги можеш да намериш твоето нещо, а като го намериш, ще видиш, че и самочувствието ти ще се повиши, защото ще изкарваш прилични пари и най-важното като видиш доволните клиенти ще се чувстваш горда от себе си. Просто помисли какво обичаш да правиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9e9e4aea51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До Авторката: Проблемът е, че може нистина да нямаш талант, който да ти носи добри доходи. Ако ще се занимаваш с рисуване, трябва да можеш да рисуваш добре и в същото време да бъдеш достатъчно продуктивна, за да продаваш повече картини. Има професии, при които не се изисква особен талант. За хигиенистка не ти трябва нищо друго, освен може би физическа издръжливост, защото не се знае каква площ ще трябва да почистваш на ден. Можеш да подреждаш рафтове в някой хипермаркет на първо време, но имай предвид, че може да ти се наложи да съвместяваш няколко длъжности едновременно. Ще те използват и за касиер-продавач, за чистачка, и за какво ли още не... Като цяло не е добре да нямаш изявен талант. Тези клишета, че с много труд можеш да постигнеш всичко, което си пожелаеш, са за наивници. От многото труд има смисъл единствено, ако имаш талант, който да развиеш с много труд.... В противен случай усилията ти ще бъдат безсмислени. Но като цяло можеш да бъдеш успешен човек и с професия, при която не се изисква талант, а само физическа издръжливост и енергичност. Подозирам обаче, че такива професии ще стават все по-голяма рядкост след време. А какво ще правиш, ако не си енергичен тип човек?
Това вече не знам.... Но щом си имаш приятел, значи би следвало да си, тъй като поддържането на една връзка изисква определени усилия и от двете страни. Тогава имаш една добра основа, да се бориш и да търсиш в себе си и други скрити таланти. Енергичността сама по себе си е вид талант.... , но е хубаво да има и нещо друго, което да влиза в комбинация с нея. Едни голи знания няма да ти свършат особена работа в живота. Казвам го от личен опит.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker