Моето гардже е най-хубаво! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моето гардже е най-хубаво!
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1463 пъти
Какво мислите за майки, които държат децата им да са преди тези на всички останали. Имам предвид, че подпитват кога децата на другите са проговорили или проходили и лъжат че техните са го направили на по-ранна възраст. Детето им реве по цяла нощ, но лъжат че спи като пън и им е много добре. Това са само малко примери. Защо има жени, които правят такива неща?
Крият несгодите си и лъжат, че водят по-добър и охолен живот, отколкото в реалност. Все тяхното е най-хубаво, най-хубави са те и най-хубава работа имат.
Имате ли такива познати?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: f5009191eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За децата не знам, но останалото е просто въпрос на етикет. Не се смята за добър тон да се оплакваш. Как си? Добре съм! Това е стандартната формула. Мен лично много ме натоварват хора, които като ги попиташ от учтивост как са, започват: "Зле съм! Откриха ми диабет, мъжът ми, пияницата, харчи всичко по кръчмите, останах без работа, свекърва ми, вещицата, ме тормози, майсторите си оставиха ръцете след ремонта, нямам пари за един хляб, ей гледай - косата ми побеля, че и един нокът си счупих, комшийката ме мрази и ми изцапа прането, а пък децата - трагедия, двойка след двойка..." И след 10 минути подобна словесна атака направо ти се е отровил денят. Да, човекът сигурно е казал истината. Но можеше да я формулира и така: "В общи линии съм добре. Сменям работата, мъжът ми е вечно зает, децата си растат с техните си проблеми, наскоро правихме ремонт, да, още живеем с майка му, ангажименти... ей на, на фризьор нямам време да ида". И пак е същата истина.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 749ed1c3b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко е от комплекси. Всеки родител иска детето му да е по- добра версия на него. Да е по- умно, пробивно, отворено и тн.
Примерно майка ми беше математичка, цял живот се занимаваше с цифри, счетоводство и ръководене на сметки и хора. Обаче аз в училище по- висока оценка от тройка по математика нямах. Майка ми постоянно ми даваше уроци след училище, купуваше ми даже няколко вида учебници по математика и тн. но аз нищо не попивах. Накрая тя започна да обвинява учителите заради моят провал. Вместо просто да разбере, че математиката не е моето нещо.
Баща ми от друга страна пък беше нереализиран футболист и голям запалянко. Даже на времето избягал от казармата заради мач на Гунди. Дори имахме голям негов портрет на стената.
Мене пък и във футбола хич ме нямаше. Бях по- пълен и тромав и все си седях на вратата или в защита. Баща ми непрекъснато искаше да ме прави футболист, и в крайна сметка освен математиката намразих и футбола. Дори и до ден днешен футбол не гледам.
Това е общо взето. Комплексирани и смачкани родители, които не мислят адекватно, а обвиняват другите. Болните амбиции са лошо нещо. Няма как всяко дете да е перфектно и добро във всичко.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 97065dd0fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами да, аз имам такава позната. С мен е искрена през повечето време, но пред хората, които не я познават добре си ги съчинява едни такива супер розови неща. Иначе на мен ми каза, че смятала детето си за супер умно, в смисъл по-умно от връстничетата му, защото разглеждало снимки на таблета. Става дума за 3 годишно. Казва ми -"да, знам, че всяка майка смята своето дете за най-умно, но моят син е наистина по-умен, защото вече може да ползва таблет -разглежда снимки". Е аз ест. ѝ отвръщам: да човек, мн ясно. Няколко дни по-късно гледах една новина по Sky News за някакви шимпанзета, които разглеждаха снимки от таблет ли, телефон ли, не помня вече точно, не помня и новината какво точно съобщаваше.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 26ca97f896
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това го правят почти всички в България, не са само майките, не е само за децата, а за всичко. Манталитет.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 21f5363b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От несигурност го правят, особено майки на бебета и то първородни. Всяка иска да се справи добре с отглеждането и обучението на малкото човече, не е сигурна в себе си, защото няма опит, затова подпитва и когато чуе че другото дете е проходило по късно я залива една такава гордост все едно тя е успяла да повлияе на своето да проходи два дни по рано.
А реалността е такава че има деца, които наистина, прохождат по рано на 9 дори на 8 месеца, но това не е заслуга нито на майката, нито на интелигентността на бебето.
А повярвай когато станат на по 20г децата е без значение кога са проходили или проговорили единствената разлика между тях е кое е по добре възпитано, а голяма част от интелигентността също се възпитава.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bd4f45f319
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мисля, че са с една идея по-добри родители, от тези които пък намират децата си за глупави, сравняват ги с други деца и им говорят неща от рода на "виж другите деца, някой друг търкаля ли се в пясъка като прасе" или веднъж чух един баща, супер разочарован, че синът му не може да кара колело. Детето буташе колелцето, след децата, които могат да карат, усмихнато, щастливо, а бащата го спря и му каза "кво го буташ тва колело като някой мухьо след останалите". Иначе същият, вместо да научи детето седеше и си зяпаше в телефона... Другото поведение поне учи на увереност.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 15deee0713
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Избиване на комплекси. Друго много интересно е с дрехите, някои нямат два лева в джоба си, обаче дават и последните пари за дрехи, маркови, по модите, като ги погледнеш облечени по некерман, а нямат два лева за едно кафе. Много ми е странно какво и на кого доказват?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3cadf0dec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защото не искат да бъдат обвинявани, че са лоши майки. Понеже светът наоколо наистина обожава да си го изкарва на майките, независимо на тях какво им е. На мен не ми пука. С мъжа ми сме наясно, че един-два процента от хората са с "наднормено" ай кю и че шансът точно нашето от нас не-генните дете да е гений не са особено големи. А и не искам да е особено. Особените са самотни, нормалните са най-много. Обаче и ние живеем в чужбина и не е прието да се бъркат чужди хора във възпитанието и развититето на детето, както често чувам, че се случва в бг.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 963c48b0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, то и с ниско айкю има супер много особени и самотни, така че споко.

А светът принципно най-обича да си го изкарва на тинейджърите, ако трябва да сме наистина обективни на 100 процента.

Това, което аз лично имам против жените майки, е че повечето от тях имат едно такова неистово желание да се налагат. Или постоянно да търсят внимание във връзка с това, че майчинствуват. Често и двете. Също и някои мъже, станали бащи са така. Но мъжете всякаш са някак по-тактични и приземени в отношенията си с хората извън семейна среда. Докато жените са склонни да се самозабравят.

Иначе и аз много се дразня на тази българска черта - разни хора да ти се бъркат как си живееш живота изобщо..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker