Част от душата ми си отиде - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Част от душата ми си отиде
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 863 пъти
Наложи се да намеря нов дом на 4 годишното си куче. Беше адски агресивен, хапеше ме, пускаше ми се, може да се каже, че всеки ден ми беше стресиращ и се чудех кога ще ме захапе пак. Водих го по клиники, кастрирах го, хапчета му давах, никога не съм си позволявала да го удрям и ето, че пак ме захапа. Казаха ми, че няма решение. Намерих му най-добрите стопани, но момента, в който го заведох ме уби. Гледаше ме с толкова тъжен поглед, искаше да се върне с мен, гледката беше ужасяваща. Имам чувство, че част от мен я няма. Само човек с куче ще ме разбере... Там поне ще има двор, хората са добри, но аз не мога да го приема. Никога няма да ми мине, постоянно го мисля, но нямаше как да остана с него. Той е голямо куче и това го прави още по-опасно. Както съм свикнала да спи до мен, сутрин просто се чудя защо се събуждам... В живота ми се случи най-прекрасното нещо, и след един ден най-ужасното нещо. Не пожелавам на никой тази болка... Ако имаше дори малка надежда не бих го дала на никой, но нямаше. Все си мисля, че там ще е по-добре, но ме убива мисълта, че чака да се върна за него. Исках да си изкажа мъката.. Ценете това, което имате и се борете до последно за него!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2c4f3c53f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да беше пробвала с кучешко училище... а и понякога скачат когато искат да си играят, това не ги прави агресивни. Мен лично, да чукна на дърво, никога не ме е нападало куче по агресивен начин. Много пъти съм чувала коментари от сорта на "Това куче е лошо, вчера скачаше по едно дете/баба, агресивно е, ще те ухапе " и т. н. и в следващия момент ме гледат с отворена уста, когато клекна до кучето и се запозная с него, а то реагира съвсем адекватно с мен. След няколко срещи, когато вече ме познава и се радва, че ме вижда започва скачане, дърпане за крачолите и някой страхлив човек веднага би казал, че ще иска да ме ухапе, а то реално си играе с мен, иска внимание.
МАСОВО хората ме познават кучешкия език на тялото, не разбират кога дадено куче е наистина лошо, и кога скача, за да си играе. Винаги има начин да се научи да НЕ скача, защото това може да е проблем при едрите породи - направо може да си те бутне на земята. Нарича се коригиране на поведението. В Ютюб има безброй клипчета за превъзпитаване на куче точно заради това! И това в 90% от случаите е невъзпитано и лигаво куче, а не агресивно такова. Не мога да си представя, че ти го гледаш, спите заедно, а то е лошо и иска да те хапе.. не, просто ти не го разбираш. Съжалявам, че ти го казвам така директно, ясно ми е, че те боли но.. ти си виновна.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2c4f3c53f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 съм: Потърси в Ютюб каналът Zak George's Dog Training Revolution - има клипчета за това как да го накараш да бъде фокусирано кучето, как да не скача, как да не хапе, как да не се втурва към входната врата ако я завари отворена и мноооого други.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 97e1230a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Щом за 4 години не си успяла да възпиташ кучето си как да се държи прилично, наистина ще е по-добре при новите стопани. Там из двора поне ще има къде да изразходва енергията си. Кучето не е играчка, а живо същество.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f32bb951aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 и както ти самият каза 1 - човекът каза, че вече го е оставил. Не мисля, че може да си го върне.
До автора: разбирам болката ти. Аз самата имам куче котка гугутка и не мога да си представя един ден да ги няма. Преди тях имах котка отново, той почина преди няколко години, но толкова бях свикнала с котарака, че още понякога плача за него.
Съветвам те да си вземеш друг домашен любимец, ако напълно си се отказал от предното ти куче. Препоръчвам ти да си осиновиш коте от приюта или улицата. Така ще спасиш нечий живот. То предполагам, че ще запълни половината празно място в сърцето ти. Казвам половината, защото никога няма да забравиш стария си приятел.
Пожелавам ти успех и кажи какво си направил.

Jack The Ripper

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7fb44d4559
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Напълно те разбирам как се чувстваш, защото аз се разделих с коте и то при много лоши условия. Излъгаха ме, че ще го пуснат на двора, където има и други котки, че много ги обичат и ги хранят. Оказа се, че са го пуснали в случаен двор и когато се обаждах да питам дали са го виждали, веднъж ми казаха "не" и спряха да ми вдигат телефона. Много се тормозих и не можех да мисля за друго, освен за това. Питах се дали ще оцелее, тъй като 5 години е гледан само в апартамент. Не исках да му се случи нищо лошо, но и не исках повече да живея с него, защото не ми даваше абсолютно нищо, не идваше при мен, не контактуваше, единствено само дереше- мебели, килими, диван. Исках да си взема друго животно, с което да имам връзка и привързаност. Много страдах и се чувствах ужасно, но си казах, че той е причината за това мое състояние. Аз го взех с обич, инвестирах средства, давах му хубава и обилна храна, лекувах го, цяла зима беше на парно, сменях тапицерия, а той не ми даде абсолютно нищо, странеше от мен, беше си самодостатъчен. Нямам един хубав спомен с него, никога не си поигра с мен, не обичаше да го галят, да го вземат на ръце, и въпреки това бях привързана и го обичах. Сега взех друго коте и полагам големи усилия да го забравя и да не мисля повече за това. Казвам си, че той просто не ми остави избор. При теб положението е още по-лошо, защото кучето е било агресивно и опасно. При толкова много любящи и благодарни животни, при толкова много изоставени, гладни, болни, без подслон и очакващи стопанин, който да ги спаси, защо едни неблагодарници трябва да получават обич и грижи и да ни карат да се чувстваме толкова зле? Не бива, не си заслужава. Има много хора наръфани и осакатени, дори убити от зли кучета. Ни- кой не може да се чувства в безопасност покрай такъв звяр. Не съжалявай, а си вземи някое мило и предано животно, което да те радва и ти да му се радваш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4b0f441522
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 5 няма думи, които да опиша какво мисля за теб.... Ти си искал играчка, а не животно. Домашния любимец е най-вече отговорност, не може да очакваш нищо в замяна. Взел си съзнателно решение, че искаш да се грижиш за друг. Автора донякъде има причина, но ти нямаш никаква. И с цялата си наглост си взел друго животно. Утре то ще ти омръзне.
Един съвет - не прави деца, че й те само изискват и ще ти лазят по нервите.
А относно автора, и ти не си бил способен да възпиташ животно и очевидно това не е за теб. Но поне си бил достатъчно адекватен да му намериш сигурен дом.
Един съвет към всички, преди да си вземете животно добре си помислете готови ли сте за това. Най-добре говорете с някой, който има опит и го накарайте да ви разкаже за всички съпътстващи проблеми, а не хубавата част.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3b373dddda
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Моето куче след като направи една година просто откачи, не даваше на никой да ляга на леглото, да мине до храната му, толкова силно хапеше цялото семейство, че с месеци имахме следи от зъби. Дори лигите му текоха от злоба. Колкото и хора да ме обвиняват, аз съм сигурна, че всеки на мое място би го изгонил от дома си. Само аз знам каква болка и какъв стрес съм преживяла. Но никога не съм си помисляла да го изхвърля или да го евтанзирам, за това го дадох на добри хора. Както казах пробвала съм всякакви методи да го успокоя, минаваше му за месец и пак започваше. Явно прекалено много го разглезих и наистина вината е моя, но може би те са неговите стопани. Разбрах само, че куче се гледа много трудно... Никога не съм гледала на животно като на играчка, а като член на семейството. Мъка ми е, но явно е писано да има друго семейство, дано ги слуша поне тях, защото не всеки ще търпи такова нещо всеки ден.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3b373dddda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката:Също така кучето ми не беше невъзпитано, а агресивно и със сигурност не искаше да си играем, а да се изядем. Няма как да ти докажа, но ако видиш ще се уплашиш. Живя като принц при мен, давала съм му най-вкусното и пак хапеше ръката, която го храни. Майка ми дори имаше бинт на ръката, защото легнала на леглото, което той си мисли, че е само негово. Положението е много сериозно, аз дори не познавам такива кучета, да не говорим, че никога не съм го учила да хапе. На никой не пожелавам това и въпреки всичко много ми липсва.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7fb44d4559
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   №6, НЕ исках бездушна пластмасова играчка, която да стои там, където я поставиш, а живо присъствие. Жестоко е да жертвам 15 години от живота си за да живея с едно същество, което напълно ме игнорира и ме кара да се чувствам непоносимо зле. Не съм се родила за да служа като роб на една котка. Чувствата както и при хората са взаимни, иначе се разделят. Преди да съдиш някого, обуй неговите обувки и походи известно време с тях.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f51f67f644
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, все пак не е кой знае какво да се гледа една котка. 15 пожертвани години от живота ти, ти сериозно ли? Виж, да ти полудее кучето си е проблем. На моя приятелка се случи същото, което и на авторката, и тя много страдаше. Да не плаша авторката, но новите стопани скоро евтаназираха кучето на моята приятелка. Аз лично имах самодостатъчна котка като твоята. Сама избра да живее при мен и сама си и тръгна. Бяга на няколко пъти, намирахме я, връщахме я насила. Последния път не я намерихме. Ако е човек, да се зарадвам, че си е намерила свободата, но тя е просто една безпомощна котка. Има ли по-лошо от това да си улично животно?

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a6c147d1ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 5, аз съм номер 6, била съм в абсолютно същите обувки и затова имам пълното право да те съдя.
И не е като при хората, да могат да се разделят и всеки по живо по здраво.
Тук котката не е избрала теб за стопанин - ти си го направила.
И от тук и отговорността е твоя.
Ти съвсем съзнателно си решила да посветиш 15 години от живота си, никой не го е направил вместо теб. Както й да успокояваш съвестта си ( ако я имаш) котката не ти е виновна с нищо. Тя просто не е отговорила на очакванията ти да се гушка.
Като го видиш така написано, дали осъзнаваш колко тъпо звучи. Надали. Освен това да пуснеш 5 годишна живяла само в апартамент котка е пълно малоумие. За съжаление, ако още е жива, не вярвам да е задълго.
Така че ако все пак имаш някакъв морал отиди и си прибери котето. То е ясно че не ставаш за стопанин, но поне потърси някой по-свестен от теб (с апартамент) и го дай на него. Така поне животното ще оцелее или смяташ, че заслужава смъртно наказание за ужасното си престъпление - че не те гушка???

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2991cc5c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не си за голямо куче. Мек характер си, нямаш авторитет и не те приема за лидер. При такова положение кучето поема ролята, защото по инстинкт знае, че трябва да има лидер. Хапе те да ти коригира поведението. Опасно е голямо куче да контролира човека, може да нарани друго куче или дете за твоя сметка. Опитвайки да го задържиш рискуваш да пострадат невинни.
Придържай се към малки породи. Пак ще те доминира и командва (ти си си ти) но чиуауа да ти ръмжи и хапе е по-скоро забавно в сравнение с ротвайлер да ти ръмжи и хапе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker