Дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дилема
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 856 пъти
Здравейте,
Млад мъж съм, от няколко години живея, уча и работя в София, родом съм от малък български град. Когато бях ученик си мечтаех да се махна от малкия град и да отида в София. Беше ми скучно и еднотипно, в София ме привличаха кариерните възможности, многото момичета, младежките забавления. Намерих си и хубава работа, момиче и нови приятели. В последно време обаче една мисъл не ми дава мира и тя е коренно противоположна на предишните ми разсъждения. Дали пък да не се върна в родния град? Знам, че няма големи кариерни перспективи, но пък е спокойно, чисто, сред природата, перфектно е за създаване на семейство. София ми се струва все по-мръсна и все по-натоварена. Всеки ден трябва да изминавам големи разстояния до работа, непрекъснато шум и тъпканица от всякъде. Да не говорим, че наемите са огромни за квартира. Все още обаче има фактори, които ме спират да се върна - приятелката ми, която няма желание да отиде в малък град и държи да бъде в София, липсата на много работни места в родния ми град и поради това трябва да се примиря, че няма да имам голямо кариерно развитие, липсата на много културни събития.
1. Според вас, да последвам ли сегашното си желание за връщане в малкия град или ще съжалявам?
2. Има ли момичета които изобщо биха избрали да сменят големия град с малкия, защото забелязвам, че ние мъжете сме по-склонни на подобно решение?
3. Страхотната кариера или спокойния живот? Това е същината на цялата дилема и още не мога да избистря в главата си, кое си заслужава повече от двете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: cb0eb0b27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма абсолютно никакво значение кое е и какво е според нас - ти няма да живееш с никой от тези, които ти пишем тука, а и всеки човек има различни предпочитания.
Всичко това трябва да го обсъдите ти и приятелката ти.

След като питаш ще си кажа моето мнение: според мен единственото, което си заслужава, както самият ти си се изразил, е страхотна кариера И спокоен живот - всеки друг вариант води до чувство на неудовлетвореност напред в годините.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 274ea43f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гледай предаването да хванеш гората ако не си го гледал.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3d9c3b4bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разбирам те доста добре, защото се намирам в подобна ситуация, но живея в Англия. Наскоро ми предложиха нова работа в едно много малко селце и аз я приех. Но приятелят ми пък живее и работи в Лондон... той не иска и да чуе за местене извън Лондон и сега аз съм в положението да се преместя при него евентуално... На мен Лондон не ми харесва - респективно и София. Много ми е натоварено, шумно, оживено, скъпо най-вече... и опасно. Аз с удоволствие бих избрала по-малкото градче, но не мога да кажа до колко бих издържала да живея там - едва ли ще е цял живот. Ако решиш да се завърнеш в малщото градче, едва ли връзката с приятелката ти ще е розова, особено ако тя самата няма желание да дойде с теб... за което я разбирам. Работа в малък град и развитие - трудна работа... Не мисля че има значение мъже, жени... полът няма значение когато става дума за местене - всичко опира до човек... както ти казах, аз съм момиче и съм "за" живеенето в малък град, но приятелят ми е твърдо "не". Но ако ме питаш дали страхотната кариера или спокойният живот - определно ще ти кажа кариерата!!! Спокоен живот ще живееш, когато остарееш... тогава дори няма да имаш избор и никой няма да те пита искаш ли, не искаш ли... кариерата е нещо, което градиш когато си млад, енергичен, здрав, прав, както се казва... на 50 години и да искаш да се преместиш в София обратно, за да градиш кариера - едва ли ще ти се получат нещата така, както биха ти се получили сега... но ако смяташ, че в родното ти място ще си по-щастлив и пълноценен, премести се там! Не е казано, че там ще останеш завинаги... ако не ти хареса и осъзнаеш, че пък не е толкова интересно и хубаво както си си мислил, ще се върнеш обратно в София?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 231369f375
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   София на нищо не прилича. Ужасен град. И се напълни с цигани от цяла България. Аз я напуснах (така наречената ни мърлява столица която прилича на Гето вече) и отидох да живея в крайморско градче целогодишно. Тук се надявам да се запозная с някой чужденец. Дори и да не стане пак предпочитам градчето пред София. Само че аз за разлика от теб нямам мечти за кариера, особено в Бг. За съжаление не станаха нещата да замина за чужбина когато бях по-млада (изглеждам на 20 но съм на 30 и вече нямам голямо желание за кариера) просто нещата при мен не се получиха, но винаги съм си мечтала да живея в чужбина. И българите не ми харесват, с чужденците се разбирам повече и най-вече ги харесвам повече. Та от тебе зависи. Не от нас и дори не от приятелката ти. Ако толкова искаш кариера в тази нещастна държавица остани в София. Ако предпочиташ живота на красиво място, природата и чистия въздух, то тогава се върни в родния си град.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker