Моля за съвет!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моля за съвет!!!
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1083 пъти
Здравейте, искам да попитам как седи въпроса за жилищен кредит? Искам да кандидатствам, скоро ще попитам и в банката, но искам да знам може ли да ми отпуснат жилищен кредит без гарант? Мисълта ми е, че намам роднини на близо, а не всеки би се съгласил, възможно ли е самата гаранция да е жилището и ако не си плащам да ми го вземат, мисля че това е ипотечен кредит, но не съм наясно, а в банките винаги гледат да те завъртят. Колко работен стаж трябва да имам, на колко трябва да ме осигуряват и изобщо всичко, което трябва да знам. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3b27358613
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За жилищни кредити няма поръчители (предполагам това имаш предвид), то дори и за потребителски май вече няма, но имаш ипотека (това, което казваш, че банката има право да ти вземе жилището, ако не плащаш).

Обикновено изискват да си на постоянен договор (да не си в изпитателен срок, който обикновено е 6 мес.). А за дохода всяка банка си има различни изисквания.

Препоръчвам ти сайта moitepari.bg. Там можеш да си зададеш критериите и ти вади всички оферти на всички банки и си пише колко доход искат, какъв процент да си осигуриш сама, какви такси има и т.н. Гледай не лихвата, а ГПР. Това ти включва всички разходи - лихви, такси и т.н. Защото някои банки нарочно дават ниски лихви да заблудят хората, но после гърбят с високи такси.

И си задели първо пари кеш за първоначална вноска, нотариални такси (има си в нета нотариални калкулатори, цъкни и такса за ипотека) и такси за банката, както и 2-3% комисионна за агенция. Ако става въпрос за София, ще ти трябват минимум едни 20-30 бона да си имаш кеш преди да теглиш кредит. Имай предвид, че преди да изтеглиш кредита и да купиш жилището, се сключва предварителен договор с продавача и трябва да платиш и капаро 10%, което после ти се приспада от цената. Съответно банката като ти отпусне кредита си го връщаш един вид, освен ако не отиде за първоначалната вноска.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4081e67c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нещо друго:

Какви фирми, адвокати и подобни, бхте препоръчали, а ползва човек, за да се предпази от измами и да избере най-добрата сделка?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9c891918de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не мисля, че може да вземеш 100 % финансиране и ако нещо се обърка да се разминеш само със жилището. То ако беше така, никой нямаше да плаща наем, защото няма какво да губи от ипотеката, а накрая само може да спечели независимост. Банката винаги иска или ти да си финансираш част от сделката, или ако се наложи принудителна продажба на жилището и получената цена не покрива кредита, да те гони до гроб за разликата. Осведоми се добре за тези работи преди да си наденеш веригите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3b27358613
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   от 1 до 3

в България е така, да. Понеже нямаме закон за фалит на ФЛ. Т.е. ако не можеш да плащаш, банката ти взима жилището, начислява ти и съдебни такси, които може да са колкото половината жилище и продава жилището на търг. Ако не успее да си избие вземането, прдължава да си търси разликата от теб, въпреки че ти е взела в жилището.

В САЩ например има такъв закон и там отговаряш само до размера на жилището. Т.е. банката си взима жилището и чао. Пък дали като го продаде, ще си избие парите, си е неин проблем. Ти си свободен. То затова и стана ипотечната криза там преди години. Защото при спад в цените, на всички има стана по-изгодно да си заебат ипотеката и да си купят нови жилища и пазара се напълни с отнети жилища, които банките трябваше да продадат бързо и панически и стана срив. От там се сринаха и ипотечните облигации, съответно пострадаха застрахователни и пенсионни фондове и колелото се завъртя в един омагьосан кръг.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c3cb7df11c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И в България може, но лихвата е много по висока. Нарича се ипотечен кредит с ограничена отговорност.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 24056ff97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Кърпени гащи имаш ли ако имаш носи ги и тях щото и тях ще ти ги вземат на финала :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker