Произход на българите??? Кои сме ние по дяволите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Произход на българите??? Кои сме ние по дяволите!
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 3410 пъти
Защо никой не може да определи какви сме по произход ние българите? Едни казват, че сме южни славяни, втори казват че сме били азиатско племе, трети утвърждават че сме тракийци.
Ако трябва да съм честен, срам и позор че няма отговор на този въпрос.
Именно поради липсата на консенсус, се стига до извода че сме смесица между славяни- прабългари- траки.
Най- логично звучи това, все пак сме на древна земя, на кръстопът. Каквито и да сме били сме се претопили и смесили.
Много важен индикатор освен цветът на очите и косата е езикът.
Ако ще се водим по него, то ние сме славяни.
Ако ще се водим по археологическите открития, то ние сме траки.
Ако ще се водим по названието на държавата си, то ние сме прабългари.

В действителност при основаването на България по устието на Дунава вече са живели славяни, но не само по българският участък, но и до Белград, Нови Сад... а тези територии дълго време са били в състава на България. Тоест има много общо между нас и сърбите, така излиза, та те може би дори са българи.
Теорията за това че сме прабългари казват че възниква през соца, но истината е че се протиква още в навечерието на втората световна именно поради факта че Фашистка Германия принижава славяните расово до народ който трябва да бъде заличен. А през соца се протикват най- различни версии и се омешват още повече нещата. Но реално погледнато прабългарите са били управленците които създават държавата, те са били върхушката, управленчески грамотната, за това създават много други държави като Волжска България.
Що се отнася до траките, то това е най- интересното.
Тя най- вероятно е била велика цивилизация, но под елиническо влияние и разбирасе римско. Все пак Римската Империя контролира дълги години нашите земи. Бих сравнил траките с даките. Питайте румънец, ще ви каже че са наследници на Римската Империя и че са цивилизация на 4000 години и това е цинично. Явно сме наследили културата на траките, а те самите са били клон на елините или нещо подобно.

Имам въпрос, защо няма правдоподобни генетически изследвания, в интернет има един милион различни резултати.
Става нещо странно. Няма и исторически документи.
Казват че думата славяни се е появила едва в 18 век, но това няма много логика, намирисва ми на комунистическа история.
Ако трябва да се придържаме по пътя на логиката, то защо няма исторически летописи. Единствените запазели се артефакти са тези на траките, само защото са били дълбоко в земята.
Тоест става въпрос за съзнателно унищожаване на древни документи, с цел пренаписване на историята.
Имам чувството че умишлено са били унищожавани древни писания, така както е било претопено златото на майте.
Някой явно не иска да знаем колко сме велики.
Или бъркам...

Какво мислите? Славяни ли, траки ли, тюрки ли... с примеси на гърци или роми.... споделете

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 4 години, 2 месеца
hash: bd45274238
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каквито и да сме по произход, сега за нищо не ставаме (ако са останали българи изобщо). Донякъде се радвам, че се заличаваме, защото си го заслужаваме !

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b69d9e0f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм българин докъдето си знам родословието (3 поколения назад по майчина и 4 по бащина) и си направих ДНК тест в ancestry . com и генетически съм най-близко (след другите българи) до гърци, южно/централно-италианци и ашкеназки евреи. А гърците са си местното население в региона, още отпреди българите, вероятно директно свързани с траките. Южно-италианците пък имат смес от придошли алцекови българи и гърци. Ашкеназките евреи имат славянски примеси доста. Аз лично се определям като трако-славяно-прабългарин. Възможно е обаче и да имам общо с гърците, защото по гръцките земи живеят/са живели много българи. В миналото селата около Солун са били 80% българи, а в самият град са били 3-ти по население. После една част от тези българи се връщат в България, но друга остават там и се асимилират. В сайта ти откриват и братовчеди, които са си правили ДНК тест там, имах 4-ти братовчеди в Гърция и САЩ (емигранти от България).

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 18e6b40b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Много интересна тема. Много съм се интересувал и също толкова съм чел, за да проуча внимателно този въпрос. Както ти каза - хипотези много, а истината е там някъде между хипотезите и споровете.. Ще се опитам да преразкажа голямо количество информация, за да ти спестя време. И сега внимание! Конкретно:

Българите не са хомогенен народ. Тоест не са съставени от еднородно ДНК и във вените ни не тече само прабългарска или само тракийска кръв. Наричаме се българи, защото както правилно си отбелязал прабългарите са били политическия и военен елит при основаването на Първа българска държава. За съжаление са нямали развита писменост и не са ни оставили кой знае какво наследство освен Мадарския конник, Именник на българските ханове и прочутият прабългарски знак "У". Преди това тук е имало траки, които пък съответно са ставали част или са били зависими от империята на Александър Македонски, Римската Империя(провинция Тракия) и Византийската Империя.

Всъщност в днешно време хомогенни народи почти няма. Всичко е доста омешано и ДНК анализите го доказват. Но да се върнем на темата. При кризите на Римската/Византийската Империя българските земи са опостушавани от готи и хуни. Една от основните хипотези е, че прабългарите са клон на хуните, който е продължил и се е установил на юг и че първият споменат владетел в Именика на българските ханове е Атила. Хуните пък се свързват с народа "хунну" от северните граници на Китай. Но да продължим. Доказано е, че прабългари тук е имало, както и траки. Това, че сме били части от различни империи(по-късно и от османската, по това време и ромите идват от Индия), както и че сме плячкосвани е фактор кръвта да се омеша доста.

Най-слабо издържаната теза откъм доказателства е славянската. Но пък и доскоро беше доста популярна, просто защото България беше сателит на СССР и се е търсело общото. Вероятно е имало някакви славянски племена, но какви са, колко са и какъв фактор са били е трудно да се каже и докаже. Въпреки това, доколкото виждам имаме 10-15% от хаплогрупа R1a, която се води "славянската хаплогрупа", но пък имаме също толкова общо и с хаплогрупа R1b, която е преобладваща при испанци, французи, англичани.

Понеже ми се виждаш, достатъчно умен ще се опитам да обясня нещата по-научно. Генетични изследвания има. ДНК анализи също. Проучи за хаплогрупите и доста неща ще ти се изяснят. Повечето народи са смесици между различна кръв. Има народи, при които пробладават една хаплогрупа, да кажем над 50-60%, но българите не са от тях. Много помага ако държават е остров/полуостров или е била затворенца цивилизация като Китай. Сам разбираш, че на свързката между Европа и Азия, откъдето са минавали всякакви народи и ДНК няма как да има нещо генетически еднородно. ДНК анализите го доказват. Предоставям ти две карти, а изводите оставям на теб.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Racial_and_anthropological_types_in_Bulgaria.jpg

https://i.imgur.com/7QKmPR2.png

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: df5f3e13d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Българите имат турски произход, колкото и да ви е гадно, това е истината!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 18e6b40b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Реално никой не знае кои сме. По време на турското робство сме били с напълно изгубено самосъзнание и за това сме си създали кумири - националните герои и чак след Освобождението сме започнали да изграждаме история и да се консолидираме като нация на чисто.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 18e6b40b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Вече има ДНК анализи на много високо ниво, които трябва да решат този въпрос, но аз съм сигурен, че спекулациите никога няма да спрат. Последните най-модерни проучвания претендиращи за независимост уж доказаха, че сме най-близо по кръв до хората от Северна Гърция и Северна Италия. Лично аз винаги съм скептичен, когато става въпрос за такива проучвания и си имам едно наум, че някой може да е платил и нещо да е политически угодно да се каже да е истина. Да не забравяме, че политиката определя каква да е историята и какво да е мнението на масите, а не обратното.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ed5d6143f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По- важното е като какъв се самоопределяш и с каква култура си "напоен".
Но реално погледнато автора казва че сме били цивилизация, да били сме някога, но с увереност мога да ти кажа че вече не сме :(

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 18e6b40b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Всичко е смесено. Българи могат да се видят всякакви - с черни коси и очи, по-светли, синеоки, руси кестеняви, високи, дребни. Всякакви. Реално просто сме смесени и в това няма нищо лошо. Не е нужно да търсим някаква велика истина за произхода ни просто, защото такава няма. За да разбереш дали си повече прабългарин или повече славянин трябва да си направиш ДНК анализ и пак е доста вероятно нищо да не разбереш. Дори не знам кои са ми по-забавни - тези, които ходят с плитчици и носят прабългарски символи, съвременните номади, или "патриотите", които отгоре до долу са нашарени с освобожденците и знамето. Живейте си живота бе хора. Какво търсите под вола теле ?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ed5d6143f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Днеска сутринта като минах покрай паметника на центъра видях само един венец цветя от някаква организация и толкова! Нито един човек не е бе поднесъл цвете в памет на Апостола, включително и аз реално останах безразличен. Става въпрос за петият по големина град в страната, над 100 хиляди души. Нито един човечец не е положил цвете :(
Смятайте колко сме изпаднали! Самото ни общество е такова!
Ще дам пример който няма да се понрави на всички... но все пак ще си кажа каквото си мисля.
Запомнете след около 2 месеца да погледнете на 9 май в Москва и по цяла Русия колко хора ще излязат на улиците с портрети на свой дядовци и баби загинали или участвали във Втората световна.
https://m.youtube.com/watch?v=B8tmji_2Q3w
Цели реки от хора излизат не с плакати, не със знамена, не с факли а просто с портрети на свой роднини.
Къде са нашите патриоти?
След две седмици е 3 март, къде са подготовките по тържествата?
Та това е голяма дата, а повечето ще стоим пред телевизора.
В милионната ни столица колко хора излязоха на шествието вчера?
Пък да не говорим колко политизирано беше то.
Ето това сме ние Авторе! А Дяконът беше изключение.

Имаше един Васил Левски който каза: "Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя- губя само мене си."

Вечна му памет.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1598aeae47
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според генетичните анализи, сме най близки до Хърватия, Италия и част от Гърция. Началото си обаче всички водим от едно място.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d3f1c1bf64
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Има ли това сега значение?Да до пуснем теоретическия шанс,че сме някакви примерно наследници на велика държава,народ,пълководци...Това сега топли ли ни след като сме продажни боклуци,които за нищо не стават?Хора нека си го признаем,че за абсолютно нищо не ставаме.Нито за нечии съюзник,нито за враг.Ние сме едни плазмодии,които само гледаме кой ще даде повечко облаги и веднага му ставаме "приятели".А като свърши авантата търсим нов донор.
Дояхме братушките,сега Европейския съюз,утре ако извънземните ни предложат далавера веднага ще станем първи техни приятели.
Миналото на един народ е важно дотолкова,доколкото този народ е наистина народ,а не население.Когато този народ има ясна визия за своето развитие и място във света,когато знае с какво е полезен и накъде отива.Докато ние сме едни гладни въшки,които само се чудим откъде да намерим нови топли завивки.И не,не са ни виновни политиците,те са само наш умален модел и израз.
Еволюцията има право да се отърси от боклука и да останат читавите народи.Нека на тази прекрасна земя и място дойдат хора,които знаят как да печелят от тези дадености и знаят как се стопанисва държава.Справедливо,логично и вселенски издържано е нашето изчезване.
Българин съм само да спомена.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 547f13f2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Информация има и то премного. Фактите сочат, че сме траки, при това чистите им наследници. Става въпрос за белите хора в България, докато черните си ги знаем, че не са от нашите.
Както са казали древните ,,кръвта вода не става'', а съвременните учени го доказват с ДНК и наука. През 2017г. са направени масови геенетични изследвания на 900 българи(само етнически българи, тоест белите хора), които доказват:
1. Ние българите сме 100% европеиди
2. Ние българите сме преки наследници на така наречените траки, пробите ни са сравнени с останките от траки от варненскиятнекропол, които са на около 6000г. и се остановява над 80% сходство стях.
Не е нужно да се правят изследвания, за да се види, че сме европеиди все пак външният ни вид не лъже, бели хора с отворени очи и прави коси да са представени за азиадци, тоест дръпнати дребни хора е смешно, да ни сравняват с черните турци пак не става.
Логиката на днешните историци куца отвсякъде затова се използват термини и изрази като ,,те се претопили'' всякаш са снежинки или другото ,,те се смесили'' всякаш са подправки.
Факт е че различните раси имат различни характеристики: азиадците имат характерните меки тъкани и слаба костна система, а черните имат по-малко сиво вещество и груба, тъмна кожа.
В Българи има останки само на европеиди и тракийски гробници, ни един азиадски или турски гроб няма. А кажи ми как така? Защо като сме били азиадци нямаме азиадската култура? Аспарух-Исперих, Кубрат-Кроват, Тервел, Телерик, Крум, Омуртаг Азиадски или турски имена ли са? Какво общо имат тези наши имена с китайските Ни Ли, Ксин Йе, По Джун, Джеки Чан, Ли Зонг Ксинхи и тн? Или с Арабските Мехмед, Гюрай, Юсуф и тн.?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 364c9db52e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   9, в темите за произход винаги се намира някой да го удари на патриотизъм и тъга от липса на такъв. Произход и патриотизъм са две различни неща. Като си толкова голям патриот, поне да беше научил разликата между буквичките "и" и "й". В първи клас го учихме това, не е сложно и не отнема повече от 5 мин.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 364c9db52e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   От къде произхождаме, ама уточнете времевия интервал. Защото ако се върнем максимално назад, всички хора произлизаме от само един човек. А ако се върнем още по-назад, даже всички видове произлизаме от един екземляр. Не знам дали знаете, но имаме общи гени дори и с плодовете и то не малък процент - 50%.

https://science.howstuffworks.com/life/genetic/people-bananas-share-dna.htm

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5140e96257
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   12, майко мила, какъв неграмотен патриот!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0df567ee36
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   От една група сме със северна гърция, италия, хърватска и унгария. Това е биологичното доказано изследване. А тези, които казват че за нищо не ставаме, да си заврът мнението знаят къде. Това, че ти за нищо не ставаш не означава, че и другите са така. Не сме най-великият народ вмомента, но пък и аз не смятам, че сме в някаква класация. Мисля, че като цяло нямаме късмет географски. Ако Германците бяха по тези земи и те щяха да паднат под османската власт и край с тях. Гърците имаха известна доза късмет след втората световна война и затова дръпнаха напред. И ние щяхме да сме така, ако не бяхме от страната на губещите. Преди 1944 България и Гърция са били на едно ниво. Имали сме почти еднакъв брой население. Сега само в Атина има жители, колкото има в България. Та искам да кажа, че сме един наистина уникален народ и с нищо не сме по-малко от другите народи, нито повече.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b69d9e0f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   до 1: Сбъркано ти е мисленето, човек. Тези дето много се множат много ли стават, защото те са тези, които няма да изчезнат? Ромите ли много стават? Разните религиозни групи с 5 деца на семейство ли много стават? Индийците ли? Кои много стават според теб?

Доста сбъркано и пораженческо мислене показваш. Надявам се аз това мислене да изчезне.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d3f1c1bf64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Може да се каже, че сме липсващото звено между циганите и нормалните човеци, но все пак клонящи към първото. То и географски ако погледнем местоположението ни е същото-между циганията и европейското, все пак силно клонящо към първото.
В този случай съдбоносен ли е произходът ни? Не, важно е само по кое направление ще поемем между двете алтернативи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e8cc9c25e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Накратко:
1. Такова чудо „славяни“ не съществува.
2. Всички европейски народи са дошли от Азия.
3. Гърците не са европейски народ, а семитско племе, данайци, дошло от Северна Африка. Елада идва от ела- местно тракийско племе.
4. Траките са българи, а не българите- траки!
5. Най-точният календар в света е българският, по който сега е 7725 г.
6. Ешкеназите са потомци на харазите, чийто генезис се състои от майки-еврейки/ оттам и религията/ и бащи българи, оттам титлите, затова се е наричал хазарски каганат.
7. Не сме смесени, а сме най-старият европейски народ!
8. Всички европейски народи имат общи прародители.
9. Истината за нас не е удобна на никого, особено на най-големите ни душмани- руснаците/те са смесени/ и гърците.
10. Четете!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 18e6b40b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Напълно съм съгласен с номер 11. По протести съм ходил, знамена съм развявал, викал съм и накрая осъзнах, че просто не ставаме. Така от родолюбец станах антиродолюбец като ми светна малко акъла и пораснах. Защо избягахте по чужбина половината, а другата половина работите в частния сектор за западни фирми ? Нали сте големите родолюбци ? Защо не развивате българското производство, не бачкате за български фирми ? Защо всеки гледа да те окрадне като се почне от А1 и се стигне до концесониери на морето ? Защо се продадохте бе ? Ако не са руснаците ще са американците. Ако не са американците ще са турците. Все на някой ще клякаме, щото сме клекачи. Това е българската съдба. От един #бивш родолюбец.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: aeff270f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Едно разбрах от коментарите.
Нито автора, нито обществото не знае какви сме по произход.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 03cd7030bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Имам приятели историци и археолози, аз самият не спадам към тези специалности.
Българите сме Индо-европейци, тоест нашата майчина люлка (така да се каже) е от днешен Иран и Афганистан. Дори в Афганистан имат изсечен конник в скала, наречен Модар. Там все още имат легенди за откъснати племена от "арийската майка". Сега, да не се бърка думата "арийци" с бълнуванията на Хитлер.
Не сме тюрко-алтайци, защото дори и през средновековието не сме имали думи на тюркски език. Но сме имали сходни думи с иранските, както и сходни орнаменти и музикални ритми с иранските.
Тази профанизирана измислица, че сме смес от славяни, българи и траки си беше измишльотина на комунизма. С цел да ни причисли към "братски СССР". Дори и русизми се вкарваха нарочно в речника.
Заблудата беше, че малкият прабългарски народ се е одавил в огромното славянско племе.
Но да си зададем въпроса. Ако народът на Кан Аспарух беше толкова малък, дали щеше да победи най-могъщата до тогава Източно Римска империя, едвали. Тоест т.нар. Пра-българи са били голям народ.
Отделно особено в началото хич не са се харесвали със славяните, дори сме ги прогонвали от новопридобитите си теротории.
То като цяло и "славяни" е доста изкривена терминология, и дали изобщо съществуват такива хора... но това е друга тема.
Естествено, държавата, народът, нацията не е хомогенна смес.
Българите са се съюзявали и са пречислявали към границите си много и най-различни племена. С началото на Дунавска България отново са се причислявали народи и племена към нашите граници.
Няма такова нещо като хомогенна нация. Но има нация с общ идеал, религия, ценности, култура и писменост.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: aeff270f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Абе не разбирам какво толкова се чудите. Хората отдавна са го казали. Даже Паисий пише "История славяно-българска".
Ние сме преимуществено славяни с прабългари за ръководители и обединители, както е казал хан Кубрат "Съединението прави силата".
Погледнете на народните носии, замислте се на какъв език говорите.
Спомнете си за арменският геноцид, спомнете си за последвалата бежанска вълна ударила България, тези хора са се интегрирали и са станали българи. Пет века турско робство също се отразяват.
Какво говорят сега "македонците"? Построиха паметник на Александър Македонски, сложиха си за знаме гръцкият символ за слънце, нищо че говорят на български. Същите са и българите. Казват че били траки, нищо че траките хиляда години са били римска провинция и още толкова време гръцка. Искам да ви кажа че те са били част от западната цивилизация. На запад всички говорят на "модерен латински" (немски, френски, английски са от едно семейство), а защо ние не говорим и пишем на техният език?
Защо откриваме римски и тракийски гробища масово? Защото според западната традиция всички се погребват на общо, на едно място.
Според славянската всеки се погребва пред или около дома.
Погледнете на Черна Гора или Хърватска, считат се за славяни, въпреки че на тяхна територия е пълно с антични постройки.
Славяните отброяват годината от лятото, от там идва и думата- летоброене, ако почете български произведения в отигинал ще видите колко често се изполва лето вместо година. Не забравяйте че българите по време на османското иго са били потънали в дълбока изолация, тоест са сумели да си запазят културата и традициите.
Ама за целта трябва да се чете литература, а не да се следи за поредната сензационна статия.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7a02594bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   До 4-ти

Най-голямото доказателство, че в българите няма грам турски ген е че българите са дали много на света като наука, култура, изобретения. При това като население са само колкото един град. А турците които при това са 15 пъти повече от българите не са дали нищо на света. Изброй ми 5 турски изобретения, ако обичаш. Така, че е изключено да сме с един и същ ген. Друго. Отвори Гугъл мап и виж какви са турците по улиците в Турция. После разправяй, че сме от една и съща раса, камо ли пък ген. Дори и да извадиш малкото бели турци настрани, които най-вероятно са далечни наследници на крадени от турците български деца на времето, така наречените еничери, за които всеки знае още от основното образование, и ги сложиш до българи и им закриеш имената, така, че да не знаеш кой е турчин и кой българин, само по лицето се разпознава в близо 100 процента от случаите. Правил съм този опит със снимки много пъти. Само да си християнин означава, че ДНК-то ти е различно от на хората от другите религии. Има преобразяване. А нашето е различно от турското и без това. И накрая, признати сме за европеидна раса и от нацистите, макар и всичко свързано с последните да е заклеймено в Европа, заради военните им престъпления. Сега няма да навлизам в подробности за разликите между отделните раси, а тези разлики, не са само в цвета на кожата. Макар и научно да е обосновано, не всеки може да го понесе и може да го изтълкува като нападка и обида. Като заключение само ще кажа, че уважавам всички скромни, добронамерени, трудолюбиви турци, такива жертви на несправедливост, не налагащи се, честни и отзивчиви. Дали е такъв турчин или българин, който има същите качества за мен няма значение и може да сме приятели. Но горното написано се отнася за наглите, неадекватни и тупащи се в гърдите без покритие, и незнаещи, че като гости в чужда страна трябва да се държат като такива, турци.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 48640c3da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Абстрахирайте се от това в коя телевизия говори този човек, който ви пращам. Ние не учим истинската си история. Разлика между славяни/траки/българи доказано няма. Изморен съм и пускам това видео. Принципно всички видеа на този човек е добре да бъдат видяни. Тази тема засегната от него е само една от многото други.

https://youtu.be/x0Di6VQItY8

Направо пращам и някои други
За дълговете на различните държави и правилно ли е да следваме моделите на управление които следваме:
Първа част - 6:14 минути
https://youtu.be/k2FCoCscjTk

Втора част
https://youtu.be/QsUah0bg6Ak

Дълговете на богатите(към БВП).

https://youtu.be/Wem3bDT8ItM

Всички от видеата са по темата, понеже правото да напишеш истинската си история е въпрос на спечелена тежка борба, което липсва при нас.
https://youtu.be/qXdJngaOKdw

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 48640c3da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Номер 4, като погледнем, че дори не правиш разлика между тюрки и турци и ни става ясно що за профан си за съжаление. А не сме и тюрки, няма буквално нито едно доказателство, ако погледнете едно от видеата в предходен мой коментар ще се уверите.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 48640c3da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Номер 23, защо пишеш подобни глупости. Какви хиляди години робство, траките определени от бащата на историята Херодот за втори най-многоброен народ в света след индусите са били само 400 години под Римска власт, при това тука говорим за Via Militaris(което е път м/у Цариград и Ниш), останалите части(като Западна България(днешна Румъния) ), са освободени още след около 80-90 години. Даже се стига до момент в който римляните бягайки от Дачия разрушават изградените от тях мостове за да не освободим и останалата част. Пъ пътя на елементарната логика става ясно, че така многоброен и велик народ няма как да изчезне. Този народ сега говори "езици" с диалектни разлики и се нарича "славянски".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 48640c3da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Номер 22, ти мисли ли въобще като пишеш. Значи хем лошите руснаци са лъгали, че сме малък народ и че сме славяни. Хем сме мразели славяните, но иначе сме били много могъщи, обаче говорим славянски език. Страшна логика. Моля те прочети нещо, с добро го казвам, че просто ми се плаче като ги чета тези неща.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3d0ff0031b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   24 всяка държава е дала нещо на света.
А след 500 г. турско присъствие, да не се убеждаваме как няма смесена и турско кръв във вените ни. В един човек има кръвта на поколения, някъде бях чела 10 000 човека. В България има всякакви хора, но дори тъмнококите и с тъмни очи са мнозинство, светли коси почти няма, светли очи се срещат.
Гледах едно английско предаване проследяващо корените на различни хора, докъдето има документи. Един от тях остана най-изненадан, когато разбра, че има и еврейски корени.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0977b929fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Номер 24, българските турци не са "гости" в България, знаеш ли какво пишеш изобщо. Аман от необразовани патрЕоти.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2116e9aa73
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   24, моите уважения, обаче се изказваш неподготвен. Няма нито един българин нобелов лауреат. Елиас Канети е роден в Русе, но е евреин, чиито родители не са от България. Турция има двама - Азис Санджар - биохимик и Орхан Памук - писател. Да не говорим, че една от най-известните писателки в момента е Елиф Шафак, чиито книги са преведени на 51 езика. Междувпрочем дори родителите на Елиас Канети са от Одрин.

Мехмед Оз (д-р Оз) е най-добрия кардиохирург в САЩ. Изобщо в момента в Турция са едни от най-добрите лекари и модерни болници, неслучайно много хора се лекуват именно там. Ако щеш във футбола имат Мемет Шол, Месут Йозил, Илкяй Гюндоган, Емре Джан.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ed5d6143f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Изводи от коментарите.
Добре, разбрахме че не сме тюрки с 105% вероятност.
Ние сме траки.
Не признаваме славяните.
Не сме славяни.
Бог е българин.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 025603f9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Абе знам само че преди сме били велики, а сега сме една колония.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 81367d641b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Повечето коментиращи тук не са нито траки, нито славяни, а обикновени тъпанари.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 547f13f2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Номер25 и аз следя господин Пасков. Бих препоръчал и Павел Серафимов-спароток да гледате.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 48640c3da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Номер 31, англичаните са се смесвали хиляда пъти повече от нас и затова е нормално. Аз също съм гледал точно това видео за което пишеш. А ние нямаме буквално почти никаква "турска кръв" както я нарече(генетично доказано - провери). Всяко място в България има име на жена скочила от някъде за да спаси генофонда ни от тези които са спали помежду си със столетия. Поради самобитносста на българите, супер религьозносста ни сме се запазили. Тези смесвали се са станали османци(тюрки, араби и др. мюсюлмани) поради водачеството на османците. "Всяка държава е дала нещо", така е, 1,5 милиона убити арменци са си страхотен подарък, а като знаем, че този пример е само събирателен образ на османо-ислямистките "давания" към света. Но кой знае, кой не..? Тъмнокожите са мнозинство, чудно, явно има причина чрез псевдо-толерантносста си да защитаваш научно незащитими тези, но важното е, че мнозинството българи са бели, както и турцизираните българи в България, понеже турци няма според един от най-великите им паши, а и турски министър-председател по времето на Живков го е потвърдил. Генните изследвания на турците практически показват, че до Истанбул живеят същите хора като нас българи/сърби(не турци). От Истанбул до Анкара нещата започват да се променят, макар и не фрапантно. А в множество видеа тъмните турци се оказват гърци, което е съвсем логично и обяснимо. "Тюркската кръв" в турците около Анкара(най-чистите) е 27%. Даже в немското дойче веле се появи статия обясняваща на немците, че тези бели хора идващи от Турция също са турци, понеже предишната приемуществена емиграция е била от Анадола. Така че преди да пишеш, нека да не следваме някакви наши си "логики", а да се позовем на науката.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5307abc22f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

41.   Комунетата затриха историята ни !
Има писания за древните българи от преди Христа.
ЧЕТЕТЕ ХОРА !!!!!!!!!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 50c0d232fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   ДНК тестовете показват, че днес генетично сме най-близки до останалите европейски народи. А това, че ме по-близо до Азия не е чак такъв фактор. Азиатските племена са предпочитали да нахлуват във Великата Римска империя, т.е. днешните Италия, Германия, така че те може би имат повече гени от тях. Въпреки това, пътя им е пресичал и нашата територия, разбира се. Но! Тези народи, такива, каквито са били, не съществуват от векове. Днешните народи на същите територии са съвсем други. А при създаването на България прабългарите са живеели в североизточна Европа, на запад от Урал. Защо се опитвате да променяте историята? А тук е имало тракийски племена. Славяните са били друга голяма етническа група, защо ги отричате? Заради днешна Русия и комунизма? Заради това отричате неща отпреди цяло хилядолетие и половина...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 03cd7030bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   От 22 до 28. Нещо не си ме разбрал.
Теорията, че народът на Кан Аспарух се е потопил в огромното славянско море е доста грешна. За да победи Източната Римска империя, явно пра-българският народ не е бил съставен само от няколко стотин конника.
Ние не говорим на славянски език. Ние говорим български език. Създаваме Кирилицата, която после се възприема от другите народи.
Има Словени, тоест хора, които знаят словото (тоест могат да боравят с кирилицата).
По нататък всичко са изражда в някакъв Пан-славизъм, породен от Русия, а по късно от СССР. Вярата в големият славянски мужик и тн. пропаганди.
Но истината е, че генетично руснаците са близко до норвежци и финландци.
Наименуването на нашата азбука в "славянска" си е политически подход. Някои историци биха искали да се нарича "българица". Защото е създадена от нас, за другите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7ebef4f8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Какви траки, какви документи? Траките са нямали писменост, какви документи търсиш? Доказано е, че коренът ни е в Иран, от там тръгват първите племена, обикалят на изток после на север и се задържат във Волжка Болхария. От там Аспарух потегля на запад и се спира при Дунав, тук забива копието и прави днешна България, която скоро български и чужди продажници ще унищожат, вече го правят и ще бъде чудо, ако 2050 година още я има!?

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 18e6b40b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Авторе ако ще се водим по езика не виждам защо да сме славяни. "Славянската" азбука всъщност си е чисто гръцко-българска. Създадена е от родените в Соул братя Кирил и Методи и разпространена от техните ученици. И съответно и българи и гърци драпат, че е тяхна.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b69d9e0f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   цитирам 11:
"Еволюцията има право да се отърси от боклука и да останат читавите народи. Нека на тази прекрасна земя и място дойдат хора, които знаят как да печелят от тези дадености и знаят как се стопанисва държава. "

Пак питам - читавите народи ромите, индийците, китайците и нигерийците ли са, защото те ще останат и ще наследят земите не само тук, а в цяла Европа и целият Свят? За 20 години Африка си удвоява населението от 600 милиона на 1. 2 милиарда.

Срам ме е, че има "българи" с толкова пораженческо, самоунищожително, самоомразно мислене. Само повтарят, че за нищо не ставаме, а всъщност проектират собствената си депресия върху всички. Кой става? 10% от Света - Западна Европа и САЩ ли? Това ли са ставащите?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3a8fc9ed89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Почти няма българин /с българско име и религия/, който да има турска кръв. Защото децата от български девойки, които са били открадвани от турци през робството, са се водели вече турци, с турски имена и религия, т. е. някои от сегашните турци имат българска кръв, заради български прабаби. Но не и обратното. А девойките, изнасилени от турци, са махали децата.
И до ден-днешен смесените бракове м/у турци, както и роми, и българи, са изключителна рядкост.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 807518b222
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Потомци сме на различни племена траки. Както и околните страни, даже половината унгарци - също.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: aeff270f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Някои хора само като чуят северна Гърция и Италия просто настръхват от радост, за тях пример на величие е западната цивилизация, избила идианци, аборигени, маи, африканци, индиици...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 025603f9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Бяхме велики. Какво ли не правиха, за да ни победят, клаха ни, поробваха ни, разделяха ни. Но ето ни тук, някога велики, днес не просто слаба държава, но и едно токсично общество.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 66ac161a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   Сведение от „Чудеса на Свети Димитър Солунски“ за заселването на прабългарите Мавър и Кубрат в Битолското поле

VII в.

За междуособната война, замислена тайно срещу нашия град от българите Мавър и Кубер.

Както знаете, христолюбци, в предишните глави ние разказахме отчасти за славяните, т. е. за така наречения Хацон, и за варварите. Разказахме и за това, че те опустошиха почти целия Илирик, именно провинциите му: двете Панонии, също и двете Дакии, Дардания, Мизия, Превалитана, Родопа и всички други провинции, а още и Тракия, и земите при дългата стена край Константинопол, както и останалите градове и селища. Те завлякоха цялото това население в отвъдната земя към Панония, до река Дунав. Главен град на тази провинция някога беше така нареченият Сирмиум. И тъй там, както се каза, споменатият хаган настани целия пленен народ, вече като подвластен нему. Именно оттогава те се смесиха с българи, авари и с останалите племена, родиха им се деца от това смешение и станаха огромен и много голям народ. Всяко дете наследи от баща си вродените качества и влечението на народа към ромейските предели. [... ]

[... ] И тъй Кубер премина победоносно казаната река Дунав с целия споменат народ, който беше с него, дойде в нашите земи и завладя Керсимийското поле. Те, като се настаниха там, поискаха да се върнат в родните си градове, главно защото бяха запазили православната си вяра: едни - в нашия, пазен от мъченика град Солун, други пък - в прещастливия град и царица на градовете, а трети - в останалите градове на Тракия.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4119318bff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   Не си правете ДНК тестове. Това не е наука, подобни са на врачките и другите мошеници, на които групи от хора вярват безрезервно. Фирмите, които се занимават с тази "услуга", впрочем шашма са собственост на хора от еврейски произход, комплексирани от недолюбването на народа си в световен мащаб, и резултатите навсякъде са: 1. ти не си това, което си; 2. имаш братовчеди евреи. Собствениците едновремененно правят пари, едновременно си избиват комплексите и принуждават хората да ги харесват по национален признак.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4efe6a8daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

58.   Авторе, пък и останалите - прочетете книгата "Стопанката на Господ" от Размари-нам-си-коя (това е псевдоним, разбира се) - има я по книжарниците, може и онлайн да се намери.

Макар, че се води "художествена", ще ви отвори очите за много неща. Направена е да прилича на обикновен разказ, но в нея има толкова много истини преплетени, че ще ви се завърти главата и замая душата, особено на емигрантите...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 68292ac249
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

59.   Пак казвам. Интелекта е най-сигурният признак на разпознаваемост към коя раса принадлежи един народ. Който признак не може да подведе никога и дава категоричен отговор. При Европеидната раса предният дял на мозъкът е най-силно развит. Единствените при които има толкова развит дял на мозъкът са само генът на корейците, японците и в по-малка степен на китайците. Не може представител на друга раса да покаже интелектуални способности еквивалентни на тези раси. Просто е отвъд способностите. Това са научни факти. Така, че това е най-сигурният филтър за разпознаване. Европеидната раса има няколко под вида. Единият е бяла кожа, руса коса, висок ръст, сини очи. Характерен повече за Северна Европа и САЩ. Друг под вид е тъмна коса и светла кожа. А трети подвид е с малко-по тъмна кожа и светли очи. От него са част от Българите. Но той няма нищо общо генетично с Мала Азия, макар и леко да ги наподобява външно в някой случаи. Не се заблуждавайте. Нещата са очевидни. Българи участват в ЦЕРН, един от най-големите в Холивуд е българин, Зукърбърг също е с български ген, българин е един от първите космонафти. В далечният космос сондата която представя човечеството в търсене на контакт с извънземен разум излъчва българска песен, българин е изобретил ксероксът, въздушната възглавница, автоматичната скоростна кутия. Скоро и ракът ще бъде победен чрез българско изобретение. Можете да се обзаложите, че българин е изобретил антигравитационната технология на секретните човешки летящи чинии, които мнозина вземат за извънземни. Съвременното автомобилостроене е по технология измислена от българин. България е дала кирилицата на която пишат над 20 държави по света. Българин е изобретил също пътническият самолет, компютърът и много други неща. А българите като население са само колкото един град. Това значи, че ако броят им бъде умножен по 15, то и интелектуалните им резултати също ще бъдат умножени по 15, което значи, че ако бяхме колкото населението на Германия, то дори леко ги изпреварваме като интелектуална сила. Единственият ни проблем са дългите години на комунизъм, през който минахме. Не ме разбирайте погрешно. Това, че европеидната раса е с по-развит дял на мозъкът не значи, че другите раси трябва да бъдат презирани и вземани за недостойни. Достойните и недостойните хора се определят по това дали са добри или обратно, а не по това дали са умни или не толкова. Обаче няма как нагли, патологично лъжливи, крадливи, нецивилизовани, неморални, лукави, невъзпитани и зли хора при това и не особено умни да казват как трябва да бъдат нещата на представители на европеидната раса и то в собствената им държава. Опасността е реална в такъв случай. Европеидната раса е благородна, морална, възпитана и толерантна, отчасти и заради християнската си религия, но ако и писне може да изтрие всякакви завоеватели така да ги нарека, за нищожно кратко време, благодарение на по-високият си интелект от техният. Така, че не си мислете, че толерантен значи наивен или слаб. Внимавайте с границата мюсюлманите. ЕС се тресе вътрешно и вече е на път да обърне плочата. Изберат ли десен лидер, нещата са свършени. Не дразнете, не бъдете нагли и не си играйте. Никой европеец не е тръгнал да се заселва у вас, да ви налага религията си или да ви бомби държавата. Вие сте тези които се натискате да сте в света който европеидната раса си е изградила сама, вие сте и тези които дърпате дявола за опашката с наглото си поведение и атентати. А си нямате представа колко лесно е за Европа да ви заличи всичките. На територията си и у вас.... ако пожелае.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker