Неконтролируем страх, че ще се проваля - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Неконтролируем страх, че ще се проваля
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 519 пъти
Здравейте! Може би съм поредната интровертна личност, стигнала до психическа нестабилност по едни или други причини, която "излива" болката си в този сайт, но понякога подобни места са единствените, в които човек може да потърси утеха, макар и само изписвайки всичко, което мисли и чувства, с надеждата по този начин да подреди малко от малко и мислите в главата си. Да, историята ми няма да грабне вниманието на масата хора, защото не е нещо от сорта на "Спах с шефа си", "Колко често правите секс? " и тем подобни пикантни за окото на повечето читатели теми. Но ще се радвам да получа няколко съвета от хора, които се чувстват или са се чувствали като мен.
Момиче съм, на 21 г., студентка. Проблемът ми е, че отскоро у мен се зароди буквално неконтролируем страх, че никога няма да постигна нищо смислено в живота си, като казвам "смислено" имам предвид най-вече в професионален план. От началото на месеца си търся работа, защото когато започне учебната година не искам да разчитам изцяло на родителите си, смятам, че колкото по-рано човек започне да се учи да бъде самостоятелен, толкова по-лесно ще му бъде в бъдеще. Въобще не живея с илюзиите, че дипломата за висше и добрите оценки отварят куп врати и тем подобни фантазии, за които отдавна се е доказало, че не са верни. Искам да имам добър професионален опит, на който да стъпя в бъдеще. Допреди няколко месеца работех като продавачка в магазин за дрехи, но напуснах, тъй като колежките ми, понеже бях най-малката и неопитна и в същото време - най-амбициозна, ме взеха за "калинка" и ме унижаваха както им падне.
Сега си търся работа в различни сфери - пускам св-та както по разни офиси и кол центрове, така и отново в магазини, защото там имам опит и шансът да ми се обадят е най-голям. И естествено, обикновено ми се обаждат само от магазините. Та, както и да е, до момента никъде не съм започнала, защото или не са ме одобрявали или мен не ме е устройвало работното време (все пак уча редовно и трябва да мога да ходя на изпитите поне).
Но откакто започнах отново да си търся активно работа и още не съм намерила подходящата изпадам в ужасни стресови състояния. Имам чувството, че или никога няма да си намеря каквато и да е работа, или ще си намирам все като продавачка и в св-то ми цял живот ще пише "продавач-консултант", Господи, толкова е грозно това "продавач-консултант", така нелепо звучи.
От една страна осъзнавам, че още съм млада и е твърде прибързано и нереалистично да си вадя такива изводи, но страхът ми, че никога няма да имам престижна професия е толкова силен, че не мога да спя, не мога да се храня, не мога да се усмихвам. Прибягвам вече дори до алкохол за успокоение (нещо, което много мразя, но наистина усещам как не издържам психически на това напрежение). Понякога си представям дори как се самоубивам и се отървавам от всички страхове.
Уча икономическа специалност и просто искам наистина да стана някаква в бъдеще, а не да работя цял живот нещо, за което дори не се изисква висше. Искам семейството ми да се гордее с мен, както и аз със себе си. Но не виждам как ще стане при положение, че навсякъде искат опит, а аз опита няма как да го натрупам отсега, защото на малко места дават шанс за хубава работа на такива като мен (неопитни, студенти и без връзки).
Много се извинявам, ако съм ви отегчила, но вярвам, че има хора, чувстащи се като мен, и все някой ще ми даде съвет или ще ме успокои по някакъв начин. Благодаря ви! Бъдете здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: d30fe19358
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом ти трябват пари започни в магазин. А като завършиш почни някъде на стаж и гледай да се закачиш за това мясти. В общи линии с всички е така. А за да си щастлива е нужно да си в мир със себе си. Не е нужно да правиш кариери и да ставаш министър...Успокой се и се радвай на живота.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2b24f0842c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! По начина по който пишеш си личи, че интелигентността ти е над средното ниво, което обяснява начина по който се чувстваш работейки като продавач-консултант. Интровертността е често свързана с невротичност, което е предпоставка за по-висока чувствителност към негативни емоции и съответно по-голямо количество тревожност. Високата самокритичност е трудно поносима, но и неизбежна при по-високата самосъзнателност. Ако свикнеш с нея от друга страна, може да те доведе до изключителни успехи. Първо трябва да разбереш в каква точно насока искаш да се развиваш и да започнеш с малки крачки, дори и да пренебрегнеш идеята за самостоятелност. Не се фокусирай върху печеленето на пари все още. Разбери какво искаш, това е по важното.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 513b59c5df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо завърши и после всичко ще се нареди. Ще имаш цял живот да работиш, затова не бързай толкова. Съсредоточи се върху ученето и остави работата на заден план, ако вашите имат възможност да те издържат. Можеш да си търсиш стаж по специалността. Това би било най-смисленото към този момент.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker