Непознати ми искат пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Непознати ми искат пари
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1235 пъти
Почти всяка нощ излизам да се разходя за няколко часа, защото искам да се движа, но не когато е горещо. Докато съм навън, няколко пъти ми се случи някой да дойде при мен и да ме пита дали мога да му разваля пари или да му услужа с няколко стотинки. Понякога идват с поздрав, понякога ми викат като селяни и аз не им обръщам внимание докато не дойдат.

Всеки път лъжа, че нямам пари в себе си. Това не ги убеждава. Тръгват с мен и продължават да ми искат. Обикновено един говори, а негов приятел само го придружава. Дори понякога най-нагло ми застава на пътя. Последният път след няколко отказа реших да извадя лютив спрей, за да ги стресна и те спряха да ме следват.

Вие как бихте реагирали в подобна ситуация и какво бихте им казали? На мен вече започна да ми писва и мисля да започна със спрея и да ги напръскам, ако продължат да вървят с мен. Щом на мен ми се докашля само като си пръснах на единия пръст и го помирисах, не знам на тях какво ще им е ако ги пръсна в лицето...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5e1843b3c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз бих избягал, бих позвънил някъде, с риск да събудя някого, да поискам съдействие! Хора сме, все пак!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0c68ab52c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Вземи си електрошок. Вървят по повече от един, за да може в един момент да те ступат и да ти вземат всичко, което е в теб. И не взимай парите си в теб, вземи си примерно няколко левчета за нещо ако искаш да хспнеш или пийнеш и толкова.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d1392600bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ако можеш, промени излизанията да са рано сутрин.
Друго- избягвай местата, където срещаш тези индивиди; променяй често маршрута, не бъди предсказуем и с определена рутина. Никога не им давай пари или носи дрехи и аксесоари, които показват, че имаш такива. Бъди незабележим. Ако можеш, разбери от някой кои са и какви ги вършат.
Спрея го носи в ръка, без да се забелязва отстрани. Избягвай тъмни и безлюдни места. Бъди наясно с това, което става около теб. Върви с уверена крачка, все едно си с определена цел, а не се разхождаш просто.
На въпроси се отговаря с твърдо не и не, нямам. Без излишни обяснения и увъртания. Ако викаш за помощ, викай ПОЖАР, а не помощ, защото по-вероятно е хората да се притекат на помощ. Няма срамно да избягаш, егото не е твой приятел. Твоята безопасност е приоритет.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 768470bb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Бъди по груб/а от самото начало и сами ще спрат. Мен са ми искали пари циганки, веднъж отдалеч ги изгледах лошо и им казах "бягай да работиш" и повече не са ме доближавали.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 86950390df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   На мен пък ми се случи един да ми поиска пари и в същото време извади някакви пари от джоба си и започна да ми обяснява за какво са му и да ги брои пред мен кажи речи 20-30 лева бяха. Най-неадекватната възможна постъпка според мен. Полудяха хората и това е

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 57908931aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И мен ме спират понякога на улицата с молби. Аз обаче въобще не ги поглеждам и продължавам без да спирам. Така лесно се отървавам. Ясно ми е, че искат пари, но вече не ми се дава нищо. Преди почти винаги давах по лев-два. След това ми остава някакво усещане, че са ме излъгали. А и като погледнеш хората, често са млади или сравнително млади, видимо в добро физическо състояние. За какво искат пари, защо не работят? На мен кой ми е дал просто така и един лев?! Освен това, ако дам, те продължават да искат още. Е, това нормална реакция ли е? Иска да те издои, докато пускаш. Някои са ми казвали и абсурното намерение да им дам домашния си адрес, за да дойдат да ми върнат парите после. Сигурно точно така ще стане. Не давам нищо и ако някой се опита да ме заговори на улицата, въобще не спирам и не се обръщам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 205d5fcd3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   От 3: съветът, който ти дадох за това да им казваш, че нямаш пари, има и изключения. Например, ако те заплашат с оръжие, по-добре да им дадеш портфейла, защото пари и документи се възстановяват, живот и здраве- не. Затова, когато пътувам в чужбина, задължително имам фалшив портфейл в джоба, с няколко банкноти и пластмасови карти; нищо с лична информация. В случай на нужда, захвърлям портфейла пред нападателя и бягам. Документи и пари- те са в пришити джобове от вътрешната страна на панталона.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fb157de7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Бил съм свидетел как искат 2 лева от един човек, той им дава по 20 и 10 стотинки, ама после те се отказаха и не ги взеха. Е това не е ли странно. Предполагам че щом не взимат дребни стотинки, значи не им трябват пари

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker