Хора осъзнайте се!!! 2020година сме!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хора осъзнайте се!!! 2020година сме!!!
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1763 пъти
От много време ми прави впечатление, в обявите из фейсбук страниците, че за повечето позиции има определение за възраст и пол!!! Например обява за продавач-консултант за хранителен магазин посочват като изискване, че търсят ЖЕНА!!! Това в развитите държави се осъжда като ПОЛОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ, примерно в САЩ!!!
Това за мен лично е много изостанало мислене да има разделение между професиите "мъжки" и "женски" професии.
Една жена, ако иска може да работи като електро техник, водопроводчик, автомонтьор, полицай, пожарникар, тракторист и други т. нар. "мъжки" професии в България доста трудно ще успее да се реализира, ако въобще някой работодател, реши да я назначи на подобна длъжност, защото съм сигурен, че повечето български работодатели са с предразсъдъци и за съжаление голям процент от българското население имат такива предразсъдъци за "мъжки" и "женски" професии, което изобщо не говори добре за българското общество, че през 2020година има още ПОЛОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ в държавата в ЕС!!! Много съм разочарован, наистина от този факт!!!
То това да беше отрицателна черта на българското общество!!!
Освен половата дискриминация и неравенството между мъжете и жените в страната, съществува и дискриминация към всички хора с различна сексуална ориентация освен, с хетеросексуалност, а всички останали сексуалнисти биват дискриминирани като хомосексуалност, бисексуалност, пансексуалност, сколиосексуалност, транссексуалност и други сексуални ориентации!!!
Също дискриминация към расова основа, етническа принадлежност или индивидуална принадлежност.
Сега някои хора, ще кажат, че нямам нищо против различните видове раси, но това изобщо не е така, пример, когато Холивуд реши да смени общо приетият бял цвят на малката русалка Ариел с, чернокожа актриса в България, хората, бяха във някакво възмущение, а това обяснява, че българите са консервативни хора и не могат да приемат нещо извън рамката!!!
Като, цяло българските граждани трудно ще приемат, каквото и да е било различно!!!
Ако се появи нещо нов като идея веднага се излива хейт, защото е непознато за обществото, не мога да си обясня, защото българите са толкова консервантивна нация, а очаква развитие и прогрес във всякакъв аспект, искаме да сме като развитите държави, но там хората са отворени към всички промени с критично мислене, една Нидерландия премиерно още през 2001 година са приели закон за равни права между всички граждани с различна сексуална ориентация, една Ирландия, която е католическата държава и съм сигурен, че хората са по религиозни от българите гласуваха, чрез референдум също за права на всички хора с различни сексуални ориентации, а ние през 2020г., още смятаме, че един мъж, ако използва козметика е хомосексуален, толкова изоставено мислене просто нямам думи!!!
А искаме живот като на запад, ами няма как да стане докато не се промени мисленето на нацията!!!!
Тука все още царуват стереотипите синьо за момче и розово за момиче, още от самото раждане децата биват обременени с полова идентичност, всички теми за различните сексуални ориентации са теми табу!!!
Аз съм момче на 19години студент, демисексуален, ако споделя на някои българин, че съм демисексуален повечето изобщо няма да знаят дори какво е това, защото са сексуално неграмотни, защото родителите са против изучаване на различните сексуални ориентации в училище, защото всички щели да станат "педераси"!!!!
Истанбулската конвенция не успях да разберат, защото нямат критично мислене, защото българинът не разбира какво е социален пол, веднага скача срещу това!!!
Мога да кажа още много неща, но не искам да става прекалено дълго!!!
Надявам, се, че България някога ще успее да промени мисленето на голема част от обществото, , но това не ми се вярва да се случи в близкото бъдеще за съжаление!!!
Затова, след завършването на висшето образование със сигурност ще напусна страната, защото това просто не се търпи!!!
Благодаря, за хората, които прочетоха всичко това малко е дълго, но темата е много обширна, моля и уважаемите модераторите да публикувате коментара ми по тези въпроси, благодаря, много!!!
Приятен ден/вечер на всички!!! :):):)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2411e880e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз примерно работя във фирма, която произвежда пелети, и се занимавам и с подбор на персонал. Да речем, ако търсим машинни оператори, така се води длъжността, търсим мъже и то под 50, по възможност дори под 40, защото работата е тежка и включва и вдигане на тежко понякога, работа на вън при вредни условия като шум, вибрации, студ, пек, прахоляк и какво ли не, трябват и технически познания, каквито жените рядко имат. Как на такава позиция да наемем жена или някой мъж на 60-70? То ни е жал. Та то дори много от младите мъже не издържат на тази работа. Преди не пишехме, че търсим само мъже и постоянно ни се обаждаха и жени и пенсионери, които като прочетат машинен оператор, си представят само една машина, на която трябва да се натискат някакви копчета. После аз си губя половината ден да им обяснявам каква е работата, за да разберат сами, че не е за тях, а и на нас не ни дава сърце като знаем колко е тежка работата да наемем жена или възрастен човек. Как да кажеш на дядо на 70 да пренесе 80 чувала по 15 кила примерно? Веднъж пробвахме да наемем такъв и накрая се получи, че на всички им е жал и не го оставяха да вдига нищо и той общо взето по цял гледаше, а другите от жал му вършеха работата, което не е коректно, защото в крайна сметка, всички получават равни заплати. И за да си спестя цялата тази галимация, просто започнах да пиша в обявата, че търсим само мъже под 50. За мен това не е дискриминация и е за доброто на всички - както работодателя, така и потенциалния работник. Просто всеки работодател си има изисквания според длъжността и понякога възрастта и пола са сред тях.

А представи си, че имаш магазин за дамски чанти примерно. Някак е несериозно да наемеш там мъж за продавач. Или примерно плешив мъж да продава шампоани за гъста коса. Ами то е смешно най-малкото. Или как си представяш лелката в детската градина да е мъж?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 788ae070e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За някои професии наистина няма значение възрастта, а уменията и знанията. Мен лично не ме бърка на колко е счетоводителят ми или адвокатът, аптекарят и дали са мъже или жени. Ако ще и на 70 да са, щом си вършат работата, какво ми пречи?
Обаче ти лично би ли наел сервитьорка на 60? Или мъж за лелка в детска градина? Или търсиш някой да товари бус с кашони - ами малко жени ще се справят добре, затова не е лошо да се напише, че работата е за мъже. То и жени международни шофьори има, но са малко, защото работата е тежка и донякъде опасна. За да напишат изисквания хората, значи обикновено има защо.
Между другото и аз не знам какво е демисексуален, но и не ме вълнува особено. Съветът ми е да учиш, да развиваш реални знания и умения и тогава да се докажеш.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2411e880e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Да, хората, щом са написали възраст и пол в обявата, значи има защо. Едва ли е, защото са гейове и не ги кефят жените или защото старите хора им грознеят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dec9817540
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 1: вместо да пишете "мъж под 40 години" можете просто ДА ОПИШЕТЕ в самата ви обява каква е работата, както ти направи тук. Повярвай тогава няма ви пишат нито жени, нито възрастни хора. Иначе сега така наистина създавате впечатление, че дискриминирате.

А в детстката градина спокойно може да работи мъж. В Германия например това е напълно нормално.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2411e880e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   4, и това съм правил. ВЕрвай, не помогна. Пак се обаждат - ама как така, ама каква ТОЧНО била работата, ама много ли е била тежка. Просто има хора, които са закъсали и разпитват с надеждата да намерят работа и това какво пише не ги спира. А някои направо си искат да ги назначиш с ясната идея, че няма да работят, а ще минат на болнични още от първия ден - и такива случаи сме имали. Един просто не му се работеше, а му трябваха пари. За първите 6 мес. имаше макс. 20 отработени дни. Още на първия месец си изгърмя отпуската за цялата година, после почна с болничните, като между тях идваше за по ден-два. Така че и това не помага.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bd508938b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Браво, авторе, много си woke !!!

Но истината е, че ТИ трябва да се осъзнаеш. Че не може да изискваш някакви неща от хората. Ти не си човекът, който да определя как да се живее и какви ценности да са доминиращи в обществото. Ти си просто човек, който е програмиран от западното културно влияние, което се разпростира над Света чрез филмите си, музиката си, сериалите си, медиите. Не си човек със собствено мислене и мнение, със собствени възгледи. Не можеш да разбереш защо се случват тези процеси, защо имат подръжници, но и противници. Не знаеш защо е съществувал предишния ред - какви предимства е имал. Просто повтаряш каквото си видял в интернет, в сериали като "Big Bang Theory" или подобна пропадняшка боза.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4a0a0412c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, прав си, това само в България го има, директно в обявата да пишат, че не искат такива и такива. На запад поне имат възпитанието да не го пишат, че прави лошо впечатление.
Аз живея в Скандинавието и тук често срещана гледка е жени инженери, електротехници или каращи тир, дори бих казала, че направо мъжете са си нежния пол.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2771f3d058
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Безполезна логорея!? Всеки работодател си решава какъв човек му трябва! Ако в този магазин се изисква продавача и да мести тежки товари, как една жена може да заеме такава позиция, а ако магазина е по подходящ за жена, защо да не се даде предимство на дамите, нали се пишеш за съвременен човек!? Или за тебе не съществува кавалерството, нали сме равни, защо трябва да се дават привилегии на жените, да хващат кирката и в мината, заедно с мъжете. Хайде завършвай и се махай, че много станахте многознайковците!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9076f0995b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Отивай в Америка. Писна ми от тая еманципация. Има си женска и мъжка работа и това е. Който не го приема не е наред с главата. Търси се жена или мъж конкретно за позиция за която е подходящ такъв човек - ако е магазин за дамско бельо нормално да е жена. Ако е склад нормално склададжията да е мъж. Благодарение на макоумна пропаганда изтървахте елементарни неща вече. Никой не е спрял никого да става какъвто пожелае, но избирайки такава професия или работа трябва да си пределно наясно, че имаш по-малък шанс за намиране на работа. Никой не ви е длъжен с нищо в тоя живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c72f44b055
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   7,

това е голям минус в Скандинавието, не плюс, но нямаш сетива да видиш и разбереш цялата картинка...

Авторе, в голяма грешка си, феминизмът е най-лошото нещо за жените. Няма дискриминация, равноправни са половете, но имаме различни роли в обществото, различно мислене, различна физическа сила ако щеш. Няма смисъл обаче да ти обяснявам, някой ден сам ще го разбереш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a72262710e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Според мен е много по-добре да се каже истината, отколкото от фалшиво лицемерие да не напишат пол, да те поканят на интервю само защото са длъжни и накрая да ти изгубят времето като не те наемат.
Не мога да разбера защо хората ги е страх от честността. Предпочитам в очите да ми кажат, че не ме харесват, отколкото да ме лъжат.
Да не говорим, че в частния бизнес имат пълното право да изискват каквото си поискат. Като не те устройват условията не подписвай договор - просто е.
Аз лично не бих наела жена електротехник, ако иска да ме съди.
И да - при положение, че Снежанка е бяла, не бих отишла да гледам филм с черна героиня, освен ако не кръстят филма Сажданка. Не виждам какво общо има с това дали харесваш други раси или не.
Сексуалната ти ориентация си е лична работа и не виждам защо би трябвало изобщо да бъде навирана в лицето ми. Ако просто приемеш, че това е лично и не се споделя пред всеки срещнат няма да изпиташ никаква дискриминация.
Истанбулската конвенция е абсолютно излишен акт, който се опитват да ни наложат по други причини.
Според българското законодателство всички са равни пред закона - и мъже и жени и мога да ти гарантирам, че ако някой с какъвто и да е социален пол извърши престъпление, ще бъде третиран по същия начин като всички останали престъпници, без значение какъв полов орган (или липсващ такъв) има и без значение с кого си ляга. Това съдията не го интересува.
Аз се радвам, че все още има мислещи хора в нашата страна, които не се поддават на западните простотии, причините за които ти надали разбираш.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 39fc2da4a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До коментар 8:
Цитирам:
"Хайде завършвай и се махай, че много станахте многознайковците! "
Да после се оплаквате, че има демографска криза в България, ами нормално Вие сте с толкова изоставено мислене, че няма как да има промяна на каквато и да е била основа!!!
Всеки, който има различно мислене от вашето не може да го приемете, затова в България не може да се води дискусия по нито един въпрос за съжаление!!!
Вие сте просто едни съдисти, но какво да говоря на човек с мислене, че има "мъжка" и "женска" работа!!!!
Ето коментар номер 7показва, че има жени, които успяват в така наречените "мъжки"професии!!!!
Но трудно това да го обясниш, на човек без широко отворени хоризонти!!! ;););)
Много е тъжно, че българите голям процент не могат да се отворят за светът и мирогледа им е толкова ограничен и проблемите и живота им са дребнави!!!
До номер:6 Щом си толкова запознат моля те, коленича пред твоята образованост да ме просветлиш, кое е правилното, защото аз явно нямам собствено мнение, защото съм заслепен с западната пропаганда, наистина ли го мислеш???
Толкова наивен коментар скоро не бях чел!!!
Да с ФАКТ е, че съм с Евроатлантическа ориентация и възгледи, и ценности, но ако мислиш, че не съм се интересувал от изтока от арабския свят, от южнокорейските философски възгледи и ценност, за японската култура и други източноевропейски култури, но Евроатлантическите ценности са най-подходящи за съвременните времена и всеки средно интелигентен човек ще го осъзнае!!!
Живял съм и в чужбина и знам не само на територията, а и на практика, какво е мисленето на хората и какви задълбочени диалози сме водили по всякакви теми, за разлика от по-голямата част от нашите сънародници!!!
Моето мислене не е поставено в рамка на ограниченията като твоето, а се развива и адаптира с времето, защото един човек се обогатява от знания през целия си съзнателен живот!!!
Бъдете спокойни, ще напусна страната след няколко години, няма да Ви преча да живеете ежедневният си живот в България, да продължавате с вашите битовизми и проблеми от най-ниски аспекти на живота, базата ми на, която се опирам е 80%от темите, тука в този блог, които са толкова елементарни, че няма къде повече!!!
Обаче винаги, големи съвети и дискусии се събират точно в тези теми от сорта на "мъжът ми ме изневери", "Проблеми със свекървата", "Защото младите не раждат деца", "Искам да си обръсна краката, но съм момче", "Какво ще кажат хората", "Изневерих", "Проблеми със съпруг ми", еднотипни са 80%от темите с еднолична тематика и в основата на проблема на техния зародиш е "какво ще кажат хората"!!!!



Автора на темата момче на 19г.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e4adcd8851
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   "ако споделя на някои българин, че съм демисексуален повечето изобщо няма да знаят дори какво е това"
Авторе аз не знам какво е демисексуален на 54г съм и досега това не ми е пречило, вярвам че и занапред няма да ми е проблем като не узная, така че не искам да знам какво е. Сигурен съм че не е нужно да уча думи от чужди езици, защото проблема е в теб, не у мен. Първия ти проблем че не искаш да ми кажеш какъв си на БЪЛГАРСКИ, а вярвам че можеш, защо е нужно да уча чужди езици, ти може да си възприел дума за да описваш себе си от Африкански език, защо аз трябва да уча африкански? Вторият е че ти искаш да ми споделяш твоите полови особенности и разбирания, никъде не е ставало въпрос дали аз искам да знам толкова лична информация за теб.
За да се разбирам с колегата, съседа, или познат в кръчмата съвсем не ми е нужно да знам дали той има терто мъдо. Сексуалните особенности на човек ме интересуват само ако възнамерявам да имам сексуални отношения с него. Защо за бога изпитвате нужда да споделяте наляво и надясно наклонностите и особенностите си, хората не се интересуват от сексуалността ви. Спи с който си искаш когато искаш и както искаш, защо това ти преживяване трябва да става достояние на човек с който не спиш и нямаш намерение да спиш? Все едно да се срещнем и да ми съобщиш с подробности какво си изходил сутринта в нужника, както това не е моя работа, така и секуалността ти не е моя работа.
Как е възможно да ме обвиниш в дискриминация, на база на факта, че сексуалността ти не ме интересува???
Проблема на всички дискриминирани на сексуален принцип е че те усилено желаят да споделят сексуалния си живот, демонстрират сексуалните си разбирания с визия и държание, натрапват се на хора които не ги интересува с кого спят.
Не знам и социален пол какво е и не ми е пречило, добре си живея без него, искренно вярвам, че и внуците ми ще живеят добре ако не знаят.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bd508938b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   до автора/12/ от 6: Като така или иначе си решил да емигрираш още по-малко имаш работа да се месиш и да казваш на другите хора как да живеят. Това е опит за налагане на чуждо мнение - нещо, което ти не би толерирал, ако някой се опитва да ти го направи на теб. Но понеже е ТВОЕТО мнение и ти вярваш, че е ВЯРНО (няма как дадено мнение да е вярно или не, то е просто мнение, а не фактология), го проповядваш. Новата религия. С новите последователи и новите проповедници - евро-атлантически либерализъм.

А ако четеш reddit ще знаеш, че на Запад имат същите проблеми като тук, но дори и още повече (например "жена ми поиска отворена връзка и аз се съгласих и тя прави секс с най-различни мъже докато аз стоя отстрани и мастурбирам, но чувствам, че сякаш това не е много наред" или пък огромните проблеми с incel-ите, които едно общество като тяхното създава, които отвреме-навреме не издържат на тази либерална "утопия" и влизат в някое училище и започват да стрелят или колят).

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3d7bd286e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Над 30 съм и си спомням 90те години с майка ми като ходихме на пазара имаше чичковци, които продаваха дамски обувки, дрехи, всичко. Даже и бельо продаваше един мъж, който изгледаше на 50, но разни жени се редяха на сергийката му и купуваха. Тежката физическа работа повечето хора я избягват, което мисля е съвсем разбираемо защо, включително и мъже ако имат такава възможност. А днес възможностите стават все повече. Така че не се плашете от еманципацията - колкото и да сме еманципирани жените няма да се юрнем да вършим тежка физическа работа ;) Истината е, че абсолютно всеки си гледа личния интерес, включително и вие, които скачате на момчето, а всъщност точно и за това му скачате. Успех авторе, тук или в чужбина. И не си хаби енергията да спориш с разни стари поколения и консервативни хора, които за жалост ги има навсякъде по света.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 43ba5b48ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   "Бъдете спокойни, ще напусна страната след няколко години, няма да Ви преча да живеете ежедневният си живот в България, да продължавате с вашите битовизми и проблеми от най-ниски аспекти на живота, базата ми на, която се опирам е 80%от темите, тука в този блог, които са толкова елементарни, че няма къде повече!!! "

Прав ти път.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 739ed58912
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Във Великобритания за расизъм и дискриминация се лежи 2 години в затвора. Когато у нас въведат това наказание може и да се променят нещата. Що е дискриминация се учи в училище и тя включва - пол, възраст, цвят на кожата и секс ориентация. Авторът е прав.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3dc53608ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Добре бе, хора вместо да пишете, че търсите мъж/жена пд/над определена възраст не можете ли просто да напишете в какво се състои работата. И всеки си преценява. Защото имаш и тренирани жени и пенсионери в добра форма. В крайна сметка може да се окаже, че човек на 50, който не пуши, не пие и спортува е в по-добра форма от 30 годишен, който не изтрезнява и пуши по 3 кутии на ден. Обаче вие сте го отрязали заради ЕГН му. Така, че дайте шанс на хората, пък ако не се справят те сами ще напуснат. Обаче може и да сте изненадани приятно от някой "дядо" или от някое момиче.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2411e880e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   19, не помага и горе съм обяснил защо.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a72262710e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   19 - не си преценява всеки, а работодателят в случая.
Когато наемаш някого не става въпрос само дали може да върши дадена работа, а дали може да издържи на определено натоварване - включително психическо, дали може да се впише в екипа и т. н.
Не виждам как млада жена, примерно, може да се впише в екип от 50 годишни шлосери, колкото и да е квалифицирана. Служителите няма да я приемат, тя ще се оплаква и това може да доведе до правни проблеми и намаляване на работоспособността. Коя фирма би си причинила това, само от смешни съображения за политическа коректност?
А хора пенсионери, колкото и да са квалифицирани трудно издържат на напрежение, кратки срокове, чести промени в процедурите и други подобни неща. Да, ако търся касиер в магазин, нямам проблеми да наема и такива хора, но в динамична фирма с млад екип пенсионера само ще страда, а аз като работодател ще съм инвестирал в загубена кауза. Какъв е смисълът от всичко това? Да се чувстват хора като автора социално задоволени?

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4443d3067a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Така е ние българите трудно се адаптираме и не приемаме новото. Масово тичат по врачки, хубава работа само с връзки се намира. Хората са злобни, особено в София. В БГ хубави хора почти не останаха. Не се поставят в обувките на другите - край Ганьо като каже че от София по-хубаво няма и това е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e5d089b145
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Авторе не познаваш западният свят и си мислиш, че нещата са така както си ги написал. Може би, но само от части в Европа. Говориш и за развити страни. Известно ли ти е например, че в Япония ислямът е забранен със закон и се влиза в панделата само за каквато и да е демонстрация към тази принадлежност? В САЩ могат да ти откажат обслужване в магазина ако те разберат, че си мюсюлманин. Имат законно право да отказват обслужване на всички които не харесват. Тръмп отново забрани гейовете в армията, както и травеститите да влизат в дамска тоалетна. Думата гей е една от най-често използваните обидни думи в САЩ. А кога в историята на САЩ си видял жена да е президент? Както и нехристиянин? Там по конституция президентът е мъж мисля над 60 години. Единственото изключение в историята им на чернокож президент, може да си сигурен, че никога повече няма да се повтори. А колкото до джендъра, самите САЩ го определиха като недоразумение и признаха, че човек не определя полът си, а се ражда с един от двата. Защо не напишеш в Гугъл "Американска фашистка партия" за да отрезнееш малко за тази страна. Това не ти е Европа. Ислямската и гейската толерантност са марка само на части от изкукуригала Европа, която усилено се изхожда върху историята си и всичко което е постигнала през вековете, като си прави експерименти с необратим край.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2264d68457
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   "Известно ли ти е например, че в Япония ислямът е забранен със закон и се влиза в панделата само за каквато и да е демонстрация към тази принадлежност? "

Не, не ми е известно.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 51b346247c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   23 да много добре си го написал. Виждам че автора се възхищава на звездите, бляскавият им живот и тази илюзия равенство. Обаче тази красива фасада е изкуствено създадена от Холивуд, ето от скоро вече ще има и квоти за това колко чернокожи, хомосексуални и хора с друга националеност трябва да има във филма за да бъде допуснат до Оскарите. Не знам за другите, но на мен като либерален човек с напреднало мислене и толерантен към тези групи ми звучи абсурдно. В САЩ
има много проблеми за решаване от този вид, и известените използват своето влияние, за да се опитат да обяснят на феновете си, че омразата не води до нищо добро, но със сигурност насилственото налагане на новото нормално не води до добро също. Хората започват да се страхуват, че да си бял и хетеро вече е нещо като клеймо, аз разбирам и двете страни, защото и мен понякога ме дразни, че който и сериал да започне там задължително трябва да има гей двойка ей така за рейтинг.. Това за Япония и забраната лично за мен е нещо, което е добре дошло и тук в Европа след всички безсмислени атентати. Не ме разбирайте погрешно имам познати турци, но тези радикални убийци не толерирам по никакъв начин.
Ж20

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: be3878b731
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   До 23. Защо разпространяваш лъжи? Няма закон, който да забранява исляма в Япония. Тръмп забрани само на трансджендъри да служат в армията, като основната причина е медицинските разходи. И в САЩ не могат да ти откажат обслужване на база религия, има федерален закон, който го забранява още от 1964-а. Защо вярвате на непроверени постове във Фейсбук?

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 64e161dbd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   До 26

Законното право на американците да не обслужват всеки когото не харесват, може и по закон да нямат право да го прилагат на база цвят на кожата или религия, но на практика се прилага върху мюсюлманите под предтекст, че ги подозират, че са терористи. А това да влезе някоя забулена там е голям майтап. Още от вратата и показват пътя. То по закон може много работи да не са разрешени там, ама това не пречи да съществува напълно легитимно от 1959г насам партията на Хитлер (Американска нацистка партия). Имала е своите възходи и падениея досега в зависимост от това как се държат черните и мюсюлманите там. Ако нададат глас по много, това е гориво за партията. Само тая лампичка трябва да светва отдалеко за какво става въпрос САЩ. Затова турци и араби в Европа могат да са нагли, в САЩ никога. Законите в САЩ са създадени на първо място за да следват интересите на народа, и чак на второ място за да бъдат спазвани. А Тръмп е нацист и то от най-тежките, защото с единият крак е и евреин(по зетьова линия). А както е известно арабите(турците) и евреите са като материята и антиматерията. Абсолютна отрова са едни за други и не могат да съществуват заедно без единият да изчезне. Остави, че говори по телевизията това което хората искат да чуят от него за да не настане хаос в държавата. Педераси и траверси ги смята за пълни недоразумения. Изхвърли ги брутално и от армия и от дамските тоалетни. Черните смята за слабоумници, но от всички най-не харесва мюсюлманите. В Япония е забранено да се внася Коран, както и проява на всякакви демонстрации на ислям на публично място. Мюсюлманин има право само да чете редактирана от Японската държава версия на коран, и да е мюсюлманин само в пределите на апартамента си и никъде другаде извън него. Иначе му щракват белезниците. Всъщност Япония не дава гражданство на мюсюлмани, и не ги допуска в страната си дори и когато става въпрос за бизнес срещи. На Япония не и минават на главата идеологии от сорта "Алах Акбар, вие сте гяури. Не правете принос за страната на неверникът, правете вреда. Надуйте сирените на джамията в 5 сутринта за да ни знаят. Плодеде се здраво да им напълним държавата и да ги завземем от вътре, и те да изчезнат. Неверниците трябва да се убиват..."

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a16c450999
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Хайде, стига сте ревали за хомосексуалисти, джендъри и прочие глупости. Никой не го интересува с кого си лягаш и какво правиш у вас. Омръзна ми обаче през месец да се организират гей паради и др. подобни малоумщини. Нормалните хора не тръбят наляво-надясно, колко са нормални. Единственото, което не бива да бъде разрешавано е хомосексуалисти да осиновяват деца, защото това е престъпление. Подобна среда е меко казано ненормална и в никакъв случай не бива деца да бъдат поставяни при подобни условия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker