Сурови пилешки бутчета за кучета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сурови пилешки бутчета за кучета
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1316 пъти
Въпроса ми е малко странен, но към хората запознати по въпроса давате ли СУРОВИ пилешки кокали-бутчета, крила и темо подобни? Ветеринаря казва, че няма проблем, но много хора ми философстват, че били опасни, а като гледам снимки на примерни менюта за кучета хранени по БАРФ метод в купичките много често се срещат крилца, глави, бутчета, шийки и такива пилешки части.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: e9aac4fa2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Влез в групата КЛУБ ГОЛДЪН РЕТРИВЪР във фейсбук, там доста често и изчерпателно се обсъжда темата за храненето.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 72638e7e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не давам сурово никога на кучето си. Според мен не е добре

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 139d881f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не са опасни, освен с хормоните и антибиотиците, с които са пълни. От друго сурово месо обаче, може да хване тения и това е опасно за теб, не за кучето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fff55c99c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ветеринар, който ти казва да храниш кучето си с пилешки кокали, трябва да бъде пратен директно в Белене. Специално пилешките кокали са остри и много опасни за кучетата. В нашата клиника редовно идват пациенти, хранени с кокали - запушени черва, перфорации, какво ли не. Белята може да стане и само от един път, рискът не си струва. Добре сварен и голям телешки кокал за гризане е ок, но в никакъв случай не бива да се храни с кокалаци. В идеалния случай режимът е добра гранулирана храна (в никакъв случай Hill's, Royal Canine, Purina, Pedigree, Chappy и бълвочите в супер маркетите). Особено при първите три с цени по 150 лева за чувал съдържанието им е скандално. Та, примерно, гранули сутрин и вечер готвено. Може да давате и от вашето си ядене, ако няма някакви силни подправки т.н. Аз просто варя месо със зеленчуци и ориз. Ако много обича сладко - 1-2 обикновени бисквити. Не е нужно да се вманиачаваш, моето се е случвало да вечеря и пилешки нъгети, и кренвирши, и пица, и юфка, но това се случва 2 пъти месечно. Сурово пилешко също е вариант, ако сте сигурни, че е чисто, но не и за основно ядене.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9fdf5025ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Едно време хранехме кучето със сварени пилешки шийки. Според мен от суровото месо кучето може да се разболее, а и да си събуди инстинкта и утре да си хапне нещо живо за закуска.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7142276b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Дядо ми хранеше кучетата на село с ярма, забъркана с помия. Не са се оплаквали. Пилешките бутчета ги ядяхме ние, внуците му.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f75f1e5367
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз лично избягвам да давам сурови храни на кучето си. Миналата година му варях пилешки кокали, но след като разбрах, че са опасни спрях. Давам му основно гранули, и ако остане нещо готвено.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 95528ab634
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Суровото пилешко не е вредно само по себе си за кучето (ако не е заразено с нещо), но кокалите са опасни. Редовно кучетата прегризват кокала наполовина, не дъвчат винаги и гълтат. Ако остане остър връх, той може да причини дразнене и (в краен случай) щети по чревния тракт.

А и пилешкото месо не е достатъчно като храна. Първо, няма достатъчно мазнина и няма да захранва напълно. Второ, трябва все пак и друго да има в диетата. Моето куче навремето мина на пилешко, отслабна бързо. Така че освен ако не планираш да го храниш със солидни количества месо (което ще е скъпо), нещо друго трябва да има налице.

Храната, която нашето яде е кайма (директно в тиган, на средна темперетура), варен ориз и зеленчук (суров морков). Това стига, защото каймата и оризът можеш да ги купиш евтино, останалото е за допълнителни витамини. Доставя нужните белтъчини, мазнини и въглехидрати. Готви се голямо количество наведнъж и просто го държиш в хладилника. Каймата може да е свинска, смесена или говежда, не е толкова важно. Оризът е напълно обикновен, императорски не ти трябва. Зеленчукът може да е морков, краставица, чушка, каквото и да е, и да се сменя понякога.

Ако искш да гледаш животно, поеми храната насериозно. В противен случай идват болести, ветеринарни сметки, всичко най-лошо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker